Bosszúállók – Végjáték (Marvel 22.) (2019) 26

Avengers: Endgame
182' · amerikai · akció, sci-fi, fantasy
magyar
angol
magyar
angol
magyar

Képek 86

Szereposztás

Josh BrolinThanos
Evangeline LillyHope van Dyne / Darázs
Tom HollandPeter Parker / Pókember
Brie LarsonMarvel kapitány
Paul RuddHangya (Scott Lang)
Robert Downey Jr.Vasember (Tony Stark)
Jeremy RennerSólyomszem (Clint Barton)
Scarlett JohanssonFekete Özvegy (Natasha Romanoff)
Chris EvansAmerika kapitány (Steve Rogers)
Mark RuffaloHulk (Bruce Banner)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 470


Kiemelt értékelések

Chriss 

Sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. 3D-ben fantasztikus élmény volt. Voltak benne érdekes „fordulatok”. És csatlakozott Marvel Kapitány is, akit nagyon megkedveltem korábban :-) Érdemes volt megnézni mindenképpen. Jó volt együtt látni a bővült csapatot :)

Rekaboni

Na ez aztán egy érzelmi hullamvasút volt. Én csak annyit mondanék: Avengers Assemble!

MrsCumberbatch 

Soha többet egy pletykát sem fogok elhinni. spoiler

Na de a vélemény. Az első jelenet után nagyon lassú volt. Nem mondom, hogy untam, de majdnem. Olyan lassan akart beindulni a film, hogy az hihetetlen. Azt is elfelejtettem milyen filmre ültem be. De jöttek a vicces részek. Thor meg a nyuszi. Na az mindent vitt. Viszont a végével nagyon nem vagyok megelégedve. spoiler

h_grett

Szerintem a legnagyobb kérdés az, hogy mit vártunk.
Melyik alternatívát a 14.000.605-ból? és az az 1, amit kaptunk, felért-e az elvárásainkhoz?
Habár, szerintem pont az „expectedet” kaptuk – semmi extrát, mégis azért nézed végig azt a 3 órát tűkön ülve, mert szereted az egészet, úgy, ahogy van, minden hibájával együtt, és bármi is történik, tudod, hogy ennek így kellett lennie.
spoiler

Fireheart 

Ha azt mondtam az Infinity Warra, hogy úgy készült, hogy teljesen csak a fanok értsék, akkor az Endgame teljes egészében a fanokért készült.
Ebből fakadnak a gyengeségei és az erősségei is.
Nemcsak lezárja, hanem átfogja az Infinity Sagát, egyszerre ad nosztalgiát, újdonságot és befejezést – hiszen tudjuk, part of the journey is the end. A humor ellenére tisztelettel bánik a korábbi filmekkel, és méltósággal tesz pontot az utazás végére – és nyit utat egy új kezdetének.
A sok vicces között hihetetlen drámai, emelkedett jeleneteket is kapunk, sokkal kimértebben és ütősebben, mint az IW-ban. A film és a karakterek is nagyon szép ívet járnak be, akinek kellett, kiteljesedett, aki pedig még nem állt készen rá, megkapta erre a jövőbeli esélyt. A rajongókhoz szólt az egész film, ami hol emelte, hol kicsit rontotta számomra az élvezetet. Nehéz ilyen helyzetben eltalálni az egyensúlyt, mivel nagyon szubjektív, egyénenként változik, hogy ki melyik részét, elemét hogy éli meg. Voltak hullámvölgyek nekem is, néhol húztam a számat, mondván hogy ez már gusztustalan szintű fan service, néhol viszont pont ez adta meg a katarktikus érzetet. És ahogy a stáblista legördülését követően beszéltem a többiekkel, az a benyomásom volt, hogy mindenki megtalálta a saját csúcspontját a filmben.
Az eleje nekem kicsit összecsapottan indult, túl gyorsan pörögtek az események, de szerencsére a tempó jó ütemben váltakozott az első 20 perc után. Volt néhány jelenet, aminél az az érzésem támadt, hogy egyes karaktereket deszakralizálnak, de ez szerencsére vagy egy múló pillanatig tartott, vagy konkrét célt szolgált. Captain Marvel volt az, akinek a jelenlététől legjobban tartottam – nyílt titok, hogy nem is kedvelem túlságosan –, de nagyon ügyesen, jó mértékben volt tálalva a karaktere, nem lopta el a showt az eredeti hatostól. Thanos kettőssége érdekes, de én igényeltem volna, hogy hangsúlyosabb legyen – viszont ezt is jóváírhatom, hiszen az előző film az övé volt, az Endgamenél azonban itt volt az ideje, hogy újra a hősökre összpontosítsunk.
Klisé, de tényleg lezárult egy korszak; nemcsak az MCU számára, hanem számomra is. Fáj a szívem az utolsó Stan Lee cameóért, az utolsó Bosszúállókért az eredeti csapattal, és persze a veszteségekért. Viszont hihetetlen hálát is érzek, ezek a filmek, karakterek végigkísérték az utóbbi éveimet, és rengeteget adtak nekem, minden lehetséges módon. És hálás vagyok az Endgame-nek is, amiért méltó keretbe helyezte ezt – legalább olyan méltó vég ez, mint a kezdet, amikor is 2008-ban Tony Stark kimondta:
I am Iron Man

2 hozzászólás
hashtagHetiMozi

Fantasztikus utazás volt, de ez is véget ért. Remekül egyensúlyozik a komoly, téttel bíró pillanatok között, mindeközben pedig borzasztó vicces is. A látvány szemkápráztató, a végső csata igazi adrenalinpumpáló gyönyör, és hát torokszorító ami a végén történik. Logikai bukfencek előfordulnak, de ettől el lehet tekinteni. Köszönöm.

kvázimozi

Nem találom olyannyira jónak, mint amilyennek szinte mindenütt írják – bár volt szerencsém premier előtt látni, de csak később fejtem ki, mit gondolok; addig mindenki megnézheti, aki már nagyon várta. Jó, hogy láttam, de a napokban valamikor újranézem a Végtelel Háborút, mert úgy érzem, most hoppon maradtam.

Ui.: 3D-ben biztosan nagyon látványos, sajnos nem úgy láttam… de az eredeti hangból nem adnék!
Ui.2: seggpárnát javallott bekészíteni :Đ

Morn

Gyönyörűen megkomponált volt az egész, imádtam! Megfelelően volt adagolva a humor és a dráma, mindenkit szépen összefogtunk, akit kellett és egy szép lezárást ad, amivel keretbe lettek foglalva az eddigi Marvel filmek.
Abszolút ajánlott. Még a hibái (pl. Brie Larson) ellenére is.


Népszerű idézetek


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján