Batman: Kezdődik (A sötét lovag 1.) (2005) 378

Batman Begins
140' · amerikai, angol · akció, kaland, dráma, thriller, krimi 12

1 díj · 6 jelölés

Bruce Wayne, az árva milliomos önszántából járja meg az erőszak poklát, amikor Henri Ducard, a keleti mester a harcosai közé veszi és tökéletesen kiképzi. Wayne azonban nem osztozik mestere elvakult nézeteiben és visszatér Gotham Citybe. Célja, hogy az igazságtalanság ellen harcoljon minden… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Christian BaleBruce Wayne / Batman
Michael CaineAlfred
Liam NeesonHenri Ducard
Cillian MurphyMadárijesztő
Katie HolmesRachel Dawes
Gary OldmanJim Gordon
Morgan FreemanLucius Fox
Ken WatanabeRa's Al Ghul
Rutger HauerEarle
Tom WilkinsonFalcone

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 81

Várólistára tette 96


Kiemelt értékelések

Emerson 

Nálam Batman továbbra is Bale*, Alfred pedig továbbra is Caine.
Remek indítója volt a trilógiának, a menetidő hiába volt hosszú, nem lett rétestészta, spoiler
Batmanben azt szeretem, hogy akkor is megmaradnak az emberi vonásai, ha épp repked a házak között, arról meg nem is beszélve, hogy azért nem egyszer hibázik is és ez meg is látszik rajta.

*Oké, Michael Keatont is imádtam.

1 hozzászólás
Kopaszkutya 

A Nolan-korszak első és egyben legjobb filmje. Nem kapunk ikonikus főgonoszt, csak egy nagyszerű eredettörténetet. No meg egy jó Gordon felügyelőt, akit valamiért mellőztek az előző filmekből, pedig legalább akkora szerepe van Gotham megtisztításában, mint a bőregérnek.

LoneWolf

Sokadszorra néztem újra az utóbbi években és egy cseppet sem vesztett erejéből, ami viszont fura, hogy követték a még a 'Batman Visszatér' óta bevett, 1 film, 2 gonosz felállást (Ra's és Scarecrow ugyebár, később pedig Joker, plusz Harvey, majd Bane és Tahlia.) azonban ezúttal fele olyan zsúfoltnak sem tűnt a történet, mint a förtelmes 'Mindörökké Batman', vagy a viccnek is rossz 'Batman és Robin' esetében. Christian Bale-t és úgy az egész szereplőgárdát zseniálisan összeválogatták, Liam Neeson-nel az élen, (Katie Holmes későbbi lecserelését ezért sajnáltam is.) így a Sötét Lovag pedig nehezen kaphatott volna ennél hatásosabb eredet mozit, bár a 'torokrák' imitációt szerintem még mindig kár volt erőltetni.

sipiarpi 

Batman reboot Nolan stílusban. Ez kérem egy igazi remek. Nincs paródia, hanem komolyan veszi magát és a nézőket is. Földhözragadt a jó értelemben véve. A kezdetektől megismerjük a karaktert, a motivációit és hogy hogyan válik azzá, aki. Sokkal valószerűbb, mint bármely korábbi film. A technikai háttér is nem csak lóg a semmiben, hanem fel van építve miért van ennyi menő kütyüje. Talán emiatt is a kedvenc szuperhősöm. Nincsenek szuperképességei, csak egy ember akinek jó a felszerelése.

Mrs_Stark

Nem is értem, hogy miért nem néztem meg hamarabb.
Számomra kissé lassan indult be, viszont miután beindult, nagyon izgalmas volt.
A végén pedig nagyon tetszett, hogy már utalnak Jokerre is. ^^

Törpillaa 

Ha nem a táboros barátaimmal néztem volna meg, akkor sosem tettem volna. Nem igazán kedvenc, de Christian Bale miatt érdemes volt megnéznem. Volt, ami viccesnek tűnt, de nagyjából már alig vártam, hogy vége legyen.

negike

Nagyon tetszett, főleg angolul, a régi Batmanből is láttam egy két részletet, de nekem ez a bemutatás sokkal jobban tetszett, mint a régebbik fajta, az is jó, de Christopher Nolan, ezt nagyon jól megcsinálta,mert minden bemutat hogy Batman mért is lett Batman! :D Az egyik nagy kedvencem volt mindig is Batman, és ez a film miatt még jobban imádom! :D Értékelés: Történet:5/5* Izgalmas volt, talán az eleje volt egy kicsit unalmas, de utána pörgős és lendületes lett! :D Szereplők:5/5* Christian Bale még mindig remek Batman, tetszik hogy komolyan bele éli magát a szerepe! :D Michael Caine nagyon nagy arc! :D És a Madárijesztő is nagyon jó volt! :D Zene:5/5* Voltak jók, nagyon eltaláltak egyes jelenteket! Vége:5/5* Jól lett megcsinálva! Összegzés:10/10* Nekem a 3 részből mindenképpen a 2-dik rész a kedvencem, de ez is nagyon jól sikerült, és biztos többször nézős! :D

Emii

Imádomimádom!!
Az első batman film amit láttam, egyik legjobb döntésem volt hogy ezzel kezdtem tavaly (még régebben belenéztem a régebbi változatba, de az valami borzalmas volt).
Így újranézve is ugyanúgy élveztem, az elejétől a végéig, ahogy szép lassan Bruce legyőzi az akadályait és egy jobb ember lesz. Hisz abban hogy letudja győzni a korrupciót. spoiler
Egyik kedvenc színészem Christian Bale, szerintem fantasztikusan illik hozzá ez a szerep. (na meg persze helyes is:D)
Egyszerűen megunhatatlan ez a trilógia, örök kedvenc marad.
És jól láttam hogy a szőke kisfiú az a Joffrey a trónok harcából??

Zajec_Sternenkind 

A szereplőgárda pazar, nagy nevek és színészek kaptak karaktereket, amikkel jól sikerült azonosulniuk. Elsősorban Cillian Murphy miatt néztem meg, mert volt itt róla a snitten egy gif, ami meggyőzött, hogy látnom kell, de Liam Neeson is nagy kedvencem, így ő is jócskán megdobta az élvezeti faktort. (Bár néhol azt éreztem, hogy a színészek viszik el a karaktereket, és nem a karakterek a színészeket. Mint amikor nem mi viseljük az öltönyt, hanem az öltöny visel minket.)
Nagyon régen láttam a Batman filmeket, és egyáltalán nem az én világom (semmilyen képregényes hősös film nem az), de itt legalább a hangulat fojtogató és sötét, amit viszont szeretek. Emlékszem, a régi filmekből Gotham City látványa volt az, ami magával ragadt, imádom az ilyen városi jövőképet, a Sin cityben és a Holló 1-2-ben is tetszett az effajta atmoszféra.
Hát, a történet: szépen felépített vázzal dolgozott, egészen az elejétől mutatta be Bruce életét, éppen csak annyit villantva meg, ami a karakterfejlődés szempontjából érdekes és szükséges. Tetszett, hogy nincs konkrétan gonosz, hiszen Ducard és Batman is ugyanazzal az önkénnyel önbíráskodtak (Bruce hiába vergődött, hogy nem, a fenéket nem!), csak az eszköz, azaz a végeredmény volt más, de az eszme megegyezett: a gonosz minden formájának hullania kell. Hogy ez egyéni vagy városi szinten tűnik fel, az lényegében mindegy.
Ducard és Batman ugyanannak az éremnek a két oldala.
Az a vonal is tetszett, hogy nem csak az utcai bűnözésre fókuszált, hanem a városi korrupcióra is, a bűnszövetkezeti hálóra, ami tényleg befurakodott mindenhová.

Összességében, ez a film nem nekem való, mert egy farsangi denevérkosztümben rohangáló pasi nekem nem meggyőző (pedig a Hollót faltam, ha már szóba jött), de tény, hogy a Batman-rajongóknak ez egy igazi gyöngyszem. Nekem hosszú volt, untam, de Cillian Murphy… na, izé. Láttam, hogy a többi részben is szerepel, szóval úgyis meg fogom nézni a folytatást is.
Számomra egyszer nézős, de annak nem rossz.

2 hozzászólás
Kemiviki 

„És miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle.”
Eléggé furcsa kapcsolatom van a filmmel, anno a volt párom ezzel a mondattal búcsúzott el tőlem örökre. Azóta valahogy kétes érzelmekkel viszonyulok hozzá.
Viszont az tény, hogy maga a film nagyon jó lett, egy nagy remek.
Egyetlen bajom Christian Bale, ugyanis nekem az ő arca nem adja vissza azt a Batman-es arcot. Nekem túl kerek az arca, s nem szögletes. De ízlések és pofonok, amúgy jól játssza a szerepét.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Thomas Wayne: És miért bukunk el, Bruce? Hogy megtanuljuk, hogyan álljunk fel.

Eirian

És miért zuhanunk a mélybe? Hogy megtanuljunk kimászni belőle.

I_luv_Krisztián 

Henri Ducard: Az ember attól fél, amit nem lát.

crissy

And why do we fall, Bruce? So we can learn to pick ourselves up.

1 hozzászólás
Emii

– Még nem köszöntem meg.
– Arra nincs szükség.

ViraMors

Bruce: Bats are nocturnal.
Alfred: Bats may be. But even for billionaire playboys, 3:00 is pushing it.

A_albiel

Waiter: – Sir, the pool is for decoration and your friends do not have swimwear.
Bruce: *looks behind* – Well, they're European.

crissy

And you always fear what you don't understand.

crissy

Deep down you may still be that same great kid you used to be. But it's not who you are underneath, it's what you do that defines you.


Folytatása

Összehasonlítás

A sötét lovag


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján