Renfield (2023) 212

1 díj · 4 jelölés

Drakula gróf lakája, Renfield új életre kel a mai New Orleansban, amikor beleszeret Rebecca Quincybe, a temperamentumos, de örökké agresszív közlekedési rendőrbe.

angol
magyar
angol

Képek 24

Szereposztás

Nicolas CageDracula
Ben SchwartzTeddy Lobo
AwkwafinaRebecca Quincy
Nicholas HoultRenfield
Shohreh AghdashlooElla
Jenna KanellCarol
Caroline WilliamsVanessa
Brandon Scott JonesMark
William Ragsdaleidősebb pap
Joshua MikelPhil

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 154


Kiemelt értékelések

Kriszti91 

Nekem nagyon tetszett! Imádtam a film hangulatát, a humorát és Nicholas Hoult arckifejezéseit xD Ben Schwartz-nak nagyon jó állt a rosszfiú szerep, spoiler Nicolas Cage is jó volt Drakulaként, elismerésem a sminkeseknek :D

amnézia 

Egy mondatban a film jellemzése: amikor az okos hülyéskedik – egyik kedvencem.

Örülök, hogy mégis megembereltem magam, és moziban néztem meg. Kár lett volna ott is kihagyni, és többet várni rá.
Az előzetes alapján egy stílusos, zúzós popcornmozira számítottam – ehhez is lett volna hangulatom –, de ez kérem, színtiszta pszichológia, drakula-történetbe ágyazva, valid tanulsággal, amellett, hogy a mondat elején említett tulajdonságok is megvannak benne, mindez pedig igazán élvezetessé teszi.
Drakula a nárcisztikus személyiség tankönyvi példája, aki komoly lelki nyomást gyakorol a társára, hogy a bűvkörében tartsa. Pl. a „Nélkülem egyedül vagy, nincs rajtam kívül senkid", „Valójában te vagy a hibás, én vagyok az igazi áldozat" klasszikus mondatok. És valóban, az ilyen toxikus kapcsolatokból az önismeret, az önértékelés felépítése a kivezető út. Fontos ugyanakkor a saját hibák elismerése is, az áldozati szerepből való kilépés (elsősorban szimbolikusan, illetve a gyakorlatban is), amire szintén utal a film.
Megvett magának Renfield karaktere, kezdve a film elején látható rövid kis történetével. A stílusváltás előtt nekem jobban bejött; a haja még hagyján (nekem tetszett kócosan), de a borzalmas új ruháinál a múlt századból itt ragadt outfitje is ezerszer jobb volt :D (ezzel nyilván a rendezők is tisztában vannak, és tudatos döntés volt).
Quincy az elején irritált, erőltetettnek találtam, de a maffiózókkal való első találkozása után ez megváltozott. Szimpi volt, ahogy uralta és kezelte a helyzetet. Ha már maffiózók: ez a szál kevésbé tetszett, én másfelé vittem volna az eseményeket Drakulával, de annyi baj legyen.
Ami pedig a látvány és a gyilkosságokat illeti: nem rossz, nem rossz, megadták a módját. :P

Jelenleg ez is bekerült 2023 TOP 5 legjobbjai közé.

1 hozzászólás
Lexy

Tulajdonképpen csak Nicholas Hoult miatt akartam megnézni ezt a filmet moziban. Kicsit tartottam is tőle, hogy nem nagyon fog tetszeni, hiszen sosem érdekelt különösebben a Drakula-mítosz (mondjuk ő itt pont mellékszereplő), de pozitív csalódás volt és végig nagyon élveztem.
Teljesen más szemszögből közelíti meg a Dracula történetet, mint azt vártam volna. Imádtam, hogy a Renfield és Dracula között lévő toxikus kapcsolatot egy modern köpönyegbe bújtatták.
Sok jó poén, vicces karakterek, és nagyon tetszik, hogy végig nem veszi magát túl komolyan a film. Kicsit viszont sokaltam a harcot és a véres jeleneteket, mondjuk ez már az én hibám, elég alacsony az ingerküszöböm ebből a szempontból.
Ja, és Nicolas Cage zseniális, mint Dracula, mintha ráöntötték volna ezt a szerepet! :D

LoneWolf 

Not my cup of blood…
Úgy tűnik, hogy túl nagy kérés manapság egy élvezhető, igazán minőségi vámpíros filmet kérni. A Renfield alapötlete nem lenne rossz, de a kivitelezése egy átlag (vagy talán egy picivel erősebb) Netflix-es produkció színvonalán van, így nem is értem, miként engedhették ezt moziba. (A „star power” miatt?)
Minden esélye megvolt rá, hogy ez legyen a Dracula halott és élvezi modern utódja, de sikerült túl komolyan vennie magát. Vígjátéknak lapos, a téma legjobbjaihoz mérten pedig egyszerűen túl bugyuta, így végeredményben két szék közé esik. Valahogy a tavalyi Nappali műszak jutott róla eszembe.
Persze nem volt teljesen reménytelen, hisz tetszett például a felvezetés, ahogy a Lugosi Béla féle klasszikus Draculához kapcsolta az egészet, plusz a toxikus kapcsolatokra / társfüggőségre építő tanulsága is elismerésre méltó, de 80%-ban olyan erőtlen és semmilyen maradt. Mindenből beleszórtak egy picit, vér, humor, akció, örökérvényű mondanivaló, megkeverték, aztán szevasz. Két poén mosolyogtatott meg igazán: spoiler, minden más többnyire ült. Dracula képességeivel mondjuk nem fukarkodtak és akadt benne pár látványosabb jelenet, mint pl. a letépett karokkal való verekedés, meg dobálózás, de meh… ettől még nem fogunk rá évek múltán is emlékezni. Nicolas Cage láthatóan lubickolt a szerepben, de még így is ő a gróf egyik legbénább kiadása a máig listavezető Penge 3-ban látott után. Számomra Dracula egy elegáns, mégis tiszteletet parancsoló egyéniség, de eme tulajdonságaiból valahogy egyik sem jött itt át. Őrült és manipulatív. Ennyi. Hoult Renfieldjéről meg valahogy nem hittem el, hogy egykor családos ember volt, ahogy Awkwafináról sem, hogy aktív rendőr, mert ennél talán még Frank Drebin is hitelesebb zsaru figura.
Sajnos ezt még vámpír fanoknak sem szívesen ajánlanám, mert ennél sokkal jobb darabokra lelhetnek a témában.

9 hozzászólás
Kiskakukk 

Nem. Nekem ez nagyon nem…

Bocs azoktól, akiknek ez tetszett, de szerintem erőltetett, béna és főleg roppant kínos volt.
Szívem szerint 1 csillagra értékelném, de adok rá még egyet, mert a lábtörlős poén viszont nagyon jó volt.

10 hozzászólás
Leah 

10/10* vicces, véres trancsíros és volt végülis egy üzenete. :D
Őszintén nem kell tőle sokat várni. Úgy ültem be h nem vártam semmit. Erre végig élveztem az egész filmet.

Irasalgor 

A Renfield egy urban fantasy és horrorvígjáték keretei között elmesélt pszichológiai tanmese a szubmisszív emberekről, valamint arról, hogy a munkahely hogyan válhat egy börtönné, ha képtelenek onnan felállni az emberek és hagyják magukat manipulálni. Mindezt azonban nem egy társadalmi dráma keretein belül meséli el, hanem egy valóban humoros akcióvígjáték történetén keresztül, amely megfelelően kompakt ahhoz, hogy a mondanivaló üssön, de közben pedig maximálisan szórakozni is tudjunk, ha nem bánjuk a véresebb jeleneteket. Persze, ettől még senki nem fog tömegével felmondani a munkahelyén és az életünk sem fog megváltozni, ahogyan korszakalkotónak sem mondhatjuk a filmet, de ha csak egy picit elgondolkodunk azon, hogy a munkavállaló és a munkáltató lényegében egymásért van és nem függ az életünk egy főnöktől, akkor már megérte.

Értékelés: 7.5/10

L_Reggie 

Baromság, de szerintem az az élvezhető baromság. Szerintem Drakula design-ja nagyon jó volt, vagány volt, és Cage-re szabták, aki ezt ki is használta, szerintem jól játszott. Pont belül maradt azon a vonalon, hogy ne váljon idegesítő ripacsnak. Hoult a szokásosat hozza, ezt a szerethető creep-et, sok újat nem nyújott, de azért jó volt. A harcjelenet nagyon tetszettek, szerintem remekül voltak kitalálva és kamerázva. Szeretem Awkwafina-t, itt is szimpatikus volt. A finálé kellően őrült volt, ment a dara rendesen, ezt értékeltem. :D A zenékn is bejöttek.

hankman 

Nicolas Cage kiváló volt Drakula szerepére!

Roboraptor 

A Renfield bátor vállalása, hogy kicsit más szemszögből dolgozza fel a Drakula mítoszt. A vérszomjas gróf ezúttal mellékszerepbe kerül, hogy famulusa mesélhessen sanyarú sorsáról förtelmes főnöke mellett. A film azonban egy ponton a főszereplőjéhez hasonló identitásválságba kerül. Nem tudja eldönteni, hogy a számos beemelt cselekményszálból és hangulatból melyiket is fejtse ki igazán. Részben horrorkomédia, részben akció-vígjáték, részben pedig önsegítő terápiás film – miközben egyikben sem tud kiteljesedni.

Spoilermentes kritika: https://www.roboraptor.hu/2023/04/17/renfield-film-kritika/


Népszerű idézetek

amnézia 

Drakula: Aki nincs énvelem, az élelem.

Corvus_CoRex 

Teddy Lobo (miközben menekül a rendőrök elől a kokóval): Én receptre kapom ezt a gyógyszert!

7 hozzászólás
Lexy

Mark: What if you were to stop focusing on his needs, what would happen?
Renfield: He won't grow to full power.
Mark: Exactly. He won't grow to full power. What? That's so weird. Why would you phrase it like that? But, yes.

Virtual_Angel 

Dracula: – Some call me the dark one; others, the lord of death. To most, I am simply known as…
Trevante: – Renfield's boss!

Ódor_Endre 

– Can you order me a number three? The toilet just ordered a number two.

Ódor_Endre 

Dracula: I am the dark poetry in the hearts of all mankind.

Virtual_Angel 

Renfield: – I am enough. I deserve happiness. And I take full charge of my life today!

Virtual_Angel 

Tedward Lobo: – Do you know who the fuck I am? I'm Teddy fucking Lobo.
Dracula: – I am Count Dracula.
Tedward Lobo: – You win.


Hasonló filmek címkék alapján