Artúr király (2004) 93

Artúr, a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során ráébred, hogy ha… [tovább]

Képek 5

Szereposztás

Clive OwenArtúr
Ioan GruffuddLancelot
Mads MikkelsenTristan
Joel EdgertonGawain
Hugh DancyGalahad
Ray WinstoneBors
Ray StevensonDagonet
Keira KnightleyGuinevere
Stephen DillaneMerlin
Til SchweigerCynric

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 50


Kiemelt értékelések

Emerson 

Nem értem ezeket a középkori filmeket… Mindenki retkes, dzsuvás, de a nők topsminkben, tökéletesen borotvált lábakkal sündörögnek az összes férfiállat körül. Aha…
A történet mese volt habbal, de oké, mert szükség van legendákra, meg mondvacsinált hősökre, feltupírozott eseményekre, különben rémunalmas lenne a történelem. De az, hogy 7 ilyen jóvágású-kedves-rendes-jófej-ügyes-udvarias lovag megmentse a fél világot… hát ne már! Jack Bauer szindróma.

Hunyi 

Számomra tetszett ez a fajta feldolgozás, talán jobban is mint a többi, egy új színt vitt a történetbe az eddigi filmekhez képest. Igaz ez is a trónrakerülését dolgozza fel, de egy sokkal emberközelibb formában és nem a mondák/mítoszok elbeszéléseit követve.

lipotdorka 

Hmm…Nem volt rossz annyira, de jobbra számítottam. Sokkal. Tekintve, hogy 2004-es filmről van szó, engem leginkább a látvány fogott meg. Színészi és rendezési részekkel nagyon nem voltam megelégedve és helyenként az operatőri munka sem volt a helyén túlságosan. A történet nem volt rossz, de a történelmi hűség..pocsék :D Eredeti nyelven néztem, így a szinkronról nem tudok semmit mondani.

Lalauda

Az Arthur-mondakör egy feldolgozására számítottam, de ez inkább egy történelmi film. Nincsenek benne mesés, varázslatos dolgok, de azért megjelennek a mondakör egyes részei – pl. a kőbe zárt kard – csak más formában. Tetszett a film, csak a végén untam már egy kicsit a csatát. De egyébként egy elgondolkodtató történet vallásról, szabadságról és értékrendekről.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján