Vasember 3 (Marvel 7.) (Vasember 3.) (2013) 689

Iron Man 3
130' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, dráma 12

0 díj · 2 jelölés

A legutóbbi küldetése után Tony Stark talonba tette a Vasembert. A tudós-szuperhős boldogan él egykori asszisztensével, ám álmatlanságban szenved, és pánikrohamok gyötrik. Amikor merényletek sora rázza meg a várost, Stark úgy dönt, hogy felveszi a (vas)kesztyűt, és szembeszáll a titokzatos… [tovább]

angol
magyar

Képek 20

Szereposztás

Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Gwyneth PaltrowPepper Potts
Don CheadleHadigép (James Rhodes)
Guy PearceAldrich Killian
Rebecca HallMaya Hansen
Jon FavreauHappy Hogan
Ben KingsleyTrevor Slattery
James Badge DaleSavin
Paul BettanyJarvis (hang)
Stephanie SzostakBrandt

További szereplők

Kedvencelte 173

Várólistára tette 80


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Imádom, imádom. ❤❤ Lehetetlen nem szeretni ezt a pasit, megunhatatlan, utánozhatatlan. :-) Vicces, izgalmas, akciódús jelenetek, jó poénok, szórakoztató, látványos, élvezhető, verekedős, robbantós, lövöldözős akciófilm. Imádom. :-) ❤ Annyira laza, nagyon bírom a humorát, a beszólásait, de tud nagyon komoly is lenni, ha akar. :-D Jó páros volt a kissráccal, és jó fej is volt vele. :-) Nagyon jó alapsztori, ez a része is tök jó lett, mint a többi Marvel film. :-) A zenék is nagyon jók, a befejezése is nagyon tetszett. :-) spoiler Számomra ő abszolút nagy kedvenc, imádom a stílusát, és Robert Downey Jr. fantasztikus ebben a szerepben, nagyon ráillik a Vasember karaktere. :-) ❤ Ebben a részben is voltak vicces beszólások, jó poénok, vicces jelenetek, amiket nagyon szeretek. :-) spoiler A kissrác viszont nagyon aranyos volt. Őt is bírtam, és Hadigépet vagyis Rhodest is, meg Peppert és Happyt is. :-)

Yuuko 

Talán ez tetszett a legjobban a három Vasember film közül. Bírtam Tony és a kissrác kapcsolatát.

christine

Nem lehet nem imádni ezt a pasit. Akarom mondani, filmet.

Sokkal izgalmasabb volt ez számomra, mint az első kettő együttvéve, sokkal akciódúsabb és érzelmesebb volt. Tony olyan oldalát ismerhettem meg, amit eddig kevésbé mutatott meg a nézőknek (kapcsolata a kissráccal, Pepper-el), és az események is rendjén voltak. Sokszor kapkodtam a levegőt, hogy úristen most mi lesz, sokszor meg nevettem Tony hülyeségein.

Tetszett. Kiváltképp. Ez kedven lett.

pvik13 

Sokkal jobban bejött mint az első 2 egybevéve :o Niceee Job :D

moonchristal 

Kilenc és fél csillagot nem lehet adni? Valahogy se nem tíz csillag, mert nem maximálisan kedvenc, mint az első Vasember, de nem is kilenc csillag, mint a második rész. Lényegtelen, egyelőre marad a kilenc.
Szeretem ezt a részt is, izgalmas, jó történet, jó, szeretem benne, hogy Tony gyengesége is megmutatkozik kicsit, a nagyon emberi oldala, nem csak az a bátor, mindig tettrekész, a saját feje után menő hős. Jó volt újranézni ezt a részt is, kicsit a végén sok(k) nekem az akciójelenet, de ez kb mindig probléma nálam, ez nem a film hibája. :)

Fireheart

Röviden: a Vasember film, amiben nincs AC/DC, ami elsőre nem tetszett, másodszorra viszont imádtam

– warning! deep shit ahead –

Mint fentebb írtam, elsőre elégedetlen voltam a harmadik résszel. Mert mit is vártam? A zseni, milliárdos, playboy és emberbarát újabb „kalandját”, kellő humorral és izgalommal fűszerezett szórakozást.
Ehhez képest Tony zsenialitása kezd mániásba átfordulni, playboyságról már a második rész óta nincs szó, ellenben problémák adódnak a Pepperrel való kapcsolatában, és eleinte nemhogy az embereken, de magán se tud segíteni. Jó hír, a pénz továbbra is megvan, spoiler

De másodszorra – és azóta minden újranézésnél – teljesen más színben, kevésbé felületesen(?) láttam a dolgokat.

Ez volt az a rész, ahol Tony karaktere nemcsak fejlődött, de igazán mélyült is (és szerencsére a későbbi filmekben is megmarad ez a kettős).
Tonynak nem könnyű feldolgozni a New Yorkban átélteket – nekem pedig nem volt könnyű elsőre feldolgozni, hogy „a hősöm” konkrétan poszttraumás stresszben szenved. Hogy igenis van ára a tetteinknek, a hősök tetteinek, még ha jót is cselekedtek. És egy hős, szuperhős nem csak attól erős, hogy olyan tetteket hajt végre, amiket senki nem merne/tudna, hogy másokat megmentsen, hanem attól is, hogy ezek után van elég lelki ereje talpraállni, és magát is megmenteni. Mert ebben bár kapott segítséget, Tony mégis magára volt utalva.

Kb minden értékelésemben unalomig hangsúlyozom Vasemberrel kapcsolatban a „mi teremtjük a saját démonainkat” vonalat, de itt az ideje megmagyaráznom, mit is szeretek ebben annyira. Egyrészt, mert kezd ciki lenni, hogy a levegőbe dobálok nagy szavakat, másrészt pedig ez az a rész, amiben ez nemhogy a legerősebben jelenik meg, hanem konkrétan ki is van mondva.
Tony karakterében az a gyönyörű, hogy végig saját maga a valós ellenfele, beszéljünk itt nemcsak a ptsd-ről, hanem bármelyik fizikai ellenfeléről. Akarva vagy akaratlanul, de Tony maga generálja az összes útjába gördülő akadályt – és éppen azért tud ilyen mértékben fejlődni, mert ezeket kell megugrania, önmagát kell „legyőznie”.
És bármilyen nyálasan is hangzik, de ez engem hihetetlenül inspirált, és inspirál is. Mert nem ilyen az „átlag ember” élete is? Nem mi magunk és a félelmeink állítják fel a saját akadályainkat, korlátainkat? És ha támogatást is kapunk, csak mi tudunk felülemelkedni ezeken.

Pofázhatnék még arról, hogy ezt az egészet milyen szépen erősítik a Mandarin karaktere mögött húzódó kettősségek, vagy a Tony köré épülő összes volt és leendő gonosz szimbolikája, de ezt szerintem mindenki érzi maga is.
Szóval inkább az első kérdésemet újra megválaszolva: nem, nem azt kaptam, amire számítottam. És ha Tony Starktól elvesszük a páncélt, sokkal több marad, mind zseni, milliárdos, playboy, vagy emberbarát. Tony páncél nélkül az igazi, emberi hős. Esendő? Lehet – de még így is ő Vasember, és ez az igazán nagy dolog.

2 hozzászólás
LyliaBloom

Imádom Tony Starkot, imádom a beképzelt fejét :D

Azt viszont nem értem, hogy mi készteti az embereket erre az állandó világuralom-mániára…

rhysciar

Wow, na! Csak kiszenvedtem. :D Pocsék rész, egyszerűen nem tudok erre mit mondani. Mandarin beszédétől agygörcsöt kaptam, nem tudom, ilyennek is képzelték eredetileg, vagy véletlen lett ilyen, de te jó ég, falra másztam, akárhányszor nekiállt beszélni.
A történet sokkal rosszabb, mint amit az első két részben láttunk, egyáltalán nem tetszett, nem éreztem, hogy ki lenne dolgozva (főleg a vége, az szép volt, elintézte Peppert annyival, hogy hát ja, megoldotta a problémát), viszont legalább az akciójelenetek javítottak rajta valamit. A sok-sok vasra mondjuk kitérhettünk volna, mikor építette Tony, miért, miben különböztek, milyen célt szolgáltak, de hát sajnos csak dísznek voltak.
Egyébként Peppertől hivatalosan is falat kaparok, semmire nem jó ez a nő, csak jajgatni, pedig valahogy keményebb csajszira emlékeztem. Na mindegy, legalább Tony Tony maradt, és ontotta magából a poénokat, egyébként a kissráccal volt talán a legjobb a dinamikája. Kár, hogy a kölköt később már nem láttuk, ő még érdekes kis side-kick lehetne, valamiféle Vasember Robinja. :D

Zzsófi

Ez a rész tetszetta legkevésbé a trilógiából, viszont azt nem tudom megmondani, hogy miért… :D
Tony a kedvencem, és az is marad. A viccei a legveszélyesebb helyzetekben is zseniálisak. :D
A Mandarin-mizériát utáltam, szerintem hülyeség volt az egész. Plusz a név miatt nem tudtam komolyan venni. :D

Titcsi

Nekem még mindig az első a kedvencem, de ez is nagyon tetszett, és külön jó volt benne, hogy Pepper nem a szokásos bajba jutott nő volt, hanem végre ő is igazi harcos karakter volt.


Népszerű idézetek

Skylight

Tony Stark: Figyelsz rám?
Bruce Banner: Igen, persze! Ott tartottunk, hogy…
Tony Stark: Te elszundikáltál közben?
Bruce Banner: Én csak, ő…á…én…ő…elbóbiskoltam.
Tony Stark: Honnan nem emlékszel?
Bruce Banner: A lifttől…Svájcban.

3 hozzászólás
Skylight

Aldrich Killian: A lényeg, hogy amióta Tarzan a pöröllyel aláhullott az égből, a finomkodás kora lejárt.

Marcsi 

A korán kelő madár kapja a gilisztát, de a második egér eszi a sajtot.

Skylight

Tony Stark: Pep! Jó belátom! Elszúrtam, bocsánat. Kész csőd tömeg vagyok. Már egy ideje az vagyok. Nem szóltam. De minden más lett New York óta.
Pepper Potts: Ó, tényleg? Szerinted én nem vettem észre?
Tony Stark: Történtek velem dolgok. Amiket nem tudok megmagyarázni. Istenek, űrlények, új dimenziók, én meg csak egy konzervdoboz vagyok.
Csak azért nem omlottam még össze, mert ideköltöztél hozzám. Ami remek! Szeretlek! Mázlista vagyok! De drágám…nem tudok aludni!
Amikor lefekszel én idejövök, dolgozom, barkácsolok. De a fenyegetettség állandó és meg kell védenem azt, ami nélkül nem tudok élni…Téged!
És a páncélok csupán…
Pepper Potts: Gépek.
Tony Stark: A részemmé váltak.
Pepper Potts: Ez pótcselekvés.
Tony Stark: Lehet…

szaniko62

Tony Stark: (Peppernek) Elvettem egy fa indián poncsóját.

Skylight

Tony Stark: Apropó, amikor azt mondtad, hogy a húgodnak van órája…
Harley Keener: Igen?
Tony Stark: Azt reméltem, hogy ennél felnőttesebb cucc.
Harley Keener: [nevet] 6 éves! Amúgy, ez limitált széria.

Sunshine 

Tony Stark: You walked right into this one: I dated hotter chicks than you.
Ellen Brandt: Is that all you've got? A cheap trick and a cheesy one-liner?
Stark: Sweetheart, that could be the name of my autobiography!
[blows her up with an improvised bomb]

BlackWidow 

Harley: szívesen!
Tony: mit? Történt valami?
Harley: hát megmentettelek!
Tony: egy: én mentettelek meg előbb. kettő: kösz, vagy ilyesmi, és három, ha szívességet teszel, ne várd, hogy megköszönjék. Érted? Maradj laza, különben pitinek tűnsz.
Harley: veled ellentétben? Ismerd be, szükséged van rám, jó páros vagyunk!
Tony: azt akarom, hogy menj haza anyukádhoz. Tartsd a szádat, vigyázz a páncélra és maradj telefon közelben és ha hívlak, akkor vedd fel, oké, megértetted? Végeztünk. *Közben beszáll egy kocsiba.* Menj az utamból, vagy elgázollak. Szia, kölyök!

Tony: ne haragudj. Jól nyomtad.
Harley: egyszerűen itt akarsz hagyni, mint az apám?
Tony: igen. Mi ez, érzelmi zsarolás?
Harley: fázom! *Színlelés*.
Tony: *Mint aki együtt érez*. Tudoom. És tudod, honnan tudom?
Harley: …
Tony: hogy jó páros vagyunk! *Elhajt a kocsival*.
Harley: egy próbát megért.

4 hozzászólás
BlackWidow 

Elvehetik tőlem a házamat vagy a kütyüimet, de egy dolgot sosem vehetnek el… hogy én vagyok Vasember.

Skylight

Tony Stark: Ez egy bokszzsák tücsköknek. Csak vicceltem, ez egy fegyver. Tartsd távol az arcodtól! Nyomd meg a gombot és elriasztja az idiótákat.


Folytatása

Összehasonlítás

Marvel


Hasonló filmek címkék alapján