Az Igazság Ligája (Worlds of DC) (2017) 326

Justice League
121' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz.
Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman,… [tovább]

angol
angol
angol
angol
angol
magyar
magyar
magyar

Képek 96

Szereposztás

Ben AffleckBruce Wayne / Batman
Jason MomoaAquaman / Arthur Curry
Gal GadotDiana Prince / Wonder Woman
Henry CavillClark Kent / Superman
Amy AdamsLois Lane
Ray FisherVictor Stone / Cyborg
J. K. SimmonsJames Gordon felügyelő
Jesse EisenbergLex Luthor
Ezra MillerBarry Allen / The Flash
Ciarán HindsSteppenwolf

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 157


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Nagy DC rajongónak vallom magam, de talán pont emiatt erősen kritikus szemmel állok a film értékeléséhez. Azt elismerem, hogy sokkal rosszabb is lehetett volna és a rengeteg forgatási, meg egyéb gondok miatt alacsony elvárásokkal ültem be a moziba. Ennek ellenére a remény élt és gyermeki izgatottsággal vártam, hogy kedvenc hőseimet együtt láthassam a vásznon, amiben nem is csalódtam. A csapatdinamika igazából működött, mindenkire jutott elég idő, így ebben erősnek mondható az Igazság Ligájának első bevetése. A humor sem volt reménytelen, fejlődik az eddigiekhez képest, azonban Ezra Miller poénjai eléggé kínosra sikeredtek. spoiler Cyborg a várttal ellentétben pl. kellemes meglepetés volt számomra, a háttérsztorija miatt jobban zavart a gyenge CGI kivitelezése, spoiler mint a komorsága. Sajnos ez a másik probléma, a rengeteg vizuális effektus, ami már a Wonder Woman nagy csatájában is nevetséges lett. Ez itt sincs másként, hisz a sótlan főgonoszt (Előnyére legyen mondva, hogy az ő serege legalább nem múlik ki egy gomb lekapcsolásától.) ismét teljes mértékben számítógép generálta, miáltal a vele vívott harc sem lett nagy eresztés. Nálam a vágásnál is elvérzett a film, eleinte nagyon összecsapottnak tűnt, kapkodtunk ide-oda, szinte érezni lehetett rajta a stúdiómunkát, ahogy darabokra szaggatták a 2 órás keret miatt. (Maradtak megválaszolatlan kérdéseim, amiket itt valószínűleg egy bővített változat sem fog orvosolni.) Minden hibáját nézve sem mondanám rossz darabnak, közel sem. Karakterileg többnyire hű marad a képregényekhez, néha még túl is teljesíti önmagát e téren, plusz a rengeteg fan-service szinte csodaként hatott. spoiler Végső soron, hogy ajánlanám-e a filmet? Ha tetszett a Wonder Woman és nem szidod a sárga földig a BvS-t, akkor bátran és tiszta szívből, mert ugyan nem egy remekmű, de egy szórakoztató popcorn mozinak azért tökéletesen megfelel.

14 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom. Ez a része nagyon jó volt, izgalmas, látványos, humoros, akciódús jelenetek, szórakoztató volt. :-) Imádtam Wonder Womant, Aquamant, és Supermant, és a vicces Flasht. Nagyon izgalmas karakterek, és jól össze válogatott színészek voltak a filmben. Alig várom Aquaman részét rettentően kíváncsivá tett. Batman nekem nem nagy kedvencem, még a régebbi sem nem túl izgalmas egy szuperhős számomra a többiek ezerszer is jobban vonzottak. :-)

dulkap 

A mai világ filmkritikusai pont annyit érnek, mint az egyszeri troll az aktuális bulvárhír kommentelői közt. Jó eséllyel már most meglehet mondani, hogy jövőre a nagy költségvetésű mozik közül mi fog tetszeni nekik és mi nem. Ja nem is bocsánat, rosszul fogalmaztam: hogy miről írnak rosszat és miről nem. Amerikában sajnos az emberek nem szeretnek nagyon gondolkozni, ezért szent írásként kezelik, amit a trollok írnak, ezért én már nem is nevezném mérvadónak az amerikai bevételeket egy filmnél.
Én mindig úgy voltam vele, hogy ha valami érdekel megnézem, ha valami nem érdekel, nem nézem meg, aztán majd eldöntöm én, hogy számomra az adott film jó-e vagy rossz.
Márpedig ez a film kegyetlen jó volt. Látványos volt, jó dumákkal, jó karakterekkel és nem volt 2 és fél órásra elhúzva. (Hogy ez most Whedon-nak köszönhető vagy Snyder-nek vagy a stúdiónak, az más kérdés.)
Hozzám mindig közelebb álltak a DC filmek sötétebb képi világa, mint a Marvel nagyon színes cuccai. De olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem érdekel, hogy melyik stúdió csinálja az aktuális szuperhős filmet, csak szórakoztasson és akkor felőlem lehet Thor vs Groot vagy Harley Quinn vs Consantine. Mindkét brand csinált az utóbbi években kiváló és borzalmas filmet is.
De egy szónak is száz a vége, Az Igazság Ligája nem okozott csalódást és remekül szórakoztam rajta. Affleck pedig minden idők legjobb Batman-je.

7 hozzászólás
Pandalin 

Jaj,hogy én milyen boldog vagyok,hogy ilyen jó kis film lett ebből! Nagyon vártam, nagyon reménykedtem, hogy nem rontják el! A hibákkal nem is foglalkozok, nem érdemes, ha úgy jövök ki a moziból, hogy akár újra végigülném, akkor nem számít az a pár részlet, ami gyengíti az összképet. :)

Bubu 

Bár sokan utálják ezt a filmet, számomra az év egyik legjobb moziélménye volt. A Marvel produkciókban nekem nagyon túl volt tolva a humor, ebben viszont nagyjából el volt találva a mennyiség, csak Flash volt kicsit erőltetett. Illetve az volt szerintem még egy nagy probléma, ami a Wonder Womanben is hibádzott: a látványos csaták közül nem az utolsó lett a csúcs.
Illetve ahogy apránként szivárognak ki az infók a film forgatásáról, kezdek egyre jobban megorrolni a Warner Bros-re, ugyanis nagyon úgy néz ki, hogy azzal, hogy Zack Snydert a forgatás közepén elbocsátották, nem csupán a költségvetést sikerült az egekbe repíteniük, de a végeredmény is egy megnyírt, mondhatni kasztrált változat lett Snyder eredeti elképzeléséhez képest.

6 hozzászólás
Serafina_Darion

A legjobb film amit idén láttam. Űberelte az összes DC és Marvel filmet, idén.
A showt ellopta Momoa, Barry és a végén Clark. Elbírtam volna még egy órát belőle. ÉS nagyon várom hogy újra láthassam. Nekem ez most nagyon tetszett.

3 hozzászólás
Banditaa

Lehet, hgy ha nem moziban látom, nem tetszett volna, de széles vásznon szinte tökéletes volt. Teljesen rendben volt a történet, a főgonosz mondjuk annyira nem volt nagy szám… Na de az Igazság Ligája együtt végre mozivásznon… Innentől kezdve bármi történhet, rossz már nem lehet. Wonder Womant és Supermant eddig is imádtam, Cyborg karaktere pedig kellemes csalódás volt. Jason Momoa Aquamanje eléggé eltér attól a képtől, ami a fejemben Arthur Curryről él, de ez a brutálisabb megközelítés jobban tetszett. Barry Allen elég nagy balfék, kicsit túlzásba estek, de azért aranyos volt, mégha nem is olyan, mint amilyennek (szerintem) lennie kellett volna.
Ja, a kedvenc jelenetem Aquaman meg az Igazság Lasszója volt. ;-)
Már most várom, hogy új DC filmet láthassak. Remélem ennél rosszabb egy sem lesz!

timea_z

Nekem nagyon bejött. Ha Ben Affleck nem lett volna benne, akkor meg egyenesen imádtam volna. :D

nekedcsakRia

Nem értem, miért húzták le annyian ezt a filmet. Szerintem baromi jó lett. Humoros, látványos és izgalmas. Jó a zene, a színészi játék és szerintem nem tolták túl a humort sem. Valahogy minden megfelelő arányban van ebben a filmben. És követelem a Flash szóló filmet végre! Annyira jópofa volt az a srác, és kedvelem Ezra Millert.

Kemiviki 

Annyira akartam nagyon szeretni, de van egy és egy pici dolog ami nagyon szúrja a szememet.
Először is az, hogy a csapatnak igazából semmi más szerepe nem volt, mint hogy spoiler. De őszintén? Ezért felesleges volt összeszedni a csapatot, mert ezt bárki megtudta volna csinálni, csak lopja el a nőt, vagyis elnézést újságírót, mert ő kikérte magának. De komolyan, addig megsérteni se tudják a fő gonoszunk , egyszerűen nincs hozzá erejük, utána meg hirtelen fordulat és szegény gonoszt péppé verik :/ Hagyjuk már, hogy senkinek nincs számottevő ereje csak neki.
Másodszor pedig Cyborg karakterileg tetszett, de ajj de csúnya lett a megvalósítása :/
Barry, jajjj de jó lett a karaktere. Vagyis pontosítok, nekem nagyon bejön! Az ő filmjét meg Aquaman-ét várom nagyon :)
A film legjobb jelenete szerintem Aquaman stégen való gyaloglása volt egy üveg whisky-t legurítva, majd az üveget földhöz vágva. Nagyon vagány lett!


Népszerű idézetek

Kogoro

Flash (elköszön az orosz kislánytól): Dosztojevszkij.

Nocharity 

Barry: Mi is a te szuperképességed?
Bruce: Gazdag vagyok.

Nocharity 

Clark: Hogy kaptad meg a házat a banktól?
Bruce: Megvettem a bankot.
Clark: Az egészet?
Bruce: Én az egyszerű megoldások híve vagyok.

Razor

Aquaman: Superman lelécelt. (Bruce-ra néz.) Te nem tudsz semmit, már bocsánat. (Victorra néz.) Ez a fickó lehet, hogy ellenünk dolgozik. (Barryre néz.) Te elbotlasz a saját lábadban. (Dianara néz.) Hú! De jó nő vagy!

Nocharity 

Batman: Kellesz a világnak.
Superman: De kellessz-e te is? Mondd csak, tudsz vérezni?
(miután a földhöz vágta Batmant)
Batman: Az biztos… valahol most biztos vérzek.

Sunshine 

Aquaman: Ez a nagy ötleted? Hogy meghalsz? Neked tényleg elment az eszed.
Bruce Wayne: Nem én harcolok vasvillával.

whenitrains

Barry: Hi I’m Diana, you’re Barry. That’s not right.

Anaire

A sötétség, az igazi sötétség nem a fény hiánya, hanem a belenyugvás, hogy sose tér vissza a fény. Pedig a fény mindig visszatér, és megmutat ismerős dolgokat: az otthont, a családot. De megmutat rég észre nem vett, és új dolgokat is, új lehetőségekre világít rá, s buzdít, hogy használjuk ki őket. Ezúttal a fény hősökre vetült, akik kiléptek az árnyékból, hogy elmondják: nem vagyunk egyedül. Mély volt a sötétség, úgy tűnt, elnyel minden reményt, de ezek a hősök végig itt voltak, hogy emlékeztessenek: él a remény és mindig látható.

Valentine_Wiggin 

A sötétség, az igazi sötétség nem a fény hiánya. Hanem a belenyugvás, hogy sosem tér vissza a fény.

Sunshine 

Bruce Wayne: Barry, menj el kirándulni.
Barry Allen: Remélem erre van kelet.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján