Kedvencelte 33

Várólistára tette 155


Kiemelt értékelések

LoneWolf 

1. évad:
Az év eddigi legnagyobb meglepetése. Szerethető karakterek (Gus pl. csillagos 5-ös, nagyon hiteles a srác), komolyan tálalt, durván aktuális témák (társadalmi széthúzás és a másságtól való félelem egy vírus sújtotta, poszt-apokaliptikus világban), egy szépen, több szálon és időben sem lineárisan mesélt cselekménybe csavarva. Emellett minőségileg is legtöbbször egy költségesebb mozifilm színvonalát hozta, így igazából szinte egy rossz szavam sem lehet rá, pár aprócska furcsaságon kívül, melyeket az epizódok értékelőiben külön részleteztem. Ugyan találni egyezéseket más hasonló jellegű történetekkel, így ez sem egy kifejezetten eredeti darab (amolyan hibrid, höhö), illetve gőzöm sincs, hogy mennyire követi az alapjául szolgáló képregényt, de még így is az egyik legjobb sorozat, amit mostanában láttam.
2. évad:
A sorozat továbbra sem vesztett erejéből, és szépen vitte tovább a már megkezdet szálakat. Emellett építgette a világot, így többet megtudtunk a hibridek és járvány eredetéről, miközben remekül egyensúlyozta a drámát, az akciót, a humort és persze a fő konfliktus körüli misztikumot is. Kíváncsian várom a záró évadot!

6 hozzászólás
Nihilchan 

1. évad: Az első percétől szerettem. Nagyon aktuális témákkal foglalkozik és ez ijesztő. Kicsit meseszerű a hibridekkel meg a narrációval, ugyanakkor nem egy kedves tündérmese. A szereplőkkel nagyon elégedett vagyok. Gus gyerek, igazi gyerek, ugyanakkor a legemberibb karakter. A srác, aki alakítja őt, nagyon ügyesen játszott. Jepperd minden hibája és múltbéli tette ellenére egy szerethető óriás; a zord külső érző szívet takar. Mindezek ellenére egyáltalán nem tökéletesek vagy fekete-fehérek a jellemek, ennek ékes példája a Doki, például. A cselekmény szépen felépített és teljesen követhetőek benne az időbeli ugrások. Kinézetre szerintem nagyon igényes, gyakorlatilag mozifilm minőségű. A ruhákat, a posztapokaliptikus tájakat, a színeket és a zenéket mind remekül eltalálták. Az elején nem tudtam, mi fogja kitölteni a részeket, de az első évad végére egyértelművé vált, hogy ebben simán van még egy évadnyi, 8-10 epizódnyi töltet.
Őszinte leszek; totál szétzúzta a lelkem, iszonyatosan sokat sírtam. Gyönyörűen bemutatja, mennyire ostoba és gyarló élőlény az ember. Elég fájdalmasan a képedbe dörgöli. Nagyon mai, nagyon őszinte, nagyon megrázó.
Nem vártam a sorozattól semmit, de kedvenccé nőtte magát. Tűkön ülve várom a folytatást, hiszen Gus története még csak most kezdődött el igazán.

MrsCumberbatch 

Hát ez iszonyat jó volt. Akarok második évadot most azonnal! Nem tudom mennyi ötlet van még benne, nem tudom, mit lehet még kihozni belőle, de azt tudom, hogy egyszerűen kell és nézni akarom még. Tovább. Még.

A kis fiú nagyon aranyos. Bár gyerek és ez sokszor előjön még sem egy idegesítő kis gyerek. Okos, de nem idegesítően okos. Naiv, kedves és cuki de nem émelyítően. Nem akarom azt mondani, hogy tökéletes, mert nem akarom, hogy más emiatt túl nagy elvárásokkal üljön a sorozatnak, de szerintem iszonyatosan jól megtalálták az egyensúlyt Gus személyiségében. És nagyon jól megcsinálták a kis fülét. Iszonyatosan cuki, ahogy mozgatja, és amikor szomorú, konyul le, hát volt hogy megkönnyeztem.

De hogy akkor miért nem maximum pont? A többi szál miatt. Oké, szükség volt rájuk végülis az 1x08 miatt, de ezt szerintem megoldhattuk volna egy résszel. A doki szálát például nagyon utáltam. Fölös időhúzás… És még unalmas is. Meg beteg spoiler. És nyomasztó. És vérciki… Bár, így utólag visszagondolva… Igazából görbe tükör annak, hogy milyen is lehetett volna a Covid alatti/utáni élet ha… De akkor is. Inkább ne lett volna. Tökre le hoz az életről és abszolút nem illik a sorozatba. Mármint oké, azért illik, hogy elmeséli miért is üldözik a hibrideket, de ezt el lehet intézni egy mondatban vagy kettőben nem kell neki külön szál….

A nő szála is igazából felesleges, hiszen csak annyi történik, hogy spoiler de ez is olyan hogy hiába szép és jó és kedves, ennyit foglalkozni vele felesleges. Ezt is el lehet intézni pár mondattal. Ezt az egyet sajnálom, hogy ez a két szál olyan sok időt kapott… Kaptak volna külön egy 60 perces részt, 30-30 vagy 20-40 perc erejéig oszt jól van. Felesleges volt ennyire hozzáfűzni és néhol elrontani az ember kedvét… Meh.

Illetve ebben ha valaki tudna segíteni? Ennek mi volt a logikája? Én nem értek hozzá vagy ez tényleg valami nonsense dolog volt? https://snitt.hu/filmnezesek/18247737 Köszönöm.

Röviden: A két mellékszálat nyomasztónak és feleslegesnek találtam, de ezt leszámítva iszonyatosan cuki és izgalmas sorozat. Szerintem kifejezetten olyan, amit mind két nem élvezhet. Ja és új évadot akarok. Most.

Mamuszy

Mikor elkezdtük, közel sem gondoltuk szerintem, hogy ennyire mélyen fog érinteni minket ez a történet.
Hihetetlenül megindító kis sorozat volt, és nagyon sok kérdést is felvetett bennem, rengeteget gondolkoztam azon, hogy mi lenne ha ez tényleg valóság lenne…Szerintem sokkal rosszabb lenne a helyzet mint a sorozatban..
Őszintén szólva nem nagyon tudom mi mást írjak még, ugyanis még azért elég friss nekem a sorozat élménye, és nem igazán tudom kifejezni amiket érzek vele kapcsolatban..
Remélem minél hamarabb jön a folytatás, mert eléggé csalódott lennék, ha ezt a sorozatot itt félbe hagynák.

Kemiviki 

1. évad: Ez a történet fantasztikus! Fontos témákat érint, a hangulata magával ragadó, jól építi fel a történetet, a karakterek szerethetőek és cukik. És a gyerek karakterek sem idegesítettek halálra, hanem imádtam őket medvétől a malacig :)
Most most kérem a folytatást! :)
2. évad: Jó évad volt, de sajnos ennek az évadnak is túúúl hamar vége lett.
Nagyon sok kérdésre megkaptuk végre a választ és nem meglepő módon spoiler .
Gus még mindig hihetetlenül cuki és a fülei <3
Nagyon várom a 3. évadot és nagyon szeretném látni annak a bizonyos doboznak a tartalmát spoiler .

brena 

Gyönyörű,nagyon tetszett,a világ,az ötlet,a „díszlet”. Remélem jön a folytatás hamarosan!

2.évad is pipa,még mindig varázslatos!

Echo

1. évad:
Ez a sorozat egyszerre édes és nagyon szomorú. Imádom az ehhez hasonló „ világvégès" cuccokat úgyhogy előre tudtam, hogy nagyrészt tetszeni fog. A történet tetszett is, azzal semmi gondom sincs. A szereplők már egy kicsit neccesek voltak. Egyenlőre nem sikerült túlzottan megkedvelnem őket, főleg a kissrácot nem,de hátha a folytatásban sikerülni fog.

Christinewinchester 

Amikor megláttam a plakátot, meglehetősen szkeptikusan álltam hozzá. Aztán kiderült, hogy Robert Downey Jr az egyik producer, így megnéztem a trailert, s elég érdekesnek tűnt, így került fel a megnézendő sorozatok közé.
A legutóbbi időszak egyik nagy meglepetése számomra ez a sorozat, igazán kiemelkedően sikerült, úgyhogy nagyon örülök, hogy megnéztem.
Egyfelől a forgatókönyv nagyon tetszik, aktuális is, még ha disztópikus elemek és hibridek is vannak amellett, a felépítése, ahogy a szálak összeérnek…
A látvány is aprólékos, szépen kidolgozott, s színészválasztásban is erős. A Gus-t alakító kisfiú hihetetlenül ügyesen játszik, de a többiekre sincs panasz.
Nagyon remélem, hogy mielőbb érkezik a 2. évad, csak így tovább.

2. évad: Sokat kellett várni rá, a látvány és a színészek továbbra is kiemelkedőek. Kifejezetten tetszett, hogy a szereplők múltjáról és a kezdetekbe is betekintést nyerhettünk, valamint, hogy több hibridet is jobban megismertünk. S bár tetszett az évad, és ismételten nagyon várom a következőt, ugyanakkor az első évad számora erősebb volt.

SunflowerSz 

Egyértelműen az egyik legminőségibb Netflix sorozat, amit láttam. Egyszerre volt aranyos, de közben komoly és aktuális témákat hozott be egy posztapokaliptikus fantasy környezetbe. Nem tudom, hogy mire számítottam pontosan, de erre biztosan nem és éppen ezért volt hatalmas meglepetés a sorozat. Többször éreztem azt, hogy magasan hozza a mozifilmek színvonalát is a sorozat, nyilván a költségvetése miatt volt idő és elég energia arra, hogy ennyire szépen tálalják az egészet. A karakterek szerethetők, azzal együtt is, hogy nem tökéletesek és küzdenek a saját démonaikkal. A zenéket is remekül válogatták össze, nagyon hangulatos volt az egész. Megintcsak azt tudom mondani, hogy sajnálom, hogy nem néztem meg előbb, mert most tényleg levett a lábamról és csak ajánlani tudom megtekintésre :) remélem, hogy hamarosan érkezik majd a második évad, mert ezt így nem szabad abbahagyni.
Egyébként valamiért nekem picit Tim Burton világához is hasnolított a sorozat hangulata, ami szintén pluszpont :)

chibizso

A Sweet Tooth összegségében nem egy képregényhű adaptáció, de az alap nem ismerése nélkül is egy olyan szívet melengető családi kaland, amire igencsak szükség volt az elmúlt időszak után.

Egy olyan disztópiát nyújt tálcán mindenkinek, amihez saját tapasztalatai miatt is tud kapcsolódni, miközben egy naiv szarvasfiú igyekszik mosolyt csalni az arcunkra, és reményt csepegtetni a saját járványunk utáni világba.

Bővebben: https://roboraptor.24.hu/2021/06/12/sweet-tooth-sorozat…


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Tommy: Beszélsz. Ki tanított?
Gus: A pupám volt, és bármelyik percben visszatérhet, szóval jobb, ha lelép. Nagyobb, mint maga.
Tommy: Nem szoktak nagyobbak lenni.

1. évad 1. rész – Az erdő mélyéről
Bogesxd 

Gus: Na és hol élsz?
Tommy: Seholföldjén.
Gus: Az hol van?
Tommy: Ott, ahol akarom.
Gus: Van barátod?
Tommy: Nincs.
Gus: Hogyhogy?
Tommy: Meghalt.
Gus: Ismered anyát?
Tommy: Nem.
Gus: Hogyhogy?
Tommy: Biztos meghalt.

1. évad 2. rész – Bocs a sok hulláért
TribeBubu 

Lehet, hogy egyértelműnek tűnik, de már a születésünktől fogva családra vágyunk. Csakhogy nem mindig tudjuk, hogy hol találunk rá. És van úgy, hogy a családunk egyáltalán nem olyan, mint amilyenre számítottunk. És néha olyasmit is megteszünk a családért, amit korábban nem is hittünk volna. Mert a család minden áldozatot megér. Vagyis hát… nagyon reménykedünk benne.

1. évad 4. rész – Titkos összetevő
TribeBubu 

A legnagyobb vezéreket mindig a legmeglepőbb helyzetek szülik. A rosszabbak hagyományos úton válnak azzá.

1. évad 3. rész – Csak semmi állatság
TribeBubu 

– Ez volt az otthonunk.
– Ez csak tégla és beton. Az otthon az, ahol mind együtt vagyunk.

2. évad 6. rész – Így kezdődött, ide jutottunk
TribeBubu 

– Hogy hívják azt a karamellával bevont almát?
– Karamellás alma.

1. évad 3. rész – Csak semmi állatság
amnézia 

Van úgy, hogy már nem marad más számunkra, csak a képzelőerő.

1. évad 1. rész – Az erdő mélyéről
pojDD

– Ez is szarvasos sz@rság?
– Mhmm.

1. évad 3. rész – Csak semmi állatság

Hasonló filmek címkék alapján