Hétköznapi vámpírok (2014) 165

What We Do in the Shadows
86' · amerikai, új-zélandi · vígjáték, horror 16

2 díj · 3 jelölés

A négy rémes haver, Viago, Deacon, Vadislav és a nyolcezer éves Petyr próbálja megtalálni helyét a modern társadalmunkban, ami nem könnyű feladat, lévén vámpírok. Nap mint nap szembetalálják magukat a divat, a technika és az internet jelentette nehézségekkel. Petyr szemet vet a huszonéves… [tovább]

angol

Képek 5

Szereposztás

Jemaine ClementVladislav
Jonathan BrughDeacon
Cori Gonzalez-MacuerNick
Taika WaititiViago
Ben FranshamPetyr
Chelsie Preston CrayfordJosephine
Stuart RutherfordStu
Rhys DarbyAnton
Jackie van BeekJackie
Hirdetés

Kedvencelte 45

Várólistára tette 134


Kiemelt értékelések

Charityy 

Muhaha ez haláli xdd
Végre nem egy tipik vámpíros film, épp azokat figurázza ki és milyen jól csinálja! Olyan jó poénok vannak benne!

Marcsi 

IMÁDTUK! :D
Szörnyen gagyi, de direkt! A vámpírok drótokon repkednek, ömlik mindenhol a kamuvér, nyilván koporsóban alszanak és szolgáik vannak. Minden fontos korból összepakoltak egy „albérletbe” vámpírokat, így igazán változatos a paletta. Aki már megcsömörlött a sok szexi vámpíros filmtől feltétlenül nézze meg, kihagyhatatlan! :D
ha a barátokkal kitalálnánk, hogy most klisés vámpírosat játszunk, pont ilyen lenne! xD

Jaj majd kihagytam, hogy az operatőri munka, külön óriási dicséretet érdemel, hatalmas pluszt ad a filmhez.

Serafina_Darion 

XD ez haláli (Első gondolat éjjel)
Nem rossz, kicsit beteges, kicsit morbid, kicsit életszerű és nagyon vámpíros. :D
Végül is a vámpíroknak is lehetnek gondjaik, rossz napjaik, elengedett szerelmeik, heccelős kedvük. :D
Nekem bejött ez a film. :D Aki teheti nézze meg, még léteznek vámpírok, a remény nem halt meg az Alkonyattal. :D

Honey_Fly 

Írnék értékelést, de nem emlékszem az elmúlt másfél órára. Elfelejtettem miről szólt a film. Weheheheheeee. Fárasztó nap után ajánlom további fájdalmas agyzsibbasztásra.

2 hozzászólás
LoneWolf 

Egyszerű, mégis egyedülálló darab az egyre elcsépeltebbé váló ál-dokumentumfilmek között. Idióta, de kedvelhető karakterek, akik mosolyogtató, mégsem undorító poénokkal dobálóznak egy olyan témában, amit eddig egyedül Leslie Nielsen tudott tisztességesen kifigurázni. Hiába amatőr kissé, (A bat-fight jelenet és Peter jelmeze mondjuk elég jól sikerült.) nem veszi magát komolyan és talán éppen ettől olyan szórakoztató, hisz nem árul zsákbamacskát. Nekem tetszett, szóval a vámpírok és egyéb éjszakai szörnyek kedvelőinek bátran ajánlom figyelmébe.

Rémálom 

Nagyon jót nevettem rajta, pedig már kezdtem csalódni a vígjátékokban. Kellemesen parodizálja a dokumentumfilmeket, és nagyon humoros volt látni a vámpírokat hétköznapi helyzetekben. :D Imádni való az összes párbeszéd kb. ("Öt éve nem mosogatsz!" "- A pokolban van a lelke. – Az mindegy, de hol a takarója?"), különösen szerettem Deacon vigasztaló beszédét és Stut. :D

Ad3lka 

Vicces, hogy tulajdonképpen milyen igényes ez a film. Tökéletesen interpretálja mind a valóságshow, mind a dokumentumfilm műfaját, a vámpírok hulla nevetségesek, de semmi sincs túljátszva. A szereplők, az előadásmód, a kameramozgás mind hozzávalói a hibátlan megvalósításnak, és végül egy meglepően okos, humoros filmben teljesednek ki.

Kija 

Régóta megakartam nézni ezt a filmet és nem volt csalódás, sőt…
Nem tudom mit toltak a készítők a film megírása közben, de zseniális lett, amit végül összehoztak. Nagyon jókat nevettem a filmen, imádnivalóan van kiparodizálva a vámpírok köré felépített ipar, a karakterek rettenetesen szerethetőek és ez a mű dokumentumfilm is remek formát ad az egésznek.
A kedvenc jelenetem, amire többször is visszatekertem, spoiler volt a házban, annyira viccesen lett megoldva, hogy alig bírtam abbahagyni a nevetést, de a spoiler is nagyon bejött vagy akár a Beast kilétét is említhetném. :D Stu és ahogy a technikát megismerteti a vámpírokkal vagy a vérfarkasos jeleneteket is említhetném, de egyszerűen túl sok lenne felsorolni, mert tele van a film marha jó jelenetekkel.
Stu sorsa nem volt nagy meglepetés, a vérfarkasokat is megkedveltem, de nagyon tetszett a lezárás is a kis elbájolással a végén. :)
Szerintem mindenkinek érdemes megnéznie, mert egy nagyon aranyos film és egy könnyed nyári délutánra tökéletes, persze vannak problémái, de nem olyan nagyok, hogy az embert idegesítsék. Én eredeti nyelven ajánlom, mert úgy a tökéletes azért.
Amúgy azt olvastam, hogy tervben van egy esetleges folytatás What We Do In The Moonlight címen, én nagyon remélem, hogy ez összejön majd, mert én nagyon szívesen látnám viszont a régi szereplőket és ezzel az írói-rendezői párossal az is csak jó lehet.

Zsu 

Először azt hittem, hogy nem fog tetszeni, de közben többször felnevettem rajta. Nagyon jópofa volt, bírtam az idióta szereplőket, az egész ál-dokumentumfilmet. Jól figurázták ki a vámpíros filmek hülyeségeit, és még a vérfarkasok is megjelentek.


Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Deacon: I think we drink virgin blood because… it sounds cool.
Vladislav: I think of it like this. If you are going to eat a sandwich, you would just enjoy it more if you knew no one had fucked it.

ancsr 

Stu: [Showing the vampires Google] Anything you want to find you type it in.

Viago: I lost a really nice silk scarf in about 1912.

Deacon: Yes, now Google it.

woolfe 

Yeah some of our clothes are from victims. You might bite someone and then, you think, 'Oooh, those are some nice pants!'.

Corvus_CoRex 

Vladislav: Well, I became a vampire when I was 16. That is why I always look 16. In those days, of course, life was tough for a 16 year old.

1 hozzászólás
kkata76 

Nick: Meghaltam. Ez eléggé kihatott a kapcsolataimra.

Corvus_CoRex 

Viago: Huuu~ Look! A ghost cup! Floating all by itself!

Corvus_CoRex 

Vladislav: Nick, are you a virgin at all?
Nick: Um, what?
Vladislav: Doesn't seem like… are, are you a virgin?
Jackie: Yes!
Nick: Um, no.
Jackie: You were a virgin when we were seeing each other?
Nick: Yeah, I was 12.

Juci 

Vladislav: Leave me to do my dark bidding on the internet!
Viago: What are you bidding on?
Vladislav: I am bidding on a table.

kkata76 

Vladislav: Nem ehetjük meg Stut és nem eszünk operatőrt sem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján