Portraits 2

Christopher Nolan angol amerikai

1970. július 30. (London, Anglia, UK) –

Teljes névChristopher Jonathan James Nolan
Nemférfi
Wikipédia-linkhttp://hu.wikipedia.org/wiki/Christopher_Nolan
Életrajz

3 díj · 24 jelölés · Snitt-díj-győztes 2021

Képek 21

Kedvencelte 248

Szűrés

Szerepei 7

James Cameron – A science fiction története (2018–2018)
James Cameron's Story of Science Fiction
önmaga
The Batmobile
önmaga
Gotham tabuk nélkül: Egy világ születése (2008)
Gotham Uncovered: Creation of a Scene
önmaga
Batman: The Journey Begins
önmaga

Rendező 16

Forgatókönyvíró 16

Író 3

Az acélember (2013)
Man of Steel
A sötét lovag (2008)
The Dark Knight

Operatőr 3

Zeneszerző 1

Producer 14

Vágó 2


Népszerű művészértékelések

Dreamborder 

Christopher Nolan

A tökéletes trükk és az Eredet után is biztos voltam benne, hogy ez az ember valamit nagyon tud. A Interstellar után inkább azt mondanám, hogy zseni. :)

LooneyLuna23

Christopher Nolan

Sajnos azt már nem tudnám pontosan megmondani, melyik filmjét láttam először, de valamikor 2012 környékén történt, hogy jobban belemerültem a filmes munkásságába, a filmjei többségét is abban az évben néztem meg. Amiért nagyon szeretem a filmjeit, az nem más, mint az egyedi történetmesélés, a csavarok, a kidolgozott karakterei és a vizuális látványvilág (igaz, ez még nem volt olyan kiemelkedő a korai filmjeiben). Kivétel nélkül az összes alkotását láttam, és mindegyikben találtam valami rendkívülit és különlegeset.
Mostanra már mindegyik filmjét tűkön ülve várom, és szerencsére nem kell csalódnom, mert a jól ismert stílusjegyei folyamatosan visszaköszönnek a vászonról.
Kedvenc filmet nehéz választanom a repertoárjából, de talán a Mementót tudnám említeni, ahol a csavaros időszerkezet garantálja, hogy az utolsó percig izgulsz és találgatsz, hogy mi fog történni, illetve még mondanám A sötét lovagot, mert az a film mind a cselekmény, mind a szereplők szempontjából egyszerűen tökéletes és hibátlan úgy, ahogy van.

Jenis

Christopher Nolan

Egyik legnagyobb kedvencem. Imádom a csavaros és látványos megoldásait! A legkedvencebb filmjeim nagy része az ő nevével fémjelzett.
Legjobban azt szeretem a filmjeiben, hogy annyira elgondolkodtatók, hogy simán megnézem őket kétszer-háromszor gyors egymásutánban.