Árnyék és Csont (2021–) 229

Gonosz erők áskálódnak egy fiatal katona ellen, amikor felfedi varázserejét, amellyel egyesítheti világát. Leigh Bardugo Grishaverzum regényei alapján.

angol · magyar
angol · magyar
magyar
angol · magyar

Képek 197

Szereposztás

Jessie Mei LiAlina Starkov
Ben BarnesGeneral Kirigan
Freddy CarterKaz Brekker
Amita SumanInej Ghafa
Archie RenauxMalyen Oretsev
Kit YoungJesper Fahey
Danielle GalliganNina Zenik
Daisy HeadGenya Safin
Sujaya DasguptaZoya Nazyalensky
Simon SearsIvan

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Shadow and Bone

39 tag · 66 karc · Utolsó karc: 2021. június 18., 22:28 · Bővebben


Kedvencelte 86

Várólistára tette 256


Kiemelt értékelések

dorib99 

Őszintén szólva, nem fűztem sok reményt a sorozathoz, mert manapság egy jó fantasyt csinálni nehéz, azok után, amilyen kínálat van a műfajból, mégis azt mondom, hogy le a kalappal! Sikerült elérniük, hogy megállás nélkül végignézzem, és nagyon tetszett a sorozat. Minden rendben volt vele, a történet és a szereplők is, ami ritka! Ezek után biztos elolvasom a könyvet is.:)

Esztus

Nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog. Olvastam a könyveket és valami hihetetlen volt ez a sorozat. Nagyon tetszett hogy hogy kapcsolták össze Alina és Kaz-ék történetét.

2 hozzászólás
elentiya 

Nagyon-nagyon vártam, ezért kicsit tartottam is tőle, hogy nem fog tetszeni. De hogy őszinte legyek nekem még jobban is tetszett, mint a trilógia. Ezt most előre kijelentem, ha a második évadot is ilyen szinten csinálják, mert a második könyvvel küzdöttem. Az első sem lett a kedvencem, és ahhoz képest a sorozat sokkal jobban megfogott, tetszettek a változtatások és azok is, amiket szó szerint vittek a képernyőre. spoiler Egyszerűen imádtam nézni, ahogy életre keltik a világot.
A végére azzal is kibékültem, hogy a Six of Crows karaktereit is belevették. spoiler Azt nem mondom, hogy az a része a történetnek jobb lett, mint a könyvek, mert bár csak az első rész felét olvastam, úgy érzem ott a könyvek valamennyivel felülmúlják a sorozatot.
Amit muszáj kiemelni az a cast. Ezért is vártam nagyon a sorozatot, szerintem elképesztően sikerült összehozni őket, egyiküket sem tudnám már mással elképzelni.
Illetve a helyszínek. Jaj, olyan jó volt látni a néhány Magyarországi helyszínt, beleillettek a világba. Maga az egész sorozat képi világa is nagyon tetszett.
Nagyon várom a második évadot, főleg az új szereplők miatt. spoiler

HannaEmilyStone

Nagyon jó lett ez a sorozat. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a két történet összevonva, és nem kellett csalódjak, mert jó lett. A szereplőgárda szerintem valami fantasztikus lett, nagyon jól válogatták össze a színészeket. Egy látványos és nagyon igényesen elkészített sorozat lett. Alig várom a következő évadot. Abszolút kedvenc lett.

Nympha17 

Nagy volt a kísértés, én pedig engedtem neki, így először a sorozatot néztem meg, és majd mostanság fogok – remélhetőleg – sort keríteni a könyvekre. Így elmondhatom, hogy úgy vágtam bele, hogy fogalmam sem volt miről szól ez az egész. És pont ezért a sorozat eleje nem volt más számomra, mint egy nagy információhalmaz, amiből próbáltam megjegyezni ki kicsoda, hol van, mit csinál, kivel milyen a kapcsolata.
Azzal, hogy összemosták a két külön könyvsorozatot – tudtommal – egy rakás szereplőt kaptam, akik egyből tették a dolgukat, jöttek mentek, én meg csak kapkodtam fejem, hogy mi történik épp. Ez elégé zavart, nagy szerencséjük hogy felétől kezdtek összeérni a szálak, megtörténtek a találkozások és végre egy helyre kerültek a népek :D
A Varjak jelenetei tetszettek a legjobban, Alain és Mal szenvedéseivel nem igazán tudtam mit kezdeni. Ben Barnesnek nagyon örültem, felidézte a gyerekkorom amikor Caspian hercegeként rajongtam érte :D És mit ne mondjak, most is megdobogtatta kicsit a szívem, bár néha soknak éreztem a távolba révedő depresszív pillantását. x) Ninaval és Matthias-szal egyelőre nem tudtam mit kezdeni, bár átjött a köztük lévő kémia, olyan random módon vágták be/ki a jeleneteiket, hogy néha el is felejtettem hogy léteznek.
A többi – zene, képi világ stb. szerintem jól meg volt csinálva, szóval abszolút nyitott vagyok a folytatásra, és meghozta a kedvem ehhez a Grishaverzumhoz :)

laura1016

Ha lehetne 10 csillagnál is többet adni erre a sorozatra én biztos megtenném. A hónap elején elkezdtem olvasni az első könyvet, hogy a végére érjek mire kijön a sorozat, de kb. 10 oldal után félretettem. Viszont miután a sorozatot végignéztem rögtön elővettem és másnap délutánra kiolvastam. Tudtam hogy a trilógia első könyve lesz benne a Six of Crows cselekményével vegyítve (?? nem tudom azt nem olvastam). Így tudtam, hogy a könyv és a sorozat cselekménye el fog térni, viszont szerintem nagyon jól csinálták meg. A casting eszméletlen jól sikerült, a karaktereket iszonyat jól eltalálták. Nekem sokkal izgalmasabb volt, mint a könyv ahol egy szálon futott a cselekmény. Alig várom a második évadot!! :)

Kedves_Könyvek

Ez zseniális. Hogy fogok majd tudni várni a 2. évadra? :'(

lettielena

Jobban beszippantott, mint a könyv. Ezt nem is mutatja jobban az, hogy két nap alatt ledaráltuk. A sorozat miatt idén ismerkedtem meg a könyvsorozatok első részeivel és sajnos teljesen hidegen hagyott a világ, amitől nagyon furcsán éreztem magam, mert úgy indultam neki: tessék, itt vagyok, nyűgözzön le a grisák világa. Nem jött össze, de az előzetes után éreztem, hogy a sorozattal másképp leszek.

Imádtam a magyar helyszíneket, a magyar színészek fel-felbukkanását, Ugrit és Bugrit. Tesómmal előjött belőlünk a filmturista üzemmód. Beszéltük közben, hogy ide és ide is el kell mennünk vagy itt és itt már jártunk. Amíg néztük, büszke voltam arra, hogy itt élek.
Egyedül a spoiler

A színészeket szerintem nagyon jól eltalálták BenBarnesBenBarnesBenBarnes és eltekintve attól, hogy a varjak tudtommal ilyenkor még tejfölös szájúak, az ő sztoriszáluk is fantasztikusan lett beleépítve a történetbe.

A zene, a látvány is csillagos ötös. Engem megvettek kilóra. Érződik rajta, mennyire odafigyeltek mindenre és igyekeztek követni LB világát.

Megyek olvasni a következő részeket, hátha most más lesz és teljesen elbűvölnek a grisák.

Liv_Lovely 

Már nagyon régóta vártam erre a sorozatra. Az első könyv még 2017-ben került a kezeim közé és nagyon tetszett, így amikor megtudtam hogy sorozat készülhet belőle nagyon megörültem.
Szerencsére a sorozatban sem kellett csalódnom, bár egy kicsit tartottam tőle hogy mennyit és hogyan változtatnak a könyvhöz képest. Jelentem: a sorozat mind könyvadaptációként, mind önállóan megállja a helyét. Persze történtek kisebb-nagyobb változtatások a könyvhöz képest, de ezek szinte mindegyike olyan volt, ami szerintem csak javított rajta.
Kezdjük is a pozitívumokkal:
1) Mal karaktere. A könyvben őt valamiért nem kedveltem, de a sorozatban sikerült egy szerethető karakterré változtatni. A baj csak az, hogy a sorozatban szimpatikusabb lett mint az Éjúr! :D
2) Sikerült elérni, hogy ne egy tipikus nyálas YA sorozat legyen. És van vér és kosz is. :D Nagyon hiányolom mostanában a jó kis fantasy sorozatokat, még több ilyet kérnék!
3) Szép látványvilág, ruhák és forgatási helyszínek. *-* Az első forgatási képek alapján nem tetszettek a kefták, de így a sorozatban szerintem már sokkal jobbnak látszottak.
4) A lehető legjobb módon hű a könyvekhez. Néhány jelenet mintha a lapokról ugrott volna le, és még szó szerint is idéztek belőle. (Nem is beszélve az írónő szerepéről, valamint a Szentek élete és az Árnyék és csont könyvek ravkai kiadásairól amik a sorozatban feltűntek)
5) Jó casting. Bár néhány karakter nem egészen így festett a könyvekben (Mal, Éjúr), számomra ez nem volt zavaró mert mindenki jó alakítást nyújtott. Amita Suman mintha erre született volna. Ráadásul tök jó, hogy az összes főszereplő olvasta a könyveket, és látszott rajtuk hogy nagyon élvezték amit csináltak.
6) A varjak. Szomorúan bevallom, hogy végzős egyetemistaként a betervezett olvasásommal megcsúsztam, így még nem ismerkedtem meg a 6 varjúval. Azonban ezek után amint tehetem, bepótolom! Most még jobban várom a vizsgaidőszak végét. :D

Negatívumok közül csak néhányat emelnék ki:
1) A „nyakék” spoiler
2) Szerintem azoknak akik nem olvasták a könyveket ejthettek volna néhány szót még a grishákról (Kinek miért olyan a keftája amilyen stb.).
3) Nekem 2 karakter esetében volt kissé hiányérzetem: egyrészről Genya, akinek szerintem egy kicsit több idő kellett volna – már csak azért is mert szerintem így az spoiler , másrészről pedig az Éjúr. Nála is egy kicsit elsietettnek éreztem a dolgokat, engem még spoiler.
Mindenesetre nagyon tetszett, és kíváncsian várom a folytatást.

Kiskakukk 

3 rész után kasza.

Nem borzasztó, nem nézhetetlen. Csak épp összekutyulták a könyvek cselekményét és plusz szálakat is hozzáfűztek, amitől kaotikus és nagyon darabos az egész. Alina szála tetszett, azt jól megcsinálták. (Mal is tök jó lett… De az Éjúr nyálas…szörnyen nyálas!) A varjús csapat kalandjai könyvben baromi izgalmasak, itt viszont…érdektelen volt. Az se vigasztalt, hogy van Nina és Matthias, mert addigra teljesen elment a kedvem az egésztől. Látványvilágban, hangulatilag teljesen rendben van.

Summa summarum: ha ez a sorozat egy fikarcnyit is tetszett és még nem tetted, olvasd el a könyveket. Azok sokkal jobbak.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

interstellarcloud

Inej: This one girl, Kesh, she has skill. She's like me.
Kaz: I only invest in the one of a kind. She isn't like you. No one is.

1. évad 1. rész – Vakító fehérségbe borult a világ
elentiya 

Fine. Make me your villain.

1. évad 7. rész – Beltenger
interstellarcloud

Jesper: Here's what I don't get–
Inej: We're going to be here all night.

1. évad 1. rész – Vakító fehérségbe borult a világ
puncsoscukor63

Matthias Helvar: Az nem természetes, ha lányok harcolnak.
Nina Zenik: Az nem természetes, ha valaki olyan hülye, mint amilyen magas. De oh… Itt vagy te!

1. évad 6. rész – A szív olyan, mint a nyílvessző
interstellarcloud

Jesper: I mean it. We need a demo man.
Kaz: You're still on that?
Jesper: I just brought it up tonight.
Kaz: Jesper, you ask for an explosives expert on every job.
Jesper: Because I don't want to be the one you point to and say, „Explode something for us”. That is not a Jesper talent. I shoot things with style.

1. évad 2. rész – Mindannyian szörnyetegek vagyunk valaki szemében
1 hozzászólás
Vhagar

Matthias: It's not natural for girls to fight.
Nina: No, it's not natural for someone to be as stupid as he is tall and yet, oh, there you stand.

1. évad 6. rész – A szív olyan, mint a nyílvessző
elentiya 

You and I are going to change the world, Alina.

1. évad 4. rész – Otkazac
interstellarcloud

Jesper: I mean, Kribirsk isn't the worst. We can open up a bar. Brew East Ravkan beer for the Westerners?
Kaz & Inej: Shut up, Jesper.

1. évad 4. rész – Otkazac
Rahenys 

Alina: Pontosan mi is történt?
Éjúr: Ők a drüskellék. A fjerdai sereg elit katonái, akiket arra képeztek ki, hogy grisákat öljenek meg, vagy raboljanak el.
Alina: Arra gondoltam, hogy az egyiket kettévágta sok lépésnyi távolságból.
Éjúr: Ha karddal vágom ketté, az jobb?

1. évad 2. rész – Mindannyian szörnyetegek vagyunk valaki szemében
Rahenys 

Jesper [Davidról]: Hozzám vágott egy könyvet!

1. évad 6. rész – A szív olyan, mint a nyílvessző

Hasonló filmek címkék alapján