Batman: Kezdődik (A sötét lovag 1.) (2005) 471

Batman Begins
140' · amerikai, angol · akció, kaland, dráma, thriller, krimi 12

1 díj · 6 jelölés

Bruce Wayne, az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard, a keleti mester a harcosai közé veszi és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Christian BaleBruce Wayne / Batman
Michael CaineAlfred
Liam NeesonHenri Ducard
Cillian MurphyMadárijesztő
Katie HolmesRachel Dawes
Gary OldmanJim Gordon
Morgan FreemanLucius Fox
Watanabe KenRa's Al Ghul
Rutger HauerEarle
Tom WilkinsonFalcone

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

233 tag · 491 karc · Utolsó karc: 2021. április 19., 18:34 · Bővebben


Kedvencelte 106

Várólistára tette 117


Kiemelt értékelések

Haspók 

Az eddigi legjobb Batman film, amit láttam. Nolan keze alól nem is kerülhetett volna ki más, úgyhogy örülök, hogy végre sort kerítettem rá. A film hangulata, a színészek, a történetvezetés mind- mind hozzájárultak ehhez a jó élményhez, amit a film nézése adott nekem. Azt szerettem benne, hogy annyira realistán mutatta be az egészet, amennyire csak lehetett, a látvány , bár káprázatos volt, hihető. Nemsokára jöhet a következő része.

Kopaszkutya 

A Nolan-korszak első és egyben legjobb filmje. Nem kapunk ikonikus főgonoszt, csak egy nagyszerű eredettörténetet. No meg egy jó Gordon felügyelőt, akit valamiért mellőztek az előző filmekből, pedig legalább akkora szerepe van Gotham megtisztításában, mint a bőregérnek.

Emerson 

Nálam Batman továbbra is Bale*, Alfred pedig továbbra is Caine.
Remek indítója volt a trilógiának, a menetidő hiába volt hosszú, nem lett rétestészta, spoiler
Batmanben azt szeretem, hogy akkor is megmaradnak az emberi vonásai, ha épp repked a házak között, arról meg nem is beszélve, hogy azért nem egyszer hibázik is és ez meg is látszik rajta.

*Oké, Michael Keatont is imádtam.

1 hozzászólás
Ascyra 

Nagyon érződik a Nolan-féle stílus és szemlélet a filmen és ez, valljuk be, csak jót tett a Batman és Robin után, mert addigra elfáradt ez a láncolat, kifulladt. Egész friss, új széllel érkezett, más nézőpontú, jóval modernebb technikát használó, komolyabb, ám kissé populárisabb egyveleget kapunk. Ha belegondolok, hogy Tim Burton-tól meddig jutottunk, nem biztos, hogy meg tudnám mondani, hogy ez süllyedés vagy felemelkedés, de az biztos, hogy egész más, mégis figyelemre méltó. Nekem ez a rész nagyon tetszett mindig is, mert valamiért egy új dolognak a kezdete és egy réginek a méltó lezárása, akkor is, ha Batman itt egész más sztorival rendelkezik, áthelyezték egy modernebb korszakba/díszletbe. Crane karaktere nem lett kidolgozva, ami nagyon nagy kár és fájdalom, főként, hogy Cillian Murphynek egyáltalán nem volt esélye nagy dobásra. Nem értem továbbá, hogy miért erőltetik Katie Holmes-ot ennyire, rohadtul nem illik a kigyúrt, kimondottan határozott és jóképű Balhez – meg is lett az eredménye, semmi sem jön át a kettősből a vásznon keresztül. Viszont, a film mindezzel együtt is kimondottan jó szórakozást ígér, szép a látvány, jók az effektek, jók a monológok és Bale kitűnő Batman. Sokszornézős :)

LoneWolf 

Sokadszorra néztem újra az utóbbi években és egy cseppet sem vesztett erejéből, ami viszont fura, hogy követték a még a 'Batman Visszatér' óta bevett, 1 film, 2 gonosz felállást (Ra's és Scarecrow ugyebár, később pedig Joker, plusz Harvey, majd Bane és Tahlia.) azonban ezúttal fele olyan zsúfoltnak sem tűnt a történet, mint a förtelmes 'Mindörökké Batman', vagy a viccnek is rossz 'Batman és Robin' esetében. Christian Bale-t és úgy az egész szereplőgárdát zseniálisan összeválogatták, Liam Neeson-nel az élen, (Katie Holmes későbbi lecserelését ezért sajnáltam is.) így a Sötét Lovag pedig nehezen kaphatott volna ennél hatásosabb eredet mozit, bár a 'torokrák' imitációt szerintem még mindig kár volt erőltetni.

sipiarpi 

Batman reboot Nolan stílusban. Ez kérem egy igazi remek. Nincs paródia, hanem komolyan veszi magát és a nézőket is. Földhözragadt a jó értelemben véve. A kezdetektől megismerjük a karaktert, a motivációit és hogy hogyan válik azzá, aki. Sokkal valószerűbb, mint bármely korábbi film. A technikai háttér is nem csak lóg a semmiben, hanem fel van építve miért van ennyi menő kütyüje. Talán emiatt is a kedvenc szuperhősöm. Nincsenek szuperképességei, csak egy ember akinek jó a felszerelése.

Rahenys 

Nem is értem, hogy miért nem néztem meg hamarabb.
Számomra kissé lassan indult be, viszont miután beindult, nagyon izgalmas volt.
A végén pedig nagyon tetszett, hogy már utalnak Jokerre is. ^^

Törpillaa 

Ha nem a táboros barátaimmal néztem volna meg, akkor sosem tettem volna. Nem igazán kedvenc, de Christian Bale miatt érdemes volt megnéznem. Volt, ami viccesnek tűnt, de nagyjából már alig vártam, hogy vége legyen.

Szeszj 

Nagyon tetszett, főleg angolul, a régi Batmanből is láttam egy két részletet, de nekem ez a bemutatás sokkal jobban tetszett, mint a régebbik fajta, az is jó, de Christopher Nolan, ezt nagyon jól megcsinálta,mert minden bemutat hogy Batman mért is lett Batman! :D Az egyik nagy kedvencem volt mindig is Batman, és ez a film miatt még jobban imádom! :D Értékelés: Történet:5/5* Izgalmas volt, talán az eleje volt egy kicsit unalmas, de utána pörgős és lendületes lett! :D Szereplők:5/5* Christian Bale még mindig remek Batman, tetszik hogy komolyan bele éli magát a szerepe! :D Michael Caine nagyon nagy arc! :D És a Madárijesztő is nagyon jó volt! :D Zene:5/5* Voltak jók, nagyon eltaláltak egyes jelenteket! Vége:5/5* Jól lett megcsinálva! Összegzés:10/10* Nekem a 3 részből mindenképpen a 2-dik rész a kedvencem, de ez is nagyon jól sikerült, és biztos többször nézős! :D

Kemiviki 

„És miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle.”
Eléggé furcsa kapcsolatom van a filmmel, anno a volt párom ezzel a mondattal búcsúzott el tőlem örökre. Azóta valahogy kétes érzelmekkel viszonyulok hozzá.
Viszont az tény, hogy maga a film nagyon jó lett, egy nagy remek.
Egyetlen bajom Christian Bale, ugyanis nekem az ő arca nem adja vissza azt a Batman-es arcot. Nekem túl kerek az arca, s nem szögletes. De ízlések és pofonok, amúgy jól játssza a szerepét.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Thomas Wayne: És miért bukunk el, Bruce? Hogy megtanuljuk, hogyan álljunk fel.

Ascyra 

Bruce: A denevér éjszakai lény!
Alfred: Az lehet, de a milliárdos playboyok is felkelnek háromkor. .. A kettős életnek vannak hátrányai.

Eirian 

És miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle.

system456 

Bruce: Elkérném, ööh barlangászáshoz.
Lucius: Barlangászni?
Bruce: A kedvenc hobbim.
Lucius: Kemény tűzharcra számít a barlangban?

Papp_Fanna8 

Henri Ducard: Az ember attól fél, amit nem lát.

Ascyra 

Bruce: Az mi?
Lucius: A tank? Az nem érdekli magát…

Emii

– Még nem köszöntem meg.
– Arra nincs szükség.

crissy 

And why do we fall, Bruce? So we can learn to pick ourselves up.

1 hozzászólás
ViraMors 

Bruce: Bats are nocturnal.
Alfred: Bats may be. But even for billionaire playboys, 3:00 is pushing it.


Folytatása

Összehasonlítás

A sötét lovag


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján