Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

559 tag · 540 karc · Utolsó karc: 2020. július 23., 00:21 · Bővebben


Kedvencelte 103

Várólistára tette 127


Kiemelt értékelések

Theana 

Le a kalappal Póki előtt az önzetlensége miatt, és hogy még van reménye abban, hogy megmentheti a világot. Holland jó munkát végzett, ezt sikerült átadnia.

Annak ellenére, hogy még mindig nem tudtam megbékélni azzal, hogy remake-elték a Spider-Mant, ez nem is volt rossz feldolgozás. Nem tökéletes, de ha azt vesszük, hogy a srác tizenöt (omg, én sorozatokat bámultam suli után, nem segítettem az embereknek visszaszerezni a biciklijüket!), és az elején rettentően irritáltak a megjegyzései, de beleképzelve a helyzetbe magamat, száz, hogy ugyanígy viselkedtem volna. És látszik, hogy rengeteg munka van benne.

Stark is villogott egy kicsit, és amúgy köszi a bocsánatkérést, ami tartott úgy 2 mp-ig? pedig a srác tényleg igyekezett…

Na, és oké, hogy remake, de aki nem ismeri Póki eredetét, az honnan tudná, hogy mik a körülményei, vagy hogy miért él egyáltalán a nem idős és szexi(?) May nénikéjével??!?

Szóval nem vagyok teljesen megelégedve a látottakkal, de az összkép nem lett rossz. Arra viszont számíthattam volna, hogy az egész egy old school-féle filmre fog hasonlítani, csak marvelesen.

4 hozzászólás
Törpillaa 

Imádom ezt a Pókembert is. :-) ❤ Nekem nagyon bejött, vicces egy srác az biztos. :-D Az alapsztori is szintén tetszett, látványos, izgalmas, pörgős, vicces, szórakoztató, élvezhető, humoros. :-) Imádom Tom Holland-t, nagyon jól áll neki ez a szerep. :-) Tökéletesen alakította a szuperhőst, jókat lehetett néha nevetni, és vannak benne vicces részek, beszólások, és jelenetek is. :-) Jó volt látni Vasembert is, és Amerika Kapitányt is azért egy kicsit. A zenék, és a többi színész is nagyon jó volt, még a gonosz is. :-D Bírtam May nénit is Nedet, Tonyt, és Happyt is. :-)

LoneWolf 

A Polgárháború már valamelyest fölkészített az új Pókemberünk önálló kalandjára, mégis rettegtem tőle és teljesen pesszimistán ültem be a moziba, hisz én már gyerekként is a már házas, 25-30 év körül járó, megkomolyodott Peter Parker kalandjain nőttem föl. (Gondolva itt a klasszikus, ultimate időszak előtti képregényekre és a Fox Kids-en futó rajfilmsorozatra.) Számomra ez a fiatalosított, fanboy jellegű Pókember mindig is egy gyerekbarát Deadpool-ra emlékeztetett, de mégis talán pont ez adta most a film varázsát, ami az általam adott csillagok számából láthatóan elég pozitív csalódásként ért. Dobták a Garfield féle hipszter menőzést és visszakaptuk a kocka, különc, csajozásban nem túl járatos srácot, aki legalább annyira rajong a szuperhősökért, akár a veterán nézők. Nincs ugyan Ben bácsi és pókcsípés, illetve May nénit többen vinnék ágyba, mint a Fekete Özvegyet, mégis minden a helyén van, hisz ugyanúgy egy kezdő, ügyetlenkedő jótevőt kapunk, aki még csak az erejét próbálja, ami rengeteg vicces szituációhoz vezet. Emellett kapunk bőven akciót, feszültséget és olykor cseppen egy kis dráma is, de például a romantikus szálat nem próbálják állandóan az arcunkba tolni, ami különösen jót tett a filmnek. A Marveles beolvasztásnak hála pedig bőven akadnak jelenetek, illetve történet szálak, melyek összekötik ezt a korábbi MCU részekkel, így előkerül a Chituri technológia, a Triskelion elleni támadás, Ultron és persze az elmarardhatatlan Sokoviai egyezmény, ami furcsa módon nem szabályozza Pókember ügyködését… Ha tehát nem vagy Bosszúálló, akkor lazán, 'felügyelet nélkül' mentegetheted a népet? Ez Steve-éknek miért nem jutott eszébe? Megspóroltak volna nekünk 2 és fél órát. Bakker! Na, mindegy. Szerencsére az MCU-s utalásokat szépen elszórták, így nem tömény, ahogyan Stark jeleneteit sem vitték túlzásba, szóval nem csináltak Tom Holland filmjéből egy Vasember 4-et. (Hála, az égnek!) Régi Pókember fanként persze figyeltem a nagyközönség számára kevésbé ismert utalásokra is, így pl. több klasszikus ellenfél, mint a Shocker (Rengető) és Mack Gargan aka. a Skorpió feltűnése sem kerülte el a figyelmem, de mielőtt agyon dícsérem, szót ejtenék pár aprócska hibáról is.
Hiába kapott tőlem 10 csillagot, nem egy tökéletes darab, de ezen bakik többnyire „nézőpont kérdése” jellegűek. Először is: A Disney talán kissé túltolta a PC kampányát, hogy már minden második karakter színesbőrű lett, így pl. egy Flash Thomson nevű, taplónak egy átlagos indiai beütésű srácot castingolni szerintem egyenesen a FAIL kategória, illetve hiába a remekül felépített háttér, a főgonoszunk egy újabb Zöld Manó volt, aki ezúttal a hátán horda a deszkáját. Egy elkeseredett üzletember, akit tönkretettek, majd fegyverkereskedéssel keresett pénzt, a lelepleződős jelenetről nem is beszélve. Ennek ellenére pozitívum ennek kapcsán, hogy az utóbbi idők Marvel gonoszaival szemben spoiler Másodsorban a hajós jelenet szerintem brutálisan ellentmondott a fizika törvényeinek, így még egy ZS-kategóriás katasztrófafilmnél is a fejét fogná rajta minden szakértő. spoiler kissé a régi filmek hibáját ismétli meg, ami nem jó jel.
A dicséretre visszatérve, Peter emberi és szerethető lett, ahogyan Ned és a mogorva, mégis halálian vicces MJ, vagyis Zendaya is. (Nyilt titok volt, hogy valójában kit játszik, szóval ez nem spoiler…) Utóbbinak remélem több szerep jut majd a folytatásban.
Mit is mondjak még? Humoros, pörgős, látványos, (Ez IMAX-ben 3x-osan igaz.) plusz még emberien komoly is maradt egyszerre? Wow! Nem hittem volna, de a Marvel megcsinálta. Csak ajánlani tudom, bár a feliratok utáni jelenethez annyit hozzátennék: spoiler ui.: Szerintem Peter és a ruha számítógépének közös csevegése volt az egész csúcsa.

2 hozzászólás
Kikiriki

Nekem nagyon tetszett, vicces, szórakoztató és látványos volt. :)
Eddig ez a kedvenc Pókember filmem, Peter kis ügyetlen, fiatal, tapasztalatlan volt, Vasember pedig köcsög, de egyébként sok vicces jelenet született a párbeszédeikből.
Mást nagyon nem tudok mondani, nagyon élvezetes volt megnézni, Tom Holland pedig nagyon aranyos volt :D
.
Peter Parker: So, to become an Avenger, are there like trials or an interview?
Tony Stark: You just don't do anything I would do… and definitely don't do anything I wouldn't do. There's a little gray area in there and that's where you operate.[reaches over Peter]
Peter Parker: [puts arm around Tony] Oh.
Tony Stark: That's not a hug. I'm just grabbing the door for you.
.
Ms. Warren: [Finds Ned in the computer lab] What are you doing here the dance is going on?
Ned Leeds: Oh I was just um… Looking at… Porn.
.
Peter Parker: I'm sick of Mr. Stark treating me like a kid.
Ned Leeds: But you are a kid.
Peter Parker: Yeah. A kid who can stop a bus with his bare hands.

Lili98

Erőseeeeeen hiszem, hogy Tom Holland az akcentust kivéve abszolút semmit sem játszott meg a filmben, mivel ő maga Peter Parker azaz Spiderman és nagyon remélem, hogy soha a büdös életben nem fog megváltozni ez az ember.
Kábé 7 percbe telt míg belezúgtam ebbe az emberbe.
Thanks for coming to my TED talk.

7 hozzászólás
BlackWidow 

Mivel már annyi Pókember filmet készítettek, ezért az ember szerintem ilyenkor nem vár sokat.
Ez a Pókember teljesen más a többihez képest. Úgy veszik, hogy az alapsztorit mindenki vágja, illetve beleépítették rendesen a Marvel Univerzumba, mint ahogy láthatjuk ezt Tony Strak megjelenésével.
Tom Holland-et én személy szerint kedvelem, szóval nekem ez a fajta Pókember jobban tetszett. A történet is annyival izgalmasabb volt, nem az a lerágott csont, ami eddig.
Persze, a női karakterek tekintetében is eléggé radikálisak a változások (Michelle vagy akár Mayt elnézve), de szerintem jól döntöttek.
Tom Holland hozta azt a tipikus kamasz hülye gyereket, akivel találkozhattunk a Polgárháborúba de én jókat nevettem rajta.

moonchristal 

A régi Pókember filmekért, és a régi színészért nem vagyok oda, sőt a karakterért sem túlzottan, de ez a film nagyon szórakoztató. Szerintem Tom Holland szuper színész erre a szerepre, beleillik ebbe a forgatókönyvbe, és a későbbiekben, a Bosszúállók között is megállja a helyét. Ifjúság, bolondság, ez jellemzi, de remek az igazságérzete, és ez illik hozzá. Eddig kétszer láttam, de mindkétszer nagyon élveztem.

rhysciar

Kellemes meglepetés lett Tom Holland, én azok táborát erősítettem, akik tartottak a kiscsávótól, viszont remekül illett Pókember szerepe a sráchoz. A történet is elég jó lett (bár a hajós jelenetet igazán hagyhattuk volna, mert attól majdnem falnak mentem, akkora baromság), a hangulata remekül adta a vicces, laza, szárnyait bontogató, kicsit lúzer de még szerethető Pókembert, Tony Starkkal egy képernyőn meg csak szimplán szikráztak, úgyhogy nekem ez most bejött. Jó kis popcornmozi, abból a kicsit jobb fajta. :D

Viktória_Erdei 

Tom Holland és Robert Downey Jr jelenetei voltak a legjobbak. Tom Holland lett a második legjobb Pókember a számomra. Jó színész.

Razor 

Bár Pókember karakterét nagyon kedvelem, a filmes próbálkozások eddig valahogy csak felemásan voltak meg (2 úgy ahogy a Raimi-féle trilógiából, 0 a Csodálatos kettősből), viszont az MCU-s próbálkozásra mindenképp kíváncsi voltam, főleg a Polgárháborús debütálása után. Elsőre mondjuk hümmögtem, mikor bejelentették, hogy a Keselyű lesz az ellenfél, de végül kellemesen csalódtam, nagyon jól és hihetően sikerült átültetni mozgóképre a karaktert, ráadásul még valahol a motivációja is érthető volt. Remélem még láthatom párszor Michael Keatont e szerepben.
Tom Holland jól hozta a csetlő-botló Petert, bár a Pókemberes bénázást picit itt-ott szerintem túltolták, oké, hogy kezdő, na de ennyire? A ruhával való viták viccesek voltak, de azért hosszú távon remélem nem Vasember 2.0 lesz belőle.
Látványilag a film teljesen rendben volt, bár ilyen téren ritkán van gond a Marvel-filmekkel. Külön kiemelném a Keselyű-designját, pöpec lett nagyon.
Összességében elégedett vagyok a filmmel, és várom a karakter további kalandjait a Mavel filmes univerzumában.


Népszerű idézetek

Skylight

Tony Stark: Nem ölelgetlek, csak kinyitom az ajtót. Ott azért még nem tartunk.

Skylight

Peter Parker: Akkor most Bosszúálló lettem?
Tony Stark: Nem.
[…]
Ned Leeds: Akkor Bosszúálló vagy?
Peter Parker: Ja, tulajdonképpen.

Kikiriki

Peter Parker: So, to become an Avenger, are there like trials or an interview?
Tony Stark: You just don't do anything I would do… and definitely don't do anything I wouldn't do. There's a little gray area in there and that's where you operate.[reaches over Peter]
Peter Parker: [puts arm around Tony] Oh.
Tony Stark: That's not a hug. I'm just grabbing the door for you.

Theana 

Happy Hogan: Elmozdult a pöttyöcskéd, nem vagy New Yorkban?

Kikiriki

Ms. Warren: [Finds Ned in the computer lab] What are you doing here the dance is going on?
Ned Leeds: Oh I was just um… Looking at… Porn.

Kikiriki

Spider-Man: I got you!
Karen: This is your chance. Kiss her.

Skylight

Tony Stark: Ne tény olyat, amit én tennék, és olyat végképp ne, amit nem tennék. Van…van egy kis hely a kettő között, az a te pályád.

Bogesxd 

Peter: Haver, ezt nem mondhatod el senkinek, soha nem derülhet ki!
Ned: Nem értem, miért?
Peter: Azért, mert tudod, hogy May milyen. Ha rájön, hogy minden éjszaka meg akarnak ölni, tuti nem fogja engedni!

BlackWidow 

Peter: Olyan akartam lenni, mint maga.
Tony: Inkább légy jobb nálam.

Skylight

Ned Leed: Peter ismeri Pókembert!
Peter Parker: A..Nem! Dehogyis! Nem! Én…vagyis…
Ned Leeds: Haverok!
Flash Thompson: Pont, mint Wilson tanár bá' és Amerika kapitány!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján