A Gyűrűk Ura: A Hatalom Gyűrűi (2022–) 32

The Lord of the Rings: The Rings of Power
65' · amerikai · akció, kaland, dráma, fantasy, sorozat 13
1 évad · 8 rész

A J. R. R. Tolkien világhírű alkotásán alapuló sorozat Középfölde Másodkorába repíti el a nézőt.

angol · angol
angol · angol
magyar

Képek 12

Szereposztás

Markella KavenaghTyra
Morfydd ClarkGaladriel
Maxim BaldryIsildur
Cynthia Addai-RobinsonQueen Regent Míriel
Beau CassidyDilly Brandyfoot
Ian BlackburnRowan
Lloyd OwenLoda
Augustus PrewMédhor
Daniel WeymanThe Stranger
Charlie VickersHalbrand

További szereplők

Kedvencelte 11

Várólistára tette 229


Kiemelt értékelések

ppayter

Az első két rész alapján:

– a látvány többnyire abszolút nagyfilmes színvonal, a Weta Workshop és az új-zélandi helyszínek hozzák az elvárt szintet
– a zene kifejezetten jó, de Bear McCreary azért nem Howard Shore
– a színészek egyelőre inkább csak átlagosak
– a szalonrasszista rinyálás a színes bőrű karakterek miatt teljesen indokolatlan
– a karakterdizájn fura: a rövid/modern hajú elfek fölösleges változtatás a megszokott külsőhöz képest, a jelmezek nem mindig illenek a jelenethez és a környezethez, illetve eddig konkrétan egy darab emlékezetes kinézetű karakter sincs, pedig ez még A hobbit filmeknek is sikerült
– a sztorinak túl sok értelme nincs még, később biztos beindul majd
– az eredeti alapanyaghoz való viszony elég vegyes: időnként abszolút megfelel a tolkieni lore-nak, máskor meg teljesen indokolatlanul eltérnek tőle anélkül, hogy az bármit is adna a történethez vagy a karakterekhez (pl semmi értelme annak, hogy Elrond van jóban a törpökkel és nem Celebrimbor)

Ebben a formában ez egyelőre Tolkien világának és karaktereinek egy drága és látványos, viszont sokszor logikátlan interpretációja. Szórakoztató, látványos, új emberek figyelmét is fel fogja hívni a könyvekre, viszont nem érdemes szöveghűséget várni tőle.

Nekem személy szerint a legérdekesebb az egészben valószínűleg az lesz, hogy a The Rings of Power Wrap-Up podcast hostjai hogyan helyezik majd kontextusba az egyes epizódok eseményeit A gyűrűk ura forrásként használt függelékei, illetve a megfilmesítésre nem engedélyezett többi mű (A szilmarilok, Elveszett mesék könyve stb.) alapján.

ECTO_1 

Erre egy csillagot se tudok adni (nah egye fene egyet kap, mert szép a táj). Szégyen-gyalázat, de nekem nem tetszett, és nem azért, mert menö leszólni a „sikerfilmeket”, hanem mert számomra ez egyszerüen csak egy halom jelenet egymás után dobálva. Ráadásul még unalmas is… (Ide is illene az a kabaréjelenet, amiben az István a királyt parodizálták: a népek csak jajgattak hogy jajajjj meg hjajj nyenyenyee…. Hát kb. ez is ennyi :))

Egyetlen szereplöt se tudnék mondani, aki csak megközelítöleg szimpatikus lenne.
Szegény Hobbitokból koszos kolduskinézetü csölakók lettek, akik itt még valami gyapjas lábúak vagy kik XD Oké, nem olvastam a szakirodalmat, csak a Gyürük Urát meg Hobbitot, de egyikben se ilyenek voltak. Legalábbis nem rémlik, de sebaj.

Még nem tudom, fogom-e folytatni, de majd kiderül. Talán ha lesz több rész és lehet pörgetni addig míg történik is valami XD


Népszerű idézetek

lynanoke 

Finrod: A legnagyobb igazságok egyszerűek.

1. évad 1. rész – Árny a múltból
lynanoke 

Finrod: Tudod miért van, hogy a hajó úszik a vízen, a kő viszont nem? Megmondom. A kő nem lát, csupán lefelé. A víz sötétje határtalan és ellenállhatatlan. A hajó is érzi a sötétséget, amely szakadatlan igyekszik úrrá lenni rajta és a mélybe rántani. De a hajónak van egy titka: a kővel ellentétben nem lefelé, felfelé tekint, egyenesen az őt vezérlő fényre. A fény pedig olyasmit kínál, amit a sötétség soha.
Galadriel: De néha előfordul, hogy a fényt ugyanolyan szikrázóan tükrözi vissza a víz, ahogyan az égen látszik. Nehéz eldönteni merre van felfelé és merre lefelé.

1. évad 1. rész – Árny a múltból

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján