Monte Cristo grófja (2002) 39

The Count of Monte Cristo
131' · amerikai, angol, ír · akció, kaland, dráma

Edmond Dantest, a szép jövő előtt álló, fiatal tengerészt őszinte és becsületes embernek ismeri mindenki. Két szerelme van, a tenger és a gyönyörű Mercedes, akivel már a házasságot tervezgetik. A terveket azonban váratlanul beárnyékolja egy árulás, mely nemcsak menyasszonyától fosztja meg a… [tovább]

Képek 8

Szereposztás

Jim CaviezelEdmond Dantes / Monte Cristo grófja
Guy PearceFernand Mondego / Morcerf grófja
Richard HarrisFaria abbé
Luis GuzmánJacopo
James FrainVillefort
Dagmara DominczykMercedes Iguanada
Henry CavillAlbert Mondego
Michael WincottArmand Dorleac
Christopher AdamsonMaurice
JB BlancLuigi Vampa

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin 

Az a baj ezzel a filmmel, hogy lehetne nagyon jó. A szereposztás kimondottan jól sikerült, Jim Caviezel ugyan nem tartozik a kedvenc Dantés-eim közé, de tehetséges, különösen a fiatal, naiv főhőst hozza nagyon jól, de bosszúállóként is vannak erős pillanatai. Guy Pearce-t kellően lehet utálni, kicsit talán túlságosan is Dagmara Dominczyk pedig gyönyörű Mercédésként. Henry Cavill szerethetően szerencsétlen Albert, és ehhez a karakterhez erre is van szükség. A jelmezek jók, a helyszínek jók, a változtatások kezdetben kevéssé zavaróak, sőt, nekem van, ami kimondottan tetszett. (Pl. az, hogy Edmond kezdetben olyannyira nem művelt, hogy olvasni sem tud. Elég kicsi elem, de nekem csak erősítette azt a hangulatot, hogy kezdetben azért nem látjuk, hogy milyen agya van, mert nem volt lehetősége fejlődni és tanulni. Onnantól kezdve, hogy van, az egész megváltozik. Hasonlóan pozitív hatással van a film Mercédésre, mert ez az egyetlen feldolgozás, ahol aktívan cselekszik, és próbál kapcsolatot teremteni a főszereplővel onnantól, hogy felismeri.) Viszont a kezdeti finom módosításokból egy idő után akkora eltérések lesznek, hogy teljesen felrúgják a könyv üzenetét. Karakterek egy az egyben maradnak ki, és néhányukat még meg is értem (az örökké mellőzött fiatal generáció), de van, aki nagyon kéne, és nincs (Haydée). Megint mások teljesen más szemszögből kerülnek bemutatásra, azt például sosem fogom megérteni, hogy sikerült az antagonisták közül eredetileg a legmegérthetőbb, és legemberibb Fernand-ból a legnagyobb rohadékot csinálni. A legrosszabb pedig a zárás: spoiler
Mindenképp érdemes megnézni, de nekem személy szerint nem lesz kedvenc a feldolgozások között.

krlany 

Az van, hogy amióta legelőször olvastam a könyvet, úgy 12 éves csitriként – aztán elég sokáig, úgy két-három évente újra, bár most már vagy tíz éve nem –, azóta Monte Cristo-fan vagyok. És ezen az sem segít, ha szar az adaptáció… Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ez rossz, csak azt, hogy elfogult vagyok… és hát azért lehetne jobb ez a film. Kicsit lassú. 72 perc kell neki, hogy Monte Cristo megszülessen, aztán sitty-sutty 50 perc alatt el is végzi a dolgát, miközben az a legizgisebb rész.


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Fernand: És mi van az irgalommal?
Edmond: Gróf vagyok. Nem szent.

Valentine_Wiggin 

Edmond: 72 519 kőből van a cellám. Sokszor megszámoltam.
Faria abbé: Nevet is adott már nekik?

Valentine_Wiggin 

Jacopo: Esküszöm halott véreimre, sőt, még a rossz bőrben lévőkre is, egy életre szolgáddá tettél!
Edmond: Tudom.

Valentine_Wiggin 

Mercédés: Hol voltál?
Edmond: Tizenhárom évig If várában. És mindenütt, mit elképzelhetsz.
Mercédés: If vára… Sokat szenvedtél?
Edmond: Befejeztük?
Mercédés: Miért nem kerestél?
Edmond: Miért nem vártál rám?

Valentine_Wiggin 

Faria abbé: Ne kövesd el azt a bűnt, amiért most a büntetésedet töltöd!

Valentine_Wiggin 

Edmond: A Spada-ügy hol tart?
Jacopo: Nos, miután az arany…
Edmond: Az áru
Jacopo: Persze, áru, bocsásson meg uram. Szóval az áru útban van Marseille felé.
Edmond: Jó, de mikor ér oda?

Valentine_Wiggin 

Edmond: Az élet olyan, akár egy vihar. Egyszer rád ragyog a nap, másszor a sziklákhoz csapódsz. Attól lesz férfi valaki, hogy mit tesz, ha rátör a vihar. Szembe kell nézni a viharral, és azt kiáltani: „Tégy belátásod szerint! És én is úgy teszek.”

Valentine_Wiggin 

Jacopo: Azt látom, hogy őrült vagy.
Edmond: Őrült? Az ellenségeim sorra a csapdámba esnek…
Jacopo: Őrült vagy, hogy nem vele törődsz. Van pénzed, és egy gyönyörű nő, aki szeret. Fogd a pénzt, az asszonyt, és éld az életed! Hagyd a tervedet!
Edmond: Nem lehet.

Valentine_Wiggin 

Jacopo (Edmond-nak): Megesküdtem, hogy megvédelek. Ha kell, még önmagadtól is.

Valentine_Wiggin 

Börtönigazgató: Pontosan tudom, hogy ártatlan vagy. Ha nem lennél az, nem itt lennél. Ezer börtön van Franciaországban, ahová a bűnösöket dugják. If várába az kerül, akit szégyellnek a világ előtt.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján