Az acélember (Worlds of DC) (2013) 288

Man of Steel
143' · amerikai, angol, kanadai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

Clark Kent a Kripton bolygó szülöttje, és még gyerekként érkezett a Földre, egy meteor becsapódásakor. Martha és Jonathan Kent veszik maguk mellé, és felnevelik őt. Clarknak azonban különleges képességei vannak, melyet szeretne valami jóra használni, így egyenes az út a hőssé válás felé.

magyar

Képek 10

Szereposztás

Henry CavillClark Kent / Kal-El / Superman
Amy AdamsLois Lane
Michael ShannonZod tábornok
Diane LaneMartha Kent
Russell CroweJor-El
Kevin CostnerJonathan Kent
Ayelet ZurerLara Lor-Van
Tahmoh PenikettJed Eubanks
Christopher MeloniNathan Hardy
Laurence FishburnePerry White

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 26

Várólistára tette 107


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem is olyan rossz film. Tetszett is, érdekes alapsztori, látványos akciójelenetek. A szereplők sem olyan rosszak, főleg Henry Cavill. Nekem ő sokkal jobban tetszett, mint a többiek. Bár már nem először láttam, most jobban is tetszett. :-)

Szeszj

Én annyira nem szeretem Superman-t, ezért nem is néztem meg sokáig ezt a filmet, valahogy nem tudom elégé idegesítő nekem maga Superman. De ebben a filmben tetszett, vagyis maga film, gyönyörű képi világa van, érdekes történet, egy valamire való gonosz és a szereplők is kidolgozottak. Volt benne szomorú de azért vicces részek is. Nem azt mondom hogy a kedvenc DC-s filmem (Batman-t nem lehet felülmúlni :)) de azért nem mondanám rossz filmnek, egész jó film. Nem hiszem hogy többször nézős de még kitudja! :D

KillerCat

Tetszett az új Clark,végre egy karakteres arcú Superman. Annak is nagyon örültem,hogy nem az elcsépelt újságírós sztorit kaptuk. A Kripton bolygót nagyon jól jelenítették meg,jó volt látni,hogy honnan indult útjára a világ egyik legnagyobb hőse.
Engem az időben ugrálás sem zavart,végig követni tudtam és indokoltnak is éreztem.
Láttam,hogy sokan lehúzták,amit én őszintén szólva nem értek. Végre nem arról szólt,hogy Clark és Lois tömérdek nyálban csepegnek a film alatt. Sajnálom,hogy idáig vártam a megnézésével és külön köszönet @Bagaméri_András-nak,hogy rábeszélt.

5 hozzászólás
Razor

Szegény filmről nem túl sok jót hallottam, nem is kapkodtam el a megnézést, de közvetlenül a Batman v. Superman előtt gondoltam ideje volna már. Röviden: annyira nem rossz, de azért nem is akarnám egyből újranézni.
A film elején bemutatott Krypton nekem nagyon tetszett, egyszerre volt kellően modern és idegen. Közvetlenül utána jött az első problémám a filmmel, az időben ide-oda ugrálás. Kissé már unom a flashbackelős sztorikat, legyen az film, könyv vagy képregény, finoman szólva lerágott csontnak érzem már a megoldást (kivétel persze ahol tényleg hozzátesz a sztorihoz, de itt nem éreztem úgy). A történet végül tűrhető tempóban ment előre, Zodék megérkezése után viszont az egész nagyon durván átment látványpornóba. Az viszont pozitívum, hogy nappal ment az akciózás, látható volt az egész.
A film kapcsán elég nagy vita alakult ki a végét illetően. Nem mai, de azért spoilerek mögé teszem. spoiler
A végére hagynám, ami számomra a legnagyobb gond volt a filmmel: VÉGIG. MOZGOTT. AZ. A. *****. KAMERA!!! Tök mindegy, hogy épp akciózás volt (az még érthető) vagy nyugisan beszélgettek, a kamerát rángatták. Ezért járt volna egy tockos Supermantől…

Marcsi 

Életem első olyan filme, amiről kisétáltam a moziból! -.- Tudom, hogy a DC mozik nem érik el a MARVEL színvonalát, de ennél unalmasabb Superman-t keresve se találnék. Már a sztori is bugyuta, de ez a faarcú játék…

zsana

Ugye ez csak vicc volt?? 2 és fél óra tömör borzalom…. Az első másfél órában azt sem tudtam mi van, ugráltunk jelenetről jelenetre mindenféle ok és átfedés nélkül. Káosz volt, pedig ezekkel a szereplőkkel lehetett volna tarolni…
A 3 csillag a látványnak és Henry Cavill gyönyörű szemének jár :)

Fummie

Két jó dolog volt ebben a filmben:
1. Hogy a barátnőmmel néztük, és vihogva kommentáltuk végig az egészet.
2. Hogy volt benne egy border collie, aki a film legértelmesebb szereplője lett.

1 hozzászólás
szymba23 

Nagyon megörülültem amikor láttam hogy Henry Cavill a főszereplő, de sajnos nagyot csalódtam. Mostmár értek a %-os értékelést, nem kötötte le a figyelmem, az egész egy nagy kalap kaki volt. Sajnálom, hogy ennyire rossz volt, így elgondolkodom hogy érdemes-e tovább nézni a DC univerzum többi hősét. :(

Emerson 

Második nekifutásra sikerült is végignéznem… de hogy minek? A képregény kiherélésén túl spoiler az volt a legfőbb problémám, hogy a 143 perces menetidőből 120 percig szólt a zene. Ami brutál jó volt, szó se róla, de a film ettől még pocsék maradt. A CGI-t nem sajnálták, ami elvárható, de hogy egy rohadt kameraállványra nem futotta, az már gáz… vagy ennek volt valami művészi értéke, hogy folyamatosan mozgott föl-alá a kép?
Superman rucija tetszett, meg a border collie is. A csihipuhik látványosak voltak. Ezért kap három csillagot.

2 hozzászólás
hankman

Man of steel, man of steel…
Az egészen szuperman dolgot újra indították, de nem biztos, hogy a legjobb módon.
Szuperman bolygóján kezdeni kiváló választásnak tartottam, csak lestem az űrhajókat és a kultúrájukat, ez a része teljesen rendben volt. (Szuper man anyuka nem egy fiatal csirke de mhh… :D)
Zod tábornok…hát nem tudom, vegyes érzelmeim van erről a bagázsról, gonoszak, meg elszántak, meg nagyon akarják ők azt a bosszút.. de…
Na aztán meg ott van szupermanusunk, akit mindegyikük egytől az egyik lever mint vak a poharat! Még a női katona csaj is! Hát ezen nagyon ki voltam akadva, hogy mindenki elporolja a seggét, aztán persze valamiért fordul a kocka, fogalmam sincs igazából miért és végül nagy nehezen csak elintézi őket.
De mindeközben a procedura közben, az egész várost porig rombolják! Mi nem ment tönkre? Hányan haltak meg?! Son Goku marad nekem mindig is az igazi hős, mert ha ő küzdött egy erős ellenséggel, akkor kivezette a városból, hogy ott küzdjenek meg. Itt ment minden a francba…
Na azért a legvége engem mégis ezek ellenére meg fogott.
„Üdvözlöm Lois Lane vagyok. Én pedig Klark Kent”… Megadták az előzményét a régi szupermanus filmeknek.
Ezek után merem remélni, hogy a DC gatyába rázza magát és kijavítja a hibáját a batman vs szuperman filmben, úgy mint a Marvel az Amerika kapitányt a tél katonájában!


Népszerű idézetek

I_luv_Krisztián 

Pap: A bizalmat néha meg kell előlegezni… hogy esélyt adjunk a jónak.

Mentavirág 

– Mit jelent az S betű?
– Ez nem S betű. Nálunk ez a Reménység jele.
– De… itt.. S betű. Legyen mondjuk Sup…

1 hozzászólás
I_luv_Krisztián 

A testedet nem bánthatják, de a lelkedet igen.

I_luv_Krisztián 

Ahhoz, hogy építhessünk, előbb alapozni kell.

I_luv_Krisztián 

A történelem pedig bebizonyította, hogy a gátlástalanok mindig győznek.

LukeSkywalker 

Jor-El: Célt fogsz adni a Föld népeinek, amiért küzdhetnek. Mögötted fognak száguldani, meginognak, elbuknak majd. De idővel csatlakoznak hozzád a napon, Kal. Idővel a segítségeddel csodákat visznek véghez.

LukeSkywalker 

Jor-El: Ég veled, fiam. Reményünk és álmaink veled utaznak.
Lara Lor-Van: Kirekesztett lesz. Meg fogják ölni.
Jor-El: Hogyan? Számukra isten lesz.

LukeSkywalker 

Jonathan Kent: Bántottak?
Clark Kent: Tudod, hogy nem tudnak.
Jonathan Kent: Nem így értettem. Úgy értettem, „jól vagy”?
Clark Kent: Meg akartam ütni azt a fiút. Olyan nagyon meg akartam ütni.
Jonathan Kent: Tudom. Úgy értem, egy részem ugyanezt akarta, de aztán? Ettől jobb lesz? El kell döntened, milyen férfivé akarsz válni, ha felnősz, Clark; mert bárki is az a férfi, jó vagy rossz ember, ő… megváltoztatja majd a világot.

I_luv_Krisztián 

Zod: Ez a perc az öröm perce legyen, ne a viszályé.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján