Robin Hood (2010) 87

0 díj · 3 jelölés

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek populáris mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Russell CroweRobin Longstride / Robin Hood
Cate BlanchettMarion Loxley
Max von SydowSir Walter Loxley
Mark StrongSir Godfrey
William HurtWilliam Marshall
Kevin DurandKicsi John
Mark AddyTuck barát
Scott GrimesWill Scarlet
Oscar IsaacJános herceg
Léa SeydouxAngoulême-i Izabella

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

krlany 

Azt gondoltam, hogy Robin Hood-ban a Kevin Costner-es film után már nem nagyon lehet újat, élvezeteset, izgalmasat csinálni… és de… másképpen, máshogyan, kevésbé romantikusan, de azért nem kihagyva azt sem.
Russell Crowe-nak jól állnak az ilyen szerepek lsd. még Gladiátor, egyszerűen nem tud bennük rossz lenni, mintha kicsit a lénye része is lenne. Cate Blanchett-et meg még nem láttam rossz filmben, vagy rosszul játszani…
… és igen, alapból már kicsit unjuk a Robin Hood-sztorit, de ez még belefér. Nálam mindenképpen.

8 hozzászólás
vvn_e 

Nem rossz, sőt kifejezetten tetszett, hogy másként meséli el a történetet, hogy fogja a szereplőket és más történetet és kapcsolati rendszert épít ki, másabbak a konfliktusok is, másabbak a karakterek is. Ez nem egy romantikus kaland film, bár szerintem a film sem tudja, mindig mi akart lenni, mert a vége az meg elég idilli lett, de igen kellett a feloldás a történtek után, tökre tetszett, hogy most nem spoiler. Szóval ez tetszik, a látványvilági is egész jó volt, kellően középkori kellően középkorian mocskos :D, a színészekben sincs hiba.
De, itt jön a de annyira epikus akart lenni ez a film, hogy számomra a film 60-70% unalomba fulladt.
Viszont az ending szuper :D
/ Ja, amúgy meg hogy itt mindenki, de tényleg mindenki tud olvasni… az Úr 1100-valahanyadik esztendejében :D /

Andro 

Kevin Costner Robin Hood volt. Errol Flynn dettó. Russel Crowe nem az. Ennyi.

Hiranneth

Nem rég néztem moziban az új Robin Hood-ot, és utána mondta barátnőm, hogy neki ez a verzió a szíve csücske. Ha őszinte akarok lenni, ez most nekem is jobban bejött. Talán kevésbé volt látványos, epikus, de mégis jobban megfogott. Mondjuk közben kaptam a történelmi infókat a másik kanapéról, lehet ez is sokat dobott rajta :D.

Popovicsp87 

Tetszett, hogy máshogy próbálták meg elmesélni Robin Hood történetét. Ez igazából egy látványfilm, amit leginkább a története sínylett meg.
Baromi vontatott, és a csaták sem voltak annyira élvezetesek, hogy lekössenek.
Maradok inkább a Kevin Costneres változatnál.

Light

Nem olvastam előtte semmit róla, de elég nyilván való volt hogy valami előzményfilm lesz. Sokkal jobb mint pl. a Gladiátor, bár ez nem nagy fegyvertény. Nekem azért még mindig a Trója marad a szívem csücske!

Dodydoo

Érdekes ez a film, mert egészen véletlenül a Mennyei királyság után néztem, amit szintén Ridley Scott rendezett, és szinte közvetlenül azután játszódik. Egyébként jó volt, történelmi filmhez képest sok minden történt benne. Oscar Isaac, Cate Blanchett, Mark Strong és Russel Crowe mint mindig, most is jók voltak, a csatajelenet nyomasztó volt, tehát jól sikerült.

ChEebor 

Egy elég érdekes előzménytörténet a legendás történethez. Elég realisztikusan hat, és pont ezért nagyon sötét hangulatú is, gyakorlatilag 1-2 jeleneten kívül semmi humor nincs a történetben. Maga a film rendben van, nem olyan igazán ütős, de egyszer végig lehetett nézni, igaz, Ridley Scott és a főhőst alakító Russell Crowe miatt ez már gyakorlatilag borítékolható volt. Összességében érdekes tapasztalat.


Népszerű idézetek

Bea_Csakegyolvasólány 

Sir Walter Loxley: Nos, velünk fogsz vacsorázni. De előtte fürödj meg, uram. Bűzlesz.

Bea_Csakegyolvasólány 

Lázadjatok mindaddig, míg a barányok oroszlánokká lesznek.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján