Teen Wolf – Farkasbőrben (2011–2017) 285

Scott McCall átlagos középiskolás, aki másra sem vágyik, mint hogy észrevegyék, elismerjék. Ezért szó nélkül csatlakozik egy éjszakai rendőrségi akció önkénteseihez, ám az erdei kutatás közben megharapja egy vérfarkas. Élete ezután soha többé nem lehet már a régi…

angol · nincs
angol · nincs
angol · nincs
angol · nincs
angol
angol
angol
angol
angol

Képek 69

Szereposztás

Tyler HoechlinDerek Hale
Tyler PoseyScott McCall
Dylan O'BrienStiles Stilinski
Holland RodenLydia Martin
Crystal ReedAllison Argent
Linden AshbySheriff Stilinski
Melissa PonzioMelissa McCall
JR BourneChris Argent
Ian BohenPeter Hale
Seth GilliamDr. Alan Deaton

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 253

Várólistára tette 132


Kiemelt értékelések

Charityy 

Miért nem írtam még értékelést? :o
Nagyon a szívemhez nőtt a sorozat. Az eleje már olyan kis gagyinak tűnik, még csak bontakoztak ki a szálak, de arra is csak mosolyogva nézek vissza.
Voltak nem kedvelt cselekményszálak, spoiler de ez se zavar. Imádom a szereplőket. Főleg Styles és Lydiát. spoiler Nagyon fognak hiányozni, úgyhogy biztos újra fogom még nézni.

viky0222

Egy újabb olyan sorozat, amit nagyon sokáig meg sem akartam nézni, mégis kedvenc lett végül. A kezdet nem volt egyszerű, elég gagyi volt bizonyos szempontból, de a történetet elég hamar megszerettem. Mindig izgalmas és fodulatos. Az abszolút kedvencem a nogitsune-s részek, valamint a hatodik évad. az első tíz rész legalábbis, remélem az utolsó tízben sem kell csalódnom. És akkor a poénokról még szó sem volt. Zseniális!
A szereplők is nagyon a szívemhez nőtt. Egyértelmű, hogy nekem is Stiles lett a kedvencem. Nem lehet nem szeretni, a barátságukat Scottal is imádom. Allisont is nagyon szerettem, Argent aput pláne. Lydia szintén kedvenc, rengeteget változott és fejlődött az évadok alatt.
Nem tökéletes, voltak részek, amik nem jöttek be, dolgok, amik nem tetszettek, mint pl. spoiler
Nem ragozom tovább, én nagyon ajánlom a sorozatot, és türelmetlenül, de mégsem várom az utolsó tíz részt.

szymba23 

El sem hiszem, hogy vége… bőgök mint egy gyerek, akitől elvették a kedvenc játékát… Scott McCall és csapata meghatározta az elmúlt 6 évemet, fantasztikus élményeket éltem meg velük. Sírtam, nevettem, dühöngtem és együtt harcoltam velük a 100 rész alatt. Nem gondoltam, hogy valaha is eljön ez nap, amikor fel sem tudom fogni, hogy nincs többé.
Az első részt végig nevettem, miszerint „ez egy rakás hülyeség, egy csomó nyomival” de minden rész után egyre jobban megszerettem mindenkit, és az a sok nyomi, hétről-hétre új meglepetést hozott nekem, új kalandokat, amiket érdemes volt velük átélni.
Köszönöm ezt a 6 felejtetetlen évet!!

Greylupus

Egy „lájtos” tinisorozatnak gondoltam, de mivel farkas / vérfarkas szerepelt benne, hát nekikezdtem. Az első évad még nem is volt annyir ütős, de ami utána jött!
Kemény a sztori és imádom, hogy a forgatókönyvírók nem félnek beáldozni a szereplőket, legyen az főbb szereplő vagy apró mellékszereplő.
Imádom!

zsorzsi

Összegzésül 3 évad megnézése után:
Furcsa bakugrásokkal haladt a történet. Majdnem minden új rész elején elgondolkoztam, nem hagytam-e ki valamit. Gagyi megoldások vannak benne az átváltozásoknál, a harcoknál. Kivitelezését tekintve pedig valahogy teljesen a Buffy-ra emlékeztet. :) De mégis van benne valami, amitől továbbra is érdekelnek a folytatások. Évadról évadra egyre jobb és egyre összetettebb, szövevényesebb a történet.

A 3. évad mindenképpen kiemelkedő. Érdekessége, hogy két csúcspontja van, mert a 12. rész is olyan volt, mintha egy évadzárót látnék. Dylan O'Brien alakítása pedig az évad második felében igazán említésre méltó.
Jöhet a folytatás! :)

Bea_Csakegyolvasólány 

Kb. három éve kezdtem el először nézni, de a 3. évadnál abbahagytam, mert nem tetszett az utolsó epizódja. Most már visszanézve, elég érdekes volt. Nem mondom azt, hogy kedvencem lett, de tetszett a sorozat. Érdekes volt, eseménydús, néha szomorú, de voltak vidám részek is. Scott-ot megszerettem, bár őt néha sajnáltam, mert a szerelmi kapcsolatai elég lehetetlenek voltak az elején. Aztán ott Stiles és Lydia, akik abszolút kedvencek lettek, végül az évadok során még sok olyan szereplő jött, akit vagy utáltam vagy megszerettem.
Szóval, érdekes egy 6 évad volt. :)

justafangirl

Az egyik kedvenc sorozatommá vált az évek során. Imádom. ❤

Kemiviki 

1 évad: Ha nincs Derek, Peter és Stiles, akkor én sem tartanék ott a sorozatban ahol most vagyok. Egy gagyi vicc az egész. Scott pedig nagyon irritál.
5. évad B fele: Amennyire jó volt az évad első fele annyira nem tetszett a második vége. Itt volt a lehetőség egy atom durva évadvégnek, erre kapunk egy csöpögős, mézes mázas véget. Én szerettem volna ha az a bizonyos illető meghal, ha végre a sok nem kellő emberke kiesik. Kezdünk sokan lenni, és így is rengeteg karakter van aki csak ugy eltűnt. A sok új helyett inkább őket kellett volna visszahozni.
Kira távozása miatt meg külön dühös vagyok.
6. évad A fele: Hihetetlen mennyire durva lett ez az évad. Komolyan egyre jobb és jobb lett a sorozat és nem is tudok más sorozatot felhozni ami ugyanilyen erősen tört volna felfelé. Egyszerűen mindent lesöpört az asztalról és egyeduralkodóvá lett. S nem állok készen az elvesztésére, nem akarom hogy vége legyen, ez így kegyetlen lesz. Annyira megszerettem ezt a csapatot.
Ja és ha már a Stydia fanok kaptak egy kis hatalmas jót, akkor az utolsó évadra egy kis Dereket csepegtessenek oda nekünk Sterekeseknek is :) THX
6. évad B fele: Hát vége lett, de eléggé keserű szájízt hagyott bennem. Amennyire tetszett az A fele annyira lett ez rossz. Kapkodós lett, rettentően logikátlan és az erőltetett spoiler párosért külön mérges vagyok. Pedig maga a mostani főgonoszunk is nagyon ötletes volt, jól lett felépítve, de a legyőzése… Nem is mondok inkább semmit, mert borzasztóan elkeserít hogy ennyi volt. Mindenki megúszta sérülések nélkül.. s a végén az a csók… hozzon valaki egy vödört…
Ami egyedül tetszett benne az az hogy újra összejött a csapat, itt volt mindenki aki csak számított kivéve Braeden-t, Kirát, Isaac-et….. Valahogy róluk mindenki elfeledkezett.
Pozítiv volt a Sterek rész, a Sheriff rettentő erős fellépése, és a számomra nagy meglepetés Theo akit megszerettem. Igen, nekem is furcsa ezt leírni.

Összességében: Őszintén, az első résznél egyáltalán nem gondoltam, hogy majd 6 évvel később is itt leszek, és könnyeket ejtek a sorozatért. Mert igen, voltak évadok melyeket nagyon elcsesztek, de voltak annyira erősek, hogy panasz egy szó se lehetett, csak úgy például a harmadik évad b fele vagy a 6. a fele.
A gyengébb évadokban pedig a karakterek miatt maradt az ember. Stiles egyszerűen eszméletlen jó karakter lett, és megvallom rettentően fog hiányozni a karaktere, mert nagyon egyedire sikeredett. És akkor ott van még Derek is nem mellékesen, meg Peter, meg Parrish és el ne felejtsem Christ és Stilinski Sheriffet. A lányok közül meg a gyönyörű s okos Lydia, és a spoiler Kíra.
Egy percig nem bántam meg, hogy annak idején maradtam, és sír a szemem hogy ennyire rossz lezárást kapott a történet. Lehetett volna sokkal erősebb, és bevállalkozik. De ennek ellenére egy örök kedvenc marad, és nem tudom lesz e valaha olyan sorozat, ami átveheti a TW helyét a szívemben valaha is.

LooneyLuna23

Nekem még eléggé újnak számít a sorozat, lévén tavaly nyáron ismerkedtem meg vele közelebbről, s nagyon rövid idő alatt vált nagyon intenzívvé a kapcsolatunk. Részben az évadzáróban történtek miatt, de még nem fogtam fel teljesen, hogy nem lesz több új epizód, viszont ha már így alakult, akkor bizony illik értékelést írni róla.
Az első évad nagyon nem jött be. A történetnek voltak érdekes aspektusai, de nem éreztem, hogy más lenne ez a sorozat, mint a többi, természetfelettieket felvonultató társa. A karakterei ígéretesnek tűntek, de kellett egy kis biztatás, hogy folytassam. És természetesen megváltozott a véleményem, és persze pozitív irányba. A második évadban több új természetfeletti lény került szóba, akikről korábban még sosem hallottam, s ezért is szerettem meg a sorozatot, mert tudott új és érdekes dolgokat mondani arról a világról, amiről addig azt hittem, vérfarkasokkal, vámpírokkal és tündérekkel van tele. A harmadik évaddal pedig gyakorlatilag magához láncolt, mert ott egyszerűen minden a helyén volt: izgalmas történések, humoros, vagy épp érzelmes jelenetek és a második tizenkét epizódban egy karakteres főgonosz, akit azzal a színésszel játszattak el, akinek a karakterén addig csak nevettünk, hogy milyen vicces és kétbalkezes. Dylan O’Brienről akkor hittem el először, hogy nem csak arra született, hogy ő legyen az ügyeletes csetlő-botló, hanem ha a helyzet megkívánja, tud ő kegyetlen és ravasz is lenni (azóta bebizonyította, hogy akciósztárnak sem utolsó :D). Nehéz feladatot tűztek maguk elé a készítők ezzel az évaddal, mert ehhez a szinthez kellett volna felnőnie a továbbiaknak. Ami sajnos nem sikerült nekik. A negyedik évad bántóan semmilyen volt a fantasztikus harmadik után, az ötödik egy fokkal megközelítette, a hatodik viszont mélyen elszállt alatta. Utóbbi félresikerülése az egyik legnagyobb szívfájdalmam, hiszen ha már utolsó évad, akkor azt csináljuk meg rendesre és kicsit nosztalgikusra. A nosztalgia valamennyire működött a régi szereplők felbukkanásai miatt (bár jöhettek volna többen is), a rendesség viszont messziről elkerülte. A természetfeletti részekben voltak jó pillanatok, de rengeteg kérdés megválaszolatlanul maradt, a karakterek szintjén olyan döntések születtek, amitől csak ingattam a fejem. Az egyes cselekményszálak nem egymás mellett, párhuzamosan futottak, hanem lenyomták egymást, s így egyik sem lett igazán izgalmas vagy érdekes. Az évadzárón meg minél többet gondolkozom, annál inkább húzom fel rajta magam. Írtam külön a résznél erről, meg ide spoilereket amúgy sem akarok keverni, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy csalódott vagyok és nagyon fáj, hogy ezt a lezárást vágták az arcomba a készítők. Kimondom egyszerűen: ez egy közönséges évadzáró volt, ami méltatlan a sorozathoz (na jó, azért voltak remek pillanatai!).
A történettel persze együtt járnak a karakterek. A Teen Wolf ebben (is) felemásan teljesített: felvonultatott remek szereplőket, felrajzolt kapcsolati viszonyokat, amikért lehetett rajongani, olykor azonban elég mostohán bánt el egyik-másik figurájával. A szerelmi szálak terén katasztrofális hibákat követett el, de szerencsére egyéb téren imádnivaló párosokat teremtett. Egyéni szempontból pedig létrehozott egy szereplőt, aki olyannyira központi karakterré vált, hogy biztos vagyok benne, nélküle közel sem lett volna ennyire jó ez a sorozat. Természetesen Stilesról beszélek, akiben a lankadatlan lelkesedése és humora mellett nagyon tetszett az, hogy bármire képes volt a barátaiért, az apjáért, s a maga módján igenis tudott bátor és harcos ember lenni.
Összességében nézve tehát egy olyan sorozatról van szó, ami tudott újat mutatni a természetfeletti lények titokzatos világáról, tele volt remek ötletekkel, emlékezetes jelenetekkel és fantasztikus szereplőkkel. Ezek mellett azonban olyan hibákat vétett, amiket elkerülhetett volna és rossz döntéseket hozott, aminek történetvezetése és karakterei bánták a kárát. Bár egy kissé mérges vagyok rá, ennek ellenére is nagyon fog hiányozni, de ezt a problémát igyekszem újranézésekkel pótolni. Az értékelésem bizonyos pontjai pedig ne riasszanak el senkit, mert érdemes tenni vele egy próbát!

Kicsit bővebben a blogomon:
http://lunathelooney.blogspot.com.au/2017/10/sorozat-te…

1 hozzászólás
Liliána_Tanács

Már rég néztem végi az összes évadot, de még mindig a kedvenc sorozatom. Felejthetetlen, fordulatos, és jó karakterek vannak benne. A kedvenc szereplőm Derek volt, aki néha kiszámíthatatlan dolgokat csinált, de pont ezért volt olyan jó karakter. Izgalmas volt, és az egyik rész után a másikat akartam nézni. Nekem tetszett.


Népszerű idézetek

NinaAva

(…)
Stiles: Igen, és havonta egyszer bekattan, és cafatokra akar majd tépni engem.
Peter: Tekintettel arra, hogy nő, havonta kétszer.

Zeyna382

Stilinski: Malia? What's your favorite food?
Malia: Deer!

Löné

-You're like the hot girl that every guy wants.
-I'm the hot girl?
-You're the hottest girl.
-I'm the hot girl.

MikasAckerman

Malia: Gondolkodjunk úgy, mint Stiles!
Derek: Mint egy hiperaktív hülyegyerek?

szymba23 

Scott McCall : megvan a saját történetem. De vannak benne olyan részek, amikre nem számítottam. Azok az emberek… Akikről azt hittem, örökre mellettem lesznek… Őket veszítettem el. De akikről azt hittem, sosem bízhatok bennük… Végül megmentették az életem, nem is egyszer.

6x20

2 hozzászólás
Zeyna382

Scott: Where's your money?
Derek: You're standing on it.
Scott: There's another vault?!
Derek: [laughs] I own the building.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján