Ultron kora (Marvel 11.) (Bosszúállók 2.) (2015) 733

Avengers: Age of Ultron
141' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 13

Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső… [tovább]

angol · magyar

Képek 40

Szereposztás

Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Chris EvansAmerika Kapitány (Steve Rogers)
Chris HemsworthThor
Mark RuffaloHulk (Dr. Bruce Banner)
Jeremy RennerSólyomszem (Clint Barton)
Scarlett JohanssonFekete Özvegy (Natasha Romanoff)
Samuel L. JacksonNick Fury
James SpaderUltron
Cobie SmuldersMaria Hill
Elizabeth OlsenSkarlát Boszorkány (Wanda Maximoff)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 167

Várólistára tette 111


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nagyon szeretem ezt a filmet, és a hősöket. Szórakoztató, humoros, izgalmas, élvezhető, akciódús, látványos. Nagyon tetszettek a lassítások, és a beszólások is. A zenék, és a színészek is nagyon jók voltak. Vasember, Amerika kapitány, Thor, és Sólyomszem még mindig a legnagyobb kedvenceim, és két új szereplő is tetszett Wanda és Pietro aki nagyon cuki, és Vízió is tetszett. :) De a többi hőst is bírom, Hulk, Fekete Özvegy szintén jók voltak, és Nick Fury is. :-D Ultront már nem igazán csíptem.

LoneWolf

Bárki, bármit mondhat, szerintem nem ért fel az első résszel. Ultron karaktere inkább gyerekes lett, mintsem fenyegetően gonosz, ráadásul a módszerei sem voltak épp hatékonyak, (Ledobunk egy várost az égből? Komolyan?) Pietro és Wanda figurája nagyon kilógott a képből, már-már feleslegesnek éreztem őket, míg az Ultron és Vízió között folyó filozófiai párbaj nagyon erőltetett és nyögvenyelős volt, ami egyszerűen nem illett a film alaphangulatához. Emellett irritált, hogy ismét a „közönség kedvenc” Vasember kapta a legtöbb figyelmet, így míg szerencsétlen Amerika Kapitányt mindenki cukkolta a „Hogy beszélsz?!” szövegért, addig Ultron megalkotása miatt egyedül Thor szólta meg kissé Tony-t, ami cseppet sem volt fair. Persze, hogy pozitívumot is írjak, tetszett a sok fan-service, a karakterfejlődés (gondolok itt Hulkra), a látvány, illetve Sólyomszem tapinthatóan nagyobb szerepe. ui.: A stáblista végén kivételesen nincs semmi, szóval ne várjátok meg!

6 hozzászólás
Charityy 

Túl sok szereplőt zsúfoltak bele a filmbe, sajnos ez most nem tetszett.

pvik13

Wááh kb a 2. Marvel filmem volt mégis nagyobb benyomást tett mint az első hiszen…jobban megfogott a story és elgondolkoztatott na meg kezdtem érteni az egész Univerzumot spoiler

Bea_Csakegyolvasólány 

Jó volt, de az első rész sokkal jobban tetszett. Nem tudom, Ultron elég semleges volt a számomra. Nekem nem azt az igazán rossz karaktert adta vissza. Ezek mellett egy-két dolog kicsit lapos volt. Viszont, ami megfogott az, hogy bemutatták Sólyomszem családját, valamint a Bosszúállók csapata (Amerika Kapitány, Vasember, Hulk, Fekete Özvegy, Sólyomszem, Thor), akik ugyanúgy hozták a sziínvonalukat és a humorukat. :)

moonchristal 

Jó sztori, de nekem kevésbé élvezetes, mint az első rész. Nem szeretem benne a széthúzást, Ultront meg főleg nem, spoiler, de valahogy a Bosszúállók humora is erőltetettebb, mint az első részben. Ennek ellenére rendben van, szuperlátványos, akciódús, a zenéje még mindig remek, úgyhogy ez is újranézős.

Rebane 

Első nézésnél belealudtam, amikor másodjára végignéztem, már értettem, miért aludtam bele azelőtt… Az unalmas akciófilm egy paradoxon, de több film is bizonyította már, hogy létezik. De ahogy azt már korábban kifejtettem, nem vagyok annyira Avengers rajongó.
Ami tetszett: Hulk karakterfejlődése, egyre szimpibb nekem. Na meg azért a látvány is jó.
Ami nem tetszett: Ultron. Úgy, ahogy van. A külseje sem, a béna transzformerszes megjelenéssel, meg hát nem túl eszes…
A Fekete Özvegy… Én még mindig nem tudom, ez a nő mitől szuperhős… Aláírom, nem olvastam egy képregényt sem, szóval lehet, hogy azért nem tudom hova tenni, de egyelőre nagyon idegesítő számomra. Miért Fekete Özvegy egyáltalán? Nem csíp, nem sző hálót, de még a ruhája is fekete-KÉK… Van vagy lesz film, amiből többet megtudok esetleg róla? A filmből az a minimális, amit megtudunk a hátteréről, érdekesnek tűnik viszont!

18 hozzászólás
LyliaBloom

Egész jó volt, élveztem. Csak annyi a bajom az Avengers filmekkel, meg minden ebbe az univerzumba tartozóval, hogy még nem láttam mindet, meg amit láttam azok is összemosódnak és néha a „ki kicsoda és mit miért akar” kérdéskör be tud zavarni – persze nem a főszereplőkre gondolok. De attól még jó volt nagyon.

Update, 2 nézés, 2016.05.13:
Most úgy néztem meg, hogy előtte már az összes többit láttam, és így azért jóval tisztább a kép. Sőt, mondhatni, teljesen érthető volt minden, ami korábban nem.
A két kedvenc jelenetem ezúttal Thorhoz kapcsolódik, pontosabban a kalapácshoz: a fej, amit Thor vág, amikor Steve épphogy megmozdítja a kalapácsot, az valami felbecsülhetetlen. A még jobb, amikor Vision csak úgy lazán a kezébe adja :D Imádom :D
Meg az elméletük: hogy a lift fel tudná-e emelni XD Dilisek :D

Most már csak a Polgárháború van hátra, alig várom!

Rekaboni

Szomorú vagyok ezzel a filmmel kapcsolatban, mert nekem ez egy kicsit már túl sok(k). Voltak dolgok amiket ki kellett volna hagyni spoiler és sokkal élvezhetőbb lett volna. Az első rész után hatalmas csalódás volt, kicsit el is veszett a varázs, de azért még mindig jó film, csak az eddigiek túl magasra tették a lécet és itt már nagyon rezgett.


Népszerű idézetek

Marcsi 

Amerika Kapitány: Ha ütnek, visszaütünk. Ha meghalunk… kiheverjük.

1 hozzászólás
zsana

Natasha: Thor mesélj a Hulk-ról!
Thor: Hell kapui áldozatai sikolyait visszhangozzák… már nyilván nem a halottakét, hanem a sérültekét. Nyöszörögnek aaaa….panaszkodnak a meghúzódott delta izmok és a köszvényük miatt. Igen.

zsana

Stark: Várjunk csak, senki nem kommentálja, hogy a kapitány azt mondta: Hogy beszélsz?
Steve: Jajjj, tudoooom. Csak kicsúszott.

zsana

Stark: Totál tisztelem Thort, de ez megvan bundázva.
Barton: Jól seggre estél.
Hill ügynök: Steve, Barton csúnya szót mondott.
Steve: Mindenkinek elmesélted?

Skylight

Steve Rogers: Hiányoznak azok az idők, amikor én voltam a legfurább tudományos kísérlet.

Fondorka

Vasember: Ezt lehet, hogy nem éljük túl.
Amerika Kapitány: Nincs programom ma estére.

Skylight

Thor: Rajta kívül, [Starkra bök] mindent meg lehet magyarázni.

mamoulian 

Vasember: Mire kell a vibránium?
Ultron: Örülök, hogy megkérdezted, mert éppen most akartam kifejteni nektek ördögi tervemet.

Skylight

Thor: Találjátok meg!
Tony Stark: És a teremburáját, ne káromkodjatok már!
Steve Rogers: Hjajj…Ezt még hallgathatom egy darabig…

Skylight

Laila Barton: Elhoztad Nat nénit is?
Natasa Romanoff: Hát, ölelj csak meg, akkor kiderül!
[…]
Natasa Romanoff [a terhes Laurahoz]: Hogy van a kis Natasa?
Laura Barton: Igazából…Nataniel…
Natasa Romanoff [Odahajol Laura pocakjához]: Áruló!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján