Frászkarika (Frászkarika 1.) (2011) 159

Fright Night
106' · amerikai, indiai · vígjáték, fantasy, horror 18

Charlie Brewster életében végre minden sínen van: a gimi krémjéhez tartozik, a legmenőbb csajjal jár. Annyira kúl arc, hogy még a legjobb barátját is szívatja. A bajok akkor kezdődnek, amikor Jerry beköltözik a szomszédba. Jófej srácnak tűnik, de valami nem stimmel vele: senki, beleértve Charlie… [tovább]

angol · magyar
magyar

Képek 44

Szereposztás

Anton YelchinCharley Brewster
Colin FarrellJerry Dandrige
David TennantPeter Vincent
Toni ColletteJane Brewster
Imogen PootsAmy Peterson
Reid EwingBen
Christopher Mintz-PlasseEd
Dave FrancoMark
Emily MontagueDoris
Will DentonAdam

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 72


Kiemelt értékelések

Honey_Fly 

Tökéletes a két címke, a vígjáték és a horror. Sokkal vígabb játék, mint az eredeti, ’85-ben készült verzió (Veszélyes éj / Frászkarika (1985)) ami egyébként nekem nagyon tetszett. spoiler Neves szereplőgárdát válogattak össze méghozzá nagyon eltaláltan. Mindenkihez tökéletesen illette a karaktere. Szegény Anton Yelchin… Sajnálom, igazán szimpatikus fiatalember volt. Pontosan a színészek miatt sejtettem ugyan, hogy nem lesz durva hentelés de azt gondoltam, hogy horror remake-nél kötelező a jobban rémisztés. Nos, egész máshonnan közelítették meg az újragondolást. Kiemelték a komikus elemeket és inkább szórakoztatni akartak, mint ijesztgetni. Ez tökéletesen sikerült is. Könnyed esti film akár gyengébb idegzetűeknek is.

kkata76 

Még mindig nagyon szeretem ezt a filmet, David Tennant egyszerűen zseniális, és nekem Colin Farrell jobban tetszik ebben a szerepben, mint az eredetiben Chris Sarandon. Bár ő is nagyon jó volt.

Jadeline

Na kérem: Nem is volt annyira rossz.
Sõt, érdekes hogy szórakoztatott, pedig mindent sejtettem már az elején és valójában nem is volt film… :D
Amikor kijött és láttam valami részletet belõle, akkor még azt mondtam baromságot nem nézek. De akkor én még nem tudtam Tennant-rõl, így tényleg nem volt semmi ami miatt érdekelt volna. Viszont ez megváltozott és nem hagyhattam ki.
Miatta legalább érdemes volt baromságot nézni. :)
A csillagok mindegyikét szinte Peter Vincentnek adtam!
@Londonna köszönet neked, mivel a filmes képek is „ hatottak " rám! :D

5 hozzászólás
Kija

Régóta a várólistámon csücsült ez a film és nem okozott csalódást, én remekül szórakoztam rajta. Persze nem kell nagy világmegváltó filmre számítani, de a történet jól van kitalálva, az akció jelenetek izgalmasak, pont annyira sötét a film amennyire kell és jól vegyülnek a horror és a vígjáték elemei is, még a vámpír mítoszt is érdekes közelítik meg az alkotók. A szereplők mind kedvelhetőek és izgul értük az ember, még Charley barátnője sem idegesítő pedig féltem tőle, hogy az a tipikus buta szőke liba lesz, akivel csak a baj van. Ramin Djawin is kitett magáért, a film zenéje is remek. A Peter lakásán zajló akció ötletes és nekem nagyon tetszett a film végső megoldása is a problémára, ilyen leszámolást én még nem láttam vámpíros filmben, de nagyon ötletes. A színészek pedig remekelnek a szerepeikben, főleg a főhármas Anton Yelchin, David Tennant és Colin Farrell tudja igazán megmutatni magát, de a többiek is jók. Én örültem volna, hogyha a film hagyott volna egy kis időt az elején, hogy jobban megismerjük a karaktereket és nem rögtön a történet közepébe csöppentünk volna bele, illetve a leges legvége sem jött be a filmnek, de 1 csillagnál többet ezekért nem akarok levonni.
Az eredeti filmet még nem láttam, de ezután majd valamikor azt is meglesem.

Londonna 

A film alapvetően (nagyon) nem nagy szám, amerikai tömegtermék. Én David Tennant miatt mentem el megnézni anno a moziba. Ha nem játszott volna benne, eszembe sem jutott volna elmenni rá. Benne viszont nem csalódtam, zseniálisan hozta Peter Vincent karakterét. Szóval én elfogultságból mentem el rá, s ilyen szempontból nem volt – akkora – csalódás.

Nem tudom, én egyáltalán nem tudtam a legkevésbé sem komolyan venni, és szinte végig visítoztam a röhögéstől. (Megtehettem, párom meg én voltunk egyedül az üres moziteremben. :)) Gagyinak rendkívül gagyi, azonban a szombat délutánomat feldobta, végignevettem az egészet, jól esett nevetni.

Nekem a számítógépes technikával szúrták el a filmet. Elég lett volna bőven egy igazán jó sminkmester, a hosszú fogak és a kontaktlencse. Így inkább egy hatalmas vicc volt az egész, mint ijesztő…

Többször olvastam már kritikaként, hogy ez a film „vígjátéknak nem elég poénos”… Hát én nem tudom… Nyilván ízlés kérdése, de szerintem ebben a filmben pont az a jó, hogy „önmaga paródiája”, képtelenség komolyan venni, annyira rossz, hogy az már jó. :) Én végigfetrengtem az egészet, félni viszont egyáltalán nem féltem, ez tény. De nem is baj, mert utálom a horrorokat…

mandu 

Ha jól emlékszem, akkor 12-13 évesen láttam először és már akkor nagyon megszerettem. Azt követően vagy hússzor megnéztem, de egyszer sem untam el magam közben. Hihetetlenül vicces, sokszor röhejes, baromi ütős, a zenéket is nagyon eltalálták és a horrorelemekből is pont annyit tettek bele, amennyit kellett. Nem kifejezetten mondanám rémisztő filmnek, ez inkább olyan paródiaszerűség, amit akár komolyan is lehet venni, de nem szükségszerű.
A szereplők kedvelhetőek, a színészek jól hozzák a karaktereiket és úgy összességében semmi baj nincs az alapkoncepcióval. A baj az, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy bárkinek is a kedvencévé váljon. Oké, hogy szuper egyestés kikapcsolódást nyújt, de ennél többet nem kell és nem is szabad beleképzelni. Szeretem, mindig is szeretni fogom, de nem lesz tele vele a falam és nem akarom megmutogatni a barátaimnak. :D
https://66.media.tumblr.com/tumblr_lv9rfrHu7q1qc3759o1_500.gif
Peter Vincent pedig kiköpött Jack Sparrow . Kis hülyém <3 :D

lipotdorka

Ezt igazából csak Tennant miatt néztem meg, kíváncsi voltam, hogy alakít más környezetben. Megállta a helyét ;)
Az eredetit nem láttam, így nem igazán van összehasonlítási alapom, de egynek elment.

Kikiriki

oh…hát ez kicsit gyenge volt. Nem igazán élveztem. Unalmas volt, de legalább a vámpír creepy volt.

Bettina_Puskás

Szeretem, amikor váratlan gyöngyszemre találok. Csakis Colin Farell-nek köszönhetem, hogy belekezdtem ebbe a filmbe és oda meg vissza voltam érte :D És ha még attól el is tekintünk, hogy Colin itt tényleg superhandsome *_*, akkor is marad jó pár ok, amiért tetszett. Nem szabad elfelejtenem megemlíteni, hogy bizony David Tennant sem volt utolsó ok! :D Horror-vígjáték műfajban nem igazán találok ínyemre valót, kivéve párat, viszont ez magasan a többi fölé emelkedik. Komolyan: mosolyogva féltem :D

Drucocu

Már nagyon régóta ismerem a film zenéjét és imádom. Ramin Djawadi szerintem hatalmasat alkotott. Ezért döntöttem úgy, hogy megnézem.
Mivel a film elejéről és végéről teljesen más a véleményem, kettéosztom az értékelést:
1. Nagyon jól kezdődött. Már a film legelején volt egy karakter, aki nagyon tetszett. Aztán persze meghalt, ahogy az lenni szokott.
Vicces volt, úgy, hogy nem akart vicces lenni. Imádtam a poénokat, amik nem is poénok voltak, szimplán lehetetlen szituációk.
Csomószor megijedtem, és igen, rettegtem. Komolyan! Leállítottam a filmet, mert hallottam valami zajt, és teljesen rám tört a frász. Kiderült, hogy csak az alattam lévő szomszéd farigcsált valamit. :D
Colin Farrell k*va jól néz ki! És az a gonosz fej! Félelmetesen dögös. :D
Szóval élveztem az egészet… a film közepéig.
2. Az üldözéses résszel kezdődött a teljes hanyatlás. Na jó, nem teljes, de hanyatlás.
Unalmas üldözés, unalmas menekülés… tulajdonképpen nem is kéne írnom mást, ez tette ki a film második felét. Semmi félelem, semmi ijesztgetés. A poénok itt már erőltetettek voltak.
Miért? Miért kellett Colinnak ennyire ronda fejet csinálni??? Meg úgy egyébként a vámpíroknak? Jó, tudom, mert azt hiszik a drága filmkészítők, hogy majd így félelmetes lesz… hát nem. És minek ennyi fog?? Béna lett :/
Egyedül Peter Vincent javulása keltette fel a figyelmemet ebben a részben. Igazán szimpatikus, szerethető figura lett. (Az elején viszont nem igazán tetszett a stílusa, de nyilván nem mondtam újat, hiszen a főszereplőnek sem)
A szerelmi szálat pedig úgy ahogy van, törölném. Anélkül egy tök jó „felnőtteknek” készült film lenne, az egész nyáladzás viszont teljesen tinihorrort csinált belőle. Ezért hát fogalmam sincs, ki a célközönsége ennek a filmnek.
A zene miatt viszont baromira érdemes megnézni. :D


Népszerű idézetek

Londonna 

Egyszer azt álmodtam, hogy sárgarépák üldöznek bozótvágóval.

2 hozzászólás
Londonna 

Ó, a fenébe. Ehhez mégsem ittam eleget.

Londonna 

Ha meztelenek vagytok, muszáj odanéznem!

Londonna 

Ne tegyél olyat, amit én se tennék! Kevés ilyen dolog van. Mondjuk, a mini-golf és a sushi…

Bettina_Puskás

Peter Vincent: Csapóajtó. Én is ilyeneket használok otthon.
Charley : Vajon mit tarthat ott?
Peter Vincent: Hát, csak egy módon deríthetjük ki.
Charley : Le akar menni!?
Peter Vincent: Mit szólsz? Mint egy jó randin, ha le itatsz, bármit megteszek.

Londonna 

Amy illata igazán rendkívüli volt. Mostanra már elillant, Charlie. Lenyűgöző lány, igaz? Szeretném megköszönni, hogy megismerhettem. Mellette újra fiatalnak érzem magam.

Londonna 

Don't do anything I wouldn't do. That doesn't narrow it down. That's like, mini-golf and sushi.


Folytatása

Összehasonlítás

Frászkarika


Hasonló filmek címkék alapján