Végtelen háború (Marvel 19.) (Bosszúállók 3.) (2018) 941

Avengers: Infinity War
149' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, dráma, fantasy 16 !

2 díj · 8 jelölés

A Marvel mozis univerzumának egészét felölelő, tíz év eseményeinek tetőpontját jelentő Bosszúállók: Végtelen háborúban minden idők legnagyobb és leghalálosabb leszámolására kerül sor. A Bosszúállóknak és szövetségeseiknek mindent kockára kell tenniük, hogy megfékezzék a nagy erejű Thanost, aki… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 81

Szereposztás

Chris HemsworthThor
Chris PrattŰrlord (Peter Quill)
Samuel L. JacksonNick Fury
Josh BrolinThanos
Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Chris EvansAmerika Kapitány (Steve Rogers)
Mark RuffaloHulk (Dr. Bruce Banner)
Elizabeth OlsenSkarlát Boszorkány (Wanda Maximoff)
Paul BettanyVízió
Benedict CumberbatchDr. Stephen Strange

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

667 tag · 956 karc · Utolsó karc: 2024. március 27., 15:02 · Bővebben


Kedvencelte 277

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

Rekaboni 

Utállak Marvel.

Második újranézés: még mindig utállak Marvel.

2 hozzászólás
LoneWolf 

A bővebb és a spoilereket megfelelően jelölt kritikám:
Elérkezett a pillanat, hogy az MCU eddigi összes… köhmm… illetve majdnem összes hőse összefogjon egy közös ügy érdekében és megfékezzék a Marvel univerzum egyik legérdekesebb gonoszát, Thanos-t, aki bizony nem bánik kesztyűs kézzel (Hmm, talán mégis.) azokkal, akik útját állják céljai elérésének. 6 kő mindenek felett!
Félő volt, hogy még az eddigi legjobb darabok rendezőinek is nehéz feladat lesz ennyi karaktert mozgatni a vásznon, de úgy érzem remekül helyt álltak. Természetesen ki kellett emelni párat a sokaságból, kellett 1-2 fókuszpont, hogy ne essen szét túlzottan a történet, így sokaknak csak pár szó jutott a szövegkönyvből, de még így sem érzünk hiányérzetet, legfeljebb akkor, ha éppen pont a kedvencünk szorult erősen háttérbe spoiler. A rivaldafényben ezúttal maga a főgonosz, a bukott titán áll, aki ugyan érdekesebb ellenfél, mint a legutóbbi 4-5 kihívó, mégsem olyan összetett, mint mondjuk Jessica Jones Killgrave-je, vagy a jó öreg Loki. A lila behemót kissé szegényes karakterét magyarázhatjuk azzal, hogy az előbb említett figurák kifejtésére jóval hosszabb ideje volt a készítőknek, míg itt csupán 2 és fél óra állt rendelkezésre. Biztosan sokan kérdezik: „Mi volt vele a bajom?” Elmondom: spoiler
A látványra ezúttal sem volt panasz és az események eleget tettek a címben olvasható „háború” szónak, hiszen több fronton, illetve nagy tétekben folytak a csaták, melyek nagyrészt átlátható koreofráfiával lettek megvalósítva. A humorból szerencsére visszavettek a 3. Thor film után, mégis maradt annyi, hogy ne akarjunk eret vágni az ezúttal erősen megnövelt drámától (A poénok többsége természetesen olyan hősök találkozásából fakad, akik eddig még nem futottak össze a vásznon).
Ezúttal ugyanis senki sem sebezhetetlen, mindenkiért lehet aggódni, nincs az az érzésed, hogy kedvenced biztonságban van, hisz szinte tapintható a feszültség az egész film alatt. Ezen felül bőven akad meglepi, pl. egy meg nem nevezett cameo, amire kb. évek óta várunk spoiler és most sem maradhatott el a stáblista utáni szösszenet, ami ugyan csak 1 darab a legvégén, de érdemes rá várni. spoiler
Annyit még nyugodtan elárulhatok, hogy a film inkább az Infinity Gauntlet-ből merit, mintsem a War-ból, ezáltal a cím csak amolyan „jobban hangzik” gondolat alapján jöhetett nekik.
Személyes kedvenceim továbbra is az Őrzők és Strange maradt, de Pókembert is egyre jobban csípem, (Ha-ha) illetve legnagyobb örömöm Thor eredeti személyiségének visszaállítása lett, ami egy ilyen alkotásban szinte elkerülhetetlen volt. Többnyire a legmeghatározóbb jeleneteket is hozzájuk kötném, de örültem, hogy a Mark Ruffalo interjúkban emlegetett, filmeken átívelő Hulk miniszál is haladt tovább. Mit is hagytam még ki? Teljes spoiler zár alatt még a végéről, hogy rövidre zárjam ezt a lassan túl hosszúra nyúló értékelést:
spoiler
Összességében tehát beváltotta a hozzá füzött reményeket. Hatalmas fordulatok, látvány, dráma, minimális, de annál jobb humor, meg persze fan-service, ameddig a szem ellát.
A kockák nedves álma vált ezzel valóra, bár kissé átverve érezhetjük magunkat a valójában ketté vágott sztorival, melynek befejezésére még 1 évet kell várni.

4 hozzászólás
Theana 

MIÉRT? És mégis mitől függött? Miért ő? Miért nem ő? Miért, miért, miért?
Nem is tudom, mit mondhatnék. Humor, fan-service ezerrel, akció százezerrel, meglepetés meglepetés hátán, csalódottság, megdöbbenés, látvány millióval… Egyébként meg egy világ dőlt össze bennem. MIÉRT? És mégis mi történt?

2 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom a Marvel filmeket, mindegyik hős nagyon, nagy kedvenceim már az elejétől kezdve. :-) A lassított felvételeket imádtam, nagyon látványos volt. :-) Izgalmas volt, akciódús, fordulatos, pörgős, a látványos jelenetek egyszerűen zseniálisak, az alapsztori még mindig jó, csak néha nagyon haragszom rá, a zenék, a látványvilág, a szereplők tökéletesek voltak, és nagyon is szerethetőek. :-) ❤ Jó volt újra együtt látni a csapatot, imádtam a poénokat, és a beszólásokat, amiken jókat nevettem, viccesek voltak. :-D Szóval nekem ez a része is tetszett, csak fájdalmas volt látni, a kedvenceim szenvedését, és ezért utálom is a Marvelt, de legalább jó is volt benne, nem csak rossz. :-) spoiler Sok olyan viccesebb, humorosabb jelenet is akad, amit szeretek, de sok olyan is van, ami elszomorít. spoiler spoiler A legnagyobb kedvenceim még mindig Thor, Űrlord, Amerika kapitány, Tél katonája, Loki, Vasember, Dr. Strange, Fekete Párduc, Okoye, Shuri, Vízió, Hulk, Rocket és Groot, Gamora, Pókember, Skarlát Boszi, Fekete özvegy, Sólyom, Hadigép, Drax, Nebula, M'Baku, Pepper, Mantis, Nick Fury, Maria Hill-t imádom őket, még mindig nagyon szerethetőek. :-) ❤ Már csak Hangya, és Sólyomszem hiányzott a filmből. :-) De még így is nagyon izgalmas volt, és látványos, szórakoztató. :-) Csak a legvégét utálom. :/

Kija

Erre a filmre nem érdemes úgy beülni, hogy az ember nem látta legalább a fontosabb MCU filmeket vagy legalábbis az előző 18 film fontosabb történéseit nem ismeri, mert ezek nélkül nem fog érteni szinte semmit a filmből. Az Infinity War ugyanis nem az egyszeri nézőknek szól, hanem a rajongóknak, akik mondhatjuk, hogy 10 éve várnak erre a filmre. A film nem áll meg egy pillanatra sem, hogy bemutassa ki kivel milyen kapcsolatban van és azt is csak felületessen érinti, hogy mi történt a korábbi részekben, elvárja ugyanis, hogy a nézők tisztában legyenek ezzekkel.
A film vizuálisan is nagyon erős, annak ellenére is, hogy majdnem az egészet green screen előtt vették fel, ami akár borzalmasan is elsülhetett volna, de szerencsére a harmadik Avengers film ezt a csapdát is kikerüli és egy kellemes szuperhősös látványfilm tud maradni.
A Russo testvéreknek meg végképp kijár minden dicséret, mert remek érzékkel mozgatták a hatalmas castot és sikerült egy olyan történetet összehozniuk, ami valamilyen szinten kerek és mégis rengeteg kérdéssel hagyja ott a nézőt, akármennyire is fájdalmas, nekem tetszik, hogy ott vágták el a történetet, ahol elvágták. Alapvetően a humora is jó a filmnek, de nekem a Guardians csapata egy picit sok volt az elején főleg, amilyen jelenet után megérkeztek. Imádtam a kis elrejtett utalásokat is és szerintem a színészek is jól hozták, amit kellett, az akció jelenetek pedig természetesen fantasztikusak ebben a filmben is.
A film tele van szívszorító és nagyon szép jelenetekkel és rendszeresen jönnek a veszteségek is. A lezárásra ez különösen igaz, de már a legelején is behúz egyet-kettőt a film a mit sem sejtő nézőnek. Nálam a karakterek közül egyértelműen Thor viszi a pálmát, Chris Hemsworth ragyog ebben a szerepben, imádtam azt az irányt, amelyikbe elvitték a karakterét és spoiler.
Ezektől függetlenül persze vannak a filmnek hibái is, például vannak olyan karakterek, akik nagyon kevés szerepet kapnak, de ennyi szereplő esetében ez természetesen megérthető. Ezen felül a film első órájának vége felé volt egy kis üresjárat is, ahol én egy picit elkezdtem unatkozni, valamint az is fura volt nekem egyes helyeken, hogy a karakterek nem feltétlenül használták ki a Thanos legyőzésére feltárulkozó alkalmakat, illetve a képességeiket.
Kíváncsi leszek, hogy innen hogyan tovább, mert spoiler és jelenleg úgy tűnik, hogy spoiler, várom a folytatást.

1 hozzászólás
elentiya 

Legszívessebben leírnék egy szép hosszú káromkodásokkal teli mondatot. :)))) Amúgy imádtam, de jelen pillanatban képtelen vagyok összetett mondatokat alkotni a filmről. :D

Valentine_Wiggin

Akkor most jön a második generációs értékelés. A harmadik generációs a blogkritika lesz, de arra még mindig nem állok készen.
Nehezen tudok bármit mondani erről a filmről. Nevettem rajta, földhöz vágott, felkavart, és ráébresztett valamire, amit eddig nem tudtam: sokkal jobban szeretem a szuperhősfilmeket, mint eddig hittem. Itt voltak dömpingben a kedvenceim, és ráadásul olyan ügyesen rendezték el a konfliktusaikat és az együttműködésüket is, hogy valahogy mégsem éreztem, hogy sok, hogy elég, hogy zavaró. Nem nyomták el egymást, voltak screentimebeli különbségek, de el lehetett fogadni, mindenki kapott azért némi szerepet, és nem alakult ki egy éles hierarchia, nem volt igazán vezető. Megkaptam spoilerként a film legmellbevágóbb csavarjait, és mégis, ahogy ültem a moziban, tudtam izgulni, sikerült reménykedni, sikerült hinnem, hogy a dolgok mégis másképp alakulnak. Amikor pedig eljött az idő spoiler
Karakterek közül néhányat emelnék ki:
Galaxis őrzői, egy csapatként, vagy kettébontva de színesek, humorosak, élők, és tele vannak hibákkal és hülyeségekkel, amiért engem személy szerint csak még jobban tudtak nevettetni, és még jobban aggódtam értük. Tényleg abszolút kedvenc Marvel csapatomról van szó, a dinamikájuk, a poénjaik itt is fergetegesen működtek, és még a zenéjüket sem hagyták otthon. spoiler
Pókember. Én a régi, original Pókembert sosem tudtam igazán megszeretni. Láttam a filmeket, de röviden és tömören, egyszerűen az eredeti figura számomra túl nyálas alak volt. A Tom Holland-féle kamasz Peter Parker viszont a szívemhez tudott nőni. Felelőtlen, kíváncsi, kicsit szerencsétlen tinisrác, aki még keresi önmagát, keresi az útját, és belekeveredik egy akkora harcba, amekkorába nem szabadna, de egyvalamit minden hibája és bizonytalansága ellenére folyamatosan bizonyít, hogy nagyon jó a szíve. spoiler
Dr. Strange pedig csapatfüggetlenül a kedvenc Marvel karakterem, és itt is hozza a formáját, különösen zseniálisak Tony-val együtt. Mindkettőnek nagy az arca, de valljuk be, mindkettőnek jogosan, mert az agyuk zseniális, és harcban sem utolsók. Ahogy piszkálják egymást, de végül is abszolút konstruktívan együttműködnek, azt jó nézni. Egyben Tony ott van a listán a lehetséges hivatásos boxzsákok között, mert nagyon sok pofont kapott ebben a filmben.
Thor. Őt is a hivatásos boxzsák cím várományosaként említem. spoiler
Wanda és Vízió, avagy a harmadik boxzsákjelölt a skarlátboszi. Egyrészt, a szerelmi szálakat én általában akkor szeretem, ha finoman, ügyesen, a háttérben mennek, és ez a két karakter eszméletlen aranyos volt együtt. Meg lehetett volna írni az egészet tömény, fájdalmas kínlódásra, de sikerrel elkerülték, és Vízió szerencsétlenkedése, az esetlensége az emberi szerepekben kifejezetten bájos Wanda tragikus háttere mellett, nagyon jól kiegyensúlyozzák egymást. spoiler
A negyedik boxzsákjelölt Nebulát nem bontom ki, mert aki látta a filmet, és látta a Galaxis Őrzőit is, az úgyis pontosan tudja, miért került a versenybe. Helyette muszáj szót ejtenem Thanosról. Én nem kedveltem meg, nem is értettem meg, nem is fog fájni érte a szívem, akármi is legyen a sorsa, de tény, hogy ütős figura. Van egy olyan motivációrendszere, ami tényleg intelligens, nem egy agyatlan gyilkológépnek mutatják be, hanem egy nagyon ügyesen kitalált elmebajjal bír, a saját szemszögéből ő tényleg hős.
Összefoglalva, vannak megható, érzelmileg megmozgató jelenetek és kapcsolatok, tényleg hullámvasúton tart a történet, mert egyik pillanatban nevetsz, másik pillanatban ott vagy egy hihetetlen energikus, gyönyörű zenével megtámogatott drámában. Az akció látványos, monumentális és nem agyatlan, a CGI fantasztikus, az egész film megragad, magához húz, ha rajongó vagy, kiszorítja belőled a szuszt, aztán, mikor kellően kikészített, még veled marad egy ideig. Várom a következő részt. spoiler

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Dr.Strange: Mondd meg, milyen urat szolgálsz.
Peter Quill: Milyen urat szolgálok? Most mondjam azt, hogy Jézust?
Tony Stark: Földi vagy.
Peter Quill: Missuoriból jöttem.
Tony Stark: Az is a Földön van, te kretén.

1 hozzászólás
Nocharity 

Rocket: Te beszélsz grootul?
Thor: Volt ilyen szabadon választható kurzus Asgardban.

4 hozzászólás
Nocharity 

Rocket: Mennyi a fegyver?
Bucky: Nem eladó.
Rocket: Ne már! És a kar?
Bucky: Az sem.
Rocket: Kajak lenyúlom.

Nocharity 

Drax: (Doctor Strange köpenyének) Búcsúzz el rongy életedtől!

Nocharity 

– Vigyázz, Thor, egy csillag erején kell felülkerekedned. Ha nem sikerül, véged lesz.
– Csak, ha meghalok.
– Igen, így értettem, hogy véged lesz…

Audrey_Cortez

Groot: Én vagyok Groot.
Steve Rogers: Én..Én meg Steve Rogers.

Papp_Fanna8 

Űrlord: Hol van Gamora?
Vasember: Kérdezek jobbat! Ki az a Gamora?
Drax: Kérdezek még jobbat! Miért Gamora?


Népszerű triviák

MrsCumberbatch 

A film végén amikor Peter Parker könyörög azt Tom Holland maga találta ki. A rendezők ugyanis csak annyit mondtak a fiatal színésznek, hogy játssza el, hogy nem akar meghalni. Nem kapott hozzá szöveget.

Kapcsolódó filmek: Bosszúállók – Végtelen háború (2018)

Bosszúállók – Végtelen háború (2018)

Kapcsolódó művészek: Tom Holland


Hasonló filmek címkék alapján