Hétköznapi vámpírok (2019–2024) 76

What We Do in the Shadows
30' · amerikai, kanadai · vígjáték, fantasy, sorozat, horror 18 !
5 évad · 50 rész

0 díj · 1 jelölés

Új-Zéland után ezúttal három Staten Island-i vámpír mindennapjait követhetjük nyomon egy dokumentum filmes stáb segítségével.

angol
angol
angol

Képek 8

Szereposztás

Kayvan NovakNandor
Harvey GuillenGuillermo
Natasia DemetriouNadja
Matt BerryLaszlo
Mark ProkschColin Robinson
Veronika SlowikowskaShanice
Alexandra HenriksonVasillika
Siobhan Fallon HoganKaren
Francesco AntonioBadabook
Beanie FeldsteinJenna

További szereplők

Kedvencelte 49

Várólistára tette 157


Kiemelt értékelések

Kiskakukk 

A filmet imádtam és ez is nagyon tetszett. Irtó elborult, pihent humora van.

Nagyon bejöttek az új karakterek.
Nandor és Nadja az abszolút kedvenc, de mindenkit nagyon bírtam. A mellékszereplők is hibátlanok. Remek ötlet volt, hogy a négy fős központi társaságból az egyik egy sima energiavámpír. „Az egyetlen vámpírfajta, ami a többi vámpírt is le tudja szívni.” :DDD

4 hozzászólás
dulkap 

Nos az van, hogy nekem ez jobban tetszett, mint az eredeti film. A karakterek tökéletesek, a színész választások hibátlanok és fergeteges humora van. A maximum pontot, csak azért nem kapja meg egyelőre, mert talán 1 vagy 2 rész, ami nem volt tökéletes. Igaz a 7. epizódra adnék 20 csillagot is. :)

Ufír 

Minden elismerés a készítőknek, íróknak, színészeknek. Az évadokban bár előfordul egy-két kevésbé érdekes rész, mégis ennyi epizód után továbbra is vicces és abszurd tudott maradni, nem erőltetetten. Nem fogynak ki kreativitásból. Állandó a szint, a legrosszabb rész is simán 7/10, a legjobbakra 10-nél is többet adnék, ha lehetne. A karakterek fantasztikusak. A szituációk zseniálisak. Minden epizódból lehetne tucatszám idézni, ha nem a szöveg, akkor Laszlo és Nandor kiejtése miatt. Nem biztos, hogy mindenki szeretni fogja, de aki vevő az ilyen humorra, annak tuti kedvence lesz.

dontpanic

Mindig fenntartásokkal kezelem, ha egy nagy kedvencemhez folytatás, adaptáció, sorozatváltozat vagy bármiféle hasonló átértelmezés születik.
Erről a sorozatról már szinte akkor lemondtam, amikor először hallottam róla, mondván, hogy úgyse fog akkorát ütni, mint a filmváltozat, és úgyis csak poénok újrahasznosításával fog operálni.

Ehhez képest maximálisan kellemes csalódás volt.

Pontosan azt hozza, amiért a filmet szeretjük, viszont képes volt nem beleesni abba a hibába, hogy fürdőzik az alapanyag nagyszerűségében, és tulajdonképpen nem más, mint annak a megrágása, és egy silányabb formában való kiköpése.
Nem, képes megújulni, friss ötletekkel operálni, mégis megtartani a film bájos esetlenségét, egyedi hangulatát.
Félreismerhetetlenül hozza Jemaine Clement és Taika Waititi humorát, stílusát, hála az égnek, ezek a védjegyek nem vesztek el azzal, hogy Új-Zélandból áttelepültünk Amerikába.
Bár, bevallom, az akcentus néha hiányzott. :))

Nagyon örülök, hogy ez ennyire jól sikerült, és alaptalanok voltak a félelmeim. :)

Shauna

Megszerettem a 4 örült vámpírt és segítőtársukat Gizmot. :)
A sorozat hangulata nagyon jó. Az abszurd szituációk sora, a karakterek erre adott reakciói vagy a reakciójuk hiánya teszi igazán viccessé a sorozatot. Plusz piros pont jár Colin Robinson karakterének. (Az energiavámpírok léteznek! :D) Gizmo pedig nagy kedvenc, nélküle a vámpírok életképtelenek, a csapat szíve és lelke, bár a jelek szerint egyre távolabb kerül attól, hogy vámpírrá változtassák.
Minden évadban voltak nagyon jó pillanatok, ahol fogtam a hasam a nevetéstől. Nem hullámzik a minőség (Talán egy-két rész van, ami nem annyira jó), stabilan hozza az elvártat és kreatívak az új ötletek is.

julcseee 

Akkor jövök, elsőként, negatív értékeléssel.
Tegyük hozzá, a filmet nem láttam. Viszont tesómék annyira ódákat zengtek erről a sorozatról hogy nekikeztem.
2, 5 részig bírtam. Nekem ez a humor nagyon nem jön át. Nagyon erőltetett. Még csak el se mosolyodtam rajta. Annyira szürreális ez az egész sorozat, nem tudom hova tenni. Lehet rosszkor kezdtem neki vagy csak túlzó elvárásaim voltak, de nagyon nem.

4 hozzászólás
nerdy7 

Bevallom, nagyon féltem belekezdeni ebbe a sorozatba, mert a Hétköznapi vámpírok az egyik kedvenc filmem, és rettegtem, hogy csalódás fog érni. De neeem. Naaagyon vicces, régen kacagtam már ilyen hangosan és jóízűen. Nandor személyisége engem kicsit Viagora emlékeztet. Azt hiszem ő a kedvencem. Nadjatól tartottam kicsit, hogy nőként hogyan fog beleilleni a társaságba, de baromira jó karakter ő is. Bár Guillermoval sokszor nagyon csúnyán bánik. A Bárós jelenetek a kedvenceim, egyszerűen fergetegesek.

Avilda

A filmet nem láttam, de meg fogom nézni. Eszméletlenül vicces, okos, haláli – Greeeeeeegor –, imádtam, mééég!

HeuRéka 

elso evad 9/10
masodik 9/10
harmadik 6/10
negyedik 5/10
otodik 8/10

Nincs ekezetem.

Saori 

Én nem láttam a filmet, mikor nekiültem, de most, hogy azt is megnéztem, jó tudni, hogy nem is kellett hozzá. A humor nekem itt jobban bejött, mint a filmnél, bár én ezt láttam először, úgyhogy lehet, hogy ez mondatja velem.

Tetszett, hogy ilyen szemszögből, ilyen értelmezésben látok vámpíros sorozatot, ebből jön rá az ember, mennyire túl komolyan veszi őket mindenki. A szereplőkről nem tudnék sokat mondani, bolondak egytől egyig. :D Nem egy túl gondolkodós sorozat, viszont voltak benne dolgok, amik miatt izgultam. Kicsit sajnáltam, hogy az ősvámpír megjelenése nem volt akkora hatással a sztorira, de később kiengesztelt érte spoiler .

Kellemes volt, humoros, nem kell látni a filmet hozzá, viszont jó kis adaléka egyik a másiknak.


Népszerű idézetek

Novecento

Nandor: Creepy paper… creepy paper…
Guillermo: It’s crepe paper, master.
Nandor: …Creepy paper… oh, multipack!

Sztavrogin

Nandor: Get me some glitter.
Guillermo: Whatever for, Master?
Nandor: Oh, I want to do something special for the Immortal One's arrival. I'm going to sprinkle it on my face and on my body. Like Twilight.

1. évad 1. rész – Pilot
Evione

Nandor: We drank the blood of some people, but the people were on drugs and now I am a wizard.

1. évad 6. rész – Baron's Night Out
Sztavrogin

Guillermo: This is a picture of me as Armand from Interview with the Vampire. Played by Antonio Banderas. That was the first time I've ever seen an Hispanic vampire in mainstream, like, movies. And I said, „If he can do it, I-I… I can do it.”

1. évad 1. rész – Pilot
Sztavrogin

Laszlo [amikor a Baron lehúzza a gatyáját]: There it isn't!

1. évad 6. rész – Baron's Night Out
Sztavrogin

Laszlo: I seem to remember him having genitals.
Nadja: No, never. That is why he was such a good lover.

1. évad 1. rész – Pilot
Moyandra 

Nandor: Remember: there are no stupid ideas, just stupid people.

5. évad 8. rész – The Roast
Ufír 

Nandor: Have mercy on us, Colin Robinsons!

2. évad 5. rész – Colin's Promotion
Ufír 

Nadja: The problem with living with other vampires are the vampires I have chosen to stay with.

1. évad 1. rész – Pilot

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján