Az Igazság Ligája (2017) 106

Justice League
121' · amerikai · akció, kaland, fantasy 12

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz.
Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman,… [tovább]

angol
angol
angol
angol
angol
angol
magyar
magyar
magyar

Képek 93

Szereposztás

Ben AffleckBruce Wayne / Batman
Jason MomoaAquaman / Arthur Curry
Gal GadotDiana Prince / Wonder Woman
Henry CavillClark Kent / Superman
Amy AdamsLois Lane
Ray FisherVictor Stone / Cyborg
J. K. SimmonsJames Gordon felügyelő
Jesse EisenbergLex Luthor
Willem DafoeVulko
Ezra MillerBarry Allen / The Flash

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 18

Várólistára tette 194


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Nagy DC rajongónak vallom magam, de talán pont emiatt erősen kritikus szemmel állok a film értékeléséhez. Azt elismerem, hogy sokkal rosszabb is lehetett volna és a rengeteg forgatási, meg egyéb gondok miatt alacsony elvárásokkal ültem be a moziba. Ennek ellenére a remény élt és gyermeki izgatottsággal vártam, hogy kedvenc hőseimet együtt láthassam a vásznon, amiben nem is csalódtam. A csapatdinamika igazából működött, mindenkire jutott elég idő, így ebben erősnek mondható az Igazság Ligájának első bevetése. A humor sem volt reménytelen, fejlődik az eddigiekhez képest, azonban Ezra Miller poénjai eléggé kínosra sikeredtek. spoiler Cyborg a várttal ellentétben pl. kellemes meglepetés volt számomra, a háttérsztorija miatt jobban zavart a gyenge CGI kivitelezése, spoiler mint a komorsága. Sajnos ez a másik probléma, a rengeteg vizuális effektus, ami már a Wonder Woman nagy csatájában is nevetséges lett. Ez itt sincs másként, hisz a sótlan főgonoszt (Előnyére legyen mondva, hogy az ő serege legalább nem múlik ki egy gomb lekapcsolásától.) ismét teljes mértékben számítógép generálta, miáltal a vele vívott harc sem lett nagy eresztés. Nálam a vágásnál is elvérzett a film, eleinte nagyon összecsapottnak tűnt, kapkodtunk ide-oda, szinte érezni lehetett rajta a stúdiómunkát, ahogy darabokra szaggatták a 2 órás keret miatt. (Maradtak megválaszolatlan kérdéseim, amiket itt valószínűleg egy bővített változat sem fog orvosolni.) Minden hibáját nézve sem mondanám rossz darabnak, közel sem. Karakterileg többnyire hű marad a képregényekhez, néha még túl is teljesíti önmagát e téren, plusz a rengeteg fan-service szinte csodaként hatott. spoiler Végső soron, hogy ajánlanám-e a filmet? Ha tetszett a Wonder Woman és nem szidod a sárga földig a BvS-t, akkor bátran és tiszta szívből, mert ugyan nem egy remekmű, de egy szórakoztató popcorn mozinak azért tökéletesen megfelel.

14 hozzászólás
meowmimi

Kezdem úgy érezni, hogy ez túl sok a szívemnek… Konkrétan nem bírom ezt a terhelést.
Viccet félretéve, imádom, hogy a szuperhősfilmek ekkora rajongást képesek kiváltani belőlem, és szerencsére a Wonder Woman óta a DC is el tudja ezt érni nálam. És ezúttal sem kellett csalódnom, hihetetlenül epic és csodálatos lett ez a film. De azért valljuk be, világmegmentős-csapatba verődős film van már annyi, mint a bűn. DE! Ez a darab nekem mégis kicsit többet adott, és ez alapvetően két dolognak köszönhető. Az egyik, hogy végre villantottak egy kis humort meg öniróniát, ami a DC-nek tényleg nem jött rosszul. A másik pedig az, hogy ebben a filmben olyan felháborítóan-szívrohamosan tökély karakterek vannak, hogy az már illegális. Eleve Wonder Woman, aki számomra elképesztő női példakép és minden szempontból odavagyok érte. Aztán ott van Aquaman, aki olyan szinten egy két lábon járó tesztoszteronbomba, hogy felőlem most azonnal rám törhetné az ajtót, én meg könnyeznék, csak mert láthatom. De a többiek is kellően bizonyítottak, főleg Flash a maga gyermeki lelkességével.
Szóóval a rajongásom töretlen… és egyelőre nem tudok több értelmes mondatot összehozni.

Pandalin 

Jaj,hogy én milyen boldog vagyok,hogy ilyen jó kis film lett ebből! Nagyon vártam, nagyon reménykedtem, hogy nem rontják el! A hibákkal nem is foglalkozok, nem érdemes, ha úgy jövök ki a moziból, hogy akár újra végigülném, akkor nem számít az a pár részlet, ami gyengíti az összképet. :)

Serafina_Darion 

A legjobb film amit idén láttam. Űberelte az összes DC és Marvel filmet, idén.
A showt ellopta Momoa, Barry és a végén Clark. Elbírtam volna még egy órát belőle. ÉS nagyon várom hogy újra láthassam. Nekem ez most nagyon tetszett.

3 hozzászólás
Banditaa 

Lehet, hgy ha nem moziban látom, nem tetszett volna, de széles vásznon szinte tökéletes volt. Teljesen rendben volt a történet, a főgonosz mondjuk annyira nem volt nagy szám… Na de az Igazság Ligája együtt végre mozivásznon… Innentől kezdve bármi történhet, rossz már nem lehet. Wonder Womant és Supermant eddig is imádtam, Cyborg karaktere pedig kellemes csalódás volt. Jason Momoa Aquamanje eléggé eltér attól a képtől, ami a fejemben Arthur Curryről él, de ez a brutálisabb megközelítés jobban tetszett. Barry Allen elég nagy balfék, kicsit túlzásba estek, de azért aranyos volt, mégha nem is olyan, mint amilyennek (szerintem) lennie kellett volna.
Ja, a kedvenc jelenetem Aquaman meg az Igazság Lasszója volt. ;-)
Már most várom, hogy új DC filmet láthassak. Remélem ennél rosszabb egy sem lesz!

dulkap 

A mai világ filmkritikusai pont annyit érnek, mint az egyszeri troll az aktuális bulvárhír kommentelői közt. Jó eséllyel már most meglehet mondani, hogy jövőre a nagy költségvetésű mozik közül mi fog tetszeni nekik és mi nem. Ja nem is bocsánat, rosszul fogalmaztam: hogy miről írnak rosszat és miről nem. Amerikában sajnos az emberek nem szeretnek nagyon gondolkozni, ezért szent írásként kezelik, amit a trollok írnak, ezért én már nem is nevezném mérvadónak az amerikai bevételeket egy filmnél.
Én mindig úgy voltam vele, hogy ha valami érdekel megnézem, ha valami nem érdekel, nem nézem meg, aztán majd eldöntöm én, hogy számomra az adott film jó-e vagy rossz.
Márpedig ez a film kegyetlen jó volt. Látványos volt, jó dumákkal, jó karakterekkel és nem volt 2 és fél órásra elhúzva. (Hogy ez most Whedon-nak köszönhető vagy Snyder-nek vagy a stúdiónak, az más kérdés.)
Hozzám mindig közelebb álltak a DC filmek sötétebb képi világa, mint a Marvel nagyon színes cuccai. De olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem érdekel, hogy melyik stúdió csinálja az aktuális szuperhős filmet, csak szórakoztasson és akkor felőlem lehet Thor vs Groot vagy Harley Quinn vs Consantine. Mindkét brand csinált az utóbbi években kiváló és borzalmas filmet is.
De egy szónak is száz a vége, Az Igazság Ligája nem okozott csalódást és remekül szórakoztam rajta. Affleck pedig minden idők legjobb Batman-je.

5 hozzászólás
Olinda_Földi

Ezt a filmet még a dögös nők és férfiak sem mentik meg. Esküszöm ez a film önmaga paródiája. Borzalmas.

rhysciar 

Én ezen könnyesre röhögtem magam!
A dialógusok siralmasak, a humor még hagyján, de aztán a történetben semmi újat nem kapunk, kliséhalmaz az egész, és a CGI te jó ég. Hát ettől sírtam a legtöbbet. Ha Cavill képernyőre került, nem bírtam nem a száját nézni, jóságos atyaúristen, hogy mit műveltek szerencsétlennel, agyrém. De úgy egyébként is nevetséges a CGI az egész film alatt, de ez még egy fokot rádobott.
Másrészről, hogy jót is mondjak a filmről, Aquaman iszonyatosan szimpatikus (behalok, hogy Arthur a neve XD), szeretném még látni jó sokat, Momoa tökéletes választás lett rá. Dany büszke lehet a férjére, badass maradt 2. életében is :D:D
Barryvel már sajnos vegyes érzéseim vannak, az elején imádtam őt, nagyon eltalálták, de a végére nekem kicsit sok lett. Mondjuk ez egyéni probléma, tudom, de hát egy filmet csak szubjektíven lehet értékelni, na!
Affleck hozta a szokásos formáját, Gal Gadot szintén, róluk nem tudok jót sem rosszat mondani, amit kellett, azt megmutattak.
Na viszont a Cyborg… atyaisten. Ha van a filmnek még egy gyenge pontja Cavill szája mellett, az a Cyborg. Most komolyan senki nem mondta meg Snydernek, hogy felejtse el ezt a CGI robotot? Eszméletlenül rondán festett, fogalmam sincs, hogy nem folyt ki senkinek sem a szeme a moziban.
No, szóval katasztrofális a film, egyedül azért kap 5 csillagot, mert kikapcsnak elmegy, meg mert jobban bírom a DC-t, mint a Marvelt. Ellenkező esetben ez 2 csillagot sem érdemelt volna tőlem.

2 hozzászólás
Pistee66

Gyenge, szánalmas s sajnos kénytelen voltam sok pénzt kiadni, hogy megnézzük! Egy fillért nem ér hiába költöttek rá kurva sok pénzt. Inkább hagyták volna Nolant hogy jó filmeket készítsen ebből a „büdzséből”.
Ez egy parasztvakítás! Pizsamás alakok repkednek nagy zaj van, semmi történet! Csak 11 éven aluliaknak ajánlott!

1 hozzászólás
Trickster

Haladunk, van fejlődés az eddigi filmekhez képest ami tetszett. Viszont Flash az egyik kedvencem a DC univerzumból, szóval az amit most láttam itt belőle kifejezetten elkeserített. A következőben nagyon remélem, hogy nem ezt a stílust fogja hozni, mert ez számomra nem vicces, hanem fájdalmasan idegesítő.
A második stáblista utáni jelenet nagyon tetszett, remélem, hogy ki is fognak belőle hozni valami igazán jót, mert a potenciál az meglenne.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Nocharity

Clark: Hogy kaptad meg a házat a banktól?
Bruce: Megvettem a bankot.
Clark: Az egészet?
Bruce: Én az egyszerű megoldások híve vagyok.

Kogoro 

Flash (elköszön az orosz kislánytól): Dosztojevszkij.

Nocharity

Barry: Mi is a te szuperképességed?
Bruce: Gazdag vagyok.

Nocharity

Batman: Kellesz a világnak.
Superman: De kellessz-e te is? Mondd csak, tudsz vérezni?
(miután a földhöz vágta Batamant)
Batman: Az biztos… valahol most biztos vérzek.

whenitrains

Barry: Hi I’m Diana, you’re Barry. That’s not right.

Leah 

Lois: Jó az illatod!
Clark: Miért, előtte nem volt jó?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján