Artúr király (2004) 114

Artúr, a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Clive OwenArtúr
Ioan GruffuddLancelot
Mads MikkelsenTristan
Joel EdgertonGawain
Hugh DancyGalahad
Ray WinstoneBors
Ray StevensonDagonet
Keira KnightleyGuinevere
Stephen DillaneMerlin
Til SchweigerCynric

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Bea_Csakegyolvasólány 

Nem éppen ezt vártam…Őszintén, én végig untam az egészet és a számat húzogattam egyes részeknél. Egyáltalán nem azt adta vissza, amit egy Artúr királyos filmeknél vártam.
Egyszer nézhető volt, de semmi több.

Emerson 

Nem értem ezeket a középkori filmeket… Mindenki retkes, dzsuvás, de a nők topsminkben, tökéletesen borotvált lábakkal sündörögnek az összes férfiállat körül. Aha…
A történet mese volt habbal, de oké, mert szükség van legendákra, meg mondvacsinált hősökre, feltupírozott eseményekre, különben rémunalmas lenne a történelem. De az, hogy 7 ilyen jóvágású-kedves-rendes-jófej-ügyes-udvarias lovag megmentse a fél világot… hát ne már! Jack Bauer szindróma.

Hunyi 

Számomra tetszett ez a fajta feldolgozás, talán jobban is mint a többi, egy új színt vitt a történetbe az eddigi filmekhez képest. Igaz ez is a trónrakerülését dolgozza fel, de egy sokkal emberközelibb formában és nem a mondák/mítoszok elbeszéléseit követve.

Eszter_Lina24 

Kínomban csináltam a filmnek egy személyes szóviccet:
Fight-fájt
Ennyi. Semmi több nem volt ez a film.
A hátulján azt ígérték, hogy nem a legendák alapján igazat fognak bemutatni, de ehelyett hakomra dobáltak egy kupac klisét és megöntözték benzinnel, hogy jól is égjen.
Itt-ott volt olyan, amit tudtam volna értékelni, de azokba is mindig beletrollkodtak az idióta klisékkel és a sehova se vezető mellékszálakkal, amikkel mellesleg megjegyezném, hogyha végig viszik őket sokkal jobb film is lehetett volna. De nem lett…
Ráadásul belerakták Keira Knightley-t, ami nálam ordas hibának minősül, mert biztos kedves csaj, de szerintem mindössze két arcot képes vágni: tátott szájú harciast és tátott szájú szenvedélyest. Bár ezt még talán túl is éltem volna, ha nem kellett volna szembesülnöm hollywood eltorzult feminizmusával, ami alapján fasza hősnők rohangásznak rongyokban és mindenkit nagyon f@$zán kiosztanak és megölnek… :/ Nincs nekem bajom a feminizmussal, de ez nem az. Nem is beszélve arról, hogy ez egy történelmi film, szóval legyünk egyelők meg minden persze, de ezt a jelenben kéne megvalósítani, nem pedig otrombán betolni egy középkori filmbe, ahova nem illik. Nem kell hazudozni! A történelem azért van, hogy emlékezzünk és tanuljunk belőle! Kérdem én, ebből mit tanultunk? Mert amúgy szar se történt.
Kissé jobban kivagyok, mint hittem az értékelés hosszát nézve… :'D

De örök hálám Hans Zimmernek, aki az egyetlen oka volt annak, hogy végignéztem a filmet és aki szerencsére szar filmekhez is vállal zeneszerzést. A film zenéjét még fogom hallgatni.

Man_with_Tattoo

Korábban háromszor vagy négyszer biztosan láttam ezt a filmet, viszont a napokban belefutottam egy olyan verzióba, hogy rendezői változat, benne pár kimaradt jelenettel. Igazából maga sztori nem egy nagy eresztés, történeti hitelességét pedig hagyjuk több szempontból is, viszont azért elmondható róla, hogy ötletes!
Maga a látványvilága sokkal jobban bejött! Annak aki még nem látta, és szereti a történelmi köntösbe bújtatott, helyenként véresebb kalandfilmeket, annak jó választás lehet szerintem egész estét home-mozinak! :)

6 hozzászólás
lipotdorka 

Hmm…Nem volt rossz annyira, de jobbra számítottam. Sokkal. Tekintve, hogy 2004-es filmről van szó, engem leginkább a látvány fogott meg. Színészi és rendezési részekkel nagyon nem voltam megelégedve és helyenként az operatőri munka sem volt a helyén túlságosan. A történet nem volt rossz, de a történelmi hűség..pocsék :D Eredeti nyelven néztem, így a szinkronról nem tudok semmit mondani.

Lalauda

Az Arthur-mondakör egy feldolgozására számítottam, de ez inkább egy történelmi film. Nincsenek benne mesés, varázslatos dolgok, de azért megjelennek a mondakör egyes részei – pl. a kőbe zárt kard – csak más formában. Tetszett a film, csak a végén untam már egy kicsit a csatát. De egyébként egy elgondolkodtató történet vallásról, szabadságról és értékrendekről.


Hasonló filmek címkék alapján