Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

652 tag · 873 karc · Utolsó karc: 2022. augusztus 8., 14:44 · Bővebben


Kedvencelte 16

Várólistára tette 224


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Annyi negatív kritikát olvastam róla, hogy félve ültem be rá, de abszolút pozitív csalódás volt. Tetszett a múlt és a jelen váltakozása, a harcok is nagyon jók voltak benne, a látvány meg csodálatos volt. Mind a tájak, ahol járnak, mind pedig a harcjeleneteknél egyszerűen jó volt nézni. Ilyen sok karakterrel nyilván nehéz volt mindenkire elég időt szánni. Szerettem Dane és Sersi kapcsolatát, Gilgamesh és Thena barátságát – pedig Angelina Jolie-tól kifejezetten tartottam, de szerencsére épp annyit szerepelt, amennyi még jó volt. Phastos és a családja eszméletlenül aranyos volt, és bár nagyon kevés jelenetet kaptak, én nagyon bírtam Makkari és Druig dinamikáját. De sajnos Kingo mondjuk kicsit az idegeimre ment, bár a lakája hatalmas fazon volt. Ikaros meg először egy Superman – Bucky hibridnek tűnt másodjára is mondjuk és Ajak karaktere is nagyon semmilyen lett, illetve Sprite elég gyakran ment benne az idegeimre, nem nagyon tetszett a színész alakítása. Angol szinronnal szerettem volna megnézni, de sajnos amikor ráértem megnézni csak magyarul lehetett. Szóval nem tudom, hogy a forgatókönyv, a magyar fordítás vagy a szinkron hibája – de helyenként olyan cringe mondatok voltak benne, amiket ember soha nem ejtene ki a száján…
Szóval összességében nekem tetszett, jobban élveztem, mint a Fekete Özvegyet, néhányszor el is érzékenyültem rajta, a vége felé pedig elég sok kérdést hagy nyitva, amikre nagyon kíváncsi vagyok, de azért tény és való, hogy voltak hibái is. Például nagyon kiszámíthatónak tartom, hogy kik haltak meg benne. spoiler

És igen, megnéztem még egyszer:
Ezúttal már angol szinkronnal, és sokkal jobban élveztem, mint először. Tényleg úgy érzem, hogy a magyar szinkron volt néha nagyon cringe, nem pedig az, amit a karakterek mondtak. Egyszerűen sokkal átjöttek az érzelmeik, mint magyarul, így már tényleg elhittem, hogy éppen gyászolnak/dühösek/kétségbeesettek és nem pedig csak kiabálnak bele a világba, mert nem tudják átélni a dolgot.
Most, hogy már tudtam a sztorit, jobban oda tudtam figyelni a részletekre is. Sokkal korábban észrevettem, hogy ki állt a dolgok hátterében – persze, most már előre tudtam, de így már láttam is az erre utaló jeleket. Nagyon tetszett, ahogy a jelenetek váltják egymást benne: a múlt és jelen, illetve a különböző helyszínek váltakozása egyáltalán nem zökkentett ki. Másodjára is teljesen le tudott kötni, Sersi mondjuk sokkal jobban idegesített, mint először, de Druigot még jobban megszerettem – már ha ezt lehetne fokozni. És kicsit jobban megkedveltem Aiak karakterét is. A végén lévő „harcnál” a zene meg valami fantasztikus.
És így második nézésre rájöttem, hogy miért is szerettem ennyire ezt a filmet, és miért esik rosszul, hogy ennyire lehúzzák. Persze, maga a fő konfliktus nem igazán a legerősebb, Sersi – aki pedig a központban áll – nem a legjobb főszereplő, bizonytalan, sokáig csak azt várja, hogy mások oldják meg helyette a dolgokat, és bár van pasija, de Ikarissal sokkal jobb a kémiája, mint Dane-nel valaha… De amiben nekem minden Marvel film közül a legtöbbet adta, az a romantikus kapcsolatok. Mert egy kezemen meg tudom számolni, hány olyan MCU páros van, akiket szeretek is együtt. Mármint nem volt semmi bajom pl.: a Tony és Pepper vagy épp Scott és Hope párossal, de egyszerűen nem kaptam tőlük fangörcsöt. És kb egy kivételével (Wanda és Vízió) ez minden eddigi MCU párosra igaz. De itt 3 + 1 olyan csodálatos, jól megírt kapcsolat is volt, hogy még mindig fangörcsben fetrengek, ha rájuk gondolok. Az abszolút kedvencem a Druig és Makkari páros. Pedig azt olvastam, hogy eredetileg a rendező nem is tervezte ezt a kapcsolatot, de a színészeknak nagyon jó volt a kémiája együtt. Nem kaptak sok képernyőidőt együtt, de amikor együtt láttam őket, le sem lehetett vakarni a vigyort az arcomról. Egyszerűen olyan természetesek voltak együtt, az örök optimista Makkari és az alapból elég sokat szenvedett, kissé sztoikus Druig. Elég rájuk nézni, és egyetlen pillantásukból lejön mennyire fontosak egymásnak. spoiler. És ott van még Gilgamesh és Thena. Róluk spoilerek nélkül nem lehet beszélni, de egyszerűen hihetletlen mi mindenre voltak képesek egymásért, főleg amit Gil tett Thenáért spoiler. Phastos és Ben is üde színfoltjai voltak a filmnek, nagyon megható volt, hogy Phastos talált magának valakit, aki visszaadta a hitét az emberiségben.
Sersi és Ikaris nem a kedvenc shippem rengeteg okból, de tagadhatatlan, hogy nagyon erős volt köztük a kémia, egyszerűen valahányszor egy helyen tartózkodtak, lehetett érezni, úgyhogy szegény Dane labdába sem rúghatott spoiler

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Az egyik legjobb alapötlet az eddigi Marvelek közül, de messze nem elég jó megvalósítás. Kicsit a klasszikus ancient aliens alapötletet karolta fel, miszerint vannak itt örök életű, idegen lények (spoiler), akik befolyásolták a civilizáció fejlődését, tanítók, hősök, istenek lettek a szemükben, és idővel egyre hasonlóbbá is váltak, mint az emberek.
A látványvilág gyönyörű, színes, Marveles, a történelmi jelenetek hangulatosak, és személy szerint magukat a karaktereket is nagyon meg tudtam szeretni: különösen Druig volt az, aki kifejezetten a szívemhez nőtt a végére, de Gilgamesh és Phaisztosz is nagyon szeretnivalóak voltak. A probléma az, hogy ennyi karakterre nem elég ez a film. Leginkább Sersi és Ikaris drámájára fókuszálunk, ami egyébként érdekes és érthető, de közben a két karakter határozottan nem a legérdekesebbek közé tartozik. spoiler Szép volt a kapcsolat, volt köztük kémia, de Sersi maga annyira nem viszi a filmet mint főhős, hogy ötször inkább érdekelt volna, hogy Druig hogy járta be azt az utat amit, vagy Gilgamesh és Thena hogy küzdötték végig azokat az éveket, amíg próbálták egymást gyógyítgatni… igazából még az is foglalkoztatott, hogy hogy jutott el Phaistos onnan, hogy nem érdemelnek semmit az emberek, odáig, hogy szerelmes lett, családja van, és bármit megtenne a férjéért és a fiáért. A háttértörténetek valahol annyival izgalmasabbnak tűntek, mint a fő szál, hogy azon kaptam magam, hogy folyton azokon agyalok inkább. Ajak szintén jelentősen többet érdemelt volna.
A deviánsokkal SEMMIT nem kezdtünk. Ott volt egy izgalmas lehetőség, én vártam, hogy majd lesz itt valami komplex konfliktus, akár egy szövetség, hiszen mindkét oldal áldozat volt, de abszolút elpazarolták őket. Dane nyilván a következő részben jelenik majd meg, remélhetőleg már mint spoiler, de még így is, belegondolva, hogy ő volt a fő love interest, és mégis, Ikaris és Sersi folyamatosan kapták a romantikus jeleneteket, őt meg elhagytuk film elején és behoztuk a film végén… kicsit elbánt vele a forgatókönyv.
A mitológiai párhuzamokat szerettem, rendesen feltúrtam utána a netet, hogy mindenkit be tudjak azonosítani (Sersi – Kirké, Ikaris – Ikarusz, Thena – Athéné, Kingo – Kingu, Ajak – Aiász, Makkari – Merkúr/Hermész, Phastos – Héphaisztosz, Szipor – random Faeri a keltáktól, Gilgamesh – Gilgamesh, Druig – itt arra tippeltem, hogy Druida, de kis utánanézéssel rájöttem, hogy Dolosznak szokták még azonosítani), ez a szál nagyon jól működött – bár ebből is szívesen láttam volna többet, több szimbólumot a karakterdizájnban, több referenciát a történetben. De na, ez azért nem egy filozófiai értekezés, hanem egy Marvel film.
Összességében szórakoztató, remek egyestés film, de azért Marvelben is vannak sokkal jobbak.

Törpillaa 

Végre ideje volt megnéznem ezt is. :-D Nekem nagyon tetszett, szórakoztató volt és látványos is. Főleg a harcolós jelenetek, tök izgik voltak, és a szereplők is nagyon szimpik voltak. :-D Már, ahogy megláttam Ikarist, totál elolvadtam tőle. XD Nagyon bejött nekem ez a csávó. spoiler Annyira pörgős volt, én nagyon élveztem az egész filmet, a helyszínek is látványosak voltak, tetszett a múltra való visszaemlékezésük, és a jelen világ felépítése is, sőt az űr is nagyon tetszett nekem. Arishnem is ugyanúgy tök érdekesnek tűnt, a karaktere se volt rossz. spoiler Sersi, Szipor, Makkari, Druig, Gilgamesh, Phastos, Kingo és Ikaris-t is bírtam, meg Dane is tök szimpi volt. Na, ő volt a másik legszexibb pasi. XD Nagyon kíváncsi leszek a folytatásra is, főleg a két előzetes miatt is a legvégén, meg ahogy lezárták a film végét. spoiler Sokkal jobb, mint amire számítottam, és kellemesen csalódtam, a karakterek tök izgik voltak, és szerethetőek is. :-D Bár nem vagyok oda, Angelina Jolie-ért, de a karaktere elég jó volt most az egyszer nem idegesített. :-D Várom a folytatást. :-D Még a Deviánsok is érdekesek voltak. :-D

1 hozzászólás
barbikaunatkozik 

Film utáni közvetlen reakcióm:

7,5 csillag

Értetlenül állok a film ilyen kemény negatív visszhangja előtt. Ennél bőven vannak rosszabb filmek is a MCU háza táján, amiket agyon hype-oltak, de ez, azokhoz képest, érdemtelenül kapta a pocskondiázást. Meg vannak a filmnek a maga gondjai (néhány következetlenség, nem minden karakter van megfelelően kibontva, a szövegkönyv sem lett a legsziporkázóbb valaha, néhol túl szájbarágós) az tény. De legalább próbált valami újat, egy kicsit más lenni, mint az eddigi tucat Marvel filmek. Hogy őszinte legyek, kissé csömöröm van már tőlük, így kifejezetten üdítően hatott az, hogy megpróbáltak komolyabb filmet készíteni. Nagyon sok jó témához nyúltak hozzá és ugyan csak felületesen érintették a legtöbbet, viszont már önmagában a próbálkozás is meglepett. Druig és Makkari párosa pedig inzulinsokk szélére lökött. Remélem, egyszer kap folytatást, bár a csillagok jelenlegi állása szerint nem valószínű, hogy az a közeljövőben lesz.

3 hozzászólás
Razor 

A negyedik fázis előző két filmje kimaradt, de erre végre sikerült eljutni. A karakterekről kb. nulla előismeretem volt, szóval totál laikusként ültem be erre a filmre. Kicsit tartottam tőle, miként fog ennyi új karakter működni a vásznon, de végül elég jól sikerült megoldani. Persze nem jutott egységesen idő mindenkire, de a későbbi folytatásokban ezen lehet még alakítani.
Maga a sztori nem volt rossz, a kozmikus vonal adaptálása eleve nem egy egyszerű téma. Tetszett, ahogy visszatekintések formájában megmutatták az Örökkévalók ténykedéseit a múltban, nem pedig elintézték két szóval. Picit viszont a közepén nekem leült a történet, ott rá-ránéztem az órámra, hogy mennyi is van még vissza. A poénkodást nem tolták túl, ennyi humor szerintem kellett, mert alapvetően komorabb, pesszimistább hangulatú a film, bár ez a történet egyes elemeinek ismeretében nem túl meglepő, a befejezés meg igencsak eltért a szokásostól.
A színészek szerintem hozták azt, amit ebből a szerepből ki lehetett hozni, Hayek és Jolie kisasszonyoknak nem igazán kellett magukat megerőltetni. Kit Harringtont kicsit nehezen ismertem fel (lehet túl kicsi volt a szakálla? :D), ill. az általa játszott karakter se rémlett, csak utólag, az egyik nézőtársam mikor felemlegette ki ő, mi ő, akkor ugrott be a casting hír. Mindenesetre nem volt rossz őt Richard Maddennel újra együtt látni, még ha csak rövid időre. Ja, ha a DC új Kal-Elt keresne, akkor Richard szerintem jelentkezhet, mert az itteni karaktere totál Superman volt, nem hiába hasonlítgatták is hozzá.
A stáblista utáni jelenetek ezúttal tovább bővítették a világot, bár hogy ezek tényleges folytatását mikor látjuk, az egy jó kérdés.
Végül nem mehetek el a legfontosabb mellett: Kárpát-medence és Balaton cameo!!! Még ha rövid ideig is tartott. :D

MrsCumberbatch 

Röviden? Tetszett.

