Logan – Farkas (X-Men 9.) (2017) 499

Logan
135' · amerikai · akció, sci-fi, dráma 16

1 díj · 5 jelölés

Az egyik legerősebb mutáns ő. Szelídíthetetlen, elpusztíthatatlan, kiismerhetetlen. És szeret szivarozni. Egy titkos katonai fegyverkísérlet alakította annál is keményebbé, amivé a génjei tették. A csontjait adamantium ötvözetre cserélték, ám azt a képességét, hogy a sebei azonnal begyógyulnak,… [tovább]

angol
angol
magyar

Képek 12

Szereposztás

Hugh JackmanLogan / Farkas
Patrick StewartCharles Xavier / X Professzor
Dafne KeenLaura Kinney / X-23
Doris MorgadoMaria
Boyd HolbrookDonald Pierce
Stephen MerchantCaliban
Elizabeth RodriguezGabriela
Richard E. GrantDr. Zander Rice
Eriq La SalleWill Munson
Elise NealKathryn Munson

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

645 tag · 838 karc · Utolsó karc: 2022. május 26., 11:06 · Bővebben


Kedvencelte 76

Várólistára tette 177


Kiemelt értékelések

Bálint_Péter 

Annyi pozitív kritika és értékelés van erről a filmről, úgyhogy egy rossz is elfér mellette valószínű. Kezdjük ott, hogy nem vagyok nagy Marvel rajongó, nem tudom komolyan venni a szuperhősöket és tudatosan kerülöm is őket. Egyedül az olyan Marvel filmeket szeretem amiben nem veszik komolyan magukat a szereplők és viccre veszik az egészet, lásd Deadpool vagy A galaxis őrzői. Farkas/Rozsomák még a kedveltebb komolyabb szereplőim között volt, de azt tapasztalom, hogy valahogy mégsem elég a karaktere csak ráépülő filmre. Még az X-men Kezdetek annak idején tetszett (lehet ma már nem lenne így), de például a Farkas már írtó gagyi volt és sajnos a Logan még annál is rosszabb számomra. Reménykedtem, hogy hátha tényleg láthatok egy jó szuperhős mozit, de sajnos nem így lett.
Az egyik problémám az, hogy a történet megírása valahogy elmaradt (értem én, hogy farkas megöregszik, legyengül, elmúlás, kislány stb) és ez marhára hiányzik egy közel 2 és fél órás filmben. Ami ebben a filmben történt bőven belefért volna másfél órába. Olyannyira nem volt ötletük a készítőknek, hogy képesek voltak teljesen felesleges mellékszálakkal félórákat foglalkozni (például a fekete családos rész??? minek kellett az a szál, mivel járult hozzá a történethez?). Kíváncsi lettem volna a filmet megelőző brainstormingra.
-Mi lenne ha Farkas kicsit sétálna és aztán különböző autókat is vezetne?
-Ez egy remek ötlet de mi legyen a maradék 2 órában?
-Hát ez kitenné azt szerintem.
-De hát azért mégis kéne valami nem?
– Akkor eressze ki a karmait és lehetne pár fegyveres akit felkoncolna és szépen mindegyiknek a fejébe nyomná a pengéjét.
– Na ez már valami, lássunk neki!
Akkor a másik, hogy a csaj nem volt valami jó színész, bár creepy-nek creepy volt, ha ilyen lányom lenne inkább nem lenne xD
Itt is minden rosszfiú tök rendes, egyik se tud célozni és kivárja a sorát a mészárlásban, véletlenül se elsütve a fegyvert, nehogy megsebesítsen valakit. Rendesen azt néztem hogy amíg nem szúrták fejbe az előtte lévő katonát addig csak tartja a fegyvert az utána lévő vágómarha.
A végén a kis mutánsok aranyosak voltak, szegény szerencsétlen halandó csávót körülállták mint mi anno 8.-ban öten egy sört :D és mindenki fújt rá valami kis képességet :D
Szóval nem teljesen értem, hogy mire fel a nagy hype gondolom a spoiler Sajnálom ha valakit ezzel megsértek bár nem valószínű, hogy sokan elolvassák idáig a ragemet :D Spoiler!! Sokat fognak autózni, ja ez nem is spoiler, Spoiler vége!!. 3/10

Emerson 

Nem akartam hirtelen felindulásból értékelni a látottakat, de így, 24 óra elteltével sem lettek összeszedettebbek a gondolataim.
Nem vagyok egy finnyás alak, de nekem ez már túl brutális volt. A képregényhez persze így jobban igazodott, de ha már ennyire szabadjára engedtek mindent, akkor eddig miért nem ez volt a trend? (költői kérdés) Nyilván azt is szemléltetni kellett, hogy főhősünk kiégett. És már bocs, de igénytelen lett – köszönet, hogy nem volt okádós jelenet, bár ez is belefért volna az összképbe… Azon se lepődtem volna meg, ha Logan végelgyengülésben összeesik egy fa tövében és a kutya sem fárad azzal, hogy elhantolja. Na, ilyen depresszív, lehúzós, negatív, sötét volt az egész film. Kicsit belehaltam én is.

2 hozzászólás
TribeBubu 

Nem értem, miért vártak ezzel a stílussal idáig. Ha az X-men filmeket nem is, (bár azokban is elfért volna pár izmosabb jelenet,) legalább a Rozsomák saját filmjeit leforgathatták volna ilyen darálósra és trágárra.
A sztori ugyan nem olyan hű de egyedi, viszont a karakter számára teljesen új a helyzet és iszonyúan stílusos az egész film. Jók a poénok, pörgős és akciódús a történet, vannak benne kiszámítható és meglepő fordulatok is, ráadásul a kis Laura karaktere már most olyan, amilyennek a Rozsomáknak mindig is lennie kellett volna a képernyőn. Reméljük, folytatják a kislány történetét (az sem lenne rossz, ha ugyanezzel a színészpalántával, mert igen hiteles alakítást nyújtott.)
Kissé meglepődtem, hogy mennyire imádják a nézők és a kritikusok is a Logant, ám most, hogy megnéztem, azt kell mondanom, igazuk van. A top 10, de talán a top 5 képregényfilm listáján a helye. Úgy tűnik a felnőtteknek szóló sztori az utóbbi években nagyot dob ennek a műfajnak a képviselőin, elvégre egy korábbi X-men, Bosszúállók, vagy hasonló gyerekbarát alkotások (amik persze szintén jók) a nyomába sem érnek a Sin City-nek vagy a Watchmennek és immár a Logannek. Reménykedjünk, hogy a Deadpool és a Rozsomák búcsúfilmje sikerének hatására sűrűbben láthatunk majd ilyen besorolású képregényfilmeket a jövőben.

Update:
Túl vagyok a Noir Edition verzión. Sajnos nem sikerült lenyűgöznie. Szerintem a moziváltozat színvilága teljesen megfelelő volt. Csak pár képsorra mondanám, hogy jól mutatott noirban. Persze így is jó film, de nem hiszem, hogy szükség volt ezekre a változtatásokra. Akkor már inkább egy bővített kiadást, vagy alternatív vágást adott volna ki a stúdió.
Még egy megfigyelés: eredeti nyelven néztem (moziban sajnos csak magyar szinkronnal vetítették felénk) és bár dicsérik a magyar változatot, szerintem a magyar szöveg kiötlője lehetett volna (sokkal) kreatívabb a vulgáris részeknél. Elvégre nyelvünk trágár rétege is van olyan színes, mint az irodalmi. (Az egyik jelenetnél még csak a szájra illesztéssel sem kellett volna szöszölni, erre vagy húsz, egymás után elhangzó „B@$zki!”-t sikerült kiötölni.)

Törpillaa 

Imádtam. Nagyon szeretem a Farkast és jó volt újra látni. Méltó befejezése volt az X-men filmeknek csak azt sajnálom, hogy ilyen hamar. Még mindig imádom Hugh Jackman-t már az első Farkas alakításakor beleszerettem. Jól megcsinálták nagyon tetszett az egész és a többi szereplő is jó volt.

LaBelle 

Eddig kevés képregényfilm tudott lenyűgözni ennyire. Nagyon eltalálták a dráma/akció arányt, végig ütemesen halad a film, de van idő átélni az érzelmeket is, nem veszik el a jelentőségük. A színészek nagyszerűen alakítottak, méltó búcsú lett a franchisetól. Nem tudom, merre fogják folytatni a szériát (mert hát gondolom, fogják folytatni), de ha efelé az új generáció felé nyitnak, akkor sem fogok szomorkodni (így előre).

BeL1eVe 

Mikor moziban láttam, akkor is lenyűgözött, de most érett be igazán mesterművé. Fajsúlyos dráma, hol kőkemény, hol megérintő emberi pillanatokkal, alapjaiban az elmúlás hangulatával. Hugh Jackman és Patrick Stewart életük alakítását nyújtják, a zárókép könnyfakasztó.

barbikaunatkozik 

A méltó befejezés egy hosszú útnak. Az eddigi kedvenc X-men filmemmé avanzsált.

Bővebben: http://barbiolvas.blogspot.hu/2017/03/moziban-jartam-6-…

julius_henry 

Hát erre nem lehet felkészülni. Eléggé magasra tették a lécet a marketingesek, aztán a kritikusok, aztán a döbbenetes közönségiker, és ezek után mégis sokkolt. Őszintén szólva nem is értem az egészet. Ennyire kíméletlen, erőszakos és végtelenül szomorú film olyan ritkán születik Hollywoodban, hogy talán az egyik kezem is elég a számoláshoz. Ez egy XXI. századi Peckinpah western, zsigeri élmény, egyszerűen hihetetlen.

4 hozzászólás
KyKy

Egyik kedven X-men filmem lett. spoiler Logan karaktere még mindig király, imádom az idősödő énjét, a szemüveg, akárhányszor előkerült, röhögtem, hatalmas poén, de nagyjából nem is nagyon kapunk több mókás részt, ugyanis ez az egyik legsötétebb és legkomorabb rész a sorozatban. Nagyon tetszett, végig izgultam az egészet, néha elképzelni sem tudtam, hogyan keverednek ki egy-egy helyzetből, de aztán így vagy úgy, mindig megúszták. Egy ideig. spoiler Akárhogy is,én bízom a legjobbakban, ahogy beszéltük is barátnőmmel, tudjuk, hogy az X-men filmekben mindig van esély a változásra, és aki meghal sem mindig hal meg, tehát mindig van remény. Ami biztos, hogy Laura az egyik legkirályabb és érdkesebb mutáns jelenleg a számomra. Imádom!


Népszerű idézetek

Cardamon 

Charles Xavier/Professor X: Fuck off, Logan.
Logan/Wolverine: See, you know who I am.
Charles Xavier/Professor X: I always know who you are, I just sometimes don't recognize you.

hypedne

Donald Pierce: Charles Xavier, the world famous mutant octogenarian.
Charles Xavier/Professor X: Actually, I'm a nonagenarian.

hypedne

Laura Kinney/X-23: You are dying. You want to die. Charles told me.
Logan/Wolverine: What else did he tell you?
Laura Kinney/X-23: Do not let you.

Nocharity 

Ha szét akarod loccsantani az agyvelődet, várnál vele, amíg vízre szállsz? Az előbb mostam fel.

1 hozzászólás
Bogesxd 

Donald Pierce: Szegény Farkas, majd megszakad a szívem, hogy így látlak.
Logan: Mindjárt kitépem azt a megszakadt szívedet.

hypedne

[first lines]
Logan/Wolverine: What the fuck?

hypedne

Charles Xavier/Professor X: Two days on the road, only one meal, and hardly any sleep. She's 11, I'm fucking 90.

Nocharity 

Mindig azt hitted, hogy Istennek terve van velünk, de… talán meggondolta magát.

hypedne

Logan/Wolverine: [as a noisy self-driving truck passes him on the highway] Motherfucking auto trucks!
Charles Xavier/Professor X: Language, Logan. And you're screaming at a machine.
Logan/Wolverine: [about Laura] Oh, what? She can gut a man with her feet, but she can't hear a few naughty words?


Folytatása

Összehasonlítás

X-Men


Hasonló filmek címkék alapján