Fekete vitorlák (2014–2017) 83

1715. A Karib térségben a kalózkodás aranykorának csúcsát éli. A korábban brit gyarmatként létező New Providence Island most törvényen kívüli vidék, amelyet a történelem leghírhedtebb kalózkapitányai uralnak. Köztük is a legrettegettebb, Flint kapitány. Ám a brit flotta visszatérésével, a… [tovább]

angol
angol

Képek 14

Szereposztás

Toby StephensFlint kapitány
Zach McGowanCharles Vane kapitány
Luke ArnoldJohn Silver
Hannah NewEleanor Guthrie
Jessica Parker KennedyMax
Toby SchmitzRackham
Clara PagetAnne Bonny
Winston ChongJoji
Hakeem Kae-KazimMr. Scott
Lawrence JoffeRandall

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 52

Várólistára tette 161


Kiemelt értékelések

LukeSkywalker 

A Vikingek óta nem lelkesedtem ennyire történelmi sorozatért. Fantasztikus forgatókönyv jellemzi. Az egész produkció kitűnő, és tökéletesen egyensúlyoz a Shakespeare-i dráma és a naturalista háborús történet között. Persze minden nő gyönyörű (a foguk csak úgy ragyog, mint, gondolom, minden nőnek 1715-ben), de soha ne érjen ennél nagyobb kritika egy sorozatot.
A tengeri csaták, a kalózélet bemutatása hibátlan, a Kapitány és katonában látni ilyen valószerű hajósélethelyzeteket.
Bear McCreary indulója is roppant fülbemászó.
A Vikingek és a Tudorok mellett a legautentikusabb, legizgalmasabb történelmi sorozat. Négy feszes évad, maga a tökély.

2 hozzászólás
ScarlettBlair

Nagyon hamar a kedvenc sorozatommá vált, imádom az ármánykodást, meg a cselszövést, és ebben aztán van bőven ! Valahogy végig tudtam, hogy nem lehet igaz az , hogy spoiler és valamilyen csoda folytán ebben a végkifejletben reménykedtem, és annyira örülök, hogy teljesült. Nagyon szomorú vagyok, hogy vége a sorozatnak, mert teljesen bele szerettem, a végtelenségig tudnám nézni szerintem :(

Trixi 

Az 1. évadnál úgy éreztem magam, mint akit behajítottak egy hatalmas, nyüzsgő piac kellős közepére. Sok ember jön-megy és beszél egyszerre, én meg azt sem tudom hova is kapjam a fejem. Ki kit szeret, utál, ki kinek a barátja, ellensége, ki kinek segít vagy éppen tesz alá…….too much info :D Emiatt eleinte nem is nagyon tudtam senkit se megkedvelni. Na, jó Flint első pillanatban kedvenc lett :) . Aztán a 2. évadban kezdett tisztulni a kép. Örültem Rupert Penry-Jones felbukkanásának, de jobb szerettem volna kalózként viszontlátni. Hát nem sikerült :D :D . Örültem Ray Stevenson-nak is. Az utóbbi időben sajnos bárgyú filmekben láttam nyúlfarknyi szerepekben (pl: A lázadó), és ő ennél sokkal jobb színész, hogy az ilyenekben aszalódjon. Itt sem volt olyan túl sok a szerepe, na de mégis, ki más is lehetett volna Feketeszakáll? Rackham hátrányos helyzetből indult. Az elején vmiért nem nagyon kedveltem, aztán széééééép lassssssan alattomosan felkúszott a kedvenceim közé. Nagyon ott nyomult Flint nyomában :D :D Nem tudom honnan vakarták elő Rackham és a Silver-t alakító színészeket, de totál telitalálat volt mind a kettő. Viszont Eleanor Guthrie-től rosszul voltam. Folyamatosan olyan fejet vágott, mint aki épp bőgni készül, de közben meg keménykedik. Na ne már! Totál hiteltelen. Valószínűleg nem a karaktere lett rosszul megírva, hisz a többieké is jó, miért az övé lenne a kivétel? Ezek után csak a színésznőre tudom fogni a dolgot. Szóval szerintem ő nem volt megfelelő választás erre a szerepre (bocsi). A sorozat zenéje nagyon tetszett, többet is felcsendülhetett volna! Az egész sorozatot – főleg a vége felé – belengi a melankólia. Ami kicsit fura, mert egy kalóz sorozatnál inkább afféle huncut vadságot vártam volna. A melankolikus hangulatot elsősorban a hosszúra nyújtott beszélgetések miatt éreztem. Néha bele is bolondultam. Viszont utána jártam Anne történetének a neten, már amennyit tudni lehet róla (és abból vajon mennyi az igazság?) ………. tényleg összejött egy Rackham nevű kapitánnyal, aki féllábú volt (bezzeg a sorozatban, nem :D ) , meg egy Mary nevű másik kalózlánnyal. Örömmel láttam, hogy a sorozatban Mary is spoiler megjelent ;) . Igazán megérdemelne Anne egy külön sorozatot, még hacsak minit is.

Bexy_15

Először azért figyeltem fel erre a sorozatra, mert a nagyapám nézte ( mint általában szokott lenni :D) aztán láttam Szirmai Gergő értékelését is a YouTube-on és úgy voltam vele, hogy adok neki egy esélyt. Egy éjszaka alatt végeztem ki az első évadot és fogalmam sincs mikor voltam utoljára olyan fáradt. Aztán már két-három napra beosztottam a második évadot és folyamatosan lestem a netet, hogy mikor dobják már ki a harmadik évadot. Időközben teljesen megörültem a fejemnek, mert elkezdtem játszani az Assassin's Creed : Black Flag-el és rájöttem, hogy a két dolog nagyon jól kiegészíti egymást, mert a helyszínek és a szereplők is 60%-ban egyeztek. A kincses szigetnek is neki álltam egyszer, de nem fejeztem be sajnos, amit nagyon hamar pótolni szeretnék. Aztán, ahogy kijött a harmadik évad addigra már alább hagyott a lelkesedésem és már bőven vége volt a sorozatzáró negyedik évadnak is mire elővettem megint és befejeztem. Flint kapitányt mindig is imádtam és imádni is fogom ( habár Toby Stephens volt az egyik ok, amiért nem bírtam végig nézni az Anyegint anno.), ahogyan John Silver-t is, habár neki azért voltak egyszer fent máskor lent féle viselkedési problémái. Billy-t, amennyire szerettem, sőt szabályosan szerelmes voltam belé az első két évadban a negyedikben már én magam akartam vízbe fojtani. Charles Vane volt a jampi a környéken spoiler, Anne Bonnie-val pedig a legrosszabb rémálmom, hogy találkozok egy sötét sikátorban. Billy-n kívül még volt egy-két, több karakter, akiket szerettem az elején a végén pedig fohászkodtam, hogy tűnjenek el és a négy főből kettővel meg is történt. Mindazonáltal nagyon jó sorozat volt. Aki szereti a kalózokat annak kötelező végig nézni elvégre igazi szereplőkön alapszik. A látvány is csillagos ötös a kosztümökkel együtt.

halrudacska

Valamivel pótolni kellett a Trónok harca utáni űrt, erre a sorozatra esett a választás. Elég lassan indult be, kellett hozzá jó másfél évad, mire azt éreztem na ebből talán végre lesz valami. Voltak benne egészen váratlan fordulatok, sok intrika, ármány, szóval aki szereti az ilyesmit ne habozzon. A kalózos téma is bejött, bár eddig teljesen máshogy képzeltem el ezt a világot. Nassaut pedig látnom kell, az a tengerpart valami fantasztikus.

shieldmaidenwithflowers

El sem hiszem, hogy vége van… Tökéletes sorozatnak tartom, és fájdalmas űr marad utána. És ez a sorozatzáró epizód…! Nem is nagyon tudok mit mondani, anélkül, hogy áradoznék.Fantasztikus volt!

Victorious

Nagyon jó sorozat de a lezárás csalódás volt. Maxet utáltam, spoiler .

Faythe

Imádom ezt a sorozatot! Még csak most kezdtem, de már az első epizódnál beszippantott. Remélem még sok-sok rész lesz belőle :D És a zenéje is fantasztikus!

Fremy18 

Nagyon sok jót hallottam erről a sorozatról így bátrokodtam elkezdeni, sőt megnézni.
Néha nagyon izgalmas volt, de rá jöttem, hogy ez a fajta sorozat nem jön be nekem. Ez miatt néha eléggé untam is. Lehet pár év múlva újra nézem és más szemszögből fogom az egészet látni, de most egyáltalán nem tetszett. De azért lett kedvencem a drága John Silver, ha egyszer újra nézem akkor szerintem csak is Ő miatta fogom. Viszont az egészben a pozítivum a főcímdal volt, olyan jóra sikeredett, hogy elmentettem a kedvenceim közé.

9 hozzászólás
Bazil

1 évad: 10/7
2 évad: 10/8
3. évad: 10/8
4 évad: 10/7


Népszerű idézetek

Krenai 

Flint: You know how to keep a secret between three men?
Hornigold: Shoot two of them.

1 hozzászólás
Theana

Miranda Barlow: A padlómra csepeg a véred. Aki bekötözött az vagy világtalan volt, vagy részeg.
Flint kapitány: Mindkettő.

(1. évad, 3. rész)

Judant

Flint: Everyone is a monster to someone. Since you are so convinced that I am yours, I will be it.

Victorious

Flint: They took everything from us. Then they call me a monster? The moment I sign that pardon, the moment that I ask for one, I proclaim the world that they were right. This ends when I grant them my forgiveness, not the other way around.

LooneyLuna23

Billy: Have you ever been tortured?
Dufresne: What?
Billy: Suffered pain applied by men who saw you less than a man? Saw you as an animal? 'Cause it isn't actually the pain they're inflincting, that's the most frightening part of it. It isn't the fear of future pain. It's the knowledge that even when the pain stops, even if they were to let you go, that they've changed you. That pain, that fear, that despair… has made you someone else, someone you barely recognize. Against your will.

(2x07)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján