Ki vagy, doki? (2005–) 132

1 díj · 1 jelölés

A Ki vagy, doki? egy hosszú ideje futó sorozat a BBC-n. A történet az időutazó Doktorról szól, aki a TARDIS nevű időgépével izgalmas kalandokba keveredik téren és időn át. A Doktornak sokszor van útitársa, aki elkíséri az utazásai során. Amikor túl öreg lesz vagy életveszélyesen megsérül képes… [tovább]

angol · -
angol
angol
angol
angol
angol
angol
angol
angol
angol

Képek 310

Szereposztás

Christopher Eccleston9. Doktor
David Tennant10. Doktor
Matt Smith11. Doktor
Peter Capaldi12. Doktor
Jenna ColemanClara
Billie PiperRose Tyler
Karen GillanAmy Pond
Arthur DarvillRory
Freema AgyemanMartha Jones
Catherine TateDonna Noble

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 174

Várólistára tette 175


Kiemelt értékelések

Charityy 

Voltak hullámvölgyei a sorozatnak, amikor unatkoztam a részeken, de alapvetően imádom. Voltak doktorok, akiket nem szerettem és olyankor nem is igazán érdekelt a cselekmény, amikor pedig Matt Smithet néztem, akkor egy csomó részt meg tudtam nézni egyben :D Ő volt a kedvencem, szorosan mögötte pedig David Tennant.
Kedvenc részeim az angyalosak voltak, így mindig örültem, mikor újra előkerültek :D Viszont a dalekhokat annyira nem szeretem, túl sok rész van velük xD

2 hozzászólás
Horváth_Kata

A legkedvencebb kedvenc sorozatom, az egész életem körülötte forog, nem tudom hogy és mikor lettem ekkora fan, de azt tudom, hogy nincs nap, hogy ne képeket keressek, videókat nézzek, vagy zenét hallgassak a sorozatból. *-* Kedvencem a 10. Doktor, szerelmes vagyok David Tennantbe… egyszer lesz egy fürdőlepedőm egész alakos Daviddel Kedvenc évadom viszont a 6-7. Ami ugye már 11.-es. Egyenlőre barátkozom az Új Doktorral ugyanis még nem néztem végig a 8. évadot, shame on me

11 hozzászólás
Kiss_Melinda_Éva 

A véletlen műve volt, hogy találkoztam a Doktorral. Emlékszem, hogy unottan keresgéltem a neten egy jó kis film után és rátaláltam a Ki vagy, doki? című sorozatra. Elég bénának tartottam a címét, de azért belenéztem az első részbe. Az igazat megvallva A próbababák támadása nem nyerte el a tetszésemet, de utána néztem ennek a sorozatnak és akkor láttam, hogy ez egy klasszikus brit sorozat folytatása. Így hát adtam neki még egy esélyt. Aztán már csak arra eszméltem, hogy ledaráltam három évadot és már a klasszikus részek után is kutatok. Meg akartam ismerni a régebbi Doktorokat is (és mostanra már az összes Doktor kalandjából ismerek jó néhány részt) és közben vártam az új részeket. Teljesen beszippantott a DW univerzum. Csak ajánlani tudom a sorozatot.
2017
Imádom a sorozatot és Peter Capaldi Doktora kiváló, egyre jobb és jobb!

_Norbi

Régen is kísértem a sorozatot, ha éppen elkaptam egy-egy részt valahol, de igazán a 2005-ös reboot óta nézem folyamatosan. Számomra a Doctor Who a végtelen szabadságról, a nagybetűs felfedezésről, a könnyed kaland-sci-fi élményről szól. Hihetetlenül fantáziadús részekkel lehet találkozni és szinte mindig belecsempésznek valami jelzést, utalást a korábbi részekre, vagy akár a korábbi érákra vonatkozóan, amiért külön pirospont jár.
Bár számomra Matt Smith által megformált 11. doctor, Amy Pond-Rory páros/trió verhetetlen a maguk energikusságával, a doctor kíváncsi természetével, de örülök, hogy kicsit mertek bátrak lenni és női főszereplőt kapott a sorozat. A kíséretért már nem rajongok annyira, szerintem harmatgyengék és velük a sorozat is veszített a lendületéből, viszont még mindig színvonalas, kellően izgalmas. Csak így tovább!

LoneWolf

Röviden? Sci-fi, fantasy és mindez angolosan, vagyis stílusosan tálalva. A Doctor Who már több, mint 50 éves múltra tekint vissza és nem véletlenül. Ugyan a 2005-ös szériával kezdtem behozni a lemaradásomat, (ami az első évadoknál nehézkesen ment) nem éreztem, hogy feltétlen pótolnom kellene a 60-as években kezdődött széria több száz, korábbi epizódját. Ezzel tehát bátran ajánlom mindkét műfaj szerelmeseinek! Allons-y és Geronimo!
(Érdekesség: A Star Trek borgjait a DW-ben található Cybermen ihlette, ezért is lett az első borg epizód címe: "Q Who").

Emilie

Bevallom, először furán néztem az életre kelt próbababák miatt, és az első évad nem is tetszett. Ellenben a 10. doktort nagyon kedveltem, mégis fenntartásaim voltak vele kapcsolatban. Aztán most a 11. doktor szériájánál járok, és eddig a legeslegnagyobb kedvencem. Kíváncsi vagyok a sorozat további eseményeire, és bár helyenként ijesztő, nekem nagyon tetszik.

viky0222

Akkor keltette fel először az érdeklődésem a sorozat, mikor az egyik barátnőm függő lett, és sokat beszélt róla, elkezdett érdekelni, de csak jóval később mertem belevágni, nem éreztem úgy, hogy ez az én sorozatom lenne. Hát tévedtem. Nem mondom, hogy kifejezetten kedvenc lett, de igenis függő lettem, alig vártam, hogy tudjam nézni a következő részt.
Ami miatt csillagot vontam le, hogy volt pár olyan rész, ami kifejezetten rossz és unalmas volt, valamint a dupla részek ellaposodtak, de ezeket ellensúlyozták a kiemelkedően jók, szóval azért imádtam. :D
Christopher Eccleston jó felvezetés volt, de nem baj, hogy csak egy évadig volt jelen, nem tudta teljesen átadni azt, amit (így utólag) vártam volna. Aztán jött David Tennant, akit imádtam, egyszerűen zseniálisa volt a Doktor személyisége és David alakítása is. Nagyon sajnáltam, mikor el kellett válni tőle, kicsit vonakodtam Matt Smithtől, de talán még jobban megkedveltem, vicces volt, imádtam, ahogy hadart, kicsit dilis és őrült volt, nagyon a szívemhez nőtt. Capaldival egyelőre nincs különösebben bajom, de annyira nem is vagyok oda érte, de tetszik, hogy azért látszik rajta, hogy a Doktor nem fiatal.
A kísérők közül Amy volt az abszolút kedvenc, ő illett bele leginkább ebbe a világba, Donna viszont kifejezetten idegesített, örültem, hogy nem maradt sokat. Clarát is kedveltem, de néha ő is idegesítően viselkedett, viszont ennél spoiler

abby 

A Doktorral elég hosszúra nyúlik vissza a történetünk, talán már 8 éve is van annak, hogy megpillantottam a TV-ben a kék rendőrségi fülkét és azóta az életem szerves része lett. David Tennant szeretette meg velem, de Matt Smith bejövetelével kicsit megváltozott a kedvenc Doktorok sorrendje.
Ha az évadok közül kellene választanom, akkor sokáig a 2. évad volt a kedvenc (még az itt-ott furcsa részek ellenére is), de később az 5. évad lépett az első helyre, mivel nagyon bejött ez a fairytale jellegű atmoszféra a Pandorica miatt.
Nemrégiben elkezdtem a klasszikus epizódokat is, más jellegűek, de vannak nagyon szórakoztató epizódok és érdekes látni, hogy pl. a 60-as években is milyen kreatív módon oldották meg az egyes jeleneteket. Mivel itt még tényleg az elején járok, nem igazán lehet kedvenc jelzőkkel dobálózni, de az első Doktor sztorijai között szereplő The Space Museum – The Chase – The Time Meddler triumvirátus simán ott van a legjobb klasszikus történetek között.

lakatosboo

Kedvenc sorozatom már nagyon régóta.
Sajnos a régi részeket nem láttam, megnézem majd egyszer, főleg a Negyedik Doktorra vagyok kíváncsi.

Még valamikor a tv-ben régen láttam az (új) első évadból is részeket, később pedig az ötödikből. De ekkor még nem fogott meg, aztán valahogy megint láttam az 5. évad 1. részét, és akkor onnan megfogott, végignéztem a hetedikig. Így tehát megnéztem az elsőt is majd a másodikat és így tovább.
Mivel főleg a 11. Doktorral együtt csatlakoztam a sorozathoz, nekem ő lett a kedvencem, de mindegyikük nagyon jó. Meg David Tennant-ot ki nem szereti? :D

4 hozzászólás
reka1021

A tévében futottam bele a sorozatba, már nem tudom pontosan melyik részbe, de akkor épp nem nyerte el a tetszésem. Aztán egy vizsgaidőszaki kötelező sorozatmaraton keretein belül adtam a Doktornak még egy esélyt. Azóta függő vagyok, amikor elkezdtem már 6 évad fixen volt belőle, aztán mire mind a hatot ledaráltam, arra már a hetedik is jócskán futott, így nem volt kérdés, hogy – addig bármennyire is utáltam – feliratosan fogom nézni a sorozatot, mivel nem vagyok képes várni a szinkronra. Úgy néz ki Doktor elvonás következtében kellett volna kimúlnom, ha a szinkronra várok, mert a mai napig nincs szinkron a 7. évadhoz.
A Harry Potter könyvek óta nem rajongtam így semmiért, mint a Doktorért. Másrészt végre túlléptem a felirat-ellenességen, így már minden sorozatot feliratosan nézek.
Ha nem találkoztam volna a sorozattal, valószínűleg sokkal kevesebb lennék, mint aki vagyok ;)


Népszerű idézetek

LoneWolf

12th Doctor: Never trust a hug. It's just a way to hide your face.

LoneWolf

The 11th Doctor: We all change. When you think about it, we’re all different people all through our lifes. But that’s ok, that’ good, you gotta keep moving! So as you remember all the people that you used to be. I will not forget one line of this, not one day. I swear! I will always remember, when the Doctor was me!

2 hozzászólás
Horváth_Kata

Sally: I love old things. They make me sad.
Kathy: What’s good about sad?
Sally: It’s happy for deep people.

(3x10 – Blink)

Horváth_Kata

People assume that time is a strict progression of cause to effect, but *actually* from a non-linear, non-subjective viewpoint – it's more like a big ball of wibbly wobbly… time-y wimey… stuff.

Lahara

Tizedik Doktor: A világegyetemben majdnem minden faj irracionális módon fél a sötéttől, de nem kellene. Mert nincs benne semmi irracionális. Csak a Vashta Nerada.
Donna Noble: Mi az a Vashta Nerada?
Tizedik Doktor: Ami a sötétben van.

viky0222

Craig: Has anyone ever told you that you're a bit weird?
The Doctor: They never really stop.

(5x11 – The Lodger)

viky0222

The Doctor: Imagine a great big soap bubble with one of those tiny bubbles on the outside.
Rory: Okay.
The Doctor: But it's nothing like that.

(6x4 – The Doctor's Wife)

[névtelen]

The Doctor: Great! Reading is great! Do you like stories, Geroge? Yeah, me too. When I was your age, about, oh, a thousand years ago, I loved a good bedtime story. The Three Little Sontarans, The Emperor Dalekis New Clothes, Snow White and the Seven Keys to Doomsday, eh? All the classics.

(6x9 – Night Terrors)

[névtelen]

The Doctor: And then what?
Rose: I don't know. Find a planet, get a job, live a life, same as the rest of the universe.
The Doctor: I'll have to settle down. With a house or something. A proper house with… with, with doors and things – carpets! Me! Living in a house!… Now that, that… that is terrifying.
Rose: You'd have to get a mortgage!
The Doctor: No!
Rose: Oh yes!

(2x8 – The Impossible Planet)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján