Artúr király (2004) 72

King Arthur
126' · amerikai, ír · akció, kaland, dráma, háborús, történelmi 12

Artúr (Clive Owen), a Római Birodalom legészakibb védvonalának őrzésére kirendelt sereg vezére alig várja, hogy elhagyja Britanniát, és visszatérjen Róma biztonságos falai közé. Ám mielőtt elhagyná a szigetet, lovagjaival együtt még egy utolsó nagy megbízást kell teljesítenie, aminek során… [tovább]

Képek 4

Szereposztás

Clive OwenArtúr
Ioan GruffuddLancelot
Mads MikkelsenTristan
Joel EdgertonGawain
Hugh DancyGalahad
Ray WinstoneBors
Ray StevensonDagonet
Keira KnightleyGuinevere
Stephen DillaneMerlin
Til SchweigerCynric

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 9

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

Hunyi 

Számomra tetszett ez a fajta feldolgozás, talán jobban is mint a többi, egy új színt vitt a történetbe az eddigi filmekhez képest. Igaz ez is a trónrakerülését dolgozza fel, de egy sokkal emberközelibb formában és nem a mondák/mítoszok elbeszéléseit követve.

Emerson 

Nem értem ezeket a középkori filmeket… Mindenki retkes, dzsuvás, de a nők topsminkben, tökéletesen borotvált lábakkal sündörögnek az összes férfiállat körül. Aha…
A történet mese volt habbal, de oké, mert szükség van legendákra, meg mondvacsinált hősökre, feltupírozott eseményekre, különben rémunalmas lenne a történelem. De az, hogy 7 ilyen jóvágású-kedves-rendes-jófej-ügyes-udvarias lovag megmentse a fél világot… hát ne már! Jack Bauer szindróma.

lipotdorka 

Hmm…Nem volt rossz annyira, de jobbra számítottam. Sokkal. Tekintve, hogy 2004-es filmről van szó, engem leginkább a látvány fogott meg. Színészi és rendezési részekkel nagyon nem voltam megelégedve és helyenként az operatőri munka sem volt a helyén túlságosan. A történet nem volt rossz, de a történelmi hűség..pocsék :D Eredeti nyelven néztem, így a szinkronról nem tudok semmit mondani.

Lalauda

Az Arthur-mondakör egy feldolgozására számítottam, de ez inkább egy történelmi film. Nincsenek benne mesés, varázslatos dolgok, de azért megjelennek a mondakör egyes részei – pl. a kőbe zárt kard – csak más formában. Tetszett a film, csak a végén untam már egy kicsit a csatát. De egyébként egy elgondolkodtató történet vallásról, szabadságról és értékrendekről.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján