Kedvencelte 3

Várólistára tette 43


Kiemelt értékelések

ziara

A sorozat nagy kedvencem, de ez a film nálam nem tudott felnőni arra a szintre. Talán jobb lett volna, ha az maradhat a vége. Persze nagyon jó volt újra látni őket, mert hiányzik ez az egész csapat, de nem vesztettem volna semmit, ha nem látom. A rajongóknak, vagyis nekem is, szánt ajándéknak tekintem, így is értékelem. 7 helyett 8 csillagra.❤

3 hozzászólás
carragher 

Nem láttam a sorozatott írja is az egyik kritikus a rottentomatoes-on hogy aki nem láttta annak valószínűleg nem nagyon fog tetszeni. Sajnos nekem csak erős közepes lett.

Roboraptor 

Nyilvánvaló, hogy A hét király halála rengeteg hiányossága forgatókönyvírói kompromisszumból, és nem tehetségtelenségből fakad. Ezzel pedig mindaddig nem is lenne probléma, ha ez nem vezetne hosszas nézői fejvakarásokhoz. Némileg ambivalens tehát a lezárás. Mintha a készítők a következő sorokban gondolkodtak volna. Adunk is valamit a rajongóknak, meg nem is. Megadjuk nekik az érzelmi azonosulásból eredő megható lezárást, és a katarzis egy részét. De megfosztjuk őket a valódi filmélménytől és a mozgóképes kifejezőeszközök nyújtotta kreatív örömtől.

Mindenesetre értelemszerű, hogy akik az évek során közel kerültek a szászos-vikinges szappanopera történetéhez, azoknak bőven tud szórakoztató elemekkel szolgálni A hét király halála. A sorozat ismerete nélkül egy franchise részeként természetesen önmagában nyilván nem áll meg a film.

Azonban Az utolsó királyság végső felvonása érdemelt volna annyit, hogy a történetben rejlő cselekményelemekhez mérten egy valóban katartikus záróévadban fejtse ki mondanivalóját. De nem egészen így lett. A nevem Raptor Raptorsson. Minden a sors.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2023/04/23/a-het-kiraly-utols…

Ancsi0526 

Nem láttam a sorozatot, és az első részt sem. Azt gondoltam, ez egy gagyi Netflix film lesz. Meglepően jó volt nézni. Harry Gilby játéka külön szimpatikus volt, és a zenék is nagyon tetszettek. Miután Árpa Attilát felismertem, egyből megnéztem milyen nevek szerepelnek még a stáblistán. Eredetileg 7 csillagot akartam neki adni, de még az is lehet, hogy nyolcat érdemel, mert a lezárás is nagyon különleges volt a Valhallával, többször is visszatekertem.
Szívesen újranézem még, ha az élet úgy hozza.

Mimiti

Tipródtam, mert igazából számomra 7,5 csillag volt, de ugye egyrészt felfelé kerekítünk, másrészt jó volt együtt látni újra a nagyjából teljes csapatot. Annyira nem hatott meg maga a történet, a csata tetszett, de a sorozathoz képest kevesebb volt a szórakoztató momentum. A feszültséget fenn bírta tartani, és szerencsére nekem sok minden csak a nagy pillanatokban esett le, szóval elsőre nem jöttem rá, hogy spoiler, meg az is beletelt néhány másodpercbe, mire megértettem, hogy spoiler. A trinamit trió kalandjait mindig szerettem, szóval bármikor elnézném Uthredéket, de a szegény ember Timothée Chalamet-jának bűnei és vezeklései láttán azért már fogtam a fejem. Egyrészt nagyon boldog vagyok, hogy spoiler, másrészt valahol vártam, hogy spoiler.

Kinopio_cryptro 

A film megnézése után láttam, hogy az alkotás egy franchise része, és mint ilyen nem igazán ért fel az előzményhez. Nos, én nem láttam az előzményt, mindössze a szetting és az ígéretes trailer vonzott be, de ennek ellenére sem igazán vagyok elájulva a végeredményről.
A történet nagyon tetszett, sajnos azonban ennek a csavarokban bővelkedő, nagyszerűen megírt történetnek a bemutatásához, nem igazán volt elég ez a játékidő. Ennek köszönhetően a film nagyon kapkodonak hatott, bizonyos történeti elemeket nem igazán lehetett megérteni, és mivel később sem lettek úgymond elmagyarázva, így számomra teljesen feleslegesnek érződtek.
A hangulat rendben volt, amihez a színészek, hát, nem kiváló, de korrekt alakítása is hozzájárult. Az ugyan zavart, hogy némelyikük picit élet idegenül cselekedett, de ez inkább a forgatókönyv vagy a rendező hibája, nem a színészé.

Lunemorte

Azt tanácsolom, hogy csak az nézze meg, aki látta a sorozatot is. Ez a film a sorozat befejező momentuma. Rajongóknak nagyon ajánlott.

darkfenriz

Bár film jellegéből adódóan pörgősebb mint a sorozat de egész jól lezárja a történetet, ez a végkifejlet kellett a történetnek. Habár én még elnéztem volna pár évadot…


Hasonló filmek címkék alapján