Vikingek (2013–) 195

A Vikingek története Ragnar Lothbrok, kora legnagyobb hősének felemelkedését meséli el, aki elsőként hajózik nyugatra és jut el Nagy-Britanniába. Ragnar-nak és bajtársaiknak már elegük van abból, hogy vezérük, Earl Haraldson (Gabriel Byrne) minden évben kelet felé, ugyanarra a vidékre küldi el a… [tovább]

angol
angol
angol
angol
angol

Képek 440

Szereposztás

Travis FimmelRagnar Lothbrok
Katheryn WinnickLagertha Lothbrok
Clive StandenRollo
Jessalyn GilsigSiggy Haraldson
Gustaf SkarsgårdFloki
Gabriel ByrneEarl Haraldson
George BlagdenAthelstan
Maude HirstHelga
Alyssa SutherlandPrincess Aslaug
Jefferson HallTorstein

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 175

Várólistára tette 241


Kiemelt értékelések

BookOwl 

Azóta nézem, hogy kijött a legelső epizód. Emlékszem nagyon vártam ezt a sorozatot, mert ezt a témát még nem nagyon dolgozta fel a filmipar, ritkán foglalkoznak a vikingekkel. Ami kár, mert szerintem nagyon érdekes kultúrájuk volt, engem abszolút érdekel a téma.
Nem is kellett csalódnom a sorozatban. Igaz, egyszer-kétszer éreztem azt, hogy kicsit mintha káosz lenne, vannak néha gyengébben megírt epizódok és gyengébb szálak a cselekményben. Nem mindig értek egyet azzal, amit Hirst csinál, sőt néha ledöbbenek, hogy egy-két marhaság, hogy pattant ki az agyából. De összességében nagyon jól meg lett csinálva ez a sorozat. Egyszerűen imádom!
Jó, stabil a sorozat tempója. A történet jól meg lett tervezve, vannak előre utalások és számos dolog, ami később fontossá vált, be lett vezetve jóval korábban. A karakterek is sokszínűek és jól vannak megírva (általában). Van jellemfejlődés és kis apró utalások arra, hogy ki mit fog csinálni jóval később. (Kivéve, amikor nagy ritkán tesz egy karakter egy 180 fokos fordulatot és ennek semmi értelme. xD) Tele van remek csatákkal. És gyakran még egy kis humort is csempésznek az epizódokba. Bár többször eltérnek attól, amit történelemkönyvekben olvashatunk, mégis kellően hiteles. Egy kis kreatív szabadság még nem árt meg.
Szóval vannak kisebb hibái, de ezeket elnézem. Mert az összkép mégis nagyon pozitív. Most nézem másodjára és nagyon szeretem. Észrevettem rengeteg olyan apróságot, amik felett először elsiklottam és amik így visszatekintve több értelmet nyertek és jobbá tették a sorozatot.

2 hozzászólás
brena

Huuu és haaaa! Imádtam! Lenyomtam az összeset (29 rész )egy hét alatt ami nekem nagy szó! :) Ragnar, Rolo, Björn, Floki ahhh mind nagyszerű karakter/színész!
Tűkön ülve várom 2016 hogy jöjjön a folytatás!
Huuuuu ujra fogom nézni :) mennyi jó szöveg és zene és csata!:)

3 hozzászólás
Emerson 

Az első három évadot még évekkel ezelőtt (egyben) láttam. Imádtam a csatákat, a hódításokat, a belviszályokat, az ábrázolásmódot, és a sok-sok-sok-sok hajót és nem utolsó sorban a karaktereket.
A negyedik évad eleje még oké volt, a nagy kihagyás után sikerült visszarázódnom abba a hangulatba, ahogy a 3. évadtól elváltam. Viszont kezdett nagyon elfajulni a helyzet, főleg spoiler köszönhetően, amit valahogy nem tudtak úgy megoldani az írók/alkotók, hogy zökkenőmentes legyen. spoiler. A jellemek is változtak, ami még rendben is lenne, mert ki nem változik az évek során, de hogy egyik pillanatról a másikra kiforduljon magából, úgy hogy egyébként oka sincs rá… spoiler Ahogy csökkentek a szereplők, rájöttem, hogy egyik után sincs hiányérzetem, egyszerűen már nem kötődöm hozzájuk, nem érdekel, ki kivel kettyint, kinek mi a háttere, motivációja. A hajók viszont továbbra is tetszenek, de sajnos háttérbe szorultak.
Az ötödik évadot majd valamikor megnézem, ha már elfelejtettem, mi történt a negyedikben. (az első három évadra még 9 csillagot adtam, most kénytelen vagyok lecsökkenteni 7-re és akkor még jó szívű voltam).

Valcsa

Túl az első évadon, egyelőre csak annyit tudok írni, hogy ez bizony jó volt. :) Már az első részek is bizonyítottak, pedig általában időt kell hagynom a sorozatoknak, hogy megkedveltessék magukat velem – na ennél ilyen problémám nem volt. :)
Tetszik, hogy történelmi karaktereket vonultat fel a sorozat, sagákból, mitológiából dolgozik, szóval valamilyen szinten puszta történelem, megfilmesítve. A cselekmény izgalmas, egyik pofont kapja a néző a másik után (bár a halálesetek engem annyira nem rendítettek meg, mert közülük egyik karaktert sem kedveltem különösebben spoiler )
Az én kedvenc karakterem Athelstan spoiler, Floki (mindig csinál valamit, amivel mosolyt csal az ember arcára :D, bár sokszor eléggé s*ggfej, többször is miatta alakul ki zűrös helyzet…), Ragnar spoiler
Reménykedtem (és még mindig nem adtam fel), hogy Rollo is megváltozik, mert nekem alapjában szimpatikus az ő karaktere is spoiler
A legfurább ebben a sorozatban, hogy tulajdonképpen egy rakás gyilkos barbár miatt izgulunk, őket kedveljük, és nekik szurkolunk – ezt sosem néztem volna ki magamból… :D

csartak

Még nem is írtam egyik kedvencemről. :) Történt 2013 karácsonyakor, hogy egyik kedves barátom megmutatta ezt: https://www.youtube.com/watch…
Mi, van olyan hogy Vikingek?? Addigra már lement az első évad, én meg a klip hatására erősen elkezdtem érdeklődni a sorozat után. Persze ahogy lenni szokott, egyből rá is kattantam, másfél hét alatt kétszer megnéztem az évadot, aztán újra a kedvenc részeimet, aztán a kedvenc részeim kedvenc csatajeleneteit, és újra, újra. :D A zenéjéről nem is beszélve, a Wardruna is rendesen magával ragadott, a sorozatnézések között egyfolytában az szólt. (azóta is sokszor szól, pl. https://www.youtube.com/watch…)
Szóval mire a második évad kezdődött, addigra rendesen vártam, na azóta meg már a harmadik évad is lement. Sok minden lefolyt azóta a sorozatban, és még fog is, de nekem azóta is az első évad a kedvencem. Odabszós volt a maga nyers egyszerűségével, na és Ragnar gúnyos vigyorával, karizmájával.

3 hozzászólás
Stone 

Egyre több a jele annak a mindenféle kiásott holmikban, h tényleg nagy harcosok voltak a viking nők. Ez is, mint sok más, olyan része a történelemnek, hogy szívesen megnézném testközelből, persze, mint haragvó és óvó isten, ülve egy felhőn, vagy egy vállon, pajzson díszlenék, és áldoznának nekem. Na de, @csartak tolta be a képbe a sorozatot, azóta együtt nézzük külön, és megbeszélgetjük. Az, hogy történelmileg mennyire hű? Amennyire az alkotók művészi szárnyai kiterjesztik a valóságot és ahogy csak csűrni akarják, engem mindig vonz az olyan történet, aminek van valós alapja és abból hoznak, öltöztetnek fel valamit, ami vagy úgy volt, vagy nem. Nem érdekel, tetszenek ezek a vikingek ebben a sorozatban, emberiek lettek.

ziara 

Azt hittem a Sherlockot nem lehet felülmúlni nálam, de lehet. Ez a sorozat… Imádom. Az összes szereplőjét, a felvetett problémákat, ahogy bemutatja a vikingek történetének egy szeletét, és benne az Embereket, csupa nagy betűvel, a maguk gyarlóságaival együtt. Szóval kedvencem lett, de nem kicsit!!! Alig várom, hogy november vége legyen! Köszi @Larawyn!

1 hozzászólás
KyKy

A három évad megtekintése után azt mondhatom, hogy baromi jó sorozatot rittyentettek össze a készítők. Az első pár rész kellett ugyan, hogy megkedveljem a sztorit és a szereplőket, de az évad közepére már tökéletesen sikerült is, és őket azóta is nagyon bírom.
Ragnar király karakter, főleg az első évadban tetszik, a harmadikban pedig a legkevésbé (remélem, hogy még visszahozzák őt szerethetőnek), és Fimmelnél jobbat keresve sem találhattak volna, nagyon jól hozza a karaktert – egyes nézésével, a különös mimikájával, a viselkedésével, gesztusaival, mindennel. Emellett pedig az első évadban egyfolytában Brad Pitt jutott róla eszembe. :D
Lagertha a másik kedvencem, és baromira sajnáltam, amikor Ragnar jóformán kiadta az útját, és azóta is reménykedem, hogy Ragnar esze megjön, és végre 1: visszamegy Lagerthához, 2: végre nem Athelstan után epekedik, mint valami meleg viking, hanem a nők felé fordul a vonzalma.
Merthogy Athelstan nagyon zavar azóta is… Nem értem az ő szála fontosságát, sem azt, hogy mit eszik rajta Egbert király és Ragnar király – komolyan úgy csinál mindegyikük, mintha szerelmesek lennének ebbe az emberbe… Engem a srác baromira hidegen hagyott, később meg csak egyre idegesített.
A másik kedvencem Rollo, aki most a 3. évad zárásával kicsit felbosszantott, és remélem, hogy nem esik megint ugyanabba a csapdába, mint múltkor, megjöhetne már az ő esze is lassan…
A történetről: tetszik a történelmi vonatkozás is, még ha sok mindenben el is térnek a tényektől, engem nem zavar, leköt és tetszik is. Egy-két dolog azonban tud zavarni, de ezeken könnyen felül tudok kerekedni. Kicsit néha sok a vér és a mészárlás, de ezt is be tudja fogadni az ember, ha jól adagolják.
A másik pedig, ami még nagyon tetszik a sorozatban, az a főcím zenéje… Hát odáig meg vissza vagyok érte.
Kíváncsian várom a következő évadot, és remélem, hogy még sok lesz. :)

Kemiviki 

-1 évad: Nem volt rossz, nagyon jól indult de a végére sem fogott meg annyira, hogy tűkön ülve várjam hogy mikor nézhetem meg a következő részt.
Ragnar-ban csalódtam, és szívem szerint agyon ütném. Lagertha erős karaktere viszont bámulatos, nagy kedvencem lett.
Az openinget imádtam.
Szerintem majd egyszer folytatni fogom.

Ashtray_Heart

Annak ellenére, hogy az első 2 évadot már legalább 3x láttam, annyira nagyon szeretem, 80%nál többet nem tudok rá adni, mert azóta kb Doctor Who-szinten fluktuálnak az epizódok minőségei. Amikor jó, akkor olyan jó, hogy több oldalas esszét tudnék írni egy-egy színészi megoldásról, amikor meg rossz, csapnivalóan rossz.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lunemorte 

– Kiléptem volna az árnyékodból, felteszem, ezt megérted. De amint kiléptem, hiába kerestem a Napot…Egyáltalán nem sütött.

Lunemorte 

– Miért mosolyog a gyilkos, apám?
– Méltósággal akar meghalni. Félelem nélkül.

Lunemorte 

– Ha ez az istenük, akkor az már halott. Keresztre szögezték. (…) Mit ér az ilyen isten?

1 hozzászólás
Lunemorte 

Minden mesével kezdődik és végződik.

BookOwl 

[upon seeing the Great Heathen Army]
Bishop Unwan: God, help us!
King Aelle: I don't think he can.

(4x18 Revenge)

BookOwl 

Athelstan: Hello, Bjorn! Do you remember me?
Bjorn Ironside: Of course I remember you. I wanted to kill you when I was a child. And then I loved you.

(2x9 The Choice)

Ashtray_Heart

Ragnar: How the little piggies will grunt, when they hear how the old boar suffered.

BookOwl 

Ubbe: What are you doing, Father?
Ragnar Lothbrok: What does it look like?
Sigurd: It looks like you're humiliating yourself.
Ragnar Lothbrok: I don't care.
Ubbe: What if we care, Father?

(4x12 The Vision)

LukeSkywalker 

Ragnar Lothbrok: Igazán el akarsz hagyni? Anélkül, hogy egy szót is szólnál?
Lagertha: Megsértesz és megalázol. Nincs más választásom, mint hogy elhagyjalak és elváljak tőled.
Ragnar Lothbrok: Nem akarom, hogy elmenj.
Lagertha: Ez a végzetünk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján