Éghasadás (2011–2015) 50

0 díj · 4 jelölés

Az idegen lények inváziója után kaotikus állapotok uralkodnak a Földön. A túlélők kis csoportot alakítanak, hónapokig minden napjuk a küzdelemről szól a túlélésért, és azért, hogy végre visszavágjanak a támadóknak. Tom Manson, bostoni történelemtanár is a túlélők közé tartozik. Családját… [tovább]

angol

Képek 20

Szereposztás

Noah WyleTom Mason
Maxim KnightMatt Mason
Drew RoyHal Mason
Connor JessupBen Mason
Will PattonWeaver kapitány
Moon BloodgoodAnne Glass-Mason
Sarah CarterMaggie
Colin CunninghamJohn Pope
Doug JonesCochise
Jessy SchramKaren Nadler

További szereplők

Kedvencelte 16

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Charityy 

Nagyon megszeretem a sorozatot az évadok során és szerencsére ezt nem húzták az örökkévalóságig.
Az idegenes téma nagyon jól fel lett dolgozva, a megbéklyózás szerintem különösen egyedi.
Amikor Lexi bejött a történetbe, kezdett kicsit más irányba elmenni a sorozat, olyan mesebelivé, ami nem igazán illett a sorozat komorságához. De ezt leszámítva tényleg minden rendben volt, a szereplők is szerethetőek.

Szencsike 

Annyi biztos, hogy nekem egy nagyon kedves sorozat lesz, minden vélt vagy valós hibája ellenére is. Nagyon kellemes történet, a sci-fi rész az inkább a keret adja, de a fő hangsúly (főleg ahogy közeledünk a vége felé) inkább a személyes kapcsolatokon van. Szóval aki egy kőkemény sci-fi látvány-, kaland-, és történetorgiát vár, az nem feltétlen fog csalódni, mert megkapja ezeket is, de elégedett sem lesz igazán. A fő hangsúly tényleg inkább az emberi kapcsolatok alakulásán van, és a pozitív szemléleten, amiben mindig a jó (és a Mason család) győz és a gonosz elnyeri jutalmát. Számomra többek között ezért is kedves a sorozat, mert egy nagyon pozítív személetet képvisel, még a legrosszabb napokon is érdemes hinni, akár még a lehetetlenben is.
A szereplőgárda is igen változékony, a tapasztaltabb színészek hozzák a tőlük elvárható kötelező szintjüket, a fiatalok, hát, kibe mennyi tehetség szorult, de szimpatikus fiatal szereplőket válogattak be, és fejlődőképesnek mutatkoztak az évadok során.
A történet: engem mindig lekötött, mindig voltak benne érdekes szálak, amik vitték előre a cselekményt, volt ami kifejezetten érdekes volt, volt ami már kevésbé, vagy éppen nem volt rá elég idő, hogy kibontsák rendesen vagy épp sutára sikerült, ha kibontották, pedig elég érdekesnek indult. Viszont túl sok volt az időhúzás, aki látta az ötödik évadot az tudja is mire gondolok. Az utolsó évad alatt végig az volt az érzésem, mintha egy hatodik évadot akarnak előkészíteni. Lezárják a fontosabb személyes konfliktusokat illetve előkészítik a terepet a végső ütközetre, majd a hatodik évadban jól odacsapnak, amiben E.T. az univerzum másik végéig repül. Ehelyett egy időhúzós, „mindig történik valami mielőtt leszámolnánk az ellenséggel” szituációk fordultak elő, ami szerintem egy záróévadba nem való ilyen mennyiségben. Volt egy-két szereplő, akinek nagyon félrevitték a karakterét a végére (különösen Pope-nál), ami miatt rendkívül csalódott vagyok. Maga lezárás, az olyan tipikusan Falling Skies-osan pozitívra sikeredett, szép volt az utolsó pár pár perc, helyre állt a világ rendje. Összességében egy nagyon szerethető sorozat, akinek bejön a lelkizős téma az szeretni fogja. És ne feledjétek: a Mason család mindent túlél!

Kemiviki 

-1. évad: Huu hát egy nap alatt végignéztem, pedig próbáltam türtőztetni magam, de egyszerűen úgy magába szippantott, hogy nem bírtam ki, hogy ne indítsam el a következő részt. Annak ellenére, hogy vannak hibái, nagyon jó, fordulatos, vannak kiszámítható részei, de mégis beszippant s nem enged.
Nagy kedvencem lett: Tom, Hal, Anne, Maggie, Pope. Bennel kapcsolatban még vannak fenntartásaim, de kíváncsi vagyok mi lesz vele.
– 2. évad: Hát folytatta a jó szokását, megint beszippantott egy gyenge pillanatomban, s az évad végéig nem is engedett. Jó évad volt, pörgős, eseményekkel teli és rengeteg váratlan fordulat volt. Pár halálért nagyon haragszom, és bosszút szeretnék érte.
Ben belépett a nagy kedvenc listába.
– 3. évad: Ez az évad már kevésbe volt pörgős, sok részben nagyon előrébb lépés sem volt, ami engem zavart, nem ezt szoktam meg a sorozattól eddig. Az utolsó rész sem volt olyan hatalmas és ütős mint eddig, valahol lehetett sejteni, hogy meg fog oldódni minden gond, mert hát na röviden tömören Mason család. Mint ha beszűkült volna a sorozat, és már csak ők lennének a világon, pedig rengeteg eddig megszeretett szereplő is itt van, akik megérdemelnék, hogy foglalkozzanak velük.
Sajnálom, de ez a Lexis szál sem jön be… Ez kapcsán is annyi kérdés van, de legfőképpen a hogyan? Meg hogy miért nem tört ki a pánik vele kapcsolatban? Mindenkinek olyan tök természetesnek tűnik.
Remélem nem rontják el ezt a sorozatot is a végére.
– 4. évad: Hát nem ájultam el tőle, szerintem eddig ez volt a legrosszabb évad. Ez a Lexis szál engem kifejezetten irritált, és nagyon vártam hogy a végére érjünk. Egyetlen egy pozitív ami nagyon tetszett, az a spoiler, és hát örömömre ezt ki is bontották és vitték tovább a következő évadba.
Az utolsó rész nagyon jo volt, a 3. évad pocsék évadzárója után ez felüdülés volt:)
– 5. évad: Kezdett visszatalálni a sorozat a kezdeti önmagához, aztán a készítők annyira szétbarmolták a végét, amennyire csak lehetséges volt. Csalódtam a lezárásban.
Mindemellett nem bánom egyáltalán, hogy belekezdtem, mert egy kedvenc sorozatom lett, minden hibája ellenére.

itstami

Nagyon szeretem, egyik kedvencem. Igaz most az ötödik évad egy kicsit gyenge, de ez még kiforrhat. Ez volt az első sci-fi show amit láttam, és rögtön megtetszett. Remek színészek, egyedi történet és még egy karakter miatt se akartam fejbe lőni magam. Magyarországon annyira nem ismert, pedig szerintem sokkal több nézőt érdemelne.
Bővebben:
http://tami-the-bookworm.blogspot.hu/2015/08/sorozat-aj…

Victorious

Tipikus egynek elmegy sorozat ez.
A magát hősnek gondoló „mindentnekemkellcsinálni” főszereplő hihetetlenül irritáló volt,az 5. záró évad meg kritikán aluli.Amikor azt hinnéd,hogy volt valami súlya a végének mert spoiler Az erőltetett szerelmi-háromszögről ne is beszéljünk. Lexi meg aki még érdekes is spoiler
Alapötlet jó,kivitelezés már nem annyira.

KillerCat 

A történet vége csak laza ismerősi viszonyban van az elejével, mind az alkotóknak, mind a nézőknek csak homályos emlékeik vannak róla és érdekelni sem érdekel senkit. Az epizódok átlag fele töltelék rész, ami ha azt nézzük, hogy a sorozat nyári, azaz évadonként csak 10 epizódot számlál, akkor nagyon rossz arány.


Népszerű idézetek

Emii

– Mármint.. az a nagy szégyen, ahogy lenyomtál és elvetted a fegyveremet.
– Megüsselek, hogy valódinak látsszon?
– Nem. Nem kéne megütnöd.

Rekaboni

Tom Mason: And no matter how each of us survive, maybe we owe it to those who didn't, to become the best of mankind.

Charityy 

Tom Mason: Rájöttünk, hogy nem vagyunk egyedül.

NaNa_88 

Patrick Henry mondta. „A csata nem csak az erőről szól. Hanem az éberségről, hatékonyságról és a bátorságról.” Egy kis, fegyelmezett osztag nem tud kitartani egy nagyobb hadsereggel szemben, de visszatántoríthatja, mert azért harcol, ami jogosan az övé. Ez a mi otthonunk, a mi világunk. Erre gondoljanak, mikor jönnek majd.

Kemiviki 

Tom Mason: Azt hittem, hogy a szeretet erőt ad. De talán csak egy akadály ami összezavar.
Cochise: És mi az alternatíva? Ne szeressünk, hogy sose gyászoljunk?

Emii

– Tudja, az optimizmusa kezd kicsit zavaró lenni.

Emii

– A rossz hír az, hogy nehéz idők járnak.

Emii

– Szükségünk van magára… jobban mint bármikor.

Emii

– Légy elnézőbb. És magaddal szemben is.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján