Éjsötét árnyék (2012) 513

Dark Shadows
113' · amerikai · vígjáték, fantasy, horror 16 !

0 díj · 1 jelölés

A Collins család Amerikába ment 1752-ben új életet kezdeni. Meggazdagodtak a halászatból, és kisvárost építettek Maine államban, ami a nevüket viseli. Két évtizeddel később Barnabas vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Ám elkövet egy hibát, összetöri egy boszorkány… [tovább]

magyar

Képek 11

Szereposztás

Johnny DeppBarnabas Collins
Michelle PfeifferElizabeth Collins Stoddard
Helena Bonham CarterDr. Julia Hoffman
Eva GreenAngelique Bouchard
Jackie Earle HaleyWillie Loomis
Jonny Lee MillerRoger Collins
Bella HeathcoteVictoria Winters / Josette DuPres
Chloë Grace MoretzCarolyn Stoddard
Gulliver McGrathDavid Collins
Alice CooperAlice Cooper (önmaga)

További szereplők

Kedvencelte 62

Várólistára tette 128


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Minden adott ahhoz, hogy ez egy nagyszerű, sötéten humoros, vámpíros Tim Burton film legyen. Johnny Depp első pillantásra, még ezzel az idétlen frizurával is szerelem, Helena Bonham Carter sajnos nem sok szerepet kapott, de cserébe Michelle Pfeiffer nagyon vagány. Valamiért azonban elég sótlan lett az egész. Nézette magát és az elejét kifejezetten élveztem is, de nem hagyott bennem sajnos mély nyomot. A hangulat és a zenei világ azonban csillagos ötös, csak a cselekmény lett kicsit gyenge.

molly_

Láttam a filmet amikor kijött, de most már csak arra emlékeztem, hogy sokat nevettem rajta. Szeretem a hangulatot, a zenéket és a színészeket, a film első fele még nagyon tetszett, ahogy Barnabas ismerkedik az autókkal, a TV-vel, stb. :D Maga a történet viszont elég gyenge, a vége már egyáltalán nem jött be, összecsapottnak éreztem.

krlany 

A szereplőgárda félelmetesen jó. A vérbeli rock 'n' roll meg pláne… a film soundtrackjével levettek a lábamról, nagyon ütős… de a filmről kicsit azt gondolom, hogy nem tudja mit akar… mondjuk fricska a vámpírfilmeknek? és akkor mindjárt itt az egyik áthajlás… az Ed Wood-ban Lugosi tanítja Depp-et a hipnózisos kézmozdulatra ezzel a szöveggel: https://snitt.hu/idezetek/32840 és nicsak, itt már megy is.:) arról nem is beszélve, hogy Bélánk vámpírja is itt van… spoiler … tele van humorral tűzdelt klisékkel, ami paródiaalapnak jó… csak hát akkor meg, kellett volna még bele egy kis kraft, így olyan félutas… langyos… igazából ez is egy Burton-mese, csak nem eléggé Burton, és nem eléggé mese… de délutáni matinénak jó lesz…

Haspók 

Nagyon tetszett, mint bármelyik Tim Burton film, amit eddig láttam.
A Burton féle látványvilág, a színészek játéka, a történet – minden rendben volt.

farkas_niki 

Szórakoztató, hangulatos film volt. A díszletek, a hatalmas ház berendezése és a vámpír-téma is tetszett, valamit mégis hiányoltam belőle

AniTiger 

Johnny Deppnek minden jól áll. Helena Bonham Carternek is minden jól áll. Tim Burton fantasztikusan rendez.
De ha ez a három stimmel, akkor mégis miért nem volt iszonyatosan-szuper-csodás-fantasztikus-de-mocsok-jó a film?

3 hozzászólás
szymba23

Egyáltalán nem tetszett, pedig jó pofa volt az előzetes. Alig vártam, hogy vége legyen, se vicces nem volt, se érdekes.

Lunemorte 

Érdekes gótikus történet (bár végig kiszámítható), Johnny Depp és Eva Green fergetegesen alakítottak. Jókat nevettem Johnny Deppen, bár néha már sajnáltam is. Jobb volt ez összességében, mint amire számítottam. Azért lehetett volna jobb Alice Cooper szám is benne. :D

Riszperidon

Tartottam ettől a filmtől, és nem gondoltam, hogy ennyire fog tetszeni. Eddig is sejtettem, hogy szeretem Tim Burtont, de ez minden filmjével egyre inkább így lesz.
A helyzet, hogy rögtön az elején, mikor megérkezünk a hetvenes évekbe, és megszólal a Nights in White Satin, ott már meg is vett kilóra, ez van. A további felcsendülő zenék is nagy kedvenceim, és hát ott volt Alice Cooper. Nem beszélve a zseniális színészekről! Eva Greent ugyan még „normális” ember szerepében nem láttam, de a kattantat úgy adja itt is, hogy csak pislogtam, és néha egy kanál vízben tudtam volna megfojtani!
Be kell valljam, mikor csak részleteket láttam a filmből, azt hittem, hogy egy teljes agyatlanság, de a maga Tim Burton módján nagyon is van mondanivalója. Szerettem elejétől a végéig, és nagyon örülök, hogy hosszas halogatás után végül megnéztem!


Népszerű idézetek

GentleRain 

Ereszkedj térdre és csodás ajkaiddal csókolgasd szaporán csupasz tomporom.

sofiasaymun 

Carolyn: Te nagyon el vagy szállva.
Barnabas: Tán láttál röpülni?

Ercsusz 

Elizabeth Collins Stoddard: Támogatja a nemek egyenlőségét?
Victoria Winters: Ugyan, dehogy. Akkor nem bírnánk a férfiakkal.

s_l_m

Az ember fia büszke lehet arra, amit épít; de ne feledd, a család az egyetlen igazi kincs.

Ercsusz 

Dr. Julia Hoffman: Tudja, mi az, hogy pszichiáter?
Barnabas Collins: Sajnos ismeretlen számomra a szó, de úgy sejtem, hogy egyfajta amerikai ínyencség lehet.
Dr. Julia Hoffman: Nem, az egy olyan orvos, aki az elme betegségeit kezeli. Az én szakmám is ez. Nos…. Hol született?
Barnabas Collins: Liverpoolban.
Dr. Julia Hoffman: : Leírná nekem a várost?
Barnabas Collins: Szennyes. Szívjuk a kormot, szagoljuk az éjjeliedények kiürített tartalmát. Vizelet bűzétől terhes a lég.

s_l_m

A szerelem jog arra, hogy sose kelljen mondanod: bocsánat.


Hasonló filmek címkék alapján