Ki vagy, doki? (Ki vagy, doki? 2.) (2005–) 178

1 díj · 1 jelölés

A Ki vagy, doki? egy hosszú ideje futó sorozat a BBC-n. A történet az időutazó Doktorról szól, aki a TARDIS nevű időgépével izgalmas kalandokba keveredik téren és időn át. A Doktornak sokszor van útitársa, aki elkíséri az utazásai során. Amikor túl öreg lesz vagy életveszélyesen megsérül képes… [tovább]

angol · -
angol
angol

Képek 343

Szereposztás

Christopher Eccleston9. Doktor
David Tennant10. Doktor
Matt Smith11. Doktor
Peter Capaldi12. Doktor
Jenna ColemanClara
Billie PiperRose Tyler
Karen GillanAmy Pond
Arthur DarvillRory
Freema AgyemanMartha Jones
Catherine TateDonna Noble

További szereplők

Kedvencelte 210

Várólistára tette 230


Kiemelt értékelések

Charityy 

Voltak hullámvölgyei a sorozatnak, amikor unatkoztam a részeken, de alapvetően imádom. Voltak doktorok, akiket nem szerettem és olyankor nem is igazán érdekelt a cselekmény, amikor pedig Matt Smithet néztem, akkor egy csomó részt meg tudtam nézni egyben :D Ő volt a kedvencem, szorosan mögötte pedig David Tennant.
Kedvenc részeim az angyalosak voltak, így mindig örültem, mikor újra előkerültek :D Viszont a dalekhokat annyira nem szeretem, túl sok rész van velük xD

2 hozzászólás
Kiss_Melinda_Éva 

A véletlen műve volt, hogy találkoztam a Doktorral. Emlékszem, hogy unottan keresgéltem a neten egy jó kis film után és rátaláltam a Ki vagy, doki? című sorozatra. Elég bénának tartottam a címét, de azért belenéztem az első részbe. Az igazat megvallva A próbababák támadása nem nyerte el a tetszésemet, de utána néztem ennek a sorozatnak és akkor láttam, hogy ez egy klasszikus brit sorozat folytatása. Így hát adtam neki még egy esélyt. Aztán már csak arra eszméltem, hogy ledaráltam három évadot és már a klasszikus részek után is kutatok. Meg akartam ismerni a régebbi Doktorokat is (és mostanra már az összes Doktor kalandjából ismerek jó néhány részt) és közben vártam az új részeket. Teljesen beszippantott a DW univerzum. Csak ajánlani tudom a sorozatot.
2017
Imádom a sorozatot és Peter Capaldi Doktora kiváló, egyre jobb és jobb!
2019
13. Doktor… Még szoknom kell. Nem volt elsőre szerelem a 11. évad.

1 hozzászólás
Gigglemug

A legkedvencebb kedvenc sorozatom, az egész életem körülötte forog, nem tudom hogy és mikor lettem ekkora fan, de azt tudom, hogy nincs nap, hogy ne képeket keressek, videókat nézzek, vagy zenét hallgassak a sorozatból. *-* Kedvencem a 10. Doktor, szerelmes vagyok David Tennantbe… egyszer lesz egy fürdőlepedőm egész alakos Daviddel Kedvenc évadom viszont a 6-7. Ami ugye már 11.-es. Egyenlőre barátkozom az Új Doktorral ugyanis még nem néztem végig a 8. évadot, shame on me

11 hozzászólás
ninetailedfox

„You know that in 900 years of time and space, I've never met anyone who wasn't important before.”

A Doctor Who-t 2019-ben kezdtem el nézni (köszi Good Omens és Tennant!) és azóta is lelkesen nézem az újabb részeket.
Hogy miért ennyire jó sorozat a Doctor Who? Nos én személy szerint imádom az időutazós sztorikat. A sorozat készítői elég kreatívan utaztatják a Doctort és társaságát téren és időn át. Izgalmas és érdekes, amikor olyan történelmi eseményeket látogatnak meg amiből tanulhat az ember, de az is pont annyira leköti a néző figyelmét, amikor a jövőben járunk és bemutatnak egy általuk elképzelt jövőképet (akár más bolygókon is).
A történetében természetesen vannak repetatív elemek, azért mégiscsak egy jelenleg 17 éve futó sorozatról beszélünk, ezekért a holtjáratokért viszont én úgy érzem kárpótolva vannak a nézők, amikor újabb történetszálakat hoznak be az írók. Vannak benne annyira megható és szívmelengető jelenetek, amiket jó visszanéznie az embernek. (Pl. számomra Van Gogh epizódja az egyik legjobb epizód, amit valaha láttam, ahányszor megnézem azt a bizonyos jelenetet Van Gogh-al, elkap a sírógörcs. De ott van Ten búcsújelenete is, ami szintén képes könnyekre fakasztani.)
A Doctor Who története mellett az erőssége a karaktereiben rejlik. Érdekes koncepciónak tartom, hogy itt van egy több száz éves time lord egy kék telefonfülkében, aki folyamatosan reinkarnálódik, és így változnak a színészek is, akik vászonra viszik a karakterét, ezért több egyedi megközelítését kapjuk ugyanannak a karakternek. A Doctorok közül nekem Ten és Twelve voltak a kedvenceim. Tennant annyira csodálatosan játszott, hogy imádtam minden jelenetét, Capaldi pedig szép lassan vált az egyik kedvenc Doctorommá, pont a végére szerettem meg már annyira, hogy fájt a búcsúzása. A főszereplő(k) mellett nagy hangsúlyt kapnak a társai is, akik elkísérik őt a kalandokra. Közülük Donna és Clara voltak a kedvenceim. Előbbinél Catherine Tate zseniális játéka annyira fantasztikusan rezonált David Tennanttel… úgy szerettem őket együtt, igazán humoros párost alkottak. Kicsit azt érzem, hogy nehéz a Doctor társának lenni, hisz az egész valóban egy nagy kaland, de milyen sokan sérülnek meg a végén, amikor a Doctor elhagyja őket? Mindannyian közel kerülnek hozzá, egészen addig a pontig, míg a búcsú fájdalmassá nem válik (nem mindenkinél természetesen, valakinek boldog befejezése lesz). És persze a Doctor is érzelmileg megsérül, amikor el kell hagynia egy társát… erről lehetne hosszabban írni, de most lépjünk tovább.
Protagonistáink mellett gonosz karakterekből se volt hiány a Doctor Who történetében és főleg itt volt érezhető az ismétlődés, amikor már x-edszerre jelent meg egy-egy gonosz. A kedvenceim itt a dalekok (EX-TER-MI-NAAATE), a weeping angels (annyira ijesztőek) és a Master voltak. Utóbbi szépen ellensúlyozta a Doctor karakterét, kellett szerintem egy ellenpólus a Doctor karakterének.
A történet és a karakterek erőssége az, ami elfeledteti velünk a Doctor Who gyengeségeit, mint például hogy a speciális effektek mennyire rosszak. Még a széria indulásánál megértettem, hogy a jelmezek (és itt most a földönkívüli lények megjelenítéséről beszélek) nem annyira kiválóak, de az, hogy a 2022-es szériában se javult annyira a minőségük hát… csak azért nézem el, mert közben a kalandok meg sodornak magukkal. Még a látványvilágot úgy en bloc (gondolok itt a háttérre pl. amikor az űrben vannak) egész szépen megcsinálják, de ezek a jelmezek…

Kinek ajánlanám? Aki szereti a kalandos, humoros (angol humor!), időutazós történeteket, amikben felületesen kitérnek történelmi eseményekre/személyekre is. Én örülök, hogy 3 évvel ezelőtt elkezdtem nézni, tényleg egy szórakoztató, sokszor szívfacsaró sorozatról van szó, ahol nem lehet nem szeretni a Doctor karakterét. Vannak kevésbé jó részei, de melyik sorozatnak nincsenek? Nézzetek Doctor Who-t!

LoneWolf 

Röviden? Sci-fi, fantasy és mindez angolosan, vagyis stílusosan tálalva. A Doctor Who már több, mint 50 éves múltra tekint vissza és nem véletlenül. Ugyan a 2005-ös szériával kezdtem behozni a lemaradásomat, (ami az első évadoknál nehézkesen ment) nem éreztem, hogy feltétlen pótolnom kellene a 60-as években kezdődött széria több száz, korábbi epizódját. Ezzel tehát bátran ajánlom mindkét műfaj szerelmeseinek! Allons-y és Geronimo!
(Érdekesség: A Star Trek borgjait a DW-ben található Cybermen ihlette, ezért is lett az első borg epizód címe: "Q Who").

_Norbi 

Régen is kísértem a sorozatot, ha éppen elkaptam egy-egy részt valahol, de igazán a 2005-ös reboot óta nézem folyamatosan. Számomra a Doctor Who a végtelen szabadságról, a nagybetűs felfedezésről, a könnyed kaland-sci-fi élményről szól. Hihetetlenül fantáziadús részekkel lehet találkozni és szinte mindig belecsempésznek valami jelzést, utalást a korábbi részekre, vagy akár a korábbi érákra vonatkozóan, amiért külön pirospont jár.
Bár számomra Matt Smith által megformált 11. doctor, Amy Pond-Rory páros/trió verhetetlen a maguk energikusságával, a doctor kíváncsi természetével, de örülök, hogy kicsit mertek bátrak lenni és női főszereplőt kapott a sorozat. A kíséretért már nem rajongok annyira, szerintem harmatgyengék és velük a sorozat is veszített a lendületéből, viszont még mindig színvonalas, kellően izgalmas. Csak így tovább!

Emilie

Bevallom, először furán néztem az életre kelt próbababák miatt, és az első évad nem is tetszett. Ellenben a 10. doktort nagyon kedveltem, mégis fenntartásaim voltak vele kapcsolatban. Aztán most a 11. doktor szériájánál járok, és eddig a legeslegnagyobb kedvencem. Kíváncsi vagyok a sorozat további eseményeire, és bár helyenként ijesztő, nekem nagyon tetszik.

Hippoforaccus 

Nagyon-nagyon jó sorozat. Ötletes epizódok, változatos helyszínek. A főszereplőgárda folyamatos cseréjével elérték azt, hogy ne fásuljon bele az ember a monotonitásba. Ugyanakkor a 11. évad végével ez nálam le is zárja a sorozatot. Semmi gondom a nőkkel, de Doktor ne legyen már az! Egy kapkodó elmebeteg pasi, aki folyamatosan megmenti a világot, még elmegy, de ugyanez egy nővel… nem is akarom tudni, hogy az milyen.

Popovicsp87 

Gyorsan leírom, mielőtt elfelejtem.

S01 – A 9. Doktor Christopher Ecclestonnal sajnos nem tudott kiteljesedni. Tetszett ez a kissé cinikus, nagyszájú Doktor, Rose nagyon jól néz ki.
A kalandok ötletesek, bár a CGI eléggé gagyi. Charles Dickens is feltűnik, a színész jól alakítja. Na és a dalekek! :)

S02 – A második évadra nem tudom, mi történt, de jelentős minőségbeli javulást tapasztaltam. A részek jobban működnek, David Tennant Doktora zseniális, a történetek nagyjából jók.
Egyedül a 3., 7., és 11. epizód volt gyengébb, néhol már átcsapott gyerekesbe. Az évadzáró pedig….akárcsak a kezdő rész. Kicsit szívszorító is lett. ):D

S03 – A Doktornak új útitársa lesz, Martha Jones személyében, akit egy kicsit érettebbnek véltem Rose-nál.
A részek egységesen jók, bár a CGI részek marha gagyik (Dr. Lazarus). A finálé, de a dupla részek sem voltak olyan jók most. spoiler

S04 – Király, király, király!
Egy részbe se tudok belekötni (csak, ha nagyon szeretnék). Mindegyik jó volt a maga módján.
És az évadzáró iszonyat király volt! :D

viky0222 

Akkor keltette fel először az érdeklődésem a sorozat, mikor az egyik barátnőm függő lett, és sokat beszélt róla, elkezdett érdekelni, de csak jóval később mertem belevágni, nem éreztem úgy, hogy ez az én sorozatom lenne. Hát tévedtem. Nem mondom, hogy kifejezetten kedvenc lett, de igenis függő lettem, alig vártam, hogy tudjam nézni a következő részt.
Ami miatt csillagot vontam le, hogy volt pár olyan rész, ami kifejezetten rossz és unalmas volt, valamint a dupla részek ellaposodtak, de ezeket ellensúlyozták a kiemelkedően jók, szóval azért imádtam. :D
Christopher Eccleston jó felvezetés volt, de nem baj, hogy csak egy évadig volt jelen, nem tudta teljesen átadni azt, amit (így utólag) vártam volna. Aztán jött David Tennant, akit imádtam, egyszerűen zseniálisa volt a Doktor személyisége és David alakítása is. Nagyon sajnáltam, mikor el kellett válni tőle, kicsit vonakodtam Matt Smithtől, de talán még jobban megkedveltem, vicces volt, imádtam, ahogy hadart, kicsit dilis és őrült volt, nagyon a szívemhez nőtt. Capaldival egyelőre nincs különösebben bajom, de annyira nem is vagyok oda érte, de tetszik, hogy azért látszik rajta, hogy a Doktor nem fiatal.
A kísérők közül Amy volt az abszolút kedvenc, ő illett bele leginkább ebbe a világba, Donna viszont kifejezetten idegesített, örültem, hogy nem maradt sokat. Clarát is kedveltem, de néha ő is idegesítően viselkedett, viszont ennél spoiler


Népszerű idézetek

LoneWolf 

12th Doctor: Never trust a hug. It's just a way to hide your face.

LoneWolf 

The 11th Doctor: We all change. When you think about it, we’re all different people all through our lifes. But that’s ok, that’ good, you gotta keep moving! So as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear! I will always remember, when the Doctor was me!

2 hozzászólás
Gigglemug

People assume that time is a strict progression of cause to effect, but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint – it's more like a big ball of wibbly wobbly… time-y wimey… stuff.

Gigglemug

Sally: I love old things. They make me sad.
Kathy: What’s good about sad?
Sally: It’s happy for deep people.

(3x10 – Blink)

Lahara 

Tizedik Doktor: A világegyetemben majdnem minden faj irracionális módon fél a sötéttől, de nem kellene. Mert nincs benne semmi irracionális. Csak a Vashta Nerada.
Donna Noble: Mi az a Vashta Nerada?
Tizedik Doktor: Ami a sötétben van.

viky0222 

Craig: Has anyone ever told you that you're a bit weird?
The Doctor: They never really stop.

(5x11 – The Lodger)

Ashtray_Heart

900 years of time and space, and I've never met anyone who wasn't important.

viky0222 

The Doctor: Imagine a great big soap bubble with one of those tiny bubbles on the outside.
Rory: Okay.
The Doctor: But it's nothing like that.

(6x4 – The Doctor's Wife)

Vicky3

The Doctor: Great! Reading is great! Do you like stories, Geroge? Yeah, me too. When I was your age, about, oh, a thousand years ago, I loved a good bedtime story. The Three Little Sontarans, The Emperor Dalekis New Clothes, Snow White and the Seven Keys to Doomsday, eh? All the classics.

(6x9 – Night Terrors)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján