Árnyék és Csont (2021–2023) 406

Snitt-díj-jelölt 2022

Gonosz erők áskálódnak egy fiatal katona ellen, amikor felfedi varázserejét, amellyel egyesítheti világát. Leigh Bardugo Grishaverzum regényei alapján.

angol · magyar
angol · magyar
magyar

Képek 309

Szereposztás

Jessie Mei LiAlina Starkov
Ben BarnesGeneral Kirigan
Freddy CarterKaz Brekker
Amita SumanInej Ghafa
Archie RenauxMalyen Oretsev
Kit YoungJesper Fahey
Danielle GalliganNina Zenik
Daisy HeadGenya Safin
Sujaya DasguptaZoya Nazyalensky
Simon SearsIvan

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Shadow and Bone

53 tag · 94 karc · Utolsó karc: 2023. november 16., 09:12 · Bővebben


Kedvencelte 126

Várólistára tette 271


Kiemelt értékelések

dorib99 

1. Évad
Őszintén szólva, nem fűztem sok reményt a sorozathoz, mert manapság egy jó fantasyt csinálni nehéz, azok után, amilyen kínálat van a műfajból, mégis azt mondom, hogy le a kalappal! Sikerült elérniük, hogy megállás nélkül végignézzem, és nagyon tetszett a sorozat. Minden rendben volt vele, a történet és a szereplők is, ami ritka! Ezek után biztos elolvasom a könyvet is.:)

2. Évad
Ha könyvrajongó vagy, és nem akarsz csalódni ne nézd meg.

Nihilchan 

1. évad: Féltem a sorozattól. Nem titkoltan nem értem a szerzőt; az Árnyék és Csont trilógia számomra majdnem olvashatatlan volt, ezzel szemben a Hat varjú az egyik kedvenc könyvem. Éppen ezért rettegtem attól, hogy az általam imádott szereplőket és történetet hogyan fogják összedolgozni Alina szálával, miközben eredetileg lényeges időkülönbség van a kettő között. Nos, azt kell mondanom, jár a taps a készítőknek, mert nagyon szépen, leleményes forrt össze a kettő úgy, hogy szépen simultak a szálak egymáshoz. Tetszett a sztori íve és úgy gondolom, megfelelő mennyiségű képernyőidő jutott mindennek és mindenkinek. A casting jól sikerült az esetek többségében; a színészek sütkéreznek a szerepekben és érződik, hogy szerették és értették a karakterüket. Erre a legékesebb példa a Jaspert alakító Kit Young, aki konkrétan tökéletes, de Kaz és Inej is kiemelendők. Ugyanakkor van, amivel nem vagyok elégedett; értem, miért tették a származási előítéletet Alina vállára, de nem volt szükséges ezt így kidomborítani, főleg az ő életútján nem. És ami a legjobban fájt; nem vitatom, hogy Ben Barnes piszkosul jóképű és nem rossz Éjúr, viszont nekem túl idős és nem eléggé elbűvölő. Szeretem magát a színészt és nem volt gondom a játékával sem, egyszerűen csak annyira távol áll az általam elképzelt Kirigantől, hogy nem tudott magával ragadni, pedig az alinás trilógiában ő volt a kedvencem. A látvány remek, szerintem nagyon jól sikerült az olyan megfoghatatlanabb erőket is ábrázolni, mint a fény és a sötétség. Tetszett az is, ahogy a tájak, a díszletek és az öltözékek illettek a történetbe, továbbá a zene is hangulatos. A sorozat első két része nekem lassan pörgött, idő kellett hozzá, amíg behúzott, de mindent összevetve messze felülmúlta az elvárásaim, abszolút pozitív csalódást okozott és várom a második évadot, amiben újabb fontos és számomra nagy kedvenc szereplők fognak debütálni.

3 hozzászólás
Esztus

Nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog. Olvastam a könyveket és valami hihetetlen volt ez a sorozat. Nagyon tetszett hogy hogy kapcsolták össze Alina és Kaz-ék történetét.

2 hozzászólás
Dreamborder

Az első évad eléggé tetszett, 9 csillagot adtam rá. Természetesen a varjak voltak a kedvenceim, Alina egyszerűen nem került közel hozzám. Kirigan karaktere sokkal hatásosabb volt. Na de a második évad… alig vártam, hogy a végére érjünk. 6-7 csillagot érdemel, de azt sem Alina őnagysága miatt adom. Hihetetlenül irritál a karaktere. :’D
Nem tudom, hogy mi a helyzet a harmadik évaddal, de annyira nem is vonz jelenleg. (És én még csak nem is olvastam a könyveket…)

3 hozzászólás
elentiya 

Nagyon-nagyon vártam, ezért kicsit tartottam is tőle, hogy nem fog tetszeni. De hogy őszinte legyek nekem még jobban is tetszett, mint a trilógia. Ezt most előre kijelentem, ha a második évadot is ilyen szinten csinálják, mert a második könyvvel küzdöttem. Az első sem lett a kedvencem, és ahhoz képest a sorozat sokkal jobban megfogott, tetszettek a változtatások és azok is, amiket szó szerint vittek a képernyőre. spoiler Egyszerűen imádtam nézni, ahogy életre keltik a világot.
A végére azzal is kibékültem, hogy a Six of Crows karaktereit is belevették. spoiler Azt nem mondom, hogy az a része a történetnek jobb lett, mint a könyvek, mert bár csak az első rész felét olvastam, úgy érzem ott a könyvek valamennyivel felülmúlják a sorozatot.
Amit muszáj kiemelni az a cast. Ezért is vártam nagyon a sorozatot, szerintem elképesztően sikerült összehozni őket, egyiküket sem tudnám már mással elképzelni.
Illetve a helyszínek. Jaj, olyan jó volt látni a néhány Magyarországi helyszínt, beleillettek a világba. Maga az egész sorozat képi világa is nagyon tetszett.
Nagyon várom a második évadot, főleg az új szereplők miatt. spoiler

Echo

Úgy éreztem, hogy nem lesz a kedvencem. Már a könyv is elég nagy szenvedés volt (bár csak az első részt olvastam). Igaz a sorozatban az a jó,hogy nem mindig az idióta Alina volt a központban.
A történet tetszik és a legtöbb mellékszereplő is nagy kedvenc. Ők jobban is érdekelnek,mint Alina és Mal.

hanna_emily_stone

Nagyon jó lett ez a sorozat. Kíváncsi voltam, hogy milyen lesz a két történet összevonva, és nem kellett csalódjak, mert jó lett. A szereplőgárda szerintem valami fantasztikus lett, nagyon jól válogatták össze a színészeket. Egy látványos és nagyon igényesen elkészített sorozat lett. Alig várom a következő évadot. Abszolút kedvenc lett.

Nympha17

Nagy volt a kísértés, én pedig engedtem neki, így először a sorozatot néztem meg, és majd mostanság fogok – remélhetőleg – sort keríteni a könyvekre. Így elmondhatom, hogy úgy vágtam bele, hogy fogalmam sem volt miről szól ez az egész. És pont ezért a sorozat eleje nem volt más számomra, mint egy nagy információhalmaz, amiből próbáltam megjegyezni ki kicsoda, hol van, mit csinál, kivel milyen a kapcsolata.
Azzal, hogy összemosták a két külön könyvsorozatot – tudtommal – egy rakás szereplőt kaptam, akik egyből tették a dolgukat, jöttek mentek, én meg csak kapkodtam fejem, hogy mi történik épp. Ez elégé zavart, nagy szerencséjük hogy felétől kezdtek összeérni a szálak, megtörténtek a találkozások és végre egy helyre kerültek a népek :D
A Varjak jelenetei tetszettek a legjobban, Alain és Mal szenvedéseivel nem igazán tudtam mit kezdeni. Ben Barnesnek nagyon örültem, felidézte a gyerekkorom amikor Caspian hercegeként rajongtam érte :D És mit ne mondjak, most is megdobogtatta kicsit a szívem, bár néha soknak éreztem a távolba révedő depresszív pillantását. x) Ninaval és Matthias-szal egyelőre nem tudtam mit kezdeni, bár átjött a köztük lévő kémia, olyan random módon vágták be/ki a jeleneteiket, hogy néha el is felejtettem hogy léteznek.
A többi – zene, képi világ stb. szerintem jól meg volt csinálva, szóval abszolút nyitott vagyok a folytatásra, és meghozta a kedvem ehhez a Grishaverzumhoz :)

laura1016

Ha lehetne 10 csillagnál is többet adni erre a sorozatra én biztos megtenném. A hónap elején elkezdtem olvasni az első könyvet, hogy a végére érjek mire kijön a sorozat, de kb. 10 oldal után félretettem. Viszont miután a sorozatot végignéztem rögtön elővettem és másnap délutánra kiolvastam. Tudtam hogy a trilógia első könyve lesz benne a Six of Crows cselekményével vegyítve (?? nem tudom azt nem olvastam). Így tudtam, hogy a könyv és a sorozat cselekménye el fog térni, viszont szerintem nagyon jól csinálták meg. A casting eszméletlen jól sikerült, a karaktereket iszonyat jól eltalálták. Nekem sokkal izgalmasabb volt, mint a könyv ahol egy szálon futott a cselekmény. Alig várom a második évadot!! :)

nekedcsakRia

Nem olvastam a könyveket, de már a sorozat első része után megrendeltem az első kötetet a trilógiából. Azt hiszem ez elég árulkodó azt illetően, hogy tetszett a sorozat. :D
Megragadott a látványvilág, a karakterek, a történeteik. Tetszett, ahogy a különböző szálak összefonódtak és kíváncsian várom a második évadot.
Klassz volt látni a magyar helyszíneket, és most először éreztem azt, hogy ide-oda el szeretnék menni mint filmturista.
Jó volt látni végre egy olyan jól sikerült fantasy világot, aminek az alapját nem az angolszász és a kelta mitológia adta.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

interstellarcloud

Inej: This one girl, Kesh, she has skill. She's like me.
Kaz: I only invest in the one of a kind. She isn't like you. No one is.

1. évad 1. rész – Vakító fehérségbe borult a világ
elentiya 

Fine. Make me your villain.

1. évad 7. rész – Beltenger
interstellarcloud

Jesper: Here's what I don't get–
Inej: We're going to be here all night.

1. évad 1. rész – Vakító fehérségbe borult a világ
Vhagar

Matthias: It's not natural for girls to fight.
Nina: No, it's not natural for someone to be as stupid as he is tall and yet, oh, there you stand.

1. évad 6. rész – A szív olyan, mint a nyílvessző
puncsoscukor63

Matthias Helvar: Az nem természetes, ha lányok harcolnak.
Nina Zenik: Az nem természetes, ha valaki olyan hülye, mint amilyen magas. De oh… Itt vagy te!

1. évad 6. rész – A szív olyan, mint a nyílvessző
interstellarcloud

Jesper: I mean it. We need a demo man.
Kaz: You're still on that?
Jesper: I just brought it up tonight.
Kaz: Jesper, you ask for an explosives expert on every job.
Jesper: Because I don't want to be the one you point to and say, „Explode something for us”. That is not a Jesper talent. I shoot things with style.

1. évad 2. rész – Mindannyian szörnyetegek vagyunk valaki szemében
1 hozzászólás
Rahenys

Kaz: Ma nincs gyász.
Inej: Nincs temetés.

1. évad 7. rész – Beltenger
elentiya 

You and I are going to change the world, Alina.

1. évad 4. rész – Otkazac
interstellarcloud

Matthias: Were you born a witch or was that by choice?
Nina: Were you born a prick or was it a choice?

1. évad 4. rész – Otkazac
Rahenys

Alina: Pontosan mi is történt?
Éjúr: Ők a drüskellék. A fjerdai sereg elit katonái, akiket arra képeztek ki, hogy grisákat öljenek meg, vagy raboljanak el.
Alina: Arra gondoltam, hogy az egyiket kettévágta sok lépésnyi távolságból.
Éjúr: Ha karddal vágom ketté, az jobb?

1. évad 2. rész – Mindannyian szörnyetegek vagyunk valaki szemében

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján