Portraits 2

Christopher Nolan angol amerikai

1970. július 30. (London, Anglia, UK) –

Teljes névChristopher Jonathan James Nolan
Nemférfi
Wikipédia-linkhttp://hu.wikipedia.org/wiki/Christopher_Nolan
Életrajz

2 díj · 21 jelölés · Snitt-díj-győztes 2021

Képek 21

Kedvencelte 235

Szűrés

Szerepei 7

James Cameron – A science fiction története (2018–2018)
James Cameron's Story of Science Fiction
önmaga
The Batmobile
önmaga
Gotham tabuk nélkül: Egy világ születése (2008)
Gotham Uncovered: Creation of a Scene
önmaga
Batman: The Journey Begins
önmaga

Rendező 16

Forgatókönyvíró 16

Író 3

Az acélember (2013)
Man of Steel
A sötét lovag (2008)
The Dark Knight

Operatőr 3

Zeneszerző 1

Producer 14

Vágó 2


Népszerű művészértékelések

Ascyra 

Christopher Nolan

Azt hiszem, megértettem, hogy miért Nolan filmjeit nézem rendre rongyosra. Ez az úriember (aki zakóban, és mellényben forgat – már csak a kamásli hiányzik), bár szinte semmit sem tudok róla, de munkássága alapján, szerintem, egy fanatikus maximalista lehet. Most, hogy végigvettem egész munkásságát, arra jutottam, és azt hiszem, hogy megalapozott véleményem, hogy nem a mennyiség, hanem a messzemenőkig profi, minőségi munka az ő védjegye igazán.
Tömegek számára készít filmet? Igen. Tömegek által imádott, vérprofi, nagyvonalú és nagystílű, drágán fizetett színészekkel dolgozik? Igen. Mindene a látvány, a pontosság/precizitás? Igen.
A Tenet nagyon várós, bár nagyon aggódom a szereplőválasztás miatt. Ettől függetlenül Mr. Nolan stabilan marad a kedvenceim között, nem gondolom, hogy valaha kikerül az első 5 favorit rendezőmből.
Ha valaha is felvetődne ilyesmi: azt sem tudnám, hogy egy Nolan-szűz számára melyik filmjét ajánlanám először.
Figyelemreméltó és stílusos zsenije a szakmának, nagyon szép, emlékezetes, és értékes életmű van már most is mögötte. Remélem sokáig lesz ilyen tevékeny, és még legalább ennyi filmmel megajándékoz bennünket.

Dreamborder

Christopher Nolan

A tökéletes trükk és az Eredet után is biztos voltam benne, hogy ez az ember valamit nagyon tud. A Interstellar után inkább azt mondanám, hogy zseni. :)

Jenis

Christopher Nolan

Egyik legnagyobb kedvencem. Imádom a csavaros és látványos megoldásait! A legkedvencebb filmjeim nagy része az ő nevével fémjelzett.
Legjobban azt szeretem a filmjeiben, hogy annyira elgondolkodtatók, hogy simán megnézem őket kétszer-háromszor gyors egymásutánban.

LooneyLuna23

Christopher Nolan

Sajnos azt már nem tudnám pontosan megmondani, melyik filmjét láttam először, de valamikor 2012 környékén történt, hogy jobban belemerültem a filmes munkásságába, a filmjei többségét is abban az évben néztem meg. Amiért nagyon szeretem a filmjeit, az nem más, mint az egyedi történetmesélés, a csavarok, a kidolgozott karakterei és a vizuális látványvilág (igaz, ez még nem volt olyan kiemelkedő a korai filmjeiben). Kivétel nélkül az összes alkotását láttam, és mindegyikben találtam valami rendkívülit és különlegeset.
Mostanra már mindegyik filmjét tűkön ülve várom, és szerencsére nem kell csalódnom, mert a jól ismert stílusjegyei folyamatosan visszaköszönnek a vászonról.
Kedvenc filmet nehéz választanom a repertoárjából, de talán a Mementót tudnám említeni, ahol a csavaros időszerkezet garantálja, hogy az utolsó percig izgulsz és találgatsz, hogy mi fog történni, illetve még mondanám A sötét lovagot, mert az a film mind a cselekmény, mind a szereplők szempontjából egyszerűen tökéletes és hibátlan úgy, ahogy van.