Az eljövendő múlt napjai (X-Men 7.) (2014) 385

X-Men: Days of Future Past
132' · amerikai, angol, kanadai · akció, sci-fi, kaland 16

0 díj · 2 jelölés

A mutánsok köztünk élnek. Ez így volt a múltban is, és így lesz a jövőben is. Legfeljebb nem ebben a sorrendben. Az alternatív jövőt, a mutánsok és emberek közti háború újabb fejezetét bemutató filmben az X-Men-mozik mindkét generációja játszik: a több, egymást keresztező idősíkon bonyolódó… [tovább]

magyar
magyar
magyar
angol

Képek 24

Szereposztás

Hugh JackmanLogan / Farkas
Michael FassbenderErik Lehnsherr / Magneto
Patrick StewartProfesszor X
James McAvoyCharles Xavier
Ian McKellenErik Lehnsherr / Magneto
Jennifer LawrenceRaven Darkholme / Mystique
Nicholas HoultHank McCoy / Beast
Ellen PageKitty Pryde / Shadowcat
Peter DinklageBolivar Trask
Evan PetersPeter Maximoff / Quicksilver

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 80

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

AniTiger

Ezt én miért nem láttam eddig? Bár a folyamatos ide-oda futkosásokkal, pakolással, mindennel együtt 14-től 20:25-ig néztem meg-megszakítva – mondjuk egyébként is több mint 2 órás film –, de ez valami fenomenális volt! *.*

Úristen! Odáig vagyok érte, ez a kedvenc X-men filmem mától. :D Időutazás, rengeteg halál, csavar, gyorsaság, zseniális repülős-lassított-harci-mindenféle jelenetek. Azt hittem, amikor megláttam, hogy milyen redva hosszú, hogy szenvedni fogok, de egyáltalán nem.

Nagyon jó volt, hogy a fiatal és az idős Erik+Charles is felbukkant. Tetszett a jövő sötét disztópiája, illetve a múltban történő szerencsétlenkedések. Nagyon jót tettek az új mutáns képességek a harcoknak, bevallom néha már untam a régebbi részekben a csatákat. Óóóó, és Maximoff. Ő belőle nem volt elég: még-még-még. Zabáltam-a-kis-hülyefejűt. :)))

2 hozzászólás
lilla_csanyi

Én egy olyan párhuzamos világban szeretnék élni, ahol Hollywood kikéri @Hackett véleményét, mielőtt időutazásos filmek forgatásába kezd.
Félreértés ne essék: az alapkoncepció nagyon tetszett. Az akció része nagyon ott volt. Peter Evans annyira halál laza volt, hogy csak na. F*szbendert és McAvoyt nagyon jó volt viszontlátni Xavierként és Magnetoként. A látvány is egészen lenyűgözött.
De mint a legtöbb időutazós filmben itt is annyi a lyuk a történet végében, mint egy jól fejlett ementáliban. Szóval összességében tetszett, de elég sok kérdést hagyott maga után, és nem feltétlenül a jó értelemben.

5 hozzászólás
KillerCat

A történeten és a karaktereken van a hangsúly. Ami nem jelenti azt, hogy nincsenek jó akciójelenetei, de pont ezért jók azok az akciók, mert nem ezek halmozásából áll a film.

Coralie 

Mint eddig mindegyik X-men film, ez is nagyon tetszett. Az időutazás téma meg amúgy is mindig izgalmas. A karakterek és a színészek is nagyon rendben vannak, egyértelműen ez a széria a kedvencem a Marvel univerzumból. Várom a következő részt!

revelácifa

Féltem ettől a filmtől, de nagyon pozitívan csalódtam. Végig lekötött és nem is volt kiszámítható. Minőségi munka volt és igazán jó történet. Viszont rengeteg, rengeteg kérdést vetett fel a befejezés. Főleg, ha azt nézzük „mikor” ért véget a film. Az ütőjelenetről már nem is beszélve.:) Az elsők még mindig abszolút kedvenc a szériában, de ez a film is előkelő helyen van.

Újranézés után: A Rogue Cut csak egy plusz szálat adott hozzá, de az nekem tetszett. A többin az eredeti nyelv húzott picit.:)

2 hozzászólás
pizza42

Azt hiszem ez az egyik kedvenc részem :D Szeretem az időutazós témát, és itt is jól megcsinálták, de a legjobb, hogy spoiler.

MrsCumberbatch 

A Sötét Főnix után ez a második legrosszabb film. Egy nagyon jó ötletből ilyen gyenge filmet csinálni… Másodjára sem nyerte el a tetszésem. Az elején a sok poén nagyon jó volt. A végén a harc szintén jó. De az a szenvedés a közepén, szörnyű.

Shinzo 

Szinte tökéletes, bár kicsit apokaliptikus, de legalább valamelyest visszazökkent a „normális” kerékvágásba az X-Men 3 után, mert azt valahogy jobb lenne elfelejteni. Végülis sikerült. Jó sok, eddig még nem szerepelt karaktert belezsúfoltak, de nem nyomta el a lényegét. Érdekes kalandozás a múltban és jelenben, remek csapatmunka, mindenki hozta a formáját. Hiába még mindig ez a csapat az abszolút kedvencem a Marvel-től. Ja és ez a Quicksilver klasszisokkal jobb volt, mint az Avengers-beli.

Masni

Nagyon tetszett ez a rész. Már csak az időutazás miatt is. A fiatal Charlest és Eriket imádtam. És Ravent is. De a kedvenc részem az eleje volt ezzel a sötét, kilátástaln világgal. És azok az őrrobotok nagyon menők voltak. :D

Törpillaa 

Imádom még mindig ugyanolyan jók az X-men filmek. Nagy kedvenceim. Imádtam Logent, Charlest, Mystiquet, Quicksilvert. Erik és Hank is jók voltak, meg a többi szereplő is.
Hugh Jackman, Jennifer Lawrence nagy kedvencek. A sztori jó volt nekem tetszett látványos.


Népszerű idézetek

Treszka

Az emberi létnek abban leledzik a pikantériája, hogy átéljük a fájdalmakat újra és újra, anélkül, hogy megtörnénk.

Mentavirág 

Charles Xavier: Bármennyire is félsz, a fájdalom mindig megerősít. Ha átérzed a fájdalmat, ha megéled, sokkal erősebb leszel, mint valaha is gondoltad volna. Ez a legcsodálatosabb képességünk: átélni a fájdalmukat anélkül, hogy megtörnénk. Ez a képesség az, ami az embereknek is erőt ad: a remény.

Ashtray_Heart

Just because someone stumbles and loses their way, doesn't mean they are lost forever.

MrsCumberbatch 

Logan/Wolverine: [to Magneto] Do you wanna pick all that shit up?

Skadi

Hank: Segíthetek?
Logan: Igen. Mi lett az iskolával?
Hank: Már évekkel ezelőtt bezárt. Talán apuka?
Logan: Remélem nem.

MrsCumberbatch 

Wolverine/Logan: [to young Magneto] So, you were always an asshole.

Mentavirág 

Magneto/Erik Lehnsherr: [sees Logan's bone claws] Imagine if they were metal…

MrsCumberbatch 

Professor X/Charles Xavier: I'm sorry, I'm just not very good with violence.
[the elevator doors open and Charles sees Erik]
Magneto/Erik Lehnsherr: Charles.
[Charles punches him, knocking Erik to the ground, then winces in pain himself]
Magneto/Erik Lehnsherr: Good to see you too, old friend.

MrsCumberbatch 

Wolverine/Logan: We need your help, Peter.
Quicksilver/Pietro Maximoff: With what?
Wolverine/Logan: Breaking into a highly secured facility and get someone out.
Quicksilver/Pietro Maximoff: Prison break? That's illegal, you know?
Wolverine/Logan: Ehm… [Looks around and sees the items Peter has obviously stolen] Only if you get caught.
Quicksilver/Pietro Maximoff: So, what's in it for me?
Professor X/Charles Xavier: You, you kleptomaniac, get to break into the Pentagon.


Folytatása

Összehasonlítás

X-Men


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján