Ki vagy, doki? (Doctor Who 3.) (2005–2022) 202

10 díj · 41 jelölés

A Ki vagy, doki? egy hosszú ideje futó sorozat a BBC-n. A történet az időutazó Doktorról szól, aki a TARDIS nevű időgépével izgalmas kalandokba keveredik téren és időn át. A Doktornak sokszor van útitársa, aki elkíséri az utazásai során. Amikor túl öreg lesz vagy életveszélyesen megsérül képes… [tovább]

angol · -
angol
angol

Képek 348

Szereposztás

Christopher Eccleston9. Doktor
David Tennant10. Doktor
Matt Smith11. Doktor
Peter Capaldi12. Doktor
Jodie Whittaker13. Doktor
Jenna ColemanClara
Billie PiperRose Tyler
Karen GillanAmy Pond
Arthur DarvillRory
Freema AgyemanMartha Jones

További szereplők

Kedvencelte 227

Várólistára tette 261


Kiemelt értékelések

Zahra 

Voltak hullámvölgyei a sorozatnak, amikor unatkoztam a részeken, de alapvetően imádom. Voltak doktorok, akiket nem szerettem és olyankor nem is igazán érdekelt a cselekmény, amikor pedig Matt Smithet néztem, akkor egy csomó részt meg tudtam nézni egyben :D Ő volt a kedvencem, szorosan mögötte pedig David Tennant.
Kedvenc részeim az angyalosak voltak, így mindig örültem, mikor újra előkerültek :D Viszont a dalekhokat annyira nem szeretem, túl sok rész van velük xD

2 hozzászólás
Kiss_Melinda_Éva 

A véletlen műve volt, hogy találkoztam a Doktorral. Emlékszem, hogy unottan keresgéltem a neten egy jó kis film után és rátaláltam a Ki vagy, doki? című sorozatra. Elég bénának tartottam a címét, de azért belenéztem az első részbe. Az igazat megvallva A próbababák támadása nem nyerte el a tetszésemet, de utána néztem ennek a sorozatnak és akkor láttam, hogy ez egy klasszikus brit sorozat folytatása. Így hát adtam neki még egy esélyt. Aztán már csak arra eszméltem, hogy ledaráltam három évadot és már a klasszikus részek után is kutatok. Meg akartam ismerni a régebbi Doktorokat is (és mostanra már az összes Doktor kalandjából ismerek jó néhány részt) és közben vártam az új részeket. Teljesen beszippantott a DW univerzum. Csak ajánlani tudom a sorozatot.
2017
Imádom a sorozatot és Peter Capaldi Doktora kiváló, egyre jobb és jobb!
2019
13. Doktor… Még szoknom kell. Nem volt elsőre szerelem a 11. évad.

1 hozzászólás
Gigglemug

A legkedvencebb kedvenc sorozatom, az egész életem körülötte forog, nem tudom hogy és mikor lettem ekkora fan, de azt tudom, hogy nincs nap, hogy ne képeket keressek, videókat nézzek, vagy zenét hallgassak a sorozatból. *-* Kedvencem a 10. Doktor, szerelmes vagyok David Tennantbe… egyszer lesz egy fürdőlepedőm egész alakos Daviddel Kedvenc évadom viszont a 6-7. Ami ugye már 11.-es. Egyenlőre barátkozom az Új Doktorral ugyanis még nem néztem végig a 8. évadot, shame on me

11 hozzászólás
LoneWolf 

Röviden? Sci-fi, fantasy és mindez angolosan, vagyis stílusosan tálalva. A Doctor Who már több, mint 50 éves múltra tekint vissza és nem véletlenül. Ugyan a 2005-ös szériával kezdtem behozni a lemaradásomat, (ami az első évadoknál nehézkesen ment) nem éreztem, hogy feltétlen pótolnom kellene a 60-as években kezdődött széria több száz, korábbi epizódját. Ezzel tehát bátran ajánlom mindkét műfaj szerelmeseinek! Allons-y és Geronimo!
(Érdekesség: A Star Trek borgjait a DW-ben található Cybermen ihlette, ezért is lett az első borg epizód címe: "Q Who").

_Norbi 

Régen is kísértem a sorozatot, ha éppen elkaptam egy-egy részt valahol, de igazán a 2005-ös reboot óta nézem folyamatosan. Számomra a Doctor Who a végtelen szabadságról, a nagybetűs felfedezésről, a könnyed kaland-sci-fi élményről szól. Hihetetlenül fantáziadús részekkel lehet találkozni és szinte mindig belecsempésznek valami jelzést, utalást a korábbi részekre, vagy akár a korábbi érákra vonatkozóan, amiért külön pirospont jár.
Bár számomra Matt Smith által megformált 11. doctor, Amy Pond-Rory páros/trió verhetetlen a maguk energikusságával, a doctor kíváncsi természetével, de örülök, hogy kicsit mertek bátrak lenni és női főszereplőt kapott a sorozat. A kíséretért már nem rajongok annyira, szerintem harmatgyengék és velük a sorozat is veszített a lendületéből, viszont még mindig színvonalas, kellően izgalmas. Csak így tovább!

Emilie

Bevallom, először furán néztem az életre kelt próbababák miatt, és az első évad nem is tetszett. Ellenben a 10. doktort nagyon kedveltem, mégis fenntartásaim voltak vele kapcsolatban. Aztán most a 11. doktor szériájánál járok, és eddig a legeslegnagyobb kedvencem. Kíváncsi vagyok a sorozat további eseményeire, és bár helyenként ijesztő, nekem nagyon tetszik.

Hippoforaccus 

Nagyon-nagyon jó sorozat. Ötletes epizódok, változatos helyszínek. A főszereplőgárda folyamatos cseréjével elérték azt, hogy ne fásuljon bele az ember a monotonitásba. Ugyanakkor a 11. évad végével ez nálam le is zárja a sorozatot. Semmi gondom a nőkkel, de Doktor ne legyen már az! Egy kapkodó elmebeteg pasi, aki folyamatosan megmenti a világot, még elmegy, de ugyanez egy nővel… nem is akarom tudni, hogy az milyen.

VMalfoy 

5. évad
A legelső rész után majdnem azt hittem nem is folytatom, de mint kiderült a legelső rész volt az első és utolsó félelmetesebb epizód. Matt Smith mint mindig mindenben, most is hozza az elvárt szintet. Mivel fogalmam sincs milyenek voltak az előző doktorok, ezért összehasonlítási alapom sincs, de szerintem haláli ez a túlbuzgó tudálékossága. Amy a legelső részben volt utoljára szimpatikus, azóta inkább csak idegesít.

6. évad
Picit túl sok volt a plot twist, meg néhány részre igazán kirakhatnának egy figyelmeztetést vagy egy 18-as karikát mert párszor frászt kaptam.

Popovicsp87 

Gyorsan leírom, mielőtt elfelejtem.

S01 – A 9. Doktor Christopher Ecclestonnal sajnos nem tudott kiteljesedni. Tetszett ez a kissé cinikus, nagyszájú Doktor, Rose nagyon jól néz ki.
A kalandok ötletesek, bár a CGI eléggé gagyi. Charles Dickens is feltűnik, a színész jól alakítja. Na és a dalekek! :)

S02 – A második évadra nem tudom, mi történt, de jelentős minőségbeli javulást tapasztaltam. A részek jobban működnek, David Tennant Doktora zseniális, a történetek nagyjából jók.
Egyedül a 3., 7., és 11. epizód volt gyengébb, néhol már átcsapott gyerekesbe. Az évadzáró pedig….akárcsak a kezdő rész. Kicsit szívszorító is lett. ):D

S03 – A Doktornak új útitársa lesz, Martha Jones személyében, akit egy kicsit érettebbnek véltem Rose-nál.
A részek egységesen jók, bár a CGI részek marha gagyik (Dr. Lazarus). A finálé, de a dupla részek sem voltak olyan jók most. spoiler

S04 – Király, király, király!
Egy részbe se tudok belekötni (csak, ha nagyon szeretnék). Mindegyik jó volt a maga módján.
És az évadzáró iszonyat király volt! :D

Vicky3

Még mindig az 5-6. évad a kedvencem Pondékkal, River Songgal na meg Matt Smithszel, mint a Doktor. (Discleamer: a legújabb évadot még nem láttam, szóval arról nem tudok nyilatkozni.) A Weeping Angels szálat meg kifejezetten imádtam.


Népszerű idézetek

LoneWolf 

12th Doctor: Never trust a hug. It's just a way to hide your face.

LoneWolf 

The 11th Doctor: We all change. When you think about it, we’re all different people all through our lifes. But that’s ok, that’ good, you gotta keep moving! So as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear! I will always remember, when the Doctor was me!

2 hozzászólás
Gigglemug

People assume that time is a strict progression of cause to effect, but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint – it's more like a big ball of wibbly wobbly… time-y wimey… stuff.

Gigglemug

Sally: I love old things. They make me sad.
Kathy: What’s good about sad?
Sally: It’s happy for deep people.

(3x10 – Blink)

Lahara 

Tizedik Doktor: A világegyetemben majdnem minden faj irracionális módon fél a sötéttől, de nem kellene. Mert nincs benne semmi irracionális. Csak a Vashta Nerada.
Donna Noble: Mi az a Vashta Nerada?
Tizedik Doktor: Ami a sötétben van.

viky0222 

Craig: Has anyone ever told you that you're a bit weird?
The Doctor: They never really stop.

(5x11 – The Lodger)

Ashtray_Heart

900 years of time and space, and I've never met anyone who wasn't important.

Telihold

We are all stories in the end. Just make it a good one,eh?

5. évad 12. rész – A Pandorica (első rész)
LoneWolf 

12th Doctor: Or maybe I'm in hell… That's okay. I'm not scared of hell. It's just heaven for bad people.

9. évad 11. rész – Az örökkévalóság másodperce

Folytatása

Összehasonlítás

Doctor Who


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján