Pókember – Hazatérés (Marvel 16.) (2017) 127

Spider-Man: Homecoming
133' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

Az ifjú Peter Parker/Pókember igyekszik megtanulni elsajátítani újonnan szerzett kilétét, mint hálószövő szuperhős.

angol
magyar

Képek 13

Szereposztás

Tom HollandPókember (Peter Parker)
Marisa TomeiMay néni
ZendayaMichelle
Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Michael KeatonVulture
Tony RevoloriFlash Thompson
Angourie RiceBetty Brant
Jon FavreauHappy Hogan
Jacob BatalonNed Leeds
Jennifer ConnellyKaren (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 189


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A Polgárháború már valamelyest fölkészített az új Pókemberünk önálló kalandjára, mégis rettegtem tőle és teljesen pesszimistán ültem be a moziba, hisz én már gyerekként is a már házas, 25-30 év körül járó, megkomolyodott Peter Parker kalandjain nőttem föl. (Gondolva itt a klasszikus, ultimate időszak előtti képregényekre és a Fox Kids-en futó rajfilmsorozatra.) Számomra ez a fiatalosított, fanboy jellegű Pókember mindig is egy gyerekbarát Deadpool-ra emlékeztetett, de mégis talán pont ez adta most a film varázsát, ami az általam adott csillagok számából láthatóan elég pozitív csalódásként ért. Dobták a Garfield féle hipszter menőzést és visszakaptuk a kocka, különc, csajozásban nem túl járatos srácot, aki legalább annyira rajong a szuperhősökért, akár a veterán nézők. Nincs ugyan Ben bácsi és pókcsípés, illetve May nénit többen vinnék ágyba, mint a Fekete Özvegyet, mégis minden a helyén van, hisz ugyanúgy egy kezdő, ügyetlenkedő jótevőt kapunk, aki még csak az erejét próbálja, ami rengeteg vicces szituációhoz vezet. Emellett kapunk bőven akciót, feszültséget és olykor cseppen egy kis dráma is, de például a romantikus szálat nem próbálják állandóan az arcunkba tolni, ami különösen jót tett a filmnek. A Marveles beolvasztásnak hála pedig bőven akadnak jelenetek, illetve történet szálak, melyek összekötik ezt a korábbi MCU részekkel, így előkerül a Chituri technológia, a Triskelion elleni támadás, Ultron és persze az elmarardhatatlan Sokoviai egyezmény, ami furcsa módon nem szabályozza Pókember ügyködését… Ha tehát nem vagy Bosszúálló, akkor lazán, 'felügyelet nélkül' mentegetheted a népet? Ez Steve-éknek miért nem jutott eszébe? Megspóroltak volna nekünk 2 és fél órát. Bakker! Na, mindegy. Szerencsére az MCU-s utalásokat szépen elszórták, így nem tömény, ahogyan Stark jeleneteit sem vitték túlzásba, szóval nem csináltak Tom Holland filmjéből egy Vasember 4-et. (Hála, az égnek!) Régi Pókember fanként persze figyeltem a nagyközönség számára kevésbé ismert utalásokra is, így pl. több klasszikus ellenfél, mint a Shocker (Rengető) és Mack Gargan aka. a Skorpió feltűnése sem kerülte el a figyelmem, de mielőtt agyon dícsérem, szót ejtenék pár aprócska hibáról is.
Hiába kapott tőlem 10 csillagot, nem egy tökéletes darab, de ezen bakik többnyire „nézőpont kérdése” jellegűek. Először is: A Disney talán kissé túltolta a PC kampányát, hogy már minden második karakter színesbőrű lett, így pl. egy Flash Thomson nevű, taplónak egy átlagos indiai beütésű srácot castingolni szerintem egyenesen a FAIL kategória, illetve hiába a remekül felépített háttér, a főgonoszunk egy újabb Zöld Manó volt, aki ezúttal a hátán horda a deszkáját. Egy elkeseredett üzletember, akit tönkretettek, majd fegyverkereskedéssel keresett pénzt, a lelepleződős jelenetről nem is beszélve. Ennek ellenére pozitívum ennek kapcsán, hogy az utóbbi idők Marvel gonoszaival szemben spoiler Másodsorban a hajós jelenet szerintem brutálisan ellentmondott a fizika törvényeinek, így még egy ZS-kategóriás katasztrófafilmnél is a fejét fogná rajta minden szakértő. spoiler kissé a régi filmek hibáját ismétli meg, ami nem jó jel.
A dicséretre visszatérve, Peter emberi és szerethető lett, ahogyan Ned és a mogorva, mégis halálian vicces MJ, vagyis Zendaya is. (Nyilt titok volt, hogy valójában kit játszik, szóval ez nem spoiler…) Utóbbinak remélem több szerep jut majd a folytatásban.
Mit is mondjak még? Humoros, pörgős, látványos, (Ez IMAX-ben 3x-osan igaz.) plusz még emberien komoly is maradt egyszerre? Wow! Nem hittem volna, de a Marvel megcsinálta. Csak ajánlani tudom, bár a feliratok utáni jelenethez annyit hozzátennék: spoiler ui.: Szerintem Peter és a ruha számítógépének közös csevegése volt az egész csúcsa.

2 hozzászólás
Bubu 

Nem mondanám, hogy túlzottan elvarázsolt ez a Pókember. Azoknak nyilván az év filmje, akik arra csorgatják a nyálukat, hogy egy képregényadaptációba belenyomnak több hőst, de nekem a sztori kicsit klisés és gyenge lett. Ugyan a Tobey Maguire verziónál jobb lett, de nekem még mindig az Andrew Garfieldes a kedvenc.
A Keselyű nagyon jó karakter volt, de sajnos nem boncolgatták az ő figuráját, pedig Michael Keaton remek alakítást nyújtott. Ellenben rengeteg időt elpazaroltak egy idegesítő, szófosó, kövér cimborára, akinek a bénaságával akarták szórakoztatni a közönséget. Mondanám, hogy nekem kifinomult annyira a humorérzékem, hogy nem tartom viccesnek ezeket a poénokat, de az egész mozi csak két három viccén kacarászott, ami két-háromszáz viccel nem valami jó arány. Volt a sztoriban egy-két logikai hiba is, de nem nagyon láttam még olyan képregényfilmet, amiben ne lett volna, így ez nem is róható fel igazi hibának.
Viszont afféle rebootnak nem rossz, mivel a készítők nem tették túl magasra a lécet, így a következő kalandokban Pókunknak nem kell everesti magasságokat megugrania… vagy másznia.

Marcsi0603 

Hozta a Marvel színvonalat, amit szeretek, és ez azt jelenti, hogy vicces volt, látványos és végig lekötött az egész. Örültem, hogy nem volt benne az a rész, amikor megtudjuk, hogyan marja meg a pók a srácot, az már egészen lerágott csont. A romantikus szál nem igazán tetszett, viszont amikor elejtették utána az a kis jelzést az nagyon nagy volt, illetve a vége is.

KockaCica

Imádom! Tetszett, csakúgy mint a többi MARVEL film. Csak egy baj van… Már nézném is a következő részt!
Apropó, az utolsó utáni pillanatot is várjátok ki, nagyon is megéri! Csak azért mondom, mert akikkel egy moziban sikerült ülnöm, ezt nem igazán tudták.. Komolyan mintha nem is egy MARVELT nézték volna..

barbikaunatkozik 

Nem ájultam el ettől a filmtől. Azt hittem, majd most letaszítják nálam a trónról a 2002-es Pókembert, de nem sikerült.
Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.hu/2017/07/moziban-jartam-9-…

ViraMors

Utoljára azt hiszem, akkor tetszett ennyire bármilyen Pókember, amikor 13 voltam, és valamelyik rajzfilmsorozatot néztem, amit akkortájt a tévében adtak.
Hogy őszinte legyek, nem voltak kifejezetten komoly elvárásaim: legyen látványos, vagány, legyen humora, legyen benne némi dráma, sok akció. Pipa, pipa, pipa :) Persze nem volt tökéletes spoiler, de élveztem. Kifejezetten hálás voltam érte, hogy a kamasz szerepre olyan színészt választottak, akinek el tudtam hinni a 15 éves kamaszt, spoiler minden izgágaságával esetlenségével és naivitásával együtt. #Kivételesen nem akartam megfejelni a főszereplőt a naivitásáért. Ide is eljutottunk!#
A remek zene pedig már csak hab a tortán. Jó film ez! Nézzétek :)

GokYuuSa 

Most nem fogok valami hosszú értékelést írni, igazából nem volt rossz, és talán az is betesz a véleményembe, hogy ugyan pókember volt a kedvencem gyerekkoromban, a filmjeit annyira nem fanolom. Sokan mondták, hogy ez az eddigi legjobb pókember film. Igaz is lehet, tényleg jó volt, de valamiért nagyon hiányzott nekem belőle valami, nem tudom, hogy mi. Nem voltam olyan elégedett a végén. De talán ami a legjobban zavart az az volt, hogy annyira túl voltak vágva a harcjelenetek, hogy lótúrót nem láttál belőlük :/ De voltak benne jó poénok, volt pár epic pillanat, szóval igazából senkit sem akarok lebeszélni róla :)

Leanne_Iris_Price

Mivel még ne volt szerencsém eddig a többi Pókemberhez (dolgozok rajta…), ezért nincs semmiféle referenciám.azzal kapcsolatban, hogy az eddigi legjobb Pókmoziról beszélünk-e, DE azt kell hogy mondjam, nekem nagyon tetszett. Akkora csavarok voltak benne, hogy néha csak fogtam a fejem, az állam a padlót súrolta. Tony nagyon durván jól hozta az apafigurát, néha még egy-két könnycseppet is elmorzsoltam, mert olyan édes volt ez az egész mentor-tanítvány kapcsolat. (Olvadoztam rendesen.)
Aztán a vége… Oké, nem spoilerezek, de annyira örültem a végén, hogy azt el sem tudom mondani. Jó néhány film óta erre a pillanatra vártam, és végre… Tipikusan, Tonysan. :D
Imádtam, és a hibái ellenére is egy nagyon kó film, megéri meglesni.

Shad 

Hála az égnek egy olyan Pókember sorozat első része ez, ahol nem ott kezdtük, hogy megcsípte a pók:D Jó volt ez, látványos, nem egy extra sztorival, sok humorral, és egy túlpörgött tinivel:D Kikapcsolódásnak tökéletes:)

Melyviiz 

Ajánlom:) 23.30-as előadáson egyetlen ásítás sem volt.
Kedvelem ezt az új pókember gyereket (csak a szemöldökét ne zseléznék fel olyan kajlán mindig.. az kifejezetten szúrta a szemem, olyan nagymamásan legszívesebben benyálaztam volna az ujjacskám, hogy aztán azzal jól lesimítsam.. örökre :< ).
A humor szerintem nagyon jól el lett találva, pókemberes lett. A székes fiú a mindenem. Üdítő boldogság, hogy semmilyenféle Mary Jane nincs a filmben (tudom, időben nem is ide tehető, de hát na – akkor is boldogság \o/ ). Pókember jelleme-karaktere szerintem elég jól ki lett bontva (nagyon klassz, hogy nem megint Ádámtól Évától pókoktól kezdtük a történetet..), a bedobott témák amiket körbejártunk érdekesek voltak, tényleg adtak egyfajta tartalmat a filmnek.
Egyéb: May néni egy milf :< .. és ez talán a film egyetlen mély pontja, de ez tényleg az.

A film egész stílusa szerintem rendben volt, képi világ mint mindig 5*, a zenék klasszak voltak! Na meg hát a legelején amikor a MARVEL feliratnál a klasszikus pókember zene átdolgozása megy.. na ott már kapásból mosolyogtam. És onnantól végig.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján