Kedvencelte 29

Várólistára tette 122


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Ez a sorozat egyben kellemes csalódás és hatalmas pozitív meglepetés számomra. Alapvetően nem érdekelnek a kalózok és a kalózkodás, de Taika Waititi a szívem egyik csücske, ezért kíváncsi voltam a történetre. Azt kell mondanom, megdöbbentően jól szórakoztam. Nagyon szerethető az egész, a karakterekkel és a szituációkkal együtt. Stede Bonnet nem mindennapi figura; egy piperkőc, pacifista férfi, aki egészen más szögből közelíti meg a tengeri portyázást, mint a nagy és híres-hírhedt Feketeszakáll. Az igazi móka azonban csak akkor kezdődik el igazán, amikor a két kapitány útja találkozik. Rhys Darby alias Stede szimplán imádnivaló a maga kedves bájosságával és sokszor naivitásával; gyakorlatilag felfoghatatlan számomra, hogy az Úriember Kalóz valóban létezett. Taika Waititi pedig, nem igazán tudok máshogy fogalmazni, eszméletlen menő és dögös Feketeszakállként. Nagyon szerettem nézni az öltözékét, a szakállát, az arckifejezéseit. Ketten együtt meg irtó édesek voltak. Szerencsére nem csak a két főszereplő ragadta meg a figyelmem; Stede komplett legénységét szerettem és Feketeszakáll csapatából is csak egy olyan ember volt, akit nem szívleltem túlzottan. Amikor nézni kezdtem, rövidnek találtam az epizódokat, de igazából egy-egy blokkba ennyi fekete humor elég volt. Az utolsó epizód miatt azonban levontam egy csillagot; ott Feketeszakáll sztorija nagyon ütős lett, Stede-é viszont kifejezetten gyenge és számomra unalmas. És természetesen ilyen lezárás után nem lehet mást tenni, csak várni a következő évadot. Én nagyon szerettem, a szívemhez nőtt ez a szedett-vedett banda.

Rémálom

Hát ez irtó cuki volt! Igazi feel good sorozat, végig vigyorogtam és imádtam a romantikát. DE A VÉGE! Remélem, lesz 2. évad.

Ainsel 

Egy hajónyi tökkelütött….de szerethető tökkelütöttek! :D Nem tudnék kedvencet választani, az egész eszement bandát szeretem. A Stede és Ed páros….awwwww <3 Imádtam Taika Waititit ebben a szerepben, ráadásul jól áll neki a szakáll. Meg a bőrszerkó… meg a kissé pszicho skizofrén viselkedés… meg úgy az egész kalózosdi (:

Az utolsó 2 rész miatt viszont mérges vagyok, mert a konfliktus elég kényszeres lett spoiler, és úgy eleve az egész lezárás összecsapott. Mintha itt jutott volna eszükbe, hogy csak 10 részes az évad, nem több, ezért gyorsan dobjunk be valami zűrt, aztán vágjuk el a sztorit úgy, hogy a néző tépje a haját.

Akarom a 2. évadot, moooooost!

2 hozzászólás
maifosz 

Ha nincs körülötte ekkora hype, biztosan abbahagyom az első rész után. Nagyon szeretem Taika Waititit, de üresnek (és idétlennek) találtam a sorozat elejét (és közepét). Zseniális színészi gárda alig-alig kihasználva (a legtöbb jelenetben csak biodíszletként ülnek a háttérben), és ami a viccek alapját adná ("sensitive guy brings 21st century ideas into a workplace environment where people may not be open to it") már unalomig lett ismételve máshol, jobban.

Aztán a 3. résztől kicsit jobban megtalálta magát, az utolsó részért pedig megkapja a 7 csillagot.

Shinzo 

Azta.. nem is tudom hol kezdjem, de itt és most kiírom magamból, azt hiszem :)

Első reakció: hűha… meg azt a leborult szivarvégit… meg dilisek ezek a rómaiak (ja ez nem az sorozat)….hehehe meg hahaha :D
Második reakció: HOL VAN A MÁSODIK SZEZON??

Viccet félretéve, egy igen erős kezdés volt összességében, de teljesen új értelmet adott a kalózfilmek kategóriájának, márha van ilyen :)
Érdekes a történetvezetés is, ha ezt életrajzinak akarnánk titulálni, az igazi Blackbeard és Bonnet most valószínű forognak a sírjukban… de kit érdekel, végre egy olyan sztori, ami nem fél ennyi ökörséget, ennyi rasszt és gendert összesűríteni úgy, hogy még szórakozni és kikapcsolódni is lehet rajta, szóval nagyon menő.
A színészek és karakterek is remekül összehangoltak, mintha kifejezetten rájuk írták volna a szerepeket. Stede meg egyszerűen zseniális, egy igazi energia bomba, annyira hogy még egy kéthetes vizihullába is életet tudna lehelni, amit végülis a totális apátiában szenvedő Blackbeard-el is megtett (talán túlságosan is) :D
Ja igen, és itt meg kell említsem még a filmipar szerintem legbénább csókját is (simán itt és most adnék egy Aranymálnát nekik) :D Igazából mindenkit nagyon bírtam, és remélem, hogy van még pár szezon Jenkins tarsolyában, mert ennek muszáj lesz folytatódnia.

hajzer_antonia

and I've been meaning to tell you

I think your house is haunted

your dad is always mad and that must be why

and I think you should come live with

me and we can be pirates

then you won't have to cry

or hide in the closet

and just like a folk song

our love will be passed on

muznik 

Taika ismét nagyot alkotott! Hihetetlen humora és mondanivalója van ennek a fickónak.

negoti 

Hatalmas lükeség az egész, de nem lehet azt mondani rá, hogy hülyeség. Az elején Stede nagyon idegesítő volt és a sztori sem volt különb, de aztán színre lépett Feketeszakáll (szigorúan egybeírva!) és onnantól kezdve volt értelme az egésznek. Waititi vicces volt és néha vitt bele némi komolyságot, de az nem ment át ripacskodásba. Nagyon vékony a határvonal a vicces és a kínosan vicces között, és az írók, a rendezők nagyon jól egyensúlyoztak. Szerintem.


Népszerű idézetek

Ainsel 

Edward: – Tudod te, milyen nehéz találni valakit, akinek eredeti ötletei vannak? Lehetetlen, öregem. Erre jössz te a könyvtáraddal. A díszes folyosókkal, a titkos átjárókkal, és a nyári lenvásznaddal. Tessék. Két csillár! Enyhe túlzás. Nyílt kandalló egy fahajón, ami körbe van véve papírfecnikkel. Egy kibaszott őrült vagy, és ez tetszik.

1. évad 4. rész – A házasság kényelmetlensége
Ainsel 

Edward: – Isteni ez a lekvár.
Stede: – A legjobb. A hajó raktára tele van vele. Ki kellett dobni egy kis lőport,
de megérte.

1. évad 4. rész – A házasság kényelmetlensége
Ainsel 

Buttons: – Lehet, hogy el kell kezdenünk megenni a legénységet. Luciust javasolnám kezdésnek. Fiatal és zamatos, nem?
Stede: – Micsoda? Buttons, csak most futottunk zátonyra. Bárkivel megeshet. Nem kell megennünk egymást.
Buttons: – Ja. Nem, nem. Persze, hogy nem. Amíg nem feltétlenül szükséges.
Stede: – Nem lesz szükséges.
Buttons: – Nem lesz szükséges…
Stede: – Nem.
Buttons: -…amíg nem feltétlenül szükséges.
Stede: – Ami nem lesz.
Buttons: – Nem.

1. évad 2. rész – Egy átkozott ember
Ainsel 

Stede: – Buttons, ugye nem gondolod, hogy tényleg vérengzés lesz?
Buttons: – Nehéz megmondani. A csaták olyanok, mint a hópihék.
Stede: – Nincs két egyforma?
Buttons: – Nem, szinte mindig szörnyű vérengzésbe torkollanak. A hópihe tán nem a legjobb hasonlat.
Stede: – Az meg mi?
Buttons: – A fogaim. Ha egy szerencsétlen fasz nyakát át kell rágni.
Stede: – Úristen!
Buttons: – Túl vén vagyok már a kézitusához.

1. évad 1. rész – Az új módi
Virtual_Angel 

– Ez meg mi? Macska? A zászló legyen rémísztő!
– A macska rémísztő, mindenki tudja! A macska boszorkány. Kés van a talpában.

1. évad 1. rész – Az új módi
Bogesxd 

– Do you want to live?
– That's a tough question.
– I said, do you want to live?
– I think so, probably.

1. évad 1. rész – Az új módi
Bogesxd 

Izzy: As bored as you might be, if you don't make a decision soon, we're gonna fucking die.
Blackbeard: Oh, now there's an idea, I haven't done that yet.

1. évad 4. rész – A házasság kényelmetlensége
Bogesxd 

Stede: Do you work for Blackbeard?
Blackbeard: I haven't thought about it like that. Yeah, I suppose I do work for Blackbeard. Hm. I'm Ed.

1. évad 4. rész – A házasság kényelmetlensége

Hasonló filmek címkék alapján