Kedvencelte 20

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Azta, nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog, pedig de imádtam! Szerintem nagyon érdekes volt, vicces és eseménydús. Én nem halottam a képregényről, nem nagyon vagyok tisztába a képregényekkel, szóval nem nagyon tudom összehasonlítani vele, de szerintem mindenképpen elszeretném olvasni főleg hogy így lett vége a sorozatnak. Maga a történet izgalmas, tetszett a suli. A karakterek pedig elégé sok színűek, sok olyan ember volt akiben csalódni lehetett, sok olyan ki meglepetés okozott.
Marcus-t nagyon bírtam, igaz hozott sok olyan döntést amivel nem értettem egyet, de jó ember aki csak egy családra vágyik.
Maria-t is megkedveltem,elégé szomorú sorsa van, nem érdemelte meg amit kapott nagyon nem. Szerintem ő és spoiler
Én nem nagyon bírtam Saya-t, nem tudom valahogy unszimpatikus volt, nem értek egyet a döntéseivel. Nagyon nem tetszett hogy így ott hagyta spoiler.
Billy, Petra, Lex. Mindhárom karakter zseniális, nagyon tetszett a barátságuk és hogy ennyire kiállnak egymást mellet.
Lin mestert nagyon sajnáltam de nem értetem hogy ennyire veszélyes ember hogyan hagyhatta ezt ami történt.
A Gao aki a legellenszenvesebb ember volt az egész sorozatban, huu de nem bírtam.
Chester pedig egyszerűen csak nem volt normális, szegény kutyák, meg kecskék és tyúkok, de végül vissza kapta!
Az egyik kedvencem az a csávó aki ott volt a házba, sajnos nem tudom a nevét, lehet hogy nem is mondták. De nagyon bírtam! :D :D
Willie-re egy kicsit haragszok de nagyon jól tette hogy így tett.
Amit rettentően sajnálok hogy nem lesz több évada és még nem is jól zárták le, ez felháborítónak tartok. Azért jó lenne ha valaki megvenné és folytatná.
Szóval szerintem egy érdekes, kicsit beteg de vicces sorozat. Jó szereplőkkel és zenékkel.
https://66.media.tumblr.com/d313ae731e09176ccb040375360…
https://media2.giphy.com/media/NgjYhXbNGbG1Q1ad8q/source.gif

Rahenys 

Imádom.
Már az első rész után úgy voltam vele, hogy érdemes tovább nézni, érdekesnek ígérkezik. Már maga a címe: Orgyilkos osztály, mindenki fantáziáját megmozgatja egy kicsit.
Elég lassan haladtam vele, ki akartam élvezni minden egyes részt, mert csak ennyi van és valószínűleg nem lesz több.
A karakterekről szóló spoileres rész:
spoiler
A cselekményről szóló spoileres rész:
spoiler
Miért? Kérdem én, miért kellett elkaszálni pont most, mikor a feszültség a tetőfokára hág?Kérdem én, miért nem kell egyik csatornának sem? Szánalmas b*rmok. Könnyű azt mondani, hogy aki kíváncsi a folytatásra, az vegye meg a képregényteket. :'D
Tudnék még írni róla, de már se kedvem, se energiám, se egy normális gondolatom nincs a témában, majd egyszer kiegészítem a maradék mondanivalómmal. :'D
Újra megemlítem: Imádom.

3 hozzászólás
Vladi

Az első két rész után nagyon lelkes vagyok, alig várom, hogy elérhető legyen az újabb epizód. Hatalmas feeling átélni a nyolcvanas éveket a sorozaton keresztül, és nagyon hozza a képregény hangulatát is a feldolgozás, a visszaemlékezési rajzfilmes jelenetek pedig egyenesen a képregénykockákat veszik alapul.

Szencsike 

Mentsen meg az ég ezektől a srácoktól! Jól sikerült sorozat, nekem teljesen az újdonság erejével hatott, mert nem ismerem a képregény alapot. Szórakoztató volt, véres volt, elgondolkodtató volt. Látható, hogy az alvilág nagyon sokféle lehet (utcai bandák, maffia, titkos társaságok, politika stb.) és ez a kihat a gyerekekre is. Nem lennék a helyükben, mert ez nem az az élet, ami garancia lenne a hosszú és boldog élethez. Látható, hogy szinte beleőrülnek az állandó kattogásba, hogy ki kivel van és mikor szúrja hátba, akár a szó valódi értelmében is. A ’80-as években játszódik, de őszintén szólva ez nagyon ritkán jött le (utalások, divat, zenék), de igazából akár manapság is játszódhatna, mint az ellenkultúra példája.
Érdemes megpróbálni a sorozatot, mert nagyon vagány az egész, a képi világa az igazán képregényesre sikeredett. A sztori egész élvezhető volt, a főszereplők inkább együtt voltak érdekesek, mint külön-külön, így egyikük szála sem érdekelt igazán. Ha külön nézzük őket, egy-egy epizód erejéig elment mindenki, de hosszú távon nem tudtak érdekelni. Viszont ha együtt voltak, na akkor ott kő kövön nem maradt. Röpködtek a poénok, a beszólások, és érdekes volt látni a dinamikát köztük.
Ha lesz második évad, mindenképp jövök, mert egész jól szórakoztam.

geekvilagblog

A Deadly Class egy erősen erőszakos képregényadaptáció, baromi hangulatos látványbeli megoldásokkal és ügyes színészekkel. A felszínen csordogáló történet és cselekmény mögött kemény társadalomkritika és pszichológia feszül. A 80-as évek ellenkultúráját mutatja be archetipikus szereplőkön keresztül.

Bővebben az alábbi linken olvashatjátok véleményemet a sorozatról:
https://geekvilag.hu/mozgokep/tarsadalmi-frusztracio-de…

Fájvirág

Felesleges, semmitmondó, cringy. Erősen érződik rajta, hogy képregényadaptáció, de csak mert olyan, mintha egy c kategóriás batman filmet néznél. Vannak benne jó zenék és jó képek, de az egész hiábavaló, nem lehet valamit csak olcsó látvánnyal eladni. A karakterek klisék, a cselekmény érdektelen – de ez lehet, hogy azért van, mert a képregény is gyenge lábakon áll. Nem lehet komolyan venni, de nem is komédia, pedig jobb lenne, ha átesne egy dark comedy stílusú paródiába, mint amilyen például az új Heathers feldolgozás volt. Nézhetetlen sajnos.

Dorki

Leginkább érdekes élménynek mondanám. Nem lesz a kedvencem, de nagyrészt jól szórakoztam.
+ a visszaemlékezések baromi jók; lettek szereplők, akiket megszerettem; 80-as évek, imádom; zenék!
– csak az első 2-3 rész után kezdett el tényleg tetszeni; néha szerintem szükségtelenül nagyon véres; hogyan lehet így befejezni egy évadot?

A_S1M0N

A képregényt előbb olvastam, így lelkesen ültem neki a sorozatnak is. Aztán az első rész végére értem… Nem tetszett… A szereplők eléggé másnak tűntek spoiler,Master Lin pedig teljességgel egy más karakter (bár az első képregényben nem sokat tudunk meg róla, de eleve más korosztály a kettő), ami nem lenne baj, de hogy egy ilyen intézmény vezetője ennyire töketlen, az egy vicc. Azért ettől többet várnék tőle.

A végére azért sikerült megkedvelnem a karakterek nagy részét, a sztori is egész érdekes lett, az egyes szereplők tudnak jó dolgokat mondani, ezek a monológok tényleg remekül sikerültek, elgondolkodtatóak is vannak közöttük.
A képregényes visszaemlékezések viszont zseniálisak, remek megoldás.

Összességében nem rossz sorozat, nem kiemelkedő, de az évadzáró felkeltette annyira az érdeklődésemet, hogy várjam a második évadot.

Miyakobaba 

Tavasszal a könyvtárban találkoztam a képregény sorozattal, és gyorsan el is olvastam a már magyarul megjelent 4 kötetet. Azt már nem tudom, hogy a sorozatra hogyan találtam rá, de biztos voltam benne, hogy ezt látnom is kell.

Nagyon megtetszett, hogy egy bentlakásos iskolában játszódik a történet. Olyan, mint a Harry Potter, csak itt nem varázsolni tanulnak. Örültem volna, több tanórás jelentnek.
Sajnálom, hogy a sorozatnak így lett vége spoiler , de várom a képregényes folytatást.

A kedvenc szereplőm Maria, imádtam a sminkjét. (Sajnálom, hogy idén „elmarad a Halloween” mert szívesen beöltöztem volna.)
A kedvenc epizódom a vegasos, a Félelem és reszketés Las Vegasban jutott róla eszembe, nagyon jók a drogos effektek. A képregényes, animált részek is tetszettek.


Népszerű idézetek

Dorki

Humans need to suffer, it's how we know we're alive. All we really are is a compilation of damages.

1. évad 4. rész – Összezárva
Sunshine 

Marcus: This is insane. Did I just join a cult? [egy dobozban csontvázat kap] Thanks. Fuck, I think I just joined a cult.

1. évad 1. rész – A Reagan-korszak ifjai
Gothic01 

Lin Mester: Az érzelmek csupán kémiai délibábok, amelyek elárulják önöket.

1. évad 9. rész – Kölykök a semmiből
Grétii05 

The difference between new friends and old friends is the new friends just haven't let you down yet.

Sunshine 

Marcus: Fuck it.

1. évad 1. rész – A Reagan-korszak ifjai
Sunshine 

Master Lin: Primarily, I train creative problem-solvers.

1. évad 1. rész – A Reagan-korszak ifjai
Sunshine 

Marcus: Put on a smile. Act like this is all okay. That's how things become normal, right? You just live with it long enough. Pretend.

1. évad 2. rész – Zaj, zaj, zaj
Near 

Every single thing I own, gone. Nowhere left to go. No future. No way out. I tried, Papa. But there's nothing left to fight for. All I have left are memories of sunshine.

Near 

It doesn't matter where they're from. Kids are all the same: Assholes.

Near 

Ask yourself. On that dark ledge, poised to strike with clean opportunity. Who would you kill?


Hasonló filmek címkék alapján