Éjsötét árnyék (2012) 372

Dark Shadows
113' · amerikai · vígjáték, fantasy, horror 16

0 díj · 1 jelölés

A Collins család Amerikába ment 1752-ben új életet kezdeni. Meggazdagodtak a halászatból, és kisvárost építettek Maine államban, ami a nevüket viseli. Két évtizeddel később Barnabas vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Ám elkövet egy hibát, összetöri egy boszorkány… [tovább]

Magyar

Képek 11

Szereposztás

Johnny DeppBarnabas Collins
Michelle PfeifferElizabeth Collins Stoddard
Helena Bonham CarterDr. Julia Hoffman
Eva GreenAngelique Bouchard
Jackie Earle HaleyWillie Loomis
Jonny Lee MillerRoger Collins
Bella HeathcoteVictoria Winters / Josette DuPres
Chloë Grace MoretzCarolyn Stoddard
Gulliver McGrathDavid Collins
Alice CooperAlice Cooper (önmaga)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 46

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

molly_

Láttam a filmet amikor kijött, de most már csak arra emlékeztem, hogy sokat nevettem rajta. Szeretem a hangulatot, a zenéket és a színészeket, a film első fele még nagyon tetszett, ahogy Barnabas ismerkedik az autókkal, a TV-vel, stb. :D Maga a történet viszont elég gyenge, a vége már egyáltalán nem jött be, összecsapottnak éreztem.

Szeszj

Imádom, az egyik kedvenc filmem, már láttam egyszer és akkor is nagyon tettszett, de most még jobban. Nem gondoltam volna először hogy tetszeni fog, annyira nem fogott meg az előzetese, de kellemeset csalódtam! :D Imádom Johnny Depp-t és ebben is jól hozta a szerepét, állati volt! A többi szereplői is jó volt. Nekem ez a film még többször nézős! :D

krlany 

A szereplőgárda félelmetesen jó. A vérbeli rock 'n' roll meg pláne… a film soundtrackjével levettek a lábamról, nagyon ütős… de a filmről kicsit azt gondolom, hogy nem tudja mit akar… mondjuk fricska a vámpírfilmeknek? és akkor mindjárt itt az egyik áthajlás… az Ed Wood-ban Lugosi tanítja Depp-et a hipnózisos kézmozdulatra ezzel a szöveggel: https://snitt.hu/idezetek/32840 és nicsak, itt már megy is.:) arról nem is beszélve, hogy Bélánk vámpírja is itt van… spoiler … tele van humorral tűzdelt klisékkel, ami paródiaalapnak jó… csak hát akkor meg, kellett volna még bele egy kis kraft, így olyan félutas… langyos… igazából ez is egy Burton-mese, csak nem eléggé Burton, és nem eléggé mese… de délutáni matinénak jó lesz…

Haspók 

Nagyon tetszett, mint bármelyik Tim Burton film, amit eddig láttam.
A Burton féle látványvilág, a színészek játéka, a történet – minden rendben volt.

szymba23 

Egyáltalán nem tetszett, pedig jó pofa volt az előzetes. Alig vártam, hogy vége legyen, se vicces nem volt, se érdekes.

Syan 

Tetszett, mint minden ami Tim Burton. A látványvilága most is zseniális, a szereplők nem kevésbé. Inkább nevettem, mint borzongtam, de azért még nézni fogom ha adják. :)

AniTiger

Johnny Deppnek minden jól áll. Helena Bonham Carternek is minden jól áll. Tim Burton fantasztikusan rendez.
De ha ez a három stimmel, akkor mégis miért nem volt iszonyatosan-szuper-csodás-fantasztikus-de-mocsok-jó a film?

3 hozzászólás
Lunemorte

Érdekes gótikus történet (bár végig kiszámítható), Johnny Depp és Eva Green fergetegesen alakítottak. Jókat nevettem Johnny Deppen, bár néha már sajnáltam is. Jobb volt ez összességében, mint amire számítottam. Azért lehetett volna jobb Alice Cooper szám is benne. :D

Gothic01 

Nem egy „agyam eldobom, annyira hihetetlenül ütős” ligában játszó film, de nem is az, az alpári, buta, önmagát is parodizáló hülyeség, mint aminek a különféle tévécsatornákon leadott előzetesei bemutatni igyekeztek az Éjsötét árnyékot – amiknek a hatására évekig teljes mértékben hidegen is hagyott, annyira félresiklatták benne mind a tartalom felvázolását, mind a stílus, a hangulat bemutatását.

Ilyesféle vígjátékokat szívesen elnézegetnék hébe-hóba, tele van tömve öniróniával, adottak kissé túltoltan színpadias fellépések a főszereplő részéről, ám nem lesz tőle az összkép nevetséges, – talán a végső, nagy összecsapás egyes részleteitől eltekintve – a karakterek ki vannak dolgozva, a hátterek ki vannak dolgozva, a motivációk ki vannak dolgozva, olyan mód, hogy másféle tálalással zavartalanul lehetne belőle komolyabb vámpíros film is. Ezt azért értékeltem, mert személtette, hogy noha fő alkotórész a humor, maguk a készítők mégse viccelték el a munkát, nem alacsonyították le a filmet egyfajta nonszensz, debil, szakmai poén szintjére. – Száz szónak is egy a vége; egy vígjátékhoz is kell intelligencia az illetékesek részéről. – Az egészbe pedig életet lehel egy különlegességet biztosító, kissé morbid atmoszféra, ami kiemeli a tömegből, ami azt a benyomást kelti, hogy egy miénkre nagyon hasonlító… mégis valamiben más világban jár a néző. Mondhatni minden négyzetcentiméterről bűvölik a közönséget Burton stílusának jellegzetességei.

A majdnem 200 éves elzártság után ’70-es évekbe csöppenő vámpír korfelfedezése szórakoztató volt, főleg a McDonald's logóval való találkozása, a lávalámpa meg a tévé felfedezése és a beszélgetése a „kedves, borzas fiatalokkal”, a környék hippi csapatával. Depp hozta a jól megszokott többé-kevésbé dilis figuráját, – aminek a bőrében nyilvánvalóan komfortosan mozog – a hatást fokozta, hogy ordított róla, hogy ezúttal vér komoly, arisztokratikus higgadtsággal komolyan veszi ő minden egyes szavát, és Jack Sparrow-val ellentétben inkább… a korbeli elcsúszásból adódó helyzetkomikum áldozata.

Ám a film igazi sztárja mégis Eva Green volt, akitől már láttam zseniális alakításokat, akár a Londoni rémtörténetek (2014–2016) – beli boszorkányról, akár a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei (2016) nevelőnőjéről, akár a Az arany iránytű (2007) – ben nyújtott mellékszerepéről volt szó, de az Éjsötét árnyékban nyújtott teljesítménye alapján őszintén csodálkozok, miért nem adnak ennek a nőnek gyakrabban gonosz szerepeket. Valami lenyűgöző volt! A mimikájával előadott démoni kisugárzás, – főként a plakáton is látható vörös ruhában – a mindenre elszánt bosszúszomjas szörny… nem is beszélve az őrületet tartalmazó képkockák megformálásáról… A jeleneteiben kivétel nélkül uralta a képernyőt.

A vége környékén zajló eseménysokasággal nem vagyok kibékülve; a Chloe karakterét illető meglepetés ugyan tetszett, mint ahogy a ház életre kelése is, de ezektől függetlenül egyszerűen azt éreztem, hogy ez már valahogy sok. Túlzás. Túltolása annak, amit ebből a szakaszból ki lehetne hozni. Kicsit kilógott az addig mutatottak hangulatából. Az viszont nagyon jó dolognak tartottam, hogy bár rengeteg karakter lett foglalkoztatva, senkit se éreztem úgymond tölteléknek, mindenkinek megvolt a maga szála, mindenki szála meg is kapta a figyelmet, szépen végig lett vezetve.

Alice Cooper felbukkanásakor nagyon meglepődtem. Meg szélesen vigyorogtam is persze – pláne, hogy ennyit mutatták, nem pedig csak „jól van, megérkezett” alapon pár másodpercig. ^-^ Azt ellenben fenntartom, hogy a cselekmény idejére a bejátszottaknál sokkal jobb számai is megjelentek, szóval ha már a Black Sabbath-tól a Paranoid futott Barnabas és Carolyn beszélgetésekor, akkor Coopertől is mehettek volna ütősebb slágerek.

OFF: A vége arra engedett következtetni, hogy lehet folytatás, mégse találom. Ezek szerint meghiúsult?

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Andro 

Ereszkedj térdre és csodás ajkaiddal csókolgasd szaporán csupasz tomporom.

s_l_m

Az ember fia büszke lehet arra, amit épít; de ne feledd, a család az egyetlen igazi kincs.

Ercsusz 

Elizabeth Collins Stoddard: Támogatja a nemek egyenlőségét?
Victoria Winters: Ugyan, dehogy. Akkor nem bírnánk a férfiakkal.

Ercsusz 

Dr. Julia Hoffman: Tudja, mi az, hogy pszichiáter?
Barnabas Collins: Sajnos ismeretlen számomra a szó, de úgy sejtem, hogy egyfajta amerikai ínyencség lehet.
Dr. Julia Hoffman: Nem, az egy olyan orvos, aki az elme betegségeit kezeli. Az én szakmám is ez. Nos…. Hol született?
Barnabas Collins: Liverpoolban.
Dr. Julia Hoffman: : Leírná nekem a várost?
Barnabas Collins: Szennyes. Szívjuk a kormot, szagoljuk az éjjeliedények kiürített tartalmát. Vizelet bűzétől terhes a lég.

s_l_m

A szerelem jog arra, hogy sose kelljen mondanod: bocsánat.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján