Az eljövendő múlt napjai (X-Men 7.) (2014) 468

X-Men: Days of Future Past
132' · amerikai, egyesült királysági, kanadai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 16

0 díj · 2 jelölés

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó… [tovább]

magyar
magyar
magyar

Képek 24

Szereposztás

Hugh JackmanLogan / Farkas
Michael FassbenderMagneto (Erik Lehnsherr)
Patrick StewartProfesszor X
James McAvoyCharles Xavier
Ian McKellenMagneto (Erik Lehnsherr)
Jennifer LawrenceRaven Darkholme / Mystique
Nicholas HoultHank McCoy / Beast
Elliot PageKitty Pryde / Shadowcat
Peter DinklageBolivar Trask
Evan PetersHiganyszál (Pietro Maximoff)

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

663 tag · 885 karc · Utolsó karc: 2023. január 27., 19:50 · Bővebben


Kedvencelte 94

Várólistára tette 86


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Ezt én miért nem láttam eddig? Bár a folyamatos ide-oda futkosásokkal, pakolással, mindennel együtt 14-től 20:25-ig néztem meg-megszakítva – mondjuk egyébként is több mint 2 órás film –, de ez valami fenomenális volt! *.*

Úristen! Odáig vagyok érte, ez a kedvenc X-men filmem mától. :D Időutazás, rengeteg halál, csavar, gyorsaság, zseniális repülős-lassított-harci-mindenféle jelenetek. Azt hittem, amikor megláttam, hogy milyen redva hosszú, hogy szenvedni fogok, de egyáltalán nem.

Nagyon jó volt, hogy a fiatal és az idős Erik+Charles is felbukkant. Tetszett a jövő sötét disztópiája, illetve a múltban történő szerencsétlenkedések. Nagyon jót tettek az új mutáns képességek a harcoknak, bevallom néha már untam a régebbi részekben a csatákat. Óóóó, és Maximoff. Ő belőle nem volt elég: még-még-még. Zabáltam-a-kis-hülyefejűt. :)))

2 hozzászólás
lilla_csanyi

Én egy olyan párhuzamos világban szeretnék élni, ahol Hollywood kikéri @Hackett véleményét, mielőtt időutazásos filmek forgatásába kezd.
Félreértés ne essék: az alapkoncepció nagyon tetszett. Az akció része nagyon ott volt. Peter Evans annyira halál laza volt, hogy csak na. F*szbendert és McAvoyt nagyon jó volt viszontlátni Xavierként és Magnetoként. A látvány is egészen lenyűgözött.
De mint a legtöbb időutazós filmben itt is annyi a lyuk a történet végében, mint egy jól fejlett ementáliban. Szóval összességében tetszett, de elég sok kérdést hagyott maga után, és nem feltétlenül a jó értelemben.

5 hozzászólás
KillerCat

A történeten és a karaktereken van a hangsúly. Ami nem jelenti azt, hogy nincsenek jó akciójelenetei, de pont ezért jók azok az akciók, mert nem ezek halmozásából áll a film.

Coralie 

Mint eddig mindegyik X-men film, ez is nagyon tetszett. Az időutazás téma meg amúgy is mindig izgalmas. A karakterek és a színészek is nagyon rendben vannak, egyértelműen ez a széria a kedvencem a Marvel univerzumból. Várom a következő részt!

Popovicsp87 

A 2013-as Farkas végén már megpendítették a történetet. Ebben rögtön a jövőben indítunk és nem túl jók a mutánsok kilátásai.

A film nagyon jól hozta össze a régi szereplőket az új trilógia (vagy most már kvadrológia?) színészeivel.
A történet érdekes, feszült. Az Őrszem robotok jól néznek ki mindkét idősíkon.
Sok új mutánst hoztak be, Blinknek különösen örültem, ahogy Jégembernek is. Higanyszál bár keveset szerepel, a jelenetei nagyon jók és viccesek.
Pár dolgot azonban nem tudtam hova tenni. Forge-ból hogy lett néger? Blinknél még rábólintottam a kínai színésznőre, de ezt nem tudtam hova tenni.
A másik, hogy Peter Dinklage lett Trusk. Nagyon nem bírom a palit, egy szerepét leszámítva nekem annyira semmilyen, és szerintem túl van hypeolva (nem azért mert törpenövésű, a Végtelen háborúban is utáltam).
Ráadásul sikerült a rendezői változatot megnéznem, ennek köszönhetően a film a közepén nagyon belassul és átmegy egy lelkizős drámába. Se Raven, se Hank karaktere nem érdekelt igazán. Ráadásul McAvoy Xavier is furán nyitott.
Jó film, de kicsivel gyengébb, mint Az elsők.
((Ráadásul felvezetik En Sabah Nurt a stáblista véggén.))

revelácifa

Féltem ettől a filmtől, de nagyon pozitívan csalódtam. Végig lekötött és nem is volt kiszámítható. Minőségi munka volt és igazán jó történet. Viszont rengeteg, rengeteg kérdést vetett fel a befejezés. Főleg, ha azt nézzük „mikor” ért véget a film. Az ütőjelenetről már nem is beszélve.:) Az elsők még mindig abszolút kedvenc a szériában, de ez a film is előkelő helyen van.

Újranézés után: A Rogue Cut csak egy plusz szálat adott hozzá, de az nekem tetszett. A többin az eredeti nyelv húzott picit.:)

2 hozzászólás
pizza42 

Azt hiszem ez az egyik kedvenc részem :D Szeretem az időutazós témát, és itt is jól megcsinálták, de a legjobb, hogy spoiler.

Shinzo 

Szinte tökéletes, bár kicsit apokaliptikus, de legalább valamelyest visszazökkent a „normális” kerékvágásba az X-Men 3 után, mert azt valahogy jobb lenne elfelejteni. Végülis sikerült. Jó sok, eddig még nem szerepelt karaktert belezsúfoltak, de nem nyomta el a lényegét. Érdekes kalandozás a múltban és jelenben, remek csapatmunka, mindenki hozta a formáját. Hiába még mindig ez a csapat az abszolút kedvencem a Marvel-től. Ja és ez a Quicksilver klasszisokkal jobb volt, mint az Avengers-beli.

MrsCumberbatch 

A Sötét Főnix után ez a második legrosszabb film. Egy nagyon jó ötletből ilyen gyenge filmet csinálni… Másodjára sem nyerte el a tetszésem. Az elején a sok poén nagyon jó volt. A végén a harc szintén jó. De az a szenvedés a közepén, szörnyű.

Törpillaa 

Imádom még mindig ugyanolyan jók az X-men filmek. Nagy kedvenceim. Imádtam Logent, Charlest, Mystiquet, Quicksilvert. Erik és Hank is jók voltak, meg a többi szereplő is.
Hugh Jackman, Jennifer Lawrence nagy kedvencek. A sztori jó volt nekem tetszett látványos.


Népszerű idézetek

Treszka 

Az emberi létnek abban leledzik a pikantériája, hogy átéljük a fájdalmakat újra és újra, anélkül, hogy megtörnénk.

Mentavirág

Charles Xavier: Bármennyire is félsz, a fájdalom mindig megerősít. Ha átérzed a fájdalmat, ha megéled, sokkal erősebb leszel, mint valaha is gondoltad volna. Ez a legcsodálatosabb képességünk: átélni a fájdalmukat anélkül, hogy megtörnénk. Ez a képesség az, ami az embereknek is erőt ad: a remény.

Ashtray_Heart

Just because someone stumbles and loses their way, doesn't mean they are lost forever.

MrsCumberbatch 

Logan/Wolverine: [to Magneto] Do you wanna pick all that shit up?

MrsCumberbatch 

Wolverine/Logan: [to young Magneto] So, you were always an asshole.

Mentavirág

Magneto/Erik Lehnsherr: [sees Logan's bone claws] Imagine if they were metal…

Skadi

Hank: Segíthetek?
Logan: Igen. Mi lett az iskolával?
Hank: Már évekkel ezelőtt bezárt. Talán apuka?
Logan: Remélem nem.

Mentavirág

Magneto/Erik Lehnsherr: [to Logan] I take it we're best buddies in the future?
Wolverine/Logan: I spent a lot of years trying to bring you down, bub.
Magneto/Erik Lehnsherr: How does that work out for you?
Wolverine/Logan: You're like me. You're a survivor.

Mentavirág

Magneto/Erik Lehnsherr: Charles, are you sure this will work?
Professor X/Chares Xavier: I have complete faith in him.
Magneto/Erik Lehnsherr: It's not him I'm worried about. It's us. We were younger, more brash. We didn't know any better.
Professor X/Charles Xavier: We will now.


Folytatása

Összehasonlítás

X-Men


Hasonló filmek címkék alapján