Pókember – Hazatérés (Marvel 16.) (2017) 253

Spider-Man: Homecoming
133' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

Az ifjú Peter Parker/Pókember igyekszik megtanulni elsajátítani újonnan szerzett kilétét, mint hálószövő szuperhős.

angol
magyar

Képek 15

Szereposztás

Tom HollandPókember (Peter Parker)
Marisa TomeiMay néni
ZendayaMichelle
Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Michael KeatonVulture
Tony RevoloriFlash Thompson
Angourie RiceBetty Brant
Jon FavreauHappy Hogan
Jacob BatalonNed Leeds
Jennifer ConnellyKaren (hang)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 36

Várólistára tette 153


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

A Polgárháború már valamelyest fölkészített az új Pókemberünk önálló kalandjára, mégis rettegtem tőle és teljesen pesszimistán ültem be a moziba, hisz én már gyerekként is a már házas, 25-30 év körül járó, megkomolyodott Peter Parker kalandjain nőttem föl. (Gondolva itt a klasszikus, ultimate időszak előtti képregényekre és a Fox Kids-en futó rajfilmsorozatra.) Számomra ez a fiatalosított, fanboy jellegű Pókember mindig is egy gyerekbarát Deadpool-ra emlékeztetett, de mégis talán pont ez adta most a film varázsát, ami az általam adott csillagok számából láthatóan elég pozitív csalódásként ért. Dobták a Garfield féle hipszter menőzést és visszakaptuk a kocka, különc, csajozásban nem túl járatos srácot, aki legalább annyira rajong a szuperhősökért, akár a veterán nézők. Nincs ugyan Ben bácsi és pókcsípés, illetve May nénit többen vinnék ágyba, mint a Fekete Özvegyet, mégis minden a helyén van, hisz ugyanúgy egy kezdő, ügyetlenkedő jótevőt kapunk, aki még csak az erejét próbálja, ami rengeteg vicces szituációhoz vezet. Emellett kapunk bőven akciót, feszültséget és olykor cseppen egy kis dráma is, de például a romantikus szálat nem próbálják állandóan az arcunkba tolni, ami különösen jót tett a filmnek. A Marveles beolvasztásnak hála pedig bőven akadnak jelenetek, illetve történet szálak, melyek összekötik ezt a korábbi MCU részekkel, így előkerül a Chituri technológia, a Triskelion elleni támadás, Ultron és persze az elmarardhatatlan Sokoviai egyezmény, ami furcsa módon nem szabályozza Pókember ügyködését… Ha tehát nem vagy Bosszúálló, akkor lazán, 'felügyelet nélkül' mentegetheted a népet? Ez Steve-éknek miért nem jutott eszébe? Megspóroltak volna nekünk 2 és fél órát. Bakker! Na, mindegy. Szerencsére az MCU-s utalásokat szépen elszórták, így nem tömény, ahogyan Stark jeleneteit sem vitték túlzásba, szóval nem csináltak Tom Holland filmjéből egy Vasember 4-et. (Hála, az égnek!) Régi Pókember fanként persze figyeltem a nagyközönség számára kevésbé ismert utalásokra is, így pl. több klasszikus ellenfél, mint a Shocker (Rengető) és Mack Gargan aka. a Skorpió feltűnése sem kerülte el a figyelmem, de mielőtt agyon dícsérem, szót ejtenék pár aprócska hibáról is.
Hiába kapott tőlem 10 csillagot, nem egy tökéletes darab, de ezen bakik többnyire „nézőpont kérdése” jellegűek. Először is: A Disney talán kissé túltolta a PC kampányát, hogy már minden második karakter színesbőrű lett, így pl. egy Flash Thomson nevű, taplónak egy átlagos indiai beütésű srácot castingolni szerintem egyenesen a FAIL kategória, illetve hiába a remekül felépített háttér, a főgonoszunk egy újabb Zöld Manó volt, aki ezúttal a hátán horda a deszkáját. Egy elkeseredett üzletember, akit tönkretettek, majd fegyverkereskedéssel keresett pénzt, a lelepleződős jelenetről nem is beszélve. Ennek ellenére pozitívum ennek kapcsán, hogy az utóbbi idők Marvel gonoszaival szemben spoiler Másodsorban a hajós jelenet szerintem brutálisan ellentmondott a fizika törvényeinek, így még egy ZS-kategóriás katasztrófafilmnél is a fejét fogná rajta minden szakértő. spoiler kissé a régi filmek hibáját ismétli meg, ami nem jó jel.
A dicséretre visszatérve, Peter emberi és szerethető lett, ahogyan Ned és a mogorva, mégis halálian vicces MJ, vagyis Zendaya is. (Nyilt titok volt, hogy valójában kit játszik, szóval ez nem spoiler…) Utóbbinak remélem több szerep jut majd a folytatásban.
Mit is mondjak még? Humoros, pörgős, látványos, (Ez IMAX-ben 3x-osan igaz.) plusz még emberien komoly is maradt egyszerre? Wow! Nem hittem volna, de a Marvel megcsinálta. Csak ajánlani tudom, bár a feliratok utáni jelenethez annyit hozzátennék: spoiler ui.: Szerintem Peter és a ruha számítógépének közös csevegése volt az egész csúcsa.

2 hozzászólás
Törpilla 

Imádom. Nekem nagyon tetszett, izgalmas volt, látványos, vicces, szórakoztató, akciódús jelenetek látványosra sikerültek. Imádtam ezt a Pókembert is, nagyon tetszett, és örültem Vasembernek is a filmben. :-) Már az Amerika kapitány polgárháborúban is láttam az újabb Pókemberként Tom Hollandot, így nem lepődtem meg, hogy ő van ebben a részben is. Szerintem nagyon jól hozta a karakterét nagyon bírtam őt. :-)

Mrs_O_Brien 

Nekem nagyon tetszett, vicces, szórakoztató és látványos volt. :)
Eddig ez a kedvenc Pókember filmem, Peter kis ügyetlen, fiatal, tapasztalatlan volt, Vasember pedig köcsög, de egyébként sok vicces jelenet született a párbeszédeikből.
Mást nagyon nem tudok mondani, nagyon élvezetes volt megnézni, Tom Holland pedig nagyon aranyos volt :D
.
Peter Parker: So, to become an Avenger, are there like trials or an interview?
Tony Stark: You just don't do anything I would do… and definitely don't do anything I wouldn't do. There's a little gray area in there and that's where you operate.[reaches over Peter]
Peter Parker: [puts arm around Tony] Oh.
Tony Stark: That's not a hug. I'm just grabbing the door for you.
.
Ms. Warren: [Finds Ned in the computer lab] What are you doing here the dance is going on?
Ned Leeds: Oh I was just um… Looking at… Porn.
.
Peter Parker: I'm sick of Mr. Stark treating me like a kid.
Ned Leeds: But you are a kid.
Peter Parker: Yeah. A kid who can stop a bus with his bare hands.

Razor 

Bár Pókember karakterét nagyon kedvelem, a filmes próbálkozások eddig valahogy csak felemásan voltak meg (2 úgy ahogy a Raimi-féle trilógiából, 0 a Csodálatos kettősből), viszont az MCU-s próbálkozásra mindenképp kíváncsi voltam, főleg a Polgárháborús debütálása után. Elsőre mondjuk hümmögtem, mikor bejelentették, hogy a Keselyű lesz az ellenfél, de végül kellemesen csalódtam, nagyon jól és hihetően sikerült átültetni mozgóképre a karaktert, ráadásul még valahol a motivációja is érthető volt. Remélem még láthatom párszor Michael Keatont e szerepben.
Tom Holland jól hozta a csetlő-botló Petert, bár a Pókemberes bénázást picit itt-ott szerintem túltolták, oké, hogy kezdő, na de ennyire? A ruhával való viták viccesek voltak, de azért hosszú távon remélem nem Vasember 2.0 lesz belőle.
Látványilag a film teljesen rendben volt, bár ilyen téren ritkán van gond a Marvel-filmekkel. Külön kiemelném a Keselyű-designját, pöpec lett nagyon.
Összességében elégedett vagyok a filmmel, és várom a karakter további kalandjait a Mavel filmes univerzumában.

rhysciar 

Kellemes meglepetés lett Tom Holland, én azok táborát erősítettem, akik tartottak a kiscsávótól, viszont remekül illett Pókember szerepe a sráchoz. A történet is elég jó lett (bár a hajós jelenetet igazán hagyhattuk volna, mert attól majdnem falnak mentem, akkora baromság), a hangulata remekül adta a vicces, laza, szárnyait bontogató, kicsit lúzer de még szerethető Pókembert, Tony Starkkal egy képernyőn meg csak szimplán szikráztak, úgyhogy nekem ez most bejött. Jó kis popcornmozi, abból a kicsit jobb fajta. :D

Bubu 

Nem mondanám, hogy túlzottan elvarázsolt ez a Pókember. Azoknak nyilván az év filmje, akik arra csorgatják a nyálukat, hogy egy képregényadaptációba belenyomnak több hőst, de nekem a sztori kicsit klisés és gyenge lett. Ugyan a Tobey Maguire verziónál jobb lett, de nekem még mindig az Andrew Garfieldes a kedvenc.
A Keselyű nagyon jó karakter volt, de sajnos nem boncolgatták az ő figuráját, pedig Michael Keaton remek alakítást nyújtott. Ellenben rengeteg időt elpazaroltak egy idegesítő, szófosó, kövér cimborára, akinek a bénaságával akarták szórakoztatni a közönséget. Mondanám, hogy nekem kifinomult annyira a humorérzékem, hogy nem tartom viccesnek ezeket a poénokat, de az egész mozi csak két három viccén kacarászott, ami két-háromszáz viccel nem valami jó arány. Volt a sztoriban egy-két logikai hiba is, de nem nagyon láttam még olyan képregényfilmet, amiben ne lett volna, így ez nem is róható fel igazi hibának.
Viszont afféle rebootnak nem rossz, mivel a készítők nem tették túl magasra a lécet, így a következő kalandokban Pókunknak nem kell everesti magasságokat megugrania… vagy másznia.

barbikaunatkozik 

Nem ájultam el ettől a filmtől. Azt hittem, majd most letaszítják nálam a trónról a 2002-es Pókembert, de nem sikerült.
Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.hu/2017/07/moziban-jartam-9-…

Marcsi0603 

Hozta a Marvel színvonalat, amit szeretek, és ez azt jelenti, hogy vicces volt, látványos és végig lekötött az egész. Örültem, hogy nem volt benne az a rész, amikor megtudjuk, hogyan marja meg a pók a srácot, az már egészen lerágott csont. A romantikus szál nem igazán tetszett, viszont amikor elejtették utána az a kis jelzést az nagyon nagy volt, illetve a vége is.

dorinasenkar 

Hát ez nekem nagyon nem jött be. Az egész történet unalmas volt számomra. Andrew Garfield sokkal jobban hozta Pókember karakterét, és a háttértörténet is izgalmasabb és kidolgozott volt az előző két film tekintetében. Nekem ebben a filmben túl fiatal volt Tom Holland ehhez a szerephez. Egyetlen értékelhető karakter Tony stark volt, és Happy Hogan. Marge néni is elég furcsa volt, valahogy nem hozta a felelősségteljes szülő karaktert, a „segítő hackker iskolatársról” már nem is beszélve. Sajnos nekem ez most nem jött be.

ViraMors

Utoljára azt hiszem, akkor tetszett ennyire bármilyen Pókember, amikor 13 voltam, és valamelyik rajzfilmsorozatot néztem, amit akkortájt a tévében adtak.
Hogy őszinte legyek, nem voltak kifejezetten komoly elvárásaim: legyen látványos, vagány, legyen humora, legyen benne némi dráma, sok akció. Pipa, pipa, pipa :) Persze nem volt tökéletes spoiler, de élveztem. Kifejezetten hálás voltam érte, hogy a kamasz szerepre olyan színészt választottak, akinek el tudtam hinni a 15 éves kamaszt, spoiler minden izgágaságával esetlenségével és naivitásával együtt. #Kivételesen nem akartam megfejelni a főszereplőt a naivitásáért. Ide is eljutottunk!#
A remek zene pedig már csak hab a tortán. Jó film ez! Nézzétek :)


Népszerű idézetek

Mrs_O_Brien 

Peter Parker: So, to become an Avenger, are there like trials or an interview?
Tony Stark: You just don't do anything I would do… and definitely don't do anything I wouldn't do. There's a little gray area in there and that's where you operate.[reaches over Peter]
Peter Parker: [puts arm around Tony] Oh.
Tony Stark: That's not a hug. I'm just grabbing the door for you.

Mrs_O_Brien 

Ms. Warren: [Finds Ned in the computer lab] What are you doing here the dance is going on?
Ned Leeds: Oh I was just um… Looking at… Porn.

Mrs_O_Brien 

Spider-Man: I got you!
Karen: This is your chance. Kiss her.

Mrs_O_Brien 

Peter Parker: I'm sick of Mr. Stark treating me like a kid.
Ned Leeds: But you are a kid.
Peter Parker: Yeah. A kid who can stop a bus with his bare hands.

Mrs_O_Brien 

Peter Parker: I've got to go.
Michelle: Where are you going? [Peter stares at her]
Michelle: What are you hiding Peter? [Peter still stares at her, not knowing what to say]
Michelle: [laughs] I'm just kidding. I don't care. Bye.

Sunshine 

[ATM-et próbálnak kirabolni]
Peter Parker: Csőváz! Nincs meg a PINkód?

Bogesxd 

Tony Stark: Ne tégy olyat, amit én tennék, és olyat végképp ne, amit nem tennék.

Bogesxd 

Peter: Haver, ezt nem mondhatod el senkinek, soha nem derülhet ki!
Ned: Nem értem, miért?
Peter: Azért, mert tudod, hogy May milyen. Ha rájön, hogy minden éjszaka meg akarnak ölni, tuti nem fogja engedni!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján