Kedvencelte 21

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

1. évad:
Az év eddigi legnagyobb meglepetése. Szerethető karakterek (Gus pl. csillagos 5-ös, nagyon hiteles a srác), komolyan tálalt, durván aktuális témák (társadalmi széthúzás és a másságtól való félelem egy vírus sújtotta, poszt-apokaliptikus világban), egy szépen, több szálon és időben sem lineárisan mesélt cselekménybe csavarva. Emellett minőségileg is legtöbbször egy költségesebb mozifilm színvonalát hozta, így igazából szinte egy rossz szavam sem lehet rá, pár aprócska furcsaságon kívül, melyeket az epizódok értékelőiben külön részleteztem. Ugyan találni egyezéseket más hasonló jellegű történetekkel, így ez sem egy kifejezetten eredeti darab (amolyan hibrid, höhö), illetve gőzöm sincs, hogy mennyire követi az alapjául szolgáló képregényt, de még így is az egyik legjobb sorozat, amit mostanában láttam. Mindenkinek ajánlom, plusz egy ilyen finálé után nagyon nem ajánlom, hogy ezt is kaszálni merje a Netflix! Folytatást, MOST!

2 hozzászólás
MrsCumberbatch 

Hát ez iszonyat jó volt. Akarok második évadot most azonnal! Nem tudom mennyi ötlet van még benne, nem tudom, mit lehet még kihozni belőle, de azt tudom, hogy egyszerűen kell és nézni akarom még. Tovább. Még.

A kis fiú nagyon aranyos. Bár gyerek és ez sokszor előjön még sem egy idegesítő kis gyerek. Okos, de nem idegesítően okos. Naiv, kedves és cuki de nem émelyítően. Nem akarom azt mondani, hogy tökéletes, mert nem akarom, hogy más emiatt túl nagy elvárásokkal üljön a sorozatnak, de szerintem iszonyatosan jól megtalálták az egyensúlyt Gus személyiségében. És nagyon jól megcsinálták a kis fülét. Iszonyatosan cuki, ahogy mozgatja, és amikor szomorú, konyul le, hát volt hogy megkönnyeztem.

De hogy akkor miért nem maximum pont? A többi szál miatt. Oké, szükség volt rájuk végülis az 1x08 miatt, de ezt szerintem megoldhattuk volna egy résszel. A doki szálát például nagyon utáltam. Fölös időhúzás… És még unalmas is. Meg beteg spoiler. És nyomasztó. És vérciki… Bár, így utólag visszagondolva… Igazából görbe tükör annak, hogy milyen is lehetett volna a Covid alatti/utáni élet ha… De akkor is. Inkább ne lett volna. Tökre le hoz az életről és abszolút nem illik a sorozatba. Mármint oké, azért illik, hogy elmeséli miért is üldözik a hibrideket, de ezt el lehet intézni egy mondatban vagy kettőben nem kell neki külön szál….

A nő szála is igazából felesleges, hiszen csak annyi történik, hogy spoiler de ez is olyan hogy hiába szép és jó és kedves, ennyit foglalkozni vele felesleges. Ezt is el lehet intézni pár mondattal. Ezt az egyet sajnálom, hogy ez a két szál olyan sok időt kapott… Kaptak volna külön egy 60 perces részt, 30-30 vagy 20-40 perc erejéig oszt jól van. Felesleges volt ennyire hozzáfűzni és néhol elrontani az ember kedvét… Meh.

Illetve ebben ha valaki tudna segíteni? Ennek mi volt a logikája? Én nem értek hozzá vagy ez tényleg valami nonsense dolog volt? https://snitt.hu/filmnezesek/18247737 Köszönöm.

Röviden: A két mellékszálat nyomasztónak és feleslegesnek találtam, de ezt leszámítva iszonyatosan cuki és izgalmas sorozat. Szerintem kifejezetten olyan, amit mind két nem élvezhet. Ja és új évadot akarok. Most.

Mamuszy 

Mikor elkezdtük, közel sem gondoltuk szerintem, hogy ennyire mélyen fog érinteni minket ez a történet.
Hihetetlenül megindító kis sorozat volt, és nagyon sok kérdést is felvetett bennem, rengeteget gondolkoztam azon, hogy mi lenne ha ez tényleg valóság lenne…Szerintem sokkal rosszabb lenne a helyzet mint a sorozatban..
Őszintén szólva nem nagyon tudom mi mást írjak még, ugyanis még azért elég friss nekem a sorozat élménye, és nem igazán tudom kifejezni amiket érzek vele kapcsolatban..
Remélem minél hamarabb jön a folytatás, mert eléggé csalódott lennék, ha ezt a sorozatot itt félbe hagynák.

Kemiviki 

1. évad: Ez a történet fantasztikus! Fontos témákat érint, a hangulata magával ragadó, jól építi fel a történetet, a karakterek szerethetőek és cukik. És a gyerek karakterek sem idegesítettek halálra, hanem imádtam őket medvétől a malacig :)
Most most kérem a folytatást! :)

brena

Gyönyörű,nagyon tetszett,a világ,az ötlet,a „díszlet”. Remélem jön a folytatás hamarosan!

Christinewinchester 

Amikor megláttam a plakátot, meglehetősen szkeptikusan álltam hozzá. Aztán kiderült, hogy Robert Downey Jr az egyik producer, így megnéztem a trailert, s elég érdekesnek tűnt, így került fel a megnézendő sorozatok közé.
A legutóbbi időszak egyik nagy meglepetése számomra ez a sorozat, igazán kiemelkedően sikerült, úgyhogy nagyon örülök, hogy megnéztem.
Egyfelől a forgatókönyv nagyon tetszik, aktuális is, még ha disztópikus elemek és hibridek is vannak amellett, a felépítése, ahogy a szálak összeérnek…
A látvány is aprólékos, szépen kidolgozott, s színészválasztásban is erős. A Gus-t alakító kisfiú hihetetlenül ügyesen játszik, de a többiekre sincs panasz.
Nagyon remélem, hogy mielőbb érkezik a 2. évad, csak így tovább.

K_A_Hikari

Ajánlásra kezdtem nézni (nem baj, hogy a valóságban is vírus van, nézzünk erről sorozatot. Miért is ne?) és nem hittem volna, hogy a végére ilyen szépen összeáll, elég kuszának éreztem az elején.
Gus, Medve, és Óriás lettek a kedvenceim, de talán azért, mert ők voltak számomra igazán maradandók spoiler
Nagy eséllyel lesz következő évad, sok kérdés nyitott maradt, de ha valami miatt mégse, így is elégedett vagyok.

chibizso

A Sweet Tooth összegségében nem egy képregényhű adaptáció, de az alap nem ismerése nélkül is egy olyan szívet melengető családi kaland, amire igencsak szükség volt az elmúlt időszak után.

Egy olyan disztópiát nyújt tálcán mindenkinek, amihez saját tapasztalatai miatt is tud kapcsolódni, miközben egy naiv szarvasfiú igyekszik mosolyt csalni az arcunkra, és reményt csepegtetni a saját járványunk utáni világba.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2021/06/12/sweet-tooth-sorozat…

piciszusz 

Ez a legjobb dolog ami mostanában történt velem, imádtam, kedvenc lett. Ide a folytatást most!

Ezüstliliom 

Nagyon tetszett ez a sorozat. Pont nekem való volt: sci-fis, kalandos, izgalmas, rejtélyekkel megfűszerezve. Türelmetlenül várom a következő évadot.


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Tommy: Beszélsz. Ki tanított?
Gus: A pupám volt, és bármelyik percben visszatérhet, szóval jobb, ha lelép. Nagyobb, mint maga.
Tommy: Nem szoktak nagyobbak lenni.

1. évad 1. rész – Az erdő mélyéről
Bogesxd 

Gus: Na és hol élsz?
Tommy: Seholföldjén.
Gus: Az hol van?
Tommy: Ott, ahol akarom.
Gus: Van barátod?
Tommy: Nincs.
Gus: Hogyhogy?
Tommy: Meghalt.
Gus: Ismered anyát?
Tommy: Nem.
Gus: Hogyhogy?
Tommy: Biztos meghalt.

1. évad 2. rész – Bocs a sok hulláért
pojDD 

– Ez is szarvasos sz@rság?
– Mhmm.

1. évad 3. rész – Csak semmi állatság

Hasonló filmek címkék alapján