Bár utálom, hogy Angelina Jolie-t mindenhova benyomják. Ha illik oda ha nem…. És már elegem van az olyan Marvel filmekből amiknek semmi köze az eddigi filmekhez. (Jó oké tudom, új fázis jön, de akkor is… Ezek most jöhettek volna Póki 3 és DS 2 után is nyugodtan, mert ennek így semmi értelme hogy két film ”eredeti karakterek nélkül” kettő pedig velük….)

Szóval ha tetszik, ha nem, nem tudom MCU filmnek tekinteni – hiába voltak benne utalások – de mint egy sima szuperhősös film szerintem jó volt. Érdekesek a karakterek és érdekes a történet is, többnyire jók a színészek, látvány, stb….

9 hozzászólás
LoneWolf 

A rengeteg negatív kritikát olvasva nem hittem volna, de a tavalyi év Marvel filmjei közül ezt élveztem a legjobban, szóval picit sajnálom is, hogy ez moziban nekem kimaradt.
Ez sem hibátlan alkotás, ahogyan az a csillagozásomból látható, mégis ez lóg ki leginkább a Marvel tipikusan egy formulára gyártott filmjeinek sorából, amivel egy kis friss levegőt engedett a kissé mostanra kissé fülledt MCU-ba. Tetszett, hogy ezúttal a karaktereink nem tipikus hősök, csupán bábuk egy kozmikus sakktáblán, eredettörténetük pedig szépen tágítja tovább az eddig ismert univerzumot, illetve új perspektívába helyezi pl. a Galaxis Őrzői-ből ismert Knowhere nevű helyet, ami ugyebár egy itt is kulcsfontosságú szerepet játszó lény, vagyis egy Celestial (Égi) feje. Maga a csapat is egy érdekes összeállítás… vagyis csak lenne, de még ez a két és fél óra is kevés volt, hogy igazán megszeressem őket. A több játékidőt kapott tagokat természetesen jobban bírtam, de sokukra közel sem jutott elég tér, pedig rengeteg dolgot bővebben kifejthettek volna velük kapcsolatban. Olyan volt ezt nézni, mintha a Bosszúállók külön filmjei nélkül valaki kapásból az Ultron Korára ugrana. Láttam részleteket a figurák jelleméből, a nagy csapatdinamikából, de egyik sem állt össze igazán. Valószínűleg ennek következtében pl. Ikaris és Sersi közt zéró volt a kémia, míg az összes halál is szinte teljesen súlytalannak érződött. (spoiler). Érthető, hogy nehéz ennyi új karaktert bemutatni egy filmben, főleg úgy, hogy jelen esetben több ezer évnyi történést kellett volna lefedniük, de pont emiatt jobban működött volna, ha előtte mondjuk kapunk velük egy minisorozatot, mindegyikükre egy-egy külön 40-50 perces részt szánva, hogy erre sztorira már valóban érdekeljen bennünket a sorsuk.
Mindezen problémám ellenére is imádtam pl. Sprite-ot, Druigot és Makkarit, de Kingo és Gilgamesh is szimpatikus volt, míg a többiek túlságosan is szenvedtek a szűkös időkerettől. Tetszettek ezek mellett a fordulatok is, többre egyáltalán nem számítottam, ami különösen új egy MCU filmtől (spoiler).
Ami igazán kiemeli amúgy a viszonylag egysíkú felhozatalból, az a látványvilág. Tény, hogy itt is rengeteg a CGI, mégis vizuálisan sokkal kiforrottabbnak, „egyedibbnek” érződik, helyenként, pedig a MoS-t idézte számomra. (Nem csak Ikaris miatt.) Zeneileg is valahogy jobban megfogott, mint az év másik két Marvel produktuma, hisz itt sokszor azon kaptam magam, hogy bizonyos jeleneteknél a háttérből felbukkanó dallamokra is figyelek. Ezek mellett a film vége, plusz a két stáblistás jelenet is tovább növelte a kíváncsiságom annak kapcsán, hogy: Innen mégis merre tovább? A kozmikus vonal látszólag nem érintett a multiverzumos témában, szóval talán elkezdtek építkezni pl. Galactus felé? (spoiler)
Mindent összevetve tehát egy erősebb műnek tartom a 4. fázis eddigi filmjeinek sorában, így szerintem mindenki bátran adhat neki egy esélyt, aki esetleg az interneten végigsöprő gyűlölethullám + kritikák miatt, hozzám hasonlóan látatlanban is kételkedett az Örökkévalók „létjogosultságában”.

BlackWidow

Úristen, de jó volt.
A kritikusok annyira lehúzták ezt a filmet, de én imádtam.
Az a tömény 2,5 izgalom, amit adott a film.
Az új karakterek nagyon jók voltak, maguk a színészek is, akiket kiválasztottak. Az előzetesekből nyilván sokat nem tudtunk meg, amit a Marveltől megszoktunk. A film látványvilága szerintem elképesztő volt, főleg ahogy a karakterek erejét, képességeit megmutatták. Elképesztő volt, ahogy a csapatmunkájuk is. Én csak úgy ámultam. A történet is jó volt szerintem, nyilván adódnak kérdések a történettel, a háttérsztorikkal kapcsolatban.
Nagyon jó volt, annyira elámultam a fordulatok során, hogy néha még kellett egy kis idő, hogy tényleg fel tudjam fogni.
Egy szó, mint száz, imádtam.

DittaV 

Tetszett, annak ellenére, hogy a lényeges történésekhez képest túlságosan hosszú. Voltak pillanatok, amikor úgy éreztem, csak telik az idő és nem történik semmi. Kevesebb körítés jobb lett volna. A sztori érdekes volt, bár nekem erről az Arishemről Galactus ugrott be a bolygófaló… még az is nagyon hasonló volt Galactushoz, amit akart a Földdel. Mondjuk úgy, nem ez volt a Marvel filmek legrosszabbja, amit láttam. A vége alapján, valahogy lesz folytatása, majd meglátjuk, abban mit vakítanak. A színészi játék nem volt éppen acélos, bár a film nem is kívánta meg szerintem. Kikapcsolódásnak jó még úgy is, hogy kikövetkeztethető volt a vége.

Bunney 

Látványos, de érdektelen! Nem gondoltam volna, hogy ez a 4. fázis ennyire snassz lesz.
Sok a főhős és kb. egyik sem az a fajta, akit feltetováltatna az ember a karjára :)) Nah értitek XD
Nagyon be akartak újítani, most hogy sok Marvel hős kihullott, és tök zavaros lett az egész. A film felénél megkérdeztem magamtól, hogy Eddig miről is szólt a film? Olyan semmilyen volt és már az akció jeleneteknél is azt éreztem, hogy ez engem rhdtul nem érdekel :( Sokkal többet ki lehetett volna hozni belőle és olyan érzésem volt, hogy a kevesebb, néha több. Kár érte!
Mozi élménynek elmegy és mert Marvel, ezért 6*… De ez is csak elfogultság részemről, amúgy átélni ezt a 2 és fél órát rosszabb volt, de valakinek lehet be fog jönni. Belőlem csak azt váltotta ki, hogy De jó, hogy nem 4D-ben néztük meg :) :/

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

Dane: Meddig voltatok együtt?
Sersi: 5000 évig.
Dane: Egész tartós kapcsolat volt.

MrsCumberbatch 

Dane: Varázsló vagy?
Sersi: Tessék?
Dane: Tudod, mint Doctor Strange!
Sersi: Nem, én…
Dane: Furcsa dolgok történnek amikor a közelemben vagy. A vízünk mindig kávévá válik ha nem figyel ránk a pincér….
Sersi: Csak koffein függő vagyok.

Kicsicsillag95 

Ikaris: – Az asztal miből van? Vibránium?
[ráüt, összetörik]
Phastos: – Őszi kollekció. IKEA.

Christinewinchester 

Thena: We have loved these people since the day we arrived. When you love something, you protect it.

Valentine_Wiggin 

Kingo: Gilgamesh, elvennéd előlem a nyálsört?

Christinewinchester 

Dane Whitman: Why didn't you guys help fight Thanos, or any war, or all the terribe things throughout history?
Sersi: We were instructed not to interfere in any human conflicts unless Deviants were involved.
Dane Whitman: By who?

Christinewinchester 

Sprite: So now that Captain Rogers and Iron Man are both gone, who do you think's gonna lead the Avengers?
Ikaris: I could lead them.
[everyone chuckles]


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján