A holnap legendái (Arrowverzum 6.) (2016–2022) 105

Legends of Tomorrow
42' · amerikai · akció, sci-fi, dráma, sorozat
7 évad · 110 rész

Mikor a hősök egyedül nem boldogulnak… a világnak legendákra van szüksége.
A jövőt látva, az elkeseredett, renegát időutazó, Rip Hunter (Arthur Darvill ) visszautazik a múltba, hogy összegyűjtsön egy hősökből és gonosztevőkből álló különleges csapatot, akik képesek megakadályozni a rájuk… [tovább]

angol
magyar

Képek 48

Szereposztás

Arthur DarvillRip Hunter
Ciara ReneeHawkgirl
Victor GarberDr. Martin Stein
Caity LotzSara Lance / White Canary
Wentworth MillerLeonard Snart / Captain Cold
Dominic PurcellMick Rory / Heat Wave
Brandon RouthRay Palmer / The Atom
Stephen AmellOliver Queen / Arrow
Grant GustinBarry Allen / The Flash
Falk HentschelCarter Hall / Khufu / Hawkman

További szereplők

A holnap legendái (2016–2022)

További stábtagok

Gyártó
Berlanti Productions
Bonanza Productions
DC Entertainment

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

275 tag · 711 karc · Utolsó karc: 2023. november 22., 20:28 · Bővebben

Arrowerzum

16 tag · 26 karc · Utolsó karc: 2022. április 30., 20:25 · Bővebben


Kedvencelte 43

Várólistára tette 176


Kiemelt értékelések

lipotdorka

Imádom, egyszerűen. Alapötlet egész jó, a kivitelezéssel vannak néha gondok, de CW sorozat lévén ez megszokott már. Egy rakás szerencsétlen „lúzert” felraktak egy időgép-hajóra, aztán meglátjuk, mi lesz belőle. Humora a helyén van, néha eléggé hihetetlen, de nem is veszi magát komolyan, ami kell hozzá, hogy jól működjön a dolog. Ez az egyetlen sorozat, ami spoiler. Nem volt olyan rész, ami után ne éreztem volna azt, hogy újjászülettem. Nincs olyan karakter akit ne lehetne szeretni, beleértve a főgonoszokat. Esküszöm már most hiányzik. Remélem S04ben spoiler

LoneWolf 

Eddig úgy vélem, hogy élvezhető. Nehéz szinten tartani egy olyan sorozatot, ahol kismillió szereplőre kell koncentrálni és a Legends is keresi még a maga útját, miképp lehetne igazán kimagasló a maga kategóriájában, de eddig egész szépen veszi az akadályt. A CW csatornától sosem várhattunk HBO, vagy Netflix szintű szériákat, de hozza azt, amit a DC-től eddig megszokhattunk ilyen fronton. TV-s költségvetéshez képest látványos effektek, változatos karakterpaletta, spin-offokra jellemző összefüggések és rengeteg easter egg, amihez nem kell mindig képregény-fannak lenni, hogy észrevegyük őket. Jelenleg ez jellemzi a LoT-ot, de reméljük idővel csak jobb lesz és sok társával ellentétben ezt nem éri el a kasza, mielőtt a csúcsra jutna. (Plusz a javukra legyen írva, hogy a Marvel-lel ellentétben ők a kisképernyőn sem spórolnak a hőseikkel.)

Kemiviki 

1. évad: Vegyes érzéseim vannak a sorozattal kapcsolatban eddig. Az alapötlet zseniális. Vannak benne jó ötletek, jó karakterek, ütős részek és jó a humora. De annyira logikátlannak tűnik jó pár dolog. Tudom, tudom megint túl sokat akarok. De ha már van aki tűzzel harcol akkor gyulladjon már meg a minden is és lángoljon az ellenség. A fagyasztásról már nem is beszélek.
A szerelmi drámázás itt is kötelező természetesen, és hihetetlenül béna. Hálát adok az égnek hogy spoiler , és reménykedek hogy ezek után Ray karakterével végre kezdenek valamit… Elvégre tudós vagy mi a fene.
Szerintem Snart és Mick vitte az évadot a hátán, imádtam a kettejük dinamikáját és ki kell derítenem hogy a Flashben hol léptek színre mert szeretném megnézni azokat a részeket. spoiler Remélem még valamilyen formában spoiler .
2. évad: Nagyon jó évad lett, szerintem sokkal jobb mint az első. Nagyon jónak találtam, hogy spoiler is szuper lett. Sokkal jobb lett a csapatdinamika, és az új szereplők is feldobták a csapat hangulatát. Nate <3 :D
Egy dolog ami nem tetszett az pedig spoiler
És a bepillantás alapján a 3. évad is jónak ígérkezik, spoiler :D
3. évad: Hát ez az évad mocsok jó lett. Nagyon tetszett a spoiler
Olyan Legendás évad volt ez, sok sok őrültséggel.
Viszont nagyon mérges vagyok azért mert a crossoverben történtek az évad szempontjából nagyon fontos dolgok. Szerintem ezt nem szabadna hiszen nem mindenki kíváncsi a többiekkel közös részekre, vagy éppen előre siet és egy kap egy jó nagy pofont…
4. évad: Ez az évad lett az eddigi legpocsékabb. Constantine miatt reménykedtem, de ez így is gáz lett. Unalmas, lapos és gyerekes. A poénok sokszor erőltetettek, vagy már undorítóak lettek (a mellbimbó példának okáért). Értem én, hogy nem veszi komolyan magát a sorozat, de ennyire szembe köpni saját magukat. Nem is csodálom, hogy az eredeti csapatból már csak hárman vannak.
És nem bocsájtom meg, ha spoiler így lett végleg eltüntetve a sorozatból, főleg ha később se jut senkinek eszébe. Annyira megkedveltem őt.
Ui: A következő cicám neve biztosan Zari lesz ha lány :)
5. évad: Sokkal jobb lett mint a 4. évad, de az idesegítő karakterektől természetesen nem sikerült megszabadulni…
Szerencsére Constantine karakterét végre komolyabban vették, nem csináltak belőle bolondot mint az előző évadban. Sőt az új spoiler .
Behrad az elején eléggé unszimpatikus és felesleges karakternek érződött, de nagyon jól odapasszolt Nate mellé és a tesójával spoiler .
spoiler kiírása eléggé gázul sikerült szerintem sokkal menőbb részt és indokot érdemeltek volna hiszen spoiler .
A következő évad egyenlőre nem tűnik vonzónak ez az egész spoiler . Viszont rövid évad a maradék kettő és végre befejeznék egy sorozatot a listámról. Na majd meglátjuk.
6. évad: Egy szóval jellemezném az évadot: Gary … Igen az a szerencsétlen, idióta *@%!/+!@ még mindig itt van és természetesen még főbb szerepet is kap… Még jó hogy Mona nem került elő a süllyesztőből…
A főellenségünk is egy pont olyan semmitmondó karakter lett mit Gary. Ripacskodó, okostojás aki jó tervezett, de a „gyerekekkel” nem számolt.
Constantine szála nagyon jó volt, szerintem a spoiler .
Mickből teljesen bolondot csináltak, spoiler .
Nem ez volt a legrosszabb évad, azt a címet nálam még mindig a 4. évad birtokolja. Olyan közepesnek éreztem, megfáradtnak. Oké az évad második fele jó volt, aztán jól összefűzték a szálakat de a vége megint egy klisé lett.
7. évad: Még mindig Gary fújj és még mindig túlzottan előtérben volt a karaktere.
Az évad eleje egyáltalán nem volt érdekes, aztán csak sikerült kicsit összekapnia magát a sorozatnak. De túl kevés volt és túl későn, nem volt meglepő hogy kaszálták.

Fummie

Egynek elmegy a sorozat, végül is nem akarom tőle kikaparni az agyam vagy ilyesmi. Simán meg lehet nézni, ha mondjuk valakinek iszonyú sok felesleges ideje van, de annyi jobb sorozat van ennél, hogy én nem fogom végignézni a másodikat, amikor annyi jót szeretnék még megnézni. Elég sok idegesítő dolog van benne, ami zavart, főleg a karakterek meg a párbeszédek. Nyilván egy CW sorozattól nem kell világmegváltó ötleteket várni, de engem ez az időutazás ellenére sem tud lekötni. Pedig én imádok minden időutazós dolgot.

ppayter

Elképesztő közhelyorgia*, sablonos sztori, ki nem használt szereplők, ostoba nevek, egész tisztességes CGI. Az alapötlet teljesen jó, simán lenne potenciál egy ilyen sorozatban (ld. Doctor Who, mondjuk az elmúlt két évadot leszámítva), az egyetlen probléma csak az, hogy nézettségnövelési okokból iszonyatosan le lett butítva az egész. A szórakoztató célú filmek többsége egyértelműen ugyanarra a néhány sablonra épül, sajnos itt is kivétel nélkül ezeket használták (pedig sorozatoknál általában bátrabbak a rendezők az alkotók), így nevetségesen kiszámítható az egész. A legnagyobb izgalomfaktort az jelenti, hogy hány sablont és közhelyet sikerül belezsúfolni egy-egy részbe (ld. még: bingó és ivós játékok), illetve hogy egy adott szituációt vajon a szóba jöhető két-három sablon közül melyikkel sikerül megoldani (általában a legegyszerűbbel). De még mindig szórakoztatóbb, mint a rinyálós szappanoperává alakult Agents of Shield és annyira azért nem rossz, mint a kegyelemből mégsem elkaszált Supergirl, és ez is valami.


* szerencsére mások már összeszedték, érdemes böngészni: http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Series/LegendsOfTomorrow

12 hozzászólás
Ad3lka

Én is szeretnék abból a cuccból, amit a forgatókönyvírók szívnak.

crissy 

Nekem vegyes érzésem vannak ezzel a sorozattal kapcsolatosan. Néha túl lapos volt a cselekmény, néha meg túlpörgött. Az alapötlet viszont nagyon tetszett, ez az ugráljunk az időben dolog. Tetszett a csapat is, hiszen nagyon vegyes, nagyon szélsőséges karaktereket válogattak itt össze. Ami idegesített, az Kendra szerelmi száljai – ezt kihagyhatták volna. Ja meg Palmer. Ő is idegesített.
Biztosan folytatom (ha lesz mit), mert szép kis véget hagytak itt nekünk, és kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan alakulnak a banda kalandjai.

LoveRosie

Főleg Captain Cold miatt kezdtem bele (jóóó, meg a Flash miatt) a sorozatba és nem bántam meg. Nekem kicsit szokatlan, hogy ennyi főszereplője van a sorozatnak. Olyan érzésem volt sokszor, hogy mindenkiről szól de mégis senkiről. Mindenki csak pár percet kap, és amikor kezdene izgalmas lenni az egyik szereplő szála, egyből váltanak egy másikra.
Alapjáraton tetszik a sorozat, nem mondom, hogy nem tudnék nélküle élni, de tökéletes unaloműzésre.

zuna19 

Olyan változó egyébként a részek kedvelhetősége. Egyszer eszméletlenül izgalmas és érdekes tud lenni, de valamikor koppan annyira pangás az egész.
Alapvetően egyébként nem rossz. Rendesen függő lettem. Anyával most elég rendesen nekikezdtünk és örülök, hogy valami újat nézhetünk.
A DC univerzumból egyébként csak ezt nézem, semelyik társsorozat nincs meg és egyáltalán nem is kezdenék bele egyikbe se. Ez érdekelt az időutazás miatt, de A zöld íjász Flash stb nálam nem nyerő.

Rémálom

Nem rossz, de valami nagyon hiányzik belőle – mondjuk, egy koherens cselekmény? A hőseink bénák vagy kezdő hősök, terv nélkül rohangálnak ide-oda, és másról nem szól a sorozat. (Ja de van béna romantikánk, Kendrának már 4 pasi kell – Ciscót is számolva – és ez eléggé lehúzta az ő szálát.) Igazából a könnyed humor és a karakterek közötti dinamika miatt élvezhető ez, amúgy csak a saját hibáikat próbálták javítgatni, amit egy kis tervezéssel esetleg jobban teljesítettek volna. Agyatlan kikapcsolódásnak viszont jó.

1. évad: 7★
2. évad: 7★ – A gonoszok jobbak, de a történetvezetés a régi.
3. évad: 8★
4. évad: 8★ – Constantine és a mágia behozatala számomra a legjobb döntés volt. :D
Kedvenc részek: 4x01 The Virgin Gary, 4x06 Tender Is the Nate
5. évad: Bár Constantine még mindig a sorozat fénypontja, az új karakterünk spoiler behozatala felesleges, és az hogy omg drogozunk de vicces, nem üti meg a humorküszöbömet. Nincs megint rendes történetvezetés – se rendes gonoszok. szóval eh. 7★


Népszerű idézetek

LoneWolf 

Captain Cold: We go out for one lousy drink and you guys somehow manage to pick a fight with Boba Fett!

1. évad 1. rész – Toborzás 1.
5 hozzászólás
Zahra 

Gary: Director Sharpes? What kind of world is it? Paradise?
Sara: I'm surrounded by my exes, Gary. This is hell.

LoneWolf 

Savage: Who are you to stand up against me, Vandal Savage – Destroyer of Empires?
Snart: Leonard Snart – Robber of ATMs!

1. évad 14. rész – Az időfolyam
LoneWolf 

Nate: Gideon, any messages while we were gone?
Gideon: You missed calls from Barry Allen, Oliver Queen and Kara Zor-El.
Ray: Sounds like the annual crossover.
Nate: Yeah, it's gonna be a hard pass.

4. évad 8. rész – A holnap macskája
crissy 

Rip Hunter: Actually, I'm in charge, in case any of you have forgotten.
Leonard Snart: No, I remember. I just don't care.

crissy 

– Whoa! Where did you get that?
– eBay.

1. évad 6. rész – Star City 2046
LoneWolf 

Jefferson 'Jax' Jackson: The only reason Lily exist is because you convinced your younger self to pay more attention to your wife and less attention on putting up a condom!

LoneWolf 

Zari: Were youuuu…?
Mick: Yes, I was watching porn!
Zari: On a typewriter?

4. évad 5. rész – Tagumo támad!!!
lipotdorka

Gideon: Hello, Captain Lance.
Sara Lance: But you're like.. I mean, you're really..
Gideon: Human?
Sara Lance: I was gonna say hot but yeah that too.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján