Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

241 tag · 536 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 9., 23:02 · Bővebben


Kedvencelte 17

Várólistára tette 121


Kiemelt értékelések

Yuuko 

Nagyon nézeti magát a sorozat. A DC sorozatait mindig is jobban szerettem, mint az élőszereplős filmeket. Hozza a sötét hangulatot, ugyanakkor van benne pár humorosabb jelenet is. Azért inkább a rajongóknak készült, mert aki innen akar többet megtudni a legtöbb szereplő hátteréről, az nem fog túl jól járni. És a történetvezetés sem a legjobb ide-oda ugrálnak benne, ráadásul túl sok fókusz jutott Dawn és Hank életére, mint az indokolt lett volna, eléggé megtörték számomra a történet ritmusát. Helyettük inkább Gar és Kory spoiler kerülhetett volna egy kicsit előtérbe. A karakterekkel nincs bajom, de Dick egy idő után borzasztóan idegeimre ment a szomorú kiskutya szemeivel, a mélypontja úgy a második évadban következett be spoiler
Conner mellett Jason volt a kedvenc karakterem, szóval minden hibája ellenére igenis várom a harmadik évadot. spoiler

MrsCumberbatch 

Meg kell mondjam – így 9 rész után – bajban vagyok ezzel a sorozattal. Továbbra sem állok le vele, nézem tovább, mert érdekel mikor és hogyan futnak majd össze a szálak.

Viszont egyelőre nem tudnám megmondani tetszik-e. Kétség kívül nagyon bejön ez a felépítés, hogy mindenki kap egy külön részt és mindenkivel rendesen megismerkedünk nem csak a kötelezően összecsapott flashbackekből kell kihámoznunk… Viszont úgy érzem, ugyanez a gyenge pontja is a sorozatnak. Hiszen sajnos nem mindenki érdekes és van akiből 10 perc is sok, nem hogy egy egész 40 perc. Mellesleg.. Hány ezren jönnek még??? Sosem lesz már meg végre a csapat?? Mármint a leírás szerint új csapat van készülőben, bár, ez már lassan inkább egy hadsereg, de ez nekem eddig nem jött le. 2-3 ember csapatocskákba szerveződnek és néha-néha együtt oldanak meg valamit, meg talán mintha lenne egy főszál egy (?) főszereplővel… De igazából úgy érzem, hogy ez a maradékok sorozata. Akik kvázi nem érnek annyit, hogy 1,5-2 órás filmjük legyen, ezért itt kap mindenki egy részt oszt csókolom, le vannak tudva.

Tehát igen, nagyon jó az alap ötlet mégis úgy érzem, nem lett jól kivitelezve. Van, aki túl érdektelen és sok neki az a 45 perc ami róla szól, viszont van akiben sokkal több lakozik és nagyon kevés neki a 45 perc.

Bár, egyelőre jobban tetszik mint nem szóval legyen 7 csillag.

nekedcsakRia

1. évad:
Így az első 11 rész után 7 pontot tartok méltányosnak, mert azért voltak dolgok, amik tetszettek, de nem lesz nagy szerelem… Sajnálom, mert az első néhány rész alapján nagyobb potenciált éreztem benne, de az évadzárót elszúrták. Kis túlzással kb alig vártam, hogy vége legyen. Mi a f…om volt már ez a rész??
A szereposztással nekem nincs bajom, mindenki illik a ráosztott karakter bőrébe. Bár tény, ami tény, tudtam volna pártolni egy saját Dick Grayson sorozatot valamilyen formában. Itt néha soknak éreztem a flashback részeket. Rachel néha idegesítően sokat hisztizik, de meg tudom érteni, ha azt nézzük, hogy nem igazán érti, mi zajlik benne/körülötte. Nekem nincs bajom Starfire karakterével. Gar meg… Hát ő Gar. Cuki.
Szerintem tartok egy kis szünetet, és aztán megnézem a második évadot is.

Rémálom 

Nem rossz, a sötét hangulatot bírom benne, de ennél rosszabb történetvezetést ritkán láttam: minek van egy 11 részes sorozatban backdoor pilot egy másik sorozathoz, egy teljesen felvezetés nélküli álom jelenetes teljes epizód évadzárónak és egy flashback rész mellékkarakterekről, nem értem.
1. évad: 7★

2. évad: Sokkal jobb, hogy van Deathstroke, mint gonosz. Csak a jelenlétével annyira jól fenntartja a feszültséget, de megint jön ez a hülye történetvezetés a teljes epizódos flashbackekkel, ami Connernél jó volt, de a többi unalmas és visszanézve felesleges is. A karakterek, a hangulatvilág marha jó, annyi potenciál lenne benne egy véresebb, valóságosabb, darkosabb szuperhős sorozatra, de egyszerűen csak lenyomatokat, érzéseket kapunk 1-1 részben, semmi történést. A vége lezárás pedig iszonyatosan béna, csak úgy mint az a megoldás, hogy az első évad évadzáróját itt első epizódnak kapjuk meg, ahol a gonoszt szintúgy nevetségesen győzik le. Kellemes sorozat lenne, de nagyon dühít a kihagyott potenciál. 7★

2 hozzászólás
Mesemondo

Ez történik, amikor a Riverdale-t keresztezik a Gothammel. Alapvetően nem rossz, de igazából nem is jó. Élvezettel káromkodnak benne, spoiler, de ettől nem éreztem különösebben „felnőttebbnek” a sztorit. Két egész epizód is volt benne, amiknek nem értettem teljesen a lényegét, bár az egyik legalább jó volt spoiler. A casting viszont jó volt, mindenki illik a szerepébe (igen, Starfire is, hiába nyígnak a rajongók) – legalábbis abba a szerepbe, amit itt kaptak. Kicsit túl sokszor éreztem, hogy a véres részek a sokk kedvéért kerültek bele. Háttérzajnak elnézegettem, de nem szerettem bele.

Nelli0805

Az elején tetszett a sorozat, de a második felétől ennél azért többet vártam… Annyira ismerem a karaktereket, hogy láttam a Tini titánok rajzfilmsorozatot, de aki itt találkozik velük először, kb semmit nem fog megtudni róluk… Az évad elején volt jó pár dolog, amire azt hittem, választ kapunk az évad végén, de nem, nem kaptunk, pedig szerintem illett volna, ha már egyszer ott lógtak a kérdések…

A karakterek egyébként jók, csak nincsenek rendesen bemutatva, így olyan érzésem volt, hogy ez a sorozat rajongóknak készült, akik már ismerik őket és a világot. Na jó, talán Dick elég jól be lett mutatva, utána valamennyire Rachel is, de pl. Kory és Gar hozzájuk képest alig. Azok a részek, amiket Hankre és Dawnra szántak, inkább rájuk kellett volna, Hankéket pedig a következő évadra hagyni, úgy kerekebb lett volna. Szerintem 11 részbe nem fér bele ennyi olyan rész, ami alig viszi előre a cselekményt. És sajnos az évadzáró is egy ilyen rész, amit nem is értek. :S

Pedig egyébként tényleg jó sorozat, de ennél sokkal átgondoltabban is meg lehetett volna csinálni.

Fremy18

1. évad
Imádom, de komolyan.
A rajzfilmet is szerettem. A karakterek igazaán jók, a retró zenék pedig még jobbak. De az a tény, hogy Kory spoiler szimplán úgy néz ki ez a karakter most mint egy rossz k*rva , de komolya. Ez volta az első benyomásom róla, de azt hiszem megtudok vele barátkozni. Meg az a tény is, hogy a tini szót elhagyták és így egy tini-fél felnőtt- felnőt sorozat lett belőle nezeteltem az elején, de szerintem így sokkal „különlegesebb” lett.
Sokkal véresebb lett mint gondoltam, de ez a rengteg káromkodás kikészít, nem bírom.
Hank éd Down karaktere igazán aranyosak, de az a visszaemlékezés nem keleltt volna vagyis én igazán megletem volna nélküle. Wonder girl pedig nem rossz, nem rossz, jó karakter. Rachel néha idegísitő, de kezdem megkedvelni és hát Garfield mint Gézengúz szuper :D
Ha nem 3 nap alatt néztem volna meg ezt a 11 részes sorozatot biztos lehurogtam vola, de mivel tudot bennem üllepedni, így az első évadra adok 10/ 7 pontot

2. évad
Na szóval az első 4(?) rész felidegesített, főleg az első része ami körülöbelül az 1.évad befejezező rész lett volna, de semmi baj ezt lenyeltem. akkor az első visszaemlékezést is lenyeltem volna, ha a következőrszben Dick nem meséli el röviden és tömören. Nagyon sok felesleges dolog volt benne, pedig annyira de annyira jó lenne ez a sorozat, de minden rossz ellenére is végig viszem mert tudom, hogy alapjáraton szuper története van és a szereplők is igazán kiválóak. Ebben az évadban nagyon tetszett Kory haja, végre nem úgy nézett ki mindt egy rossz k*rva :D
Az utolsó rész pedig egészen jó lett persze sajnálom spoiler.
Kíváncsian várom a 3. évadot és, hogy ott mit fognak nekünk bemutatni, remélem kapunk egy új gonoszt mint ebben az évadban Deathstroke mert legalább volt értelme valaki ellen küzdeni.
Ezt az évadot olyan 10/7-re pontoznám.

3 hozzászólás
Damien_Lambert 

1. évad 10/7
Újranézés után már sokkal kevésbé tetszett, mint elsőre, láttam a hibáit és a nevetséges húzásait és azért nem kevés volt belőlük. A legfőbb problémáim igazából a borzalmas történetvezetésből adódtak, már az egyes részeknél is leírtam, hogy ezelőtt kellett volna egy sima Robin/Nightwing sorozat, hogy ne legyen tele pakolva ez a töménytelen mellékkarakterrel, akik közül konkrétan mindenki jobban érdekelt engem, mint Rachel meg az ő szenvedése.
2. évad 10/7
A történetvezetésen továbbra is dolgozhatnának, mert az utolsó rész látta ennek a kárát. Miért nem lehetett volna a Cadmust lerendezni az első három részben, ahogy azt a Young Justice-ban is elintézték három 20 perces epizóddal? Aztán jöhetett volna Slade, aki megkaphatta volna a karakternek járó tiszteletet a végén is.


Népszerű idézetek

Evione 

Dick Grayson: When he wakes up, call Bruce.
Gar: Bruce Wayne?
Dick Grayson: No, Bruce Springsteen.

(2x08 – Atonement)

Audrey_Cortez

Gar Logan/ Beast Boy: I mean.. You're Superman's son, right?
Conner Kent/ Superboy: And Lex Luthor's.
Gar Logan/ Beast Boy: Yeah, well… noone's perfect.

(2x09 – Atonement)

Evione 

Bruce Wayne: Look at yourself! Moping in this hole like a coward. So you made a few mistakes. You got knocked down. Guess what? Nobody cares. All we care about is who gets up.

(2x11 – E.L._.O)

Near 

I know what it's like. Sitting in the dark, alone, hurt, praying for somebody, hell, anybody, to come and save you. And waiting, but nobody ever comes.

2. évad 5. rész – Halálcsapás
Kicsicsillag95 

Bruce: Könnyebb elmenekülni a rossz érzések elöl, sokkal nehezebb elvielni a csapást, és újra felállni belőle. De egy család mindig ezt teszi.

Sunshine 

Rachel: She didn't kidnap me, she saved me. When you didn't.
Kory: Well, that's technically true… Dick.
Dick: Gee, that's a new one.

1. évad 3. rész – Kezdetek

Hasonló filmek címkék alapján