Kedvencelte 6

Várólistára tette 35


Kiemelt értékelések

Akosinator

Rendkívül igényesen elkészített sorozat, az operatőri munka kiváló, akárcsak a színészi játékok. A történet nem bonyolult, igazából csak egy irányba halad, de hát aki ismeri a történelmet, hogy mi történt a Teutoborgban annak ez nem lesz meglepő. Külön kiemelendő, hogy a szereplők latinul és németül beszélnek, hangsúlyozva a korhűséget, ami plusz pont a készítők javára! Nekem nagyon tetszett. :)

Criala

Ahhoz képest, hogy egész napos olvasást terveztem és most csak az első részt akartam megnézni a reggeli mellé, azon kaptam magam, hogy ledaráltam az évadot! :D
Fantasztikus a képi világa, a vágások, a színészi játék, a történet! Totál elvarázsolt!! Tele van jórészt kiszámítható fordulatokkal, de még így is nagyon élvezetes!
Thusnelda – a kedvenc szereplő! ❤❤ spoiler
Arminius pedig… Szerencsétlen! Nem irigyeltem! spoiler Abszolút megértettem minden egyes gondolatát, a dühétspoiler! Hihetetlen jó volt az ő alakítása isspoiler.
A csata a végén… Uhh… Kegyetlen volt, brutálisan jó, tökéletesen megtervezett!
Lenyűgözött, alig várom a folytatását!

L_Reggie

A történelmi sorozatok a gyengéim, ezt is szerettem. Jól bemutatták a két eltérő világot, rómaiakat és a germánokat. Más hitvilág, életstílus, temperamentum. A csata baromi jól nézett ki. Eszméletlen hogy a germánok milyen rohadt jól néztek ki. A festékek, a csontok, a koponyák. A kedvenc karakterem Arminius volt, jól hozta a kettőséget, a két világ „gyermekét”.

M_Mária

Ez nagyon jó volt a színészek játéka, (különösen a Thusneldát játszó színésznő) a csodás képek, a lassított jelenetek, (eszembe juttatta a Gladiátor egyes jeleneteit)a zene…és a végén a csata már már monumentális volt.
Remélem lesz 2. évad.


Népszerű idézetek

Kizi

Thusnelda: Frauen des Waldes, nehmt dieses Opfer. Mutter des Blutes, gib mir Mut und Kraft bis mein Bruder gerächt ist. Mutter des Feuers, verbrenne Zögern und Zweifel bis mein Bruder gerächt ist. Und Schwester des Zorns, schenk mir grausame Zwillinge. Tod und Verderben. Und sei mir eine gute Schwester. Anders, als ich es war. Anders, als ich es war.

1. évad 1. rész – A farkas és a sas
Kizi

Nichts besteht für immer. Die Sterne, die Bäume, die Tiere, die Menschen. Selbst die Götter. Alles wird eines Tages untergehen. Der Wolf wird kommen und die Welt wird brennen. Der Wolf wird den Mond verschlingen. Er wird alles verschlingen. Alles. Alles, was je gewesen ist. Das ist nichts, wovor ihr euch fürchten müsst. Alles, was beginnt, muss irgendwann enden.

1. évad 4. rész – Az új reik
Kizi

Thusnelda: Mutter des Blutes, Mutter des Feuers, Schwester des Zorns. Bitte gebt mir Gewissheit. Und schenkt mir die Gabe den Blick auf das, was sein wird. Seid ihr auf meiner Seite? Ich bringe euch jedes Opfer.

1. évad 6. rész – A csata
Kizi

Woden, bezeuge den Bund der Treue. Wir sind eins und eins sind wir. Dein Feind ist mein Feind. Und mein Feind ist dein Feind.

1. évad 2. rész – A bosszú

Hasonló filmek címkék alapján