Az Igazság Ligája (Worlds of DC) (2017) 460

0 díj · 1 jelölés

Bruce Wayne tudja, hogy nem vonulhat vissza. A világnak szüksége van rá, és a hozzá hasonlókra, mert különben védtelen. Új szövetségese, Diane Prince segítségével csapatot toboroz.
Ehhez hasonló nem történt még soha: Batman és Wonder Woman mellé felsorakozik egy csapat metahumán: Aquaman,… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 96

Szereposztás

Ben AffleckBruce Wayne / Batman
Jason MomoaAquaman / Arthur Curry
Gal GadotDiana Prince / Wonder Woman
Henry CavillClark Kent / Superman
Amy AdamsLois Lane
Ray FisherVictor Stone / Cyborg
J. K. SimmonsJames Gordon felügyelő
Jesse EisenbergLex Luthor
Ezra MillerBarry Allen / The Flash
Ciarán HindsSteppenwolf

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

272 tag · 673 karc · Utolsó karc: 2023. június 9., 02:06 · Bővebben


Kedvencelte 28

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Ez a része is jó volt, nekem tetszett. Habár mióta láttam a Snyder verziót, ami abszolút kedvencem lett, egy kissé ez összecsapottnak tűnik nekem. Túl sokat akart beletenni a rendező, ennyi idő alatt… De azért kellően izgalmas is volt ez a verzió is, meg látványos, pörgős is, a cselekmény is tetszik, bár néha gyorsan vált ide oda, de azért nem rossz film. Humoros is, meg akciódús is, meg szórakoztató is volt, szóval tetszett. :-D Én jókat nevettem egy egy beszóláson vagy poénokon. :-) Imádom, Wonder Womant, Aquamant, és Supermant, és a vicces Flasht, meg Cyborgot is. :-) ❤ Batman nekem nem nagy kedvencem, még a régebbi sem nem túl izgalmas egy szuperhős számomra a többiek ezerszer is jobban vonzottak nála, spoiler. :-)

dulkap 

A mai világ filmkritikusai pont annyit érnek, mint az egyszeri troll az aktuális bulvárhír kommentelői közt. Jó eséllyel már most meglehet mondani, hogy jövőre a nagy költségvetésű mozik közül mi fog tetszeni nekik és mi nem. Ja nem is bocsánat, rosszul fogalmaztam: hogy miről írnak rosszat és miről nem. Amerikában sajnos az emberek nem szeretnek nagyon gondolkozni, ezért szent írásként kezelik, amit a trollok írnak, ezért én már nem is nevezném mérvadónak az amerikai bevételeket egy filmnél.
Én mindig úgy voltam vele, hogy ha valami érdekel megnézem, ha valami nem érdekel, nem nézem meg, aztán majd eldöntöm én, hogy számomra az adott film jó-e vagy rossz.
Márpedig ez a film kegyetlen jó volt. Látványos volt, jó dumákkal, jó karakterekkel és nem volt 2 és fél órásra elhúzva. (Hogy ez most Whedon-nak köszönhető vagy Snyder-nek vagy a stúdiónak, az más kérdés.)
Hozzám mindig közelebb álltak a DC filmek sötétebb képi világa, mint a Marvel nagyon színes cuccai. De olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy nem érdekel, hogy melyik stúdió csinálja az aktuális szuperhős filmet, csak szórakoztasson és akkor felőlem lehet Thor vs Groot vagy Harley Quinn vs Consantine. Mindkét brand csinált az utóbbi években kiváló és borzalmas filmet is.
De egy szónak is száz a vége, Az Igazság Ligája nem okozott csalódást és remekül szórakoztam rajta. Affleck pedig minden idők legjobb Batman-je.

7 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Internet: Ez a film még meg sem jelent, de már tudjuk, hogy sz-r lesz.
DC: Joss Whedon veszi át.
Internet: Hát igen, mi Marvelesek vagyunk, a Bosszúállók 1-2 jó volt, akkor ez is jó lesz…

***4 évvel később megjelenik Zack Snyder alkotása***

Internet: Áh, a 2017-es sz-r volt…

Nos, én ezt azért nem mondanám. Tény, hogy fele olyan jó nincs mint a 2021-es de azért vegyük figyelembe, hogy fele annyi idő volt rá. Ennyi fért bele 120 percbe… Az új verzióból például kimaradt a kedvenc jelenetem és pár jó poén. Ez kicsit lazább és poénosabb, míg az új kicsit sötétebb. Egy szó mint száz. Ha rangsorolni kell tényleg jobb a 2021-es, de szerintem ez sem rossz. Nekem ez is tetszik.

LoneWolf 

Új értékelés:
Miután ismét megnéztem ezt, majd Zack Snyder eredeti vízióját, ez a hibrid valami tényleg kb. egy zéró lett a szememben. A karakterek lényege itt a vágóasztalon végezte, hogy helyette bugyuta, sokszor kínos poénok (1-2 kivétel azért akad) kapjanak helyet, nem beszélve Steppenwolf ocsmány modelljéről és folyamatos anyázásáról. A bajusz-incidens és a totálisan fölösleges orosz család szála pedig emellett már csak hab volt a trágyán. Talán még a 4 csillag is sok neki, hisz egy 9 csillagos filmet vágott haza szinte nézhetetlenül, szóval örüljön, hogy utólag ennyit kap tőlem.

Régi értékelés:
Nagy DC rajongónak vallom magam, de talán pont emiatt erősen kritikus szemmel állok a film értékeléséhez. Azt elismerem, hogy sokkal rosszabb is lehetett volna és a rengeteg forgatási, meg egyéb gondok miatt alacsony elvárásokkal ültem be a moziba. Ennek ellenére a remény élt és gyermeki izgatottsággal vártam, hogy kedvenc hőseimet együtt láthassam a vásznon, amiben nem is csalódtam. A csapatdinamika igazából működött, mindenkire jutott elég idő, így ebben erősnek mondható az Igazság Ligájának első bevetése. A humor sem volt reménytelen, fejlődik az eddigiekhez képest, azonban Ezra Miller poénjai eléggé kínosra sikeredtek. spoiler Cyborg a várttal ellentétben pl. kellemes meglepetés volt számomra, a háttérsztorija miatt jobban zavart a gyenge CGI kivitelezése, spoiler mint a komorsága. Sajnos ez a másik probléma, a rengeteg vizuális effektus, ami már a Wonder Woman nagy csatájában is nevetséges lett. Ez itt sincs másként, hisz a sótlan főgonoszt (Előnyére legyen mondva, hogy az ő serege legalább nem múlik ki egy gomb lekapcsolásától.) ismét teljes mértékben számítógép generálta, miáltal a vele vívott harc sem lett nagy eresztés. Nálam a vágásnál is elvérzett a film, eleinte nagyon összecsapottnak tűnt, kapkodtunk ide-oda, szinte érezni lehetett rajta a stúdiómunkát, ahogy darabokra szaggatták a 2 órás keret miatt. (Maradtak megválaszolatlan kérdéseim, amiket itt valószínűleg egy bővített változat sem fog orvosolni.) Minden hibáját nézve sem mondanám rossz darabnak, közel sem. Karakterileg többnyire hű marad a képregényekhez, néha még túl is teljesíti önmagát e téren, plusz a rengeteg fan-service szinte csodaként hatott. spoiler Végső soron, hogy ajánlanám-e a filmet? Ha tetszett a Wonder Woman és nem szidod a sárga földig a BvS-t, akkor bátran és tiszta szívből, mert ugyan nem egy remekmű, de egy szórakoztató popcorn mozinak azért tökéletesen megfelel. (7/10 csillag)

10 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Inkább Marvel rajongónak mondanám magamat, mint DC-nek, de tetszett ez a film. Igaz, voltak fenntartásaim, mert inkább negatív véleményeket olvastam róla, mint pozitívat. Szerencsére kellemesen csalódtam benne. Izgalmas volt és látványos. Persze voltak benne hibák, de melyik filmben nincsenek?
A karakterek is szerethetőek voltak, főleg Aquaman (ő a kedvencem). Flashként Ezra Miller is nagyot alakított, de nekem még mindig Grant Gustin az igazi. :) spoiler

Popovicsp87 

Fogalmam sincs, miért vártam ennyit a J.L. filmmel, miközben a Batman vs. Supermant még moziban láttam. :/
Tetszett a film, bár hiányoltam az új karakterek bevezetését, Aquaman, Flash és Cyborg csak nagyon minimális bemutatást kapott.
Azt sem értettem igazán, hogy mitől lettek egy csapat, mert se Cyborg, se Aquaman nem akart eleinte csapatban dolgozni, ám amikor elvettek tőlük valamit, rögtön mentek.
Sok dologgal dobálózik a film, amit igazán csak a képregényesek érthetnek, az átlag néző csak pislog, mert nincsenek ezek a dolgok igazán elmagyarázva.
Steppenwolf az aktuális gonosz űrlény, de nála is csak azt éreztem, hogy gonosznak lett megírva és kész.
Ezra Miller vicces volt (bár úgy éreztem, hogy Pókembert akarták másolni), és Momoának is volt egy-két jó poénja.
Ja és a CGI. Néha vissza kellett pörgetnem, mert a vágással együtt nem tudtam követni az akciót. Ez főleg a végére igaz, ahol aztán minden robban.

Igazából a Snyderes verziót egy jó marketingfogásnak tartottam, de most már kíváncsi vagyok, hogy az mennyivel ad többet.

8 hozzászólás
Wanda

„ – Superman lelécelt, te nem tudsz semmit – már bocsánat –, ez a fickó lehet, hogy ellenünk dolgozik. Te elbotlasz a saját lábadban…hú, de jó nő vagy.”
Ez nagyon jó volt. :'D

Maga a film sem volt rossz, szeretem, mikor így összeállnak az emberek és harcolnak. A főgonosz elég lapos lett, amit sajnálok, hisz kezdem megszeretni a DC gonoszokat is…
Flash kicsit olyan volt nekem, mint a Tom Holland féle Pókember, fiatal és nem tud lakatot tenni a szájára.
Ben Affleck Batmanjét nem szeretem, fel sem ér Christian Bale-hez. Itt valahogy olyan gyengének tűnt.
Aquaman még mindig nagy forma, Jason Momoa tökéletes választás volt, meg merem kockáztatni, hogy a ligában Ő a legjobb. Persze nem erő szempontból, mert az egyértelműen Superman.
Maga Superman sem volt soha a szívem csücske, Henry Cavill határozottan jóképű, és a szinkronhangja is tetszett, sőt, az ereje is hatalmas, de mégsem tudom szeretni.
Dianával nincs különösebb bajom, Cyborgot pedig eddig nem igazán ismertem, de őt sem szívleltem meg igazán.

1 hozzászólás
Serafina 

A legjobb film amit idén láttam. Űberelte az összes DC és Marvel filmet, idén.
A showt ellopta Momoa, Barry és a végén Clark. Elbírtam volna még egy órát belőle. ÉS nagyon várom hogy újra láthassam. Nekem ez most nagyon tetszett.

3 hozzászólás
nekedcsakRia

Nem értem, miért húzták le annyian ezt a filmet. Szerintem baromi jó lett. Humoros, látványos és izgalmas. Jó a zene, a színészi játék és szerintem nem tolták túl a humort sem. Valahogy minden megfelelő arányban van ebben a filmben. És követelem a Flash szóló filmet végre! Annyira jópofa volt az a srác, és kedvelem Ezra Millert.

Kemiviki 

Annyira akartam nagyon szeretni, de van egy és egy pici dolog ami nagyon szúrja a szememet.
Először is az, hogy a csapatnak igazából semmi más szerepe nem volt, mint hogy spoiler. De őszintén? Ezért felesleges volt összeszedni a csapatot, mert ezt bárki megtudta volna csinálni, csak lopja el a nőt, vagyis elnézést újságírót, mert ő kikérte magának. De komolyan, addig megsérteni se tudják a fő gonoszunk , egyszerűen nincs hozzá erejük, utána meg hirtelen fordulat és szegény gonoszt péppé verik :/ Hagyjuk már, hogy senkinek nincs számottevő ereje csak neki.
Másodszor pedig Cyborg karakterileg tetszett, de ajj de csúnya lett a megvalósítása :/
Barry, jajjj de jó lett a karaktere. Vagyis pontosítok, nekem nagyon bejön! Az ő filmjét meg Aquaman-ét várom nagyon :)
A film legjobb jelenete szerintem Aquaman stégen való gyaloglása volt egy üveg whisky-t legurítva, majd az üveget földhöz vágva. Nagyon vagány lett!


Népszerű idézetek

Nocharity 

Clark: Hogy kaptad meg a házat a banktól?
Bruce: Megvettem a bankot.
Clark: Az egészet?
Bruce: Én az egyszerű megoldások híve vagyok.

Nocharity 

Barry: Mi is a te szuperképességed?
Bruce: Gazdag vagyok.

Kogoro

Flash (elköszön az orosz kislánytól): Dosztojevszkij.

Razor 

Aquaman: Superman lelécelt. (Bruce-ra néz.) Te nem tudsz semmit, már bocsánat. (Victorra néz.) Ez a fickó lehet, hogy ellenünk dolgozik. (Barryre néz.) Te elbotlasz a saját lábadban. (Dianara néz.) Hú! De jó nő vagy!

Nocharity 

Batman: Kellesz a világnak.
Superman: De kellessz-e te is? Mondd csak, tudsz vérezni?
(miután a földhöz vágta Batmant)
Batman: Az biztos… valahol most biztos vérzek.

Sunshine 

Aquaman: Ez a nagy ötleted? Hogy meghalsz? Neked tényleg elment az eszed.
Bruce Wayne: Nem én harcolok vasvillával.

whenitrains

Barry: Hi I’m Diana, you’re Barry. That’s not right.

lynanoke

A sötétség, az igazi sötétség nem a fény hiánya, hanem a belenyugvás, hogy sose tér vissza a fény. Pedig a fény mindig visszatér, és megmutat ismerős dolgokat: az otthont, a családot. De megmutat rég észre nem vett, és új dolgokat is, új lehetőségekre világít rá, s buzdít, hogy használjuk ki őket. Ezúttal a fény hősökre vetült, akik kiléptek az árnyékból, hogy elmondják: nem vagyunk egyedül. Mély volt a sötétség, úgy tűnt, elnyel minden reményt, de ezek a hősök végig itt voltak, hogy emlékeztessenek: él a remény és mindig látható.

Valentine_Wiggin 

A sötétség, az igazi sötétség nem a fény hiánya. Hanem a belenyugvás, hogy sosem tér vissza a fény.

Sunshine 

Bruce Wayne: Barry, menj el kirándulni.
Barry Allen: Remélem erre van kelet.


Hasonló filmek címkék alapján