Zöld Lámpás (2011) 200

Green Lantern
114' · amerikai · akció, sci-fi, kaland 12

A Zöld Lámpás Alakulat tagjainak feladata a világűr békéjének őrzése. Különleges gyűrűt viselnek, mely különleges képességeket biztosít számukra. Nem elég, hogy az univerzum egyensúlyát minden eddiginél veszélyesebb ellenfél veszélyezteti, az Alakulat tagjai egy földi embert is kénytelenek… [tovább]

magyar
magyar

Képek 16

Szereposztás

Ryan ReynoldsHal Jordan
Blake LivelyCarol Ferris
Peter SarsgaardHector Hammond
Mark StrongSinestro
Tim RobbinsHammond
Temuera MorrisonAbin Sur
Salome Jensnői őrző
Taika WaititiTom Kalmaku
Angela BassettDoctor Waller
Geoffrey RushTomar-Re (hang)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

227 tag · 458 karc · Utolsó karc: 2021. február 27., 20:18 · Bővebben


Kedvencelte 9

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

revelácifa

Vannak olyan filmek, amik tudjuk, hogy rosszak és sok sebből véreznek és mégis.. én valahogy nem tudom lepontozni, ezt a filmet hiába látom azt a sok, sok hibáját. Talán azért alakult ki bennem ez a kettős érzés, mert olyan lett mint egy a 2000-es évek legelején készült, nagyon könnyed és nagyon popcorn szuperhős film. Ez a kb. 10 éves lemaradás mind technikailag, mint a történet feszességében, kibontásában és bonyolultságában is látszódik. 2011-ben, amikor egy Green Lantern filmtől azt vártuk volna a DC univerzum keretében, amit végül a Marvelnél leszállított az Amerika Kapitány, ez a film egyértelműen csalódás. A történet nagy potenciállal rendelkezett szerintem és még a castal sem volt különösebb problémám, sőt. Reynolds számomra hiteles volt és jól hozta a karakterét. Így a film valójában erősen közepes teljesítménye és ennek jelentősége a filmes univerzum fejlődésében és az, hogy én marha jól szórakoztam, kihozza nálam a fenti átlagot. Azonban remélem a JL filmben már korrektebb lesz a lámpás története.

krlany 

Most már csak arra emlékszem, hogy nagyon rossz volt. Végigszörnyülködtem és csapkodtam a térdem, hogy mi ez a bénaság. Majd megnéztem egy Zöld Lámpás animációt, hogy jobb legyen.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nem igazán jött ez be nekem csakis Ryan Reynolds miatt néztem meg. Olyan unalmas, és mire eljutunk odáig, hogy a gonosz és a rossz összecsap csiga lassúsággal megy előre a történet. Előre kiszámítható az egész legalábbis én végig sejtettem ki a gonosz.

Razor 

Ha már leadta a tv, gondoltam sort kerítek rá. Hát őszintén szólva nem volt egy nagy eresztés, valahogy nem lep meg, hogy bukott. Érzésem szerint túl sok mindent gyömöszöltek egy filmbe. Ráadásul lényegében két ellenfelet is beraktak, de egyrészt Parallaxot nem igazán bontották ki, másrészt ő ZL egyik legnagyobb ellenfele, hogy lehet rögtön az első filmben elsütni?! Sajnos effektek terén sem öregedett szerintem túl jól a film, helyenként nagyon kilógott a CGI, viszont Oa elég jól nézett ki.
Egyszer azért nézhető, de Mr. Reynolds jobb Deadpool, mint Lámpás. :) spoiler

LoneWolf 

Örülök, hogy anno nyertem rá a jegyet, mert utólag visszagondolva sajnáltam volna rá a pénzt. Kimondom, kerek perec: Ryan Reynolds pocsék Zöld Lámpás volt. Minden fan, Nathan Fillion-t (Castle, Firefly) akarta, erre meg behozták ezt a pojácát, ráadásul egy nyamvadt maszkot nem voltak képesek adni neki, hogy még azt is CGI effekttel kellett az arcára nyomni? Na, ne nevettess! Emellett gyenge volt a felvezetés, bakiktól és kliséktől vérzett, amiket elnézve nem csoda, hogy megbukott. Még a Galaxis Őrzőit is komolyabban tudták venni a nézők, pedig ott egy beszélő mosómedvét is betoltak az arcukba… egy BESZÉLŐ MOSÓMEDVÉT! Ah! Szánalmas. Pedig az alapanyag jó, csak tudni kéne bánni vele, viszont van egy olyan érzésem, hogy ez a DC-nek nem fog sikerülni.

Hippoforaccus 

A látványvilágra (a legtöbb helyen) szép, de története… hát az finoman szólva is csiszolásra szorult volna. A nagy gonosz félelemfaló szörny, ami elméletileg a Boss, alig szerepel, viszont egy véletlenül lett sekélyes kis csatlósa annál többet. Ez nem is lenne baj, ha a csatlóssal való epikus harc lett volna a végkifejlet és Paralax kap egy új filmet, de ehelyett mind a kettő, meglehetősen ötlettelen módon likvidálva lett még ebben a történetben. Lehetett volna jó, de nem gondolták át az egészet.

zeana 

Ez az abszolút nézhetetlen kategória. Büntetni lehetne vele.

3 hozzászólás
walksdowonders 

114 elvesztegetett perc az életemből, követelem vissza!

Sunshine 

Akivel néztem, felénél ott hagyta, hogy „hát ez unalmas”. Én végignéztem kíváncsiságból, de azt kell mondjam, rég láttam ennyire nem-tetszős filmet. Nem tudom, animációban lehet, hogy jó (sosem láttam), de nem csodálom, hogy a végén lévő sárga gyűrűs jelent ellenére nem kapott folytatást.

Csike

Nagy Green Lantern rajongóként, konkrétan 42-szer akartam földhöz vágni magam, ezen film alatt.
Ez egy baromi rossz film. Nem lehet szépíteni, igazából pozitívumot annyit lehetne felhozni, hogy sokan legalább megismerték a GL világot.
Illetve talán az űrben játszódó jelenetek voltak jól kivitelezve, de minden más….
Ajjjajj.
Mai napig nem találok szavakat.
Remélem az új filmben kiküszöbölik ezt a „remekművet”

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

Londonna 

Az akaratod valóra váltja a gondolataidat.

Pandalin

Hal Jordan: Én…Hal Jordan esküszöm, hogy hű leszek a lámpáshoz, amit egy haldokló lila ufó adott nekem egy mocsárban.

Pandalin

Hal Jordan: Adott egy gyűrűt…
Tom Kalmaku: Megkérte a kezed?!

Audrey_Cortez

Hal Jordan: Érezd otthon magad.. Van víz a csapban!

Bogesxd 

Carol: Megmentettél, és sok más embert is. Ez nagyon… Hal?!
Hal: Hölgyem?
Carol: Hal! Jóságos ég, jóságos ég, Hal!
Hal: Hogy ismertél fel?
Carol: Hogyan? Kiskorom óta ismerlek. Láttalak meztelenül. Azt hiszed, ha nem látom a fél arcodat, nem ismerlek fel?

Kicsicsillag95 

Fényes nappal, sötét éjjen,
Bűn nem marad észrevétlen
Sötét erők csatlós népe,
Reszkess, mert jön
a Zöld Lámpás fénye!

Kicsicsillag95 

Az univerzumot védelmező Lámpások közül, az egyik fényesebben ragyog a többinél. Emberségét először gyengeségnek hitték, végül a legnagyobb erősségének bizonyult.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján