Apokalipszis (X-Men 8.) (2016) 392

X-Men: Apocalypse
144' · amerikai · akció, sci-fi, kaland, fantasy 12

0 díj · 2 jelölés

Tíz évvel Az eljövendő múlt napjai rendkívüli eseményei után X professzor, Magneto és Mistique még mindig kerülik egymást. De a sors újra úgy akarja, hogy útjaik keresztezzék egymást.
Apokalipszis felébred a sírjában, körülnéz a világban, és úgy dönt: hirtelen evolúciós ugrással alakítja… [tovább]

angol
angol · magyar
magyar
angol

Képek 89

Szereposztás

James McAvoyCharles Xaviér
Michael FassbenderErik Lensherr / Magneto
Jennifer LawrenceRaven / Mystique
Nicholas HoultHank McCoy / Beast
Oscar IsaacEn Sabah Nur / Apocalypse
Rose ByrneMoira MacTaggert
Evan PetersPeter / Quicksilver
Sophie TurnerJean Grey
Tye SheridanScott Summers / Küklopsz
Olivia MunnBetsy Braddock / Psylocke

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 31

Várólistára tette 167


Kiemelt értékelések

pvik13

Egy újabb X men film.Tehát, egész jó lett magában az egész film. Persze a kedvencem Quicksilver megmaradt ugyan olyan humorosnak és bátornak.A négy lovas dolog tök jó kigondolás meg hát hogy az első mutáns téma :D Tök jó hogy pár karakterek is voltak a filmben, akikre szinte nem is vártam. A főszereplők, azaz Eric és Charles, nagyon szuperül játszanak. Fenomenális :D

revelácifa

A Polgárháború után kezdtem kétségbe esni, hogy talán már velem van a baj és kinőttem a zsánerből. Az Apokalipszis bebizonyította, hogy erről szó sincs, ugyanis rendkívül jól szórakoztam. A poén az, hogy egy X-men filmről beszélünk, ami tömve van hősökkel… és mégis. Valamit Singer nagyon jól csinál. Ha volt hibája a DoOFP-nek, akkor sok kárba veszett szál, ami a vágóasztalon kihullott. Itt a készítők jobban figyeltek arra, hogy már a moziban is teljes élményt kapjon a néző. A főgonosz erős, a mitológia brutál, és lezárult egy újabb korszak az X-men filmeknél. Ezúttal egy méltó darabbal. A fiatalított cast is jól teljesített és igazán finom easter eggeket kaptunk. És van after credits jelenet is a legeslegvégén. Szóval erősen ajánlott mozi.:)
Kíváncsi leszek, hogy innen hova megy a franchise. (Csak a disneyhez ne lécci!)

Emerson 

Moziban jobb lett volna nézni de hát a fene sem fizet egy szinkronos filmért.
Az elején nagyon zavaró volt, hogy már megint egy rakat karaktert a megszokotthoz képest más színész alakít. Bármennyire is imádom Kodi-t, nagyon lekonyult a szám, hogy Nightcrawlert már nem Alan Cummingra bízták. Azt a hangot, ami neki van, senki nem tudja reprodukálni. Jean meg… hát sorry, de ez Sansa Stark volt. Legalább arra vették volna a fáradtságot, hogy egy pár barna kontaktlencsét nyomjanak a szemébe. Vagy ott a CGI. Nem igaz, hogy nem tudták megoldani! Folyamatosan emlékeztetnem kellett magam, hogy ez itt nem Sansa, nem Sansa, nem Sansa… Az egyedüli pozitív „csere” Storm esetében volt. Alexandra Shipp végre életet lehelt a karakterbe, ami Berry-nek évek óta nem sikerült.
Viszont, aki az egész show-t újfent ellopta Quicksilver. Imádtam minden megmozdulását. (Persze összességében Erik ”Who the fuck are you?” mondata nyert.)
A sztorin egy percig se lehetett izgulni, de hát ez nem is dráma, hanem látványfilm. Annak viszont korrekt volt. A képregényhősös tucatfilmek közül még mindig az X-Men a favorit.
Amiben viszont sorozatosan kudarcot vall: a zene. Iszonyú jellegtelen és akkor most ráadásul elővették Beethovent is. Anyám borogass… saját zeneszerzőre nem telik? A First Class óta nem voltak képesek egy normális soundtracket összehozni.
Ja, és azt is nehezményeztem ám, hogy Logan nem pucéran szökött meg.

Valentine_Wiggin 

Fogalmam sincs, miért, vagy hogyan, de hihetetlenül megfogott. Nem a mély mondanivaló, még csak nem is az izgalmas főgonosz, mert Apokalipszisnek bár megvolt a maga hatalma és jelenléte, hatással tudott lenni a nézőre, azért mégsem volt olyan nagy szám, százszor jobb antagonistákat is láttam már. Leginkább a karakterek vitték el a hátukon a filmet, ezért jó is volt, hogy nem megint Farkas volt a középpontban… Magneto-ba megint sikerült rúgni egyet, de van egy olyan kellemetlen érzésem, hogy ő már hivatásos boxzsák, ha valakit rendesen arcul kell csapni, az mindig ő lesz. Így viszont teljesen érthető a szemlélete. Xaviert továbbra is nagyon kedvelem, szimpatikus a naivitása, az idealizmusa, és úgy általában, hogy mennyire nem a valóságban él a karakter. Az egyik kedvencem az a jelenet, mikor Apokalipszis próbál vele üzenni a világnak, de elég szilárd az értékrendje, hogy végül az ellentétére fordítsa a kijelentéseit. És legalább megtudtuk, miért kopasz. Szintén örülök Ciklon, Küklopsz és Jean megjelenésének, ez utóbbi szerethetőbb karakter, mint az eredeti filmek bármelyikében. A színészi játékkal semmi gond, nevettem is, voltak érzelmesebb jelenet, az akció látványos… remek szórakoztató film, de nem kell tőle mély filozófiát várni, mert akkor az ember könnyen csalódik.

2 hozzászólás
Rekaboni

Az eleje nagyon jól indult, imádtam, hogy belenézhettünk egy kicsit a karakterek életébe, de a befejezés elég fura lett. Janet eddig is utáltam, ez most sem változott, spoiler Higanyszál és Árnyék miatt megéri megnézni, meg a sok akció miatt, de azért elég gyenge darabja lett a szériának.

Marcsi 

Annyira sok mindent szeretett volna megvalósítani ez a film és mégis annyira kevés jött össze ebből… :/
Kevés volt az Apocalypse-szos rész, nem is éreztem olyan nagy főgonosznak, mint ahányszor ez elhangzott. Igazából ez egy nagy nosztalgia party volt. Mindegyik régi szereplő ifjú kori énjénél fel lehetett sóhajtani és kicsit örülhetett a szívem, hogy látom őket. Nagyjából az utolsó fél óráig építkezik a sztori, majd spoiler, ezt igazán megtehette volna hamarabb is.

Összességében nem volt ez rossz, nem is unatkoztam, de elhanyagolható lesz ez a rész pár év múlva az X-men univerzumban.

Atomsk

Igazából elszórakoztatott, relatíve tetszett, de tényleg nem az a szint, amit az ember a szériától várna. Mondjuk az első két rész számomra száraz és szinte teljesen felejthető volt, abszolút nem tetszettek, a harmadik telibe talált, aztán kimaradt pár talán és elkezdték pörgetni a múlt-szériát, lassan berögzült, hogy az X-men lényegében ugyanaz a forgatókönyv marad, Xavier nagyon emberbarát, Magneto nem bízik bennük, a két pólus eleinte kibékíthetőnek tűnik, aztán végül mégis szembe kerülnek egymással, és bár győz a jó, a „rossz” sem kifejezetten gonosz. Ez kb az összes, most ezen csavartak egy jelentéktelen, alig észrevehető semmiséget, szóval igazán nem differencia, az önismétlést viszont nem tudják elhagyni, mert eredetiség tényleg nuku. Ami eddig lement és bevált, azt újra bedobálják. Látvány meg pusztítás szempontjából korrekt, de azért többről kéne szólnia egy X-men filmnek, az előző három rész mind bevont valami érdekességet, ami egyedibb ízt adott neki, ennek nem jött össze. Ez a semmiből előkapott, ókori elsőmutáns és a piramis-technológiák agyonmodernizálása már az elején annyira blőd és mű volt számomra, hogy nem tudtam kifejezetten komolyan venni. Receptre készülnek az X-men filmek, hiába… túl sok meglepetést már nem remélhetünk tőlük.

Razor

A második X-Men trilóga első két részét moziban láttam, de ez kimaradt. A kritikákat olvasva úgy voltam vele, hogy talán nem is baj, és csak nagy sokára vettem rá magam a pótlásra.
A film eleje nekem némileg vontatottnak tűnt, de idővel aztán csak belendült. Sajnos Apokalipszis a képességeit leszámítva nem volt túl erős főgonosz, belőle szerintem többet ki lehetett volna hozni. Higanyszál jelenete jó volt, de azért csak ott motoszkált a „vótmá'” érzés. Az meg, hogy Erik már megint a rossz lóra fogad, az no comment. spoiler
Képileg rendben volt a film. A trailerek alapján féltem, hogy nagyon látványpornóba fog torkollani, de ott legalább nem tolták túl a szekeret.

Coralie 

Úgy látszik az X-men filmek nem okoznak csalódást továbbra sem, ha már a Marvel többi részéről ezt nem mondhatom el. Nem volt hibátlan ez sem, de jól kezelték a karaktereket, senki sem volt benne felesleges. Továbbra is ez a kedvenc sorozatom. :)


Népszerű idézetek

Valentine_Wiggin 

Bestia: Raven! De jó, hogy itt vagy. Nem vagy…
Mystique: Kék? Te sem.
Bestia: Ja, megtanultam kordában tartani…
Árnyék: Én kék vagyok!

3 hozzászólás
Valentine_Wiggin 

Apokalipszis: Ez az üzenet az erőseknek szól…
Xavier: Ez az üzenet az erőseknek szól…
Apokalipszis: Tiétek az új világ!
Xavier: Védjétek a gyengéket, akármi jön.

5 hozzászólás
[névtelen]

Jean Grey: [to Mystique] Seeing you that day on TV changed my life.
Kurt Wagner: Mine too.
Peter Maximoff: Mine too. I mean, I still live in my mom's basement, but pfft. Everything else is, uh… well, it's pretty much the same. I'm a total loser. [laughs]

[névtelen]

Jubilee: [walking out of Return of the Jedi] I'm just saying Empire is still the best. It's the most complex, the most sophisticated. Wasn't afraid to have a dark ending.
Scott Summers: Yeah but come on, if it wasn't for the first one you wouldn't have any of the rest of the movies.
Jean Grey: Well, at least we can all agree the third one's always the worst.

Carmilla 

Apokalipszis: …A halál szülötte vagyok. Én szítottam a tüzet az ember eszmélésének hajnalán, én forgattam a civilizáció kerekét. És amikor elburjánzott a hatalmas erdő, ki kellett irtani. Én borítottam lángba az egészet.
Magneto: Hol voltál, amikor az apámat és az anyámat meggyilkolták?!
Apokalipszis: Aludtam.

MrsCumberbatch 

Erik Lehnsherr/Magneto: [sees Apocalypse for the first time] Who the fuck are you?

MrsCumberbatch 

Peter Maximoff/Quicksilver: You know, for a guy who's as fast as me, I always seem to be too late.

[névtelen]

Scott Summers/Cyclops: [about Wolverine] Hope that's the last we've seen of that guy.

[névtelen]

[after hearing Charles' telepathic message]
William Stryker: I know that voice. It's Xavier, isn't it? What's going on?
Raven Darkholme/Mystique: We don't know!
Peter Maximoff/Quicksilver: We don't know, bro!


Folytatása

Összehasonlítás

X-Men


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján