Britannia (2018–) 29

I.sz. 43-ban a Római Birodalom légiói visszatérnek, hogy meghódítsák Britannia kelta szívét – egy titokzatos földet, melyet a harcos nők és hatalmas druidák uralnak, akik képesek az alvilág erőit előcsalogatni. Legalábbis így mondják.
Amikor a rómaiak i.sz. 43-ban lerohanják… [tovább]

angol
angol
angol

Képek 10

Szereposztás

David MorrisseyAulus
Kelly ReillyKerra
Nikolaj Lie KaasDivis
Liana CornellAnia
Gershwyn Eustache JnrVitus
Mackenzie CrookVeran
Joe ArmstrongGildas
Zoë WanamakerAntedia
Hugo SpeerLucius
Eleanor Worthington CoxCait

További szereplők

Kedvencelte 9

Várólistára tette 100


Kiemelt értékelések

_Andrea_

Imádtam ezt a sorozatot – izgalmas és érdekes, gyönyörű látványvilággal. Bár a harmadik évad végére kissé vontatottá vált és szenvedős volt a sorozatos cselszövés és intrika.
A történelmi hűség kérdésével sincs gondom. Mint tudjuk, a történelmet a győztesek írják – ez esetben a rómaiak. Ez a sorozat egy egészen frappáns alternatívát ad arra, hogyan láthatták a római hódításokat a kelta törzsek a másik oldalról – és ennek a látásmódnak része a misztikum, a varázslat. Nem mellesleg a sorozat a kosztümökben, a jelenetek berendezésében a kísérleti régészet eredményeit is hasznosította. spoiler Történész végzettséggel is kifejezetten élvezhető volt, remélem lesz negyedik évad.

Szencsike 

Az fix, hogy a készítők nagyon ütős szert szedhettek :D Elég elvont sorozat, nem az a hagyományos történelmi alapokon nyugvó akció. Persze, ezek is vannak, de inkább a misztikusságra helyezi a hangsúlyt. Nagyon szépre sikeredett a látvány, a kosztümök. Érdekes karakterek voltak, bár úgy igazán csak néhányukat sikerült kibontani. Nem tudom, néha elég rejtélyesnek tűnt, máskor meg egy egész jó akció lett belőle. Jó élmény volt, furának elég fura, szóval tényleg csak az vállalja be, aki bírja idegekkel.

Lali 

Alapvetően nem történelmi film, még ha a kerete az is, ezért a történelmi hűséget ne akarjuk nagyon számon kérni rajta. Ez nagyjából egy történelmi keretbe ágyazott, de sok misztikus, félig fantasy jellegű elemeket is tartalmazó film.

Pozitívumok:
Maga a történet elegendően izgalmas ahhoz, hogy vágyjuk a soron következő rész megnézését.
A misztikus szál jól, mondhatni természetesen illeszkedik a filmbe.
Viszonylag egyenletes filmvezetés, nagyon kilógó, félrevivő részek kevésbé voltak.
(Talán csak a 7. rész volt egy kicsit tanácstalan.)
A színészek jól játszanak, az ábrázolni kívánt világ egész jóra sikerült.

Negatívumok:
Az ilyen jellegű filmekben már valamiért standard elvárássá vált, a cselekményt semmivel előre nem mozdító, funkciótlan szexuális és erőszakos jelenetek.
Ide sorolható még a druidák ábrázolása is, ami leginkább valamiféle hippi- és zombitanya keverékének tűnik. (A Merlinhez szokott nézők itt csak fogják a fejüket.)

Nem a legjobb, de az ilyen jellegű sorozatok – és a korai kelták – kedvelőinek nyugodtan ajánlható.

Update: https://snitt.hu/filmnezesek/14537948

nekedcsakRia

Ria: Kíváncsian várom a második évadot, de megmondom őszintén nem lép nálam a Trónok harca nyomába. A főcímdal pedig kimondottan nem tetszik… Divis az egyik kedvencem. Annyira lökött az a fazon.

Frankie: –

Kizi

Az első évadot még az HBO-n néztem meg, pont délután adták, amikor már hazaértem a suliból. Aztán most, a digitális tanítás alatt megnéztem újra az elsőt és a másodikat is.
Egyszerűen imádom! :)

maneki_neko

Történelmi sorozatot vártam, olyat például, mint a Vikingek. Hát, nagyon nem olyat kaptam! Mindenféle természetfelettit helyette, mintha a Supernatural-t helyezték volna – egy nem túl korhű – kosztümös filmbe. Sok mindent kifogásoltam, amit itt nem írhatok meg, mert spoiler lenne.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján