Pókember – Nincs hazaút (Marvel 27.) (Home 3.) (2021) 618

Spider-Man: No Way Home
148' · amerikai, izlandi · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12 !

4 díj · 15 jelölés · Snitt-díj-győztes 2022

Peter Parker számára legutóbb nem alakult túl szerencsésen az európai kiruccanás. Hazatérve azonban nem várt nehézséggel kell szembenéznie, hiszen valódi kiléte Pókemberként az egész világ előtt lelepleződött.
A No Way Home egy teljesen új korszakot nyit a Marvel filmes univerzumában,… [tovább]

magyar
angol
angol

Képek 41

Szereposztás

Tom HollandPókember (Peter Parker)
Benedict CumberbatchDr. Stephen Strange
Marisa TomeiMay Parker
ZendayaMJ
Jamie FoxxMax Dillon / Electro
Alfred MolinaDoctor Octopus (Otto Octavius)
Jacob BatalonNed Leeds
Tony RevoloriFlash Thompson
Jon FavreauHappy Hogan
J. K. SimmonsJ. Jonah Jameson

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

670 tag · 961 karc · Utolsó karc: 2024. július 12., 15:04 · Bővebben


Kedvencelte 117

Várólistára tette 98


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

Még a hatása alatt vagyok és folyamatosan kavarognak a gondolataim a filmről, így kb. órákig tudnék most róla beszélni és nem lesz könnyű összefoglalni a látottakat. Ha valaki csupán a rövid véleményemre kíváncsi, annak annyit mondanék: Imádtam szinte minden percét. Méltó tisztelgés a korábbi filmek előtt és remek folytatása a karakter eddigi történetének az MCU-ban, de ami a legfontosabb, hogy Tom Holland-ot végre ténylegesen Pókemberként, nem pedig Iron Man jr. szerepben láthattam a vásznon, így mindenképp ez a széria legkomolyabb és legerősebb darabja.
Bővebben: Nos, ez egy óriási fan-service, de abból is a legjobb fajta. Ugyan ebben is megtalálhatók az MCU filmek általános kis „hibái” (Helyenként túltolt humor, minden egyedi stílust nélkülöző vágás és látvány, valamelyest kiszámítható fordulatok, stb.), mégis annyit mosolyogtam rajta, hogy totálisan ellensúlyozta mindezt, miáltal nem is vontam le érte csillagot. Tetszett, ahogy emelték a tétet hősünk számára, és minden egyszerre szakad a nyakába. Nem gondoltam volna, hogy egy Végtelen Háború és Végjáték szintű darabot kapunk majd, de meglepő módon sikerült összehozniuk azt a szintet úgy, hogy ezúttal nem kellett hozzá 20+ hős. A szokásos humoros beszólásokat leszámítva egy jóval komolyabb, drámaibb hangvételű darab lett, mint a franchise 90%-a, ami nagy szó. Végre előtérbe helyeződik a karakter kulcsmondata „A nagy erő, nagy felelősséggel is jár”. Hatalmas döntések, súlyos következményekkel. Ez Pókember és Peter Parker élete, amit itt tökéletesen kihangsúlyoznak. A dráma remekül működik tehát, bár helyenként túlzottan is megtöri a hatásukat a nem épp megfelelő helyre beszúrt poén, de így is akadtak azért könnyedebb pillanatai, amiket ötletesnek, vagy valóban viccesnek találtam. Szintén örültem az előzetesekben is beharangozott cameo-knak, de ezeken kívül is rengeteg meglepetést tartogattak még számunkra a készítők (spoiler).
Jöjjön még egy kis spoileres pro és kontra:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
Az említett furcsaságot leszámítva egyébként tetszett a lezárás és az is, amiket előre vetít ezzel, hisz következőleg már egy vérbeli, úgymond „klasszikus” Pókember sztorit kaphatunk majd, illetve a stáblistás jelenet annak kapcsán is megnyugtatott, hogy nem a spoiler gyűlik majd meg a baja Peternek, hanem egy valószínűleg feljavított verzióval. Ami a másodikat illeti, nos fölcsigázott, de picit félek is tőle, hisz a spoiler.
Végszó: Biztosan rengeteg dolgot kihagytam, de így is hosszúra nyúlt már ez a kis értékelő, szóval lezárnám annyival, hogy az eddigi kritikák többsége nem tévedett. Akadnak ugyan hibái és továbbra is túlságosan belesimul az eddigi filmek által kikövezett ösvénybe, valahogy mégis kimagaslik közülük és a karakter rajongóinak garantáltan maradandó élményként marad majd meg. (Nekem asszem bekerült az idei TOP5-ös listámba is.)

46 hozzászólás
Yuuko 

Első nézéskor gyakorlatilag sikoltoztam, amikor felbukkantak a többiek. Baromira élveztem a filmet, valami zseniális volt. Ugyanakkor azért a harcjeleneteket nem voltak a legjobbak, főleg amikor pl valahol a film közepén Peter ott püföli valaki fejét, akkor olyan hangja volt az ütésnek, mint a Bud Spencer – Terence Hill filmekben volt: ez a „püfölős hang” és a másik meg kb meg sem sebződik közben.
Második nézésre pedig már volt pár dolog, ami zavart:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
De összességében minden hibája ellenére imádtam a filmet, nagyon jól szórakoztam rajta és alig várom a Dr. Strange 2-t, ami fura, mert az első rész nem lett a kedvencem.

barbikaunatkozik 

A film után röviden:
Egy tisztességes iparos munka. Minden volt benne, ami az MCU-filmekben lenni szokott, főleg a Pókember terén. Talán ez volt vele a legnagyobb bajom az erőlködésen túl. Az első óra, még a fő gonoszok felbukkanásával együtt is teljesen unalmas volt és súlytalan. Utána jött egy húsz perces szegmens (spoiler, amikor azt hittem, hogy ez valami új és jó, de a „végső leszámolás” megint olyan volt, ami miatt a szemem tudtam csak forgatni. Egyszerűen izzadságszagú volt az egész. A lezáró öt perc ténylegesen a helyén volt, de az nem teszi semmissé az első órát, majd még egy laza negyven-ötven percet. Persze, az is lehetséges, hogy nem volt hozzá meg a kellő hangulatom. Azért azt nem állítom, hogy spoiler, de sajnos ezzel nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez a Pókember háttértáncosok nélkül is jól fogja ropni. Végre elhagytuk a Vasembert, de jöttek helyette mások. Mindegy!

Törpillaa 

Hű, ez nagyon állat volt. :-D Az tuti, hogy még ezerszer is újra fogom nézni ezt is, mint az összes Marvel filmet. :-D Nagyon élveztem ezt a részét is, vicces volt, szórakoztató, látványos, és a szereplők is nagyon odatették magukat. :-D Imádom Tom Holland-t, annyira cuki fiú, bírom a beszólásait, meg a humorát is. :-D ❤spoiler Azt nem kétlem, hogy vannak benne hibák, de én nem azokat kerestem, én inkább élveztem a filmet, hogy ennyi ismerős a korábbi részekből újra visszatérhetett. spoiler Most már nagyon kíváncsian várom Dr. Strange új részét is, az előzetes a végén tök jónak tűnik. :-D De azt hiszem, ideje előtte egy újabb Marvel maratont tartanom. :-D ❤

Lucy 

Csak 5ször sírtam.
Amúgy minden hibájával együtt csak imádtam! És esküszöm olyan üresség érzetem van így utána. Szívem szerint visszamennék az időkővel, hogy újranézhessem. Wait! Mire nem jó a modern technika? ;P

MrsCumberbatch 

Fhűha.

Egyszerre vagyok boldog és mérges is.

Ugyan, még nem telt el 24 óra, de még mindig dühös vagyok…

… a vége miatt. spoiler

… Strange karaktere miatt. spoiler

… a módosítások miatt. spoiler

… Ned miatt. spoiler

Továbbá elszomorított, hogy nem volt helyén kezelve vagy két kulcsfontosságú dolog. spoiler Viszont összességében azt kell mondanom, hogy mind a 2468464684 hibája ellenére is iszonyú jó film volt, nagyon élveztem és akarom látni újra. Pörög a film, változatlanul jók a karakterek, jók a poénok és akárki akármit is mond, van karakterfejlődés, nem is egy, nem is kevés. És szerintem iszonyú jó a történet. A végén amúgy instant zokogásban törtem ki. spoiler

1. post credit: spoiler

2. post credit: spoiler

Fanolás 1: spoiler

Fanolás 2: spoiler

18 hozzászólás
Razor 

Röviden: Jó volt. Hosszabban: Azt a pókhálós mindenit, ez nem volt semmi. Míg az Örökkévalóknál többször ránéztem az órámra, itt nem volt ilyen, nagyon elkapott a film és kisebb szüneteket leszámítva szerintem végig pörgött a sztori. Az alaptörténet lényegi részét elmondták az előzetesekben, szóval azt nem részletezném, innét spoilerek:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
Azt talán mondanom sem kell, hogy a film tömve volt ezúttal is húsvéti tojásokkal, bőven lesz még olyan, amit sokadik, vagy otthoni nézésnél spoiler lehet csak kielemezni. A humor számomra ezúttal is működött, de nem estek túlzásba, jól egyensúlyoztak a komorabb sztorielemek és a viccesebb pillanatok közt.

6 hozzászólás
BlackWidow

Úristen, de imádtam!
Annyira pörgött meg vitt magával az egész film.
Fel se tűnt, ahogy elszaladt az a 2,5 óra.
Az a sok meglepetés, az a sok új dolog, amire nem számítasz.
ÚRISTEN.
Hát engem megvettek kilóra ezzel a filmmel (is).

Irasalgor 

Bármennyire is filmtörténeti mérföldkő ez az alkotás, a történetből nem hozták ki azt a potenciált, mint amit ki lehetett volna, s hosszútávon bizony ez a film nem azért lesz igazán emlékezetes, mert kaptunk egy igazán belevaló Pókembert –pedig, de! –, hanem azért, mert a fanserviceel egybekötött nosztalgiabomba tökéletesen kiszolgált mindenkit. Bár tény, hogy elemeiben minden megvan benne, ami miatt valóban egy karakterekre építő, azoknak időt biztosító, de azért mégis (kevesebb) akcióra kihegyezett popcorn-mozit kapunk, de pont ez az egyik legnagyobb baj is. Ez a mű egy kis odafigyeléssel még ennél is sokkal-sokkal jobb lehetett volna – főleg a történet logikátlan húzásai és a gyorsan lezavart mellékszálak azok, amik még mindig bökik a csőrömet –, így viszont egy korrekt blockbustert kapunk, ami a nagy egészet tekintve sokkal több kérdést felvet, mint amit megválaszol – ahogyan minden Marvel film mostanában.

Értékelés: 8/10

Dgi_Rebeka 

Kíváncsi vagyok, mit csináltak Tommal, hogy ezt ne tudja elspoilerezni.


Népszerű idézetek

Sunshine 

– …elektromos angolnák közé estem.
– Nem mondod? Én részecskegyorsítóba estem.
– Basszus, vigyázni kell hova esel.

Londonna 

– Számíts a csalódásra, és akkor sosem fogsz csalódni.

Kicsicsillag95 

Strange: – Egy mezei felejtőbűbáj, az idő halad tovább, de az emberek elfelejtik, hogy Pókember vagy.
Peter: – Komolyan? Mert az tényleg nagy…
Wong: – Nem, nem komolyan! Az a bűbáj az ismert és ismeretlen valóságok sötét mezsgyéjét bolygatja, veszélyes.
Strange: – Kisebb dolgok miatt is használtuk. Emlékszel a teliholdi bulira a Kamar-Taj-ban?
Wong: – Nem.
Strange: – Na ugye!

2 hozzászólás
Christinewinchester 

MJ: Oh, here's a good one.
[reading from a magazine]
MJ: Some suggest that Parker's powers include the male spider's ability to hypnotize females.
Peter Parker: Stop, come on.
MJ: Yes, my spider lord.

Razor 

Peter Parker (Webb-verzum): (Peter Parker (Raimi-verzum)-nak) Te laza ifjúsági lelkésznek öltözve indulsz harcba vagy itt a szerkód?

Sunshine 

Dr. Strange: …vagy, ami még rosszabb, Wong rájön.

Christinewinchester 

[Peter arrives at the Sanctum Sanctorum]
Doctor Strange: So, Peter… to what do I owe the pleasure?
Peter Parker: I'm sorry to bother you, sir.
Doctor Strange: Please. We've saved half the universe together. I think we're beyond you calling me „sir”.
[conjures flames in a fireplace]
Peter Parker: Okay. Stephen…
Doctor Strange: [beat] That feels weird, but I'll allow it.

Londonna 

– Ha számítasz a csalódásra, akkor igazán sosem csalódhatsz.

Razor 

[Peter aktiválja a Vaspókruha póklábait.]
Doktor Octopus: (A csápjainak) Konkurenciánk akadt.

Kicsicsillag95 

Ned: – A Lolám arra kér, hogy szedd le a pókhálót lécci, ha már úgyis fent vagy.


Hasonló filmek címkék alapján