Időutazók (2016–2018) 64

Egy valószínűtlen trió időutazásba kezd, hogy különböző bűnözőket állítsanak meg, nehogy átírják a történelmet.

angol
angol

Képek 39

Szereposztás

Abigail SpencerLucy Preston
Matt LanterWyatt Logan
Chad RookKarl
Goran VišnjićGarcia Flynn
Malcolm BarrettRufus Carlin
Paterson JosephConnor Mason
Sakina JaffreyDenise Christopher ügynök
Claudia DoumitJiya
Misha CollinsEliot Ness
Elena SatineJudith Campbell

További szereplők

Kedvencelte 34

Várólistára tette 147


Kiemelt értékelések

szilvamag

Imádtam ezt a sorozatot, aminek a 2. évada egyébként jobban tetszett, mint az első. Meg aztán egyébként is odavagyok az időutazós filmekért, (könyvekért), itt meg aztán minden részben más időbe utaztak a szereplők, ami nem csak izgalmas, de látványos is volt, főleg kosztümök tekintetében. A szereplők szerintem szuperek voltak, Flynn karakterét kifejezetten szerettem, szóval nagyon szórakoztató sorozat volt, fáj, hogy meg kell válnom tőle.

Viktória_Erdei 

Érdekes egy sorozat. A nő és Flynn között erősen érződik a kémia. A holnap legendái sokkal jobb időutazásos sorozat jobban megfog, de kíváncsi leszek mi lesz a második évadban. De egy biztos megvárom, amíg az összeset leadják.

Rémálom 

Kellemes, szórakoztató időutazásos sorozat, egy kis nyomozással. Igazából nem egy extrém fordulatos valami, de a Rittenhouse-os szál kifejezetten tetszett és a szürke moralitás is. A három főhős és Flynn, no meg a közöttük lévő kémia viszi el a hátán a sorozatot. Enyhén csalódott vagyok, hogy nem számíthatok 2. évadra.

1. évad: 10/10
2. évad: 10/10

2 hozzászólás
Cassy_Blacksmith 

Netflix keresgélés alatt találtam rá, nem is hallottam még korábban róla, de már az első rész megvett magának. A sztorit jól felépítették, voltak benne nagy csavarok és könnyen ráfügghet az ember. Én kb. másfél hét leforgása alatt daráltam le, nagyon megszerettem a főszereplőket. Külön tetszett a főszereplőválasztás, hiszen egy fehér nő, egy fehér és egy fekete férfi az amerikai történelem más-más szakaszában teljesen más elbánásban részesült, és ezt a készítők tök jól ki is hangsúlyozták. Jó volt belelátni a különböző korszakokba, én simán elnéztem volna még 5 évadig a sorozatot. Sajnálom, hogy ilyen hamar lezárták, pl. az utolsó részek valamelyikében emlegetett Titanicos kort is megnéztem volna. :). De az szuper, hogy tényleg kerek, szépen lezárt sztori volt, amit manapság nem nagyon várhatunk el a sorozatkészítőktől.
A rengeteg popkulturális utalásért külön plusz pont jár, és a sok poénért, amit Rufusnak köszönhetünk. :)
Nem csak azoknak ajánlom, akik szeretik az időutazós sztorikat.

S_Bíborka 

I technically fall in love with this series.
https://m.youtube.com/watch…
Kedvenc részem az első évad, kilencedik része. Bonnie és Clyde.

ananiila

Két rész után egyenlőre kasza.
Túl egyszerű történet, nem túl szimpatikus főszereplőkkel. Az első rész még tetszett, de ez a második már nem. Nem igazán látom benne a lehetőséget.
Túl sok a jó sorozat ez nem fér be közéjük.

Dreamer_ 

Több időutazós filmet láttam már, de legtöbbször már nem tudnak újat kitalálni, és csökken a színvonal, de ennél a sorozatnál nagyon tetszett ez az összeesküvéselmélet, mindig izgalmas, a főszereplőket nagyon eltalálták.
Kár hogy ilyen rövid!

LooneyLuna23

Az időutazás által különböző történelmi korokba való ellátogatás érdekes kiindulópontnak tűnt, bár én eleinte azt hittem, a komplett világtörténelemről lesz szó, de csak az amerikai történelemre fókuszáltak. Az időutazást illetően kicsit zavart, hogy inkább csak látványosságnak szánták, elég sok logikai buktató is következett belőle, azonban az egyes történelmi korok, helyszínek, híres emberek hiteles rekonstruálása nagyon tetszett, és a jelenünkben sem teljesen megoldott társadalmi egyenlőtlenségi problémák, valamint a történelem megváltoztathatatlanságáról felvetett filozófiai kérdések bemutatása, körbejárása szintén egy óriási pozitívum volt. Az egyes epizódok során Flynn és az őt üldöző háromtagú csapat harca mellett apránként kibontakozott a Rittenhouse nevű titokzatos társaság történetszála, ami izgalmasnak ígérkezett, pláne az első évad fináléja után. Aztán a második évadban amit el lehetett rontani, azt elrontották: a cselekményvezetés súlytalan és érdektelen volt, kis változtatásokkal ugyanazt adták el a nézőknek, amit már láthattak korábban. Az első évad végén belengetett, ötletesnek tűnő mellékszálakkal semmit sem kezdtek, a legjobban mégis az húzott fel, hogy a szerelmespárok közti drámázások révén egy olcsó és kiszámítható brazil szappanopera szintjére taszították le a sorozatot. A karakterek továbbra is jók voltak, a történelmi pillanatokon keresztül vizsgált szociális problémákra is ugyanúgy odafigyeltek, sajnos azonban ezeket eléggé elnyomták a fent felsorolt negatívumok. A két befejező epizód főként a fan service-re törekedett, de alapvetően tisztességesen lezárták a történetet, sőt az kifejezetten tetszett, amit Flynn figurájával csináltak. A szereplők közül a háromtagú csapatot könnyen meg lehetett kedvelni, szórakoztatóak és sokszínűek voltak, a Lucy-Wyatt párost imádtam, akárcsak Rufus popkulturális beszólásait.
Összességében nézve bár csalódott vagyok a második évad hibái miatt, nem volt rossz ez a sorozat. A történelmi kalandozások során tanultam pár újdonságot az amerikai történelem híres alakjairól, a társadalmi problémákra való reflektálása is dicsérnivaló, szóval akinek felkeltette a figyelmét az alaptörténet, az nyugodtan adjon neki egy esélyt.

Kicsit bővebben a blogomon:
https://lunathelooney.blogspot.com/2020/04/sorozatkriti…

Ehlena

Nagyon szeretem ezt a sorozatot, főleg a 2. évad indulása óta – az kifejezetten jól alakul. Annyira izgalmas és érdekes minden rész, hogy rögtön nézném is a következőt… :)

essz 

eddig hatalmas csalódás….
nem elég, hogy idegesít a csaj.. de még az is, hogy állandóan szajkózzák, hogy nem szabad változtatni semmit a múltban… ehhez képest… ráadásul nem is izgalmas… annyira kiszámítható, hogy tuti valami elcsesződik.. hogy biztos nem úgy alakul ahogy tervezik… áhh.. inkább nézek mást..


Népszerű idézetek

pernilla

Connor Mason: We really should get some paperweights.

pernilla

Lucy: You need a real doctor.
Wyatt: To do what? Leech me?

1. évad 2. rész – A Lincoln elleni merénylet
pernilla

Lucy: Um, what's your name?
Fleming: Fleming. Ian Fleming. MI:6.
Wyatt: Wait a minute, you're… Ian Fleming?
Fleming: Have we met?
Wyatt: No. It's… I… no.

1. évad 4. rész – Parti a Varlar kastélyban
pernilla

Wyatt: Rufus, you're up. My knife's in the pocket. You gotta sterilize it over the lamp.
Rufus: Um… what?
Wyatt: The bullet's still in there. It's just under the skin, but you gotta take it out.
Rufus: Why me?
Wyatt: Because you work with your hands.
Rufus: Yeah, on circuit boards.

1. évad 2. rész – A Lincoln elleni merénylet
Vándorlány 

Lucy: – Obviously this situation is not ideal.
Rufus: – Not ideal is having French fries without ketchup.

:DDD

1. évad 7. rész – Hajótöröttek
Vándorlány 

Lucy: – This is all gonna be downtown Pittsburgh one day. Concrete, as far as the eye can see. But for now… It's really beautiful, isn't it?
Wyatt: – Super beautiful! Just wiped my butt with some leaves.

:DDD

1. évad 7. rész – Hajótöröttek

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján