Trónok harca (2011–2019) 736

12 díj · 37 jelölés

George R.R. Martin nagy sikerű, A tűz és jég dala című regényciklusának kötetei sorozat formájában, amelyben több nagyhatalmú család vív halálos harcot a Westeros Hét Királyságának irányításáért, a Vastrónért. A sorozat egy fiktív világ Westeros és Essos nevű kontinensein játszódik, és a… [tovább]

magyar
angol
angol · magyar
angol
angol · magyar
Angol · Magyar
Angol

Képek 156

Szereposztás

Kit HaringtonHavas Jon
Emilia ClarkeDaenerys Targaryen
Peter DinklageTyrion Lannister
Lena HeadeyCersei Lannister
Nikolaj Coster-WaldauJaime Lannister
Maisie WilliamsArya Stark
Sophie TurnerSansa Stark
Iain GlenJorah Mormont
John BradleySamwell Tarly
Alfie AllenTheon Greyjoy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 815

Várólistára tette 212


Kiemelt értékelések

Emilie

Ez az a sorozat, amely még a politikánál is jobban képes összeugrasztani a családomat. Nem viccelek.

2 hozzászólás
ziara 

Elés sokáig halogattam, hogy elkezdjem ezt a sorozatot, de nagyon nem bántam meg. Én nem vagyok egy fantasy-rajongó, de amennyi ebben volt, annyi belefért, a sárkányokat egyenesen imádom. A szereplők közül is szinte mindenkit, akit utálni kell, azt persze nem. A szívem csücskei Bronn és Tyrion, illetve a Véreb és Brienne. Jó, hogy már nem kell sokáig várnom a 7. évadra, hiába tudni kell időzíteni:)))))))))) Köszönöm @Larawyn!!!!

3 hozzászólás
MLauri

Atyaég…hát hol is kezdjem. Az elején kifejezetten nem szerettem a sorozatot, nekem nagyon unalmas volt kb az első másfél évad. Ez valószínűleg azért lehetett így, mert egyszerre 20 ismeretlen karakterrel lettem megbombázva és nekem ez szokatlan volt, és egy cseppet sem állt a sorozat, haladt tovább a történet én meg nem tudtam követni, hogy mi van. Lehet, hogy csak az én felfogásom ilyen nagyon gagyi, de mindenképpen nemsokára visszanézem majd az első két évadot :D Mindenesetre 10/10 csillag, mert kompenzálták az élményt a további évadok.
Mikor nagyjából beállt egy bizonyos számú szereplő, akkor már kezdtem megjegyezni a neveket és binge-watcholtam az egészet. Suliban az motivált, hogy jaj gyorsan megtanulok mindent és már nézhetem is a következő részt:D
Izgalmas, fordulatos, szerethető és irritáló, utálatos, szívtelen, gonosz, beteg karakterekkel van tele, és tényleg a világ legjobb sorozata. W o w.
Elég durva, hogy ezt a sorozatot én el sem szerettem volna kezdeni, mondván lázadok a rendszer ellen és csak azért sem fogom nézni és nem leszek érte oda..aha..pontosan ez történt :D amúgy azért kezdtem el nézni a sorozatot, mert megláttam, hogy Ed szerepel a hetedik évadban
Mindenkinek csak ajánlani tudom!! A színészek, a karakterek, a történet, minden 10/10 !

Kedves_Könyvek 

Jé, ez a szereplő tök szimpatikus…
ééés meghalt xd
Minden. Egyes. Évadban.

1 hozzászólás
max 

Game of Thrones.
A toplistákban szerepel. Felnőtt fantasykben első helyen. Mestermű.
Nem véletlenül, hisz bámulatos!
A világ felépítése hihetetlen, a történet brilliáns.
A könyv természetesen sokkal jobb – ajánlom is –, a történet nagyon részletesen le van ott írva, ez nem vitatott.
De ez a sorozat, mint kiegészítő, csillagos ötös.
Élethű, nagyon jól visszaadja a történteket, részletgazdag.
A látvány, a sorozat stílusa, a hangulata egyedi, ezért nem is lehet összehasonlítani mással.
A karakterek pedig eszméletlenül jók.
Hogy is volt erre képes az író? Minden karaktert megtervezni, kitalálni… a nevüket, jellemüket, stb. Vagy hogy lehet ilyen sok szálon futtatni a történetet? … Mert ha valami tényleg nagyon jó, komoly, az a történet, és a szereplő karakterek.
Összesítve, ez a sorozat nagyon jó.
Van benne minden. Szó szerint, minden. Ráadásul úgy, hogy nem a jelenlegi korban, hanem kicsit régebben, ezáltal is kihúz a hétköznapi világból, és elrepít egy másikba. Részletgazdag, cselekménydús, izgalmas, egyszerűen megfog, elkap, és magával ragad.
Zsííír! :D

viky0222

Azóta szemeztem a sorozattal, mióta elindult, de mindig úgy voltam vele, biztos nem tetszene. Milyen hülye voltam!! :D Persze nem volt szerelem első látásra, nem tökéletes, de előbb-utóbb magába szippantja az embert, a végére pedig már a véres/gusztustalan jelenetekkel sem lesz sok baja a nézőnek.

Nehezn indult. Már az első részben megdob rengeteg, megjegyezhetetlen nevű szereplővel, komplex történelemmel, kapcsolatokkal, és közben persze történik is ez-az. Nem tudtam követni, de hamar lett kedvenc szereplőm (én hülye megint…), és érdekelt mi lesz a sorsuk, így kitartottam. A második évad már sokkal jobban tetszett, a harmadik és negyedik volt az, amikor simán rávágtam, hogy imádom, majd jött egy kis hullámvölgy, de aztán megint összekapta magát. Persze voltak benne részek, jelenetek, történetszálak, amiket untam, vagy csak nem tetszettek, nem érdekeltek, de összességében mindig érdekelt, hogyan tovább. (Még akkor is, ha több mindent tudtam előre.)

Rengeteg a szereplő, de szerencsére sokan vannak, akiket imádni lehet. Persze inkább jobb, ha valaki jégszívűvé válik, és nem kedvel meg senkit. Ha csak nem akarja időnként jól kisírni magát… :D Arya az abszolót kedvencem, bár a spoiler a végére egyre kevésbé érdekelt. Imádom, hogy mennyire badass, ahhh… egyszerűen csak kedvenc. ♥ Jon-t is szeretem, bár nem rajongok érte annyira, mint sokan mások. És nyilván sokan meghaltak már azok közül, akiket bírtam. spoiler

Amit szeretek még benne, hogy lehet szívből gyűlölni is karaktereket. Oké, képernyőn keresztül ölné meg az ember őket többféle módon már csak azért is, mert lélegeznek, de szretem, ha valami ilyen heves érzelmeket tud kiváltani belőlem.

A színészek többségében szuperek, a látványvilág pedig már a legelső rész óta kárpótol minden hiányosságáért. Az egyetlen bajom igazából az, hogy most néztem meg. Ha idáig vártam, akkor igazán megvárhattam volna, hogy kijöjjön az utolsó évad is… Sokkal jobb lett volna. :D

2 hozzászólás
Pennmenelien

Döbbenetes, szívbemarkoló, fordulatos. Imádom a trükkmestereket és díszleteseket, hogy olyan sorozat/ film, amiben „tényleg” véresek a kardok, miután lekaszaboltak 100 embert.

phantomoftardis

A sorozat, ami egész egyszerűen „beszív” magába. Westeros világa igaz szörnyű, de mégis ámulatba ejtő, hogy mennyire ki van dolgozva. A sorozat színészeinek nagy része nagyon jól hozza a karaktereket, a „gonosz” karakterek egész egyszerűen félelmetesen jók. Ezeken kívül nagyon tetszik még, hogy a középkorba van „beágyazva” a történet, illetve kiemelném még a kosztümöket is. Egész egyszerűen mindegyik gyönyörű.

Bee

Na akkor tehát most véleményezném a sorit …
A GOT-ban minden benne van amit én imádok és amit ki nem állhatok: Gyönyörű jelmezek, középkori jelleg , vér és beteges jelenetek .
A Gyűrűk ura után ez az egyetlen fantasy ami betudott vonni és totál elhitette velem hogy ez akár igaz is lehetne . Annak ellenére hogy számomra nagyon nehezen viselhetőek voltak eleinte egyes jelenetek , végül is bele tudtam rázódni .
A történet elég csavaros és jól vezetett , bár néhol kicsit megrekedt. A szinészek a legjobbak a szerepekre .
De tényleg néhol túlzóan morbidnak éreztem … Lehet én vagyok ennyire puhány , de ha egy csatajelenetben az első néhány brutális kardvágást látom , ott már tudom hogy mi folyik és érzékelem a borzalmat … Ennél tovább részletezni az emberkinzást stb . az már bennem azt az érzést kelti hogy ezek a szadisztikus jelenetek a beteg emberek örömére lettek leforgatva …
De ezt leszámitva , nem birtam abbahagyni. És igen ; Kérek még ! :D

lipotdorka 

s01 – 8/10
s02 – 8/10
s03 – 9/10
s04 – 9/10
s05 – 9/10


Népszerű idézetek

lakatosboo

Semmi sem számít igazán, amit a „de” előtt mond ki az ember.

2 hozzászólás
lakatosboo

Csak egyetlen Isten létezik, és a neve Halál. A halálnak csak egyetlen dolgot mondunk: „Ne ma!”

woolfe

Sose felejtsd el, ki vagy. A világ nem fogja. Viseld páncélként, és akkor sosem fordíthatják ellened.

Krenai 

Missandei: You stand in the presence of Daenerys Stormborn of House Targaryen, rightful heir to the Iron Throne, rightful Queen of the Andals and the First Men, Protector of the Seven Kingdoms, the Mother of Dragons, the Khaleesi of the Great Grass Sea, the Unburnt, the Breaker of Chains.
Davos: This is Jon Snow… He's King in the North.

4 hozzászólás
Életveszélyes_és_Tilos 

Daenerys: Lannister, Targaryen, Baratheon, Stark, Tyrell. They're all just spokes on a wheel. This one's on top, then that one's on top. And on and on it spins, crushing those on the ground.
Tyrion: It's a beautiful dream, stopping the wheel. You're not the first person who's ever dreamt it.
Daenerys: I'm not going to stop the wheel. I'm going to break the wheel.

woolfe

Az észnek úgy kell a könyv, ahogy a kardnak a fenőkő.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján