Az utolsó királyság (Az utolsó királyság 1.) (2015–2022) 55

A The Last Kingdom 872-ben a mai Anglia területén játszódik. A kisebb királyságokra széthulló régiót vikingek szállják meg, mindössze Wessex tart ki Nagy Alfréd irányítása alatt. A főhős egy szász fiú, akit vikingek rabolnak el és nevelnek fel sajátjukként. És felcseperedve válaszút elé kerül,… [tovább]

angol

Szereposztás

Alexander DreymonUhtred of Bebbanburg
Ian HartBeocca
David DawsonAlfred
Adrian BowerLeofric
Brian VernelOdda the Younger
Eliza ButterworthAelswith
Emily CoxBrida
Thomas W. GabrielssonGuthrum
Harry McEntireAethelwold
Tobias SantelmannRagnar

További szereplők

Kedvencelte 38

Várólistára tette 221


Kiemelt értékelések

ziara

Nekem ez most nagyon, nagyon… Kicsit más, mint a Vikingek, de majdnem annyira bevonzott, mint annak az első évadai. Amerikai, nem vitás, de nagyon jól eltalálták az arányokat. Tetszik ez a dán-szász kettősség, pogányság-kereszténység ellentét. Én is ingadozom folyamatosan. Jöhet az új évad! Alexander Dreymon ❤ „DESTINY IS ALL!”
3. évad után: Az első két évad után 10 csillagot adtam, most kedvenceltem is. Imádtam, az összes részt, az összes szereplőt, az egészet, úgy, ahogy van. Nem tudom jól megfogalmazni, de annyira … Tényleg nem megy. Mindegy is, nézzétek!
5. évad után: ennél most nem lehetne kedvencebb sorozatom. Valószínűleg újra fogom nézni az elejéről nemsokára, mert így több éves megszakításokkal biztosan nem ugyanazt adja, de én így is imádom. Uthred ugyan nem öregedett szinte semmit az évek alatt, de én ezt megbocsátottam (mert olyan gyönyörű), ahogy minden egyéb apró hibát is. Mindenkit a szívembe zártam. Hiányozni fogtok!

Lali 

Nagyon jó sorozat, csak ajánlani tudom.
Most egyhúztomban nyomtuk le a négy évadot a Netflixen, kemény volt, de nem volt mit tenni, nagyon behúzott. :-)
Ennek a sorozatnak a műfaja a klasszikus kalandfilm.
Pont olyan, mint a gyerekkoromban látott és olvasott kalandfilmek és -regények, csak épp modernebb küllemben, kötésben.
De a lényeg ugyanaz.
Egy főhős van, aki mindig megmenekül (sokszor az utolsó pillanatban, de nagyon ötletesen), legtöbbször győz. A gonoszok bűnhődésére nem kell túl sokat várni, az ember igazságérzete alapvetően kielégül.
Ettől persze még lehetne lapos és unalmas az egész, de – minden bizonnyal a sorozat alapjául szolgáló könyvsorozatnak hála – ez a sorozat nagyon nem az.
Soha nem éreztem unalmasnak. Néha volt, hogy kicsit másfelé és másképp vitt a történet szála, mint én azt érdemesnek gondoltam volna, de soha nem kínlódtam azzal a kérdéssel, hogy nézzem-e tovább.
Nagyon izgalmas persze az a kor és hely, amiben játszódik a film, de önmagában nyilván ez sem lenne garancia a sikerre.
Jók a színészek (sok tehetséges fiatal színész), a kedvencem Alfréd, a király.
Igaz, ez a film is megerősítette bennem a mindenkori királyellenességem (nem bírom a királyok teljhatalmát, nincs olyan, hogy jó király, nem nekem való).

Erőszak persze van a filmben, de sohasem öncélúan, vagy látványosan túlzóan. Tényleg csak néhány igazán kemény jelent van az egész sorozatban (persze ízlések és pofonok).
A szex ábrázolása teljesen visszafogott, max. 16 éves korhatárral.
Így is lehet behúzó filmet csinálni, miközben egyáltalán nem érzem, hogy ez bárhol is prüdéria lenne.

Bár a Trónok harca egy más műfaj, de ha összevetem őket, akkor nálam egyértelműen a Last kingdom nyer.

Lesznek még évadok minden bizonnyal, én meg várom, hogy láthassam Uthred újabb kalandjait. (Aki szerintem örökéletű, mert már az idő haladása szerint igen öregnek kéne lennie, de valahogy ez nem látszódik rajta. :-) )

Dün 

Teljesen beszippantott a sorozat, pedig csak egy véletlen Netflixen böngészésnek – mit nézzünk a big tellyn [ahogy B. lakótárs emlegette egyszer], amíg nincs itthon más, aki nézze – köszönhetően kezdtük nézni, most meg már Uthredről csacsogok egyfolytában, felidézgetem a részek poénjait… Naggggyon jó sorozat. Gyönyörű tájak, képek, zene, zseniális alakok, eltalált poénok…
Még a kicsit elharapódzott vérbőség sem ingat meg: az egyik legjobb – ha nem A legjobb – idén nézett sorozat lesz.

Liv_Lovely 

1. évad: 7,5/10
2. évad: 6,5/10
3. évad: 6/10
4. évad: 7/10
5. évad: 7,5/10

rafaelo0824

Már egyetlen rész után tudtam, hogy ez a sorozat kedvenc lesz. Imádom ezt a történelmi időszakot, és kaptam hozzá egy ilyen dögös pasi főszereplőt, mint Alexander Dreymon, mi más kellhet még? Remek történetvezetés, emberi karakterek, senki sem fekete és fehér és persze ott vannak a menő női karakterek is. Nagyon nagyon jól vannak megcsinálva a csatajelenetek és a helyszínek, az egész sorozat megunhatatlan.

brena 

Most kezdem a 4. Évadod,fuuuu annyira jó ez a sorozat!!!!

piciszusz 

Egy évad után azt kell mondjam, hogy valami miatt érdekel merre tart a sorozat. Tökre tetszik hogy az emberek nem váltogatnak fél óránként ruhát, koszos a körmük, ronda a foguk, ez sokat dob a korhűségen, de abszolút nem kedveltem meg egyik karaktert sem.

szerk. a 2. évad nagyon nem jó, nem is tudom miről szólt, mintha részről részre változott volna a főcselekmény szála és útközben találták volna ki mit akarnak

5 hozzászólás

Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Az utolsó királyság


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján