Supergirl (Arrowverzum 4.) (2015–2021) 90

Egy DC-s képregény alapján, egy lányról, aki a Krypton bolygón született, és elmenekült onnan annak pusztulásának ideje alatt. A Földön töltött évei alatt megpróbálja titkolni erejét, mely híres unokatestvéréhez mérhető, de 24 éves korában úgy dönt, hogy vállalja azokat és azzá a hőssé válik,… [tovább]

angol

Képek 213

Szereposztás

Melissa BenoistSupergirl / Kara Danvers
Mehcad BrooksJames Olsen
Calista FlockhartCat Grant
Robert GantZor-El
Chyler LeighAlex Danvers
Jeremy JordanWinn Schott
David HarewoodHank Henshaw
Jenna DewanLucy Lane
Peter FacinelliMaxwell Lord
Briana VenskusVasquez

További szereplők

Kapcsolódó zónák

DC Univerzum

233 tag · 489 karc · Utolsó karc: 2021. április 10., 14:53 · Bővebben

Arrowerzum

14 tag · 25 karc · Utolsó karc: 2021. március 23., 19:08 · Bővebben


Kedvencelte 37

Várólistára tette 124


Kiemelt értékelések

Charityy 

Vannak hibái a sorozatnak, de még ennek ellenére is élvezhető marad. Habár az évadok előrehaladtával látszik rajta a romlás. Kissé felületes az egész. Van egy szuperhősnő, aki harcol a gonosszal, megment mindenkit és van egy szerelmi háromszög. És ennyi. Nincs benne sok újdonság.
Supergirl karaktere tetszik. Aranyos és nem beképzelt. Teszi a dolgát, a háttérben munkálkodik és közben megmenti a várost.
Remélem összeszedi magát a sorozat és jobb lesz a negyedik évad.

lipotdorka 

Nem igazán akartam szöveges értékelést írni, mert félek, ez a hat csillag is sok lesz, amit most adtam így előre, a régi idők emlékéért, a kedvencelést azért levettem már de egyre jobban kiakaszt a sorozat, és még el sem kezdődött a harmadik évad.
Az első évad szépen felépített volt, kicsit lassan indult be, de onnantól már sínen volt a dolog, szépen jöttek a karakterfejlődések, a történet is a helyén volt úgy-ahogy, nagyon is élveztem a vele eltöltött időt egészen a második évad negyedéig/közepéig. Onnéttól jöttek a bajok.
Amikor kiderült, hogy ki is van a hajóban, már mindenki egyből levágta, hogy mire megy itt ki a játék, főleg amikor az is felszínre tört, hogy honnét jött a fickó. Ezzel igazából nem is lett volna baj, csinálhattak volna belőle egy normális Rómeó és Júlia, de ez igencsak félresiklott. Mon-Elt nagyon elrontották. És senki ne értsen félre, nem azért GYŰLÖLÖM a karaktert, mert szembe megy a shippemmel mert az kit érdekel, ez csak egy sorozat, de maga a karakter, amit reprezentál szembe megy mindennel, amit vallok, és ez idegesít a legjobban. Mert ezt gyerekek is nézik. Pici kislányok, akik szerint az követendő példa, ha megbocsájtasz egy fiúnak akkor is, ha szembemegy az elveidnek és el kell tűrni, ha semmibe vesz téged, jelzőket aggat rád és egyebek.
Season 2 rantig a spoiler jelek alatt:
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Update az ötödik évad után:
Hát mit ne mondjak, rengeteg mindenen túl vagyunk, nem is értem hogy kötődhetek egy olyan sorozathoz ilyen szinten érzelmileg AMI MÉG CSAK NEM IS JÓ, de mindegy. Igazából sok jót nem tudok mondani, az utóbbi években egyedül Nia behozatalát tudnám pozitívként említeni a többi meg ugyanolyan szokásos katyvasz mint eddig. Az a baj hogy nagyon sok minden baj van a sorozattal, és itt most nem csak a queerbaitre értem, hanem hogy folyamatosan mellékpályára rakják a női főszereplőket az új férfi főszereplők miatt, nagyjából semmi screentimeja nincs se Niának, az egyetlen wlw kapcsolatnak a sorozatban, sztori szintileg is mindig elvesznek valahogy a sokaságban, azaz nagyon sok mindent akarnak egyszerre lefedni és azt vettem észre, hogy egyikkel se bírnak ezért az összes értelmét veszti. Nem foglalkozik eleget a főhőssel, én pl tökre szeretném látni Kara érzelmi világát, hogy hogyan hatott rá hogy xszer összedőlt az egész világa és a szeme láttára halt meg mindenki és minden amit valaha szeretett spoiler, és mivel ez sose volt jól kidolgozva, nekem elveszik egy idő után Karaból az emberség. Ez csak pár dolog ami hirtelen eszembe jutott, de ha kicsit gondolkozom rajra biztos beugrik meg számtalan, mert néha azt érzem, hogy MINDEN baj van ezzel a szériával.

LoneWolf 

Anno nagyon jól indult, még lehetőséget is láttam benne, de mára lebutították a többi CW széria szintjére, amik feleslegesen csöpögnek a nyáltól és az eltúlzott drámától. Aki tehát vérbeli szuperhős sztorikat várna, látványos akciókkal, változatos karakterekkel és sokkoló fordulatokkal, az sajnos csalódni fog.

Kemiviki 

1. évad: Nem is tudom, nem is értem elsőre miért hagytam abba a sorozatot.
Vannak hibái, de ennek ellenére is kellemes kikapcsolódást nyújtott az évad.
Kara a végére nem hisztizett és nyávogott, hanem felnőtt a feladatához. spoiler remélem még sokat fog szerepelni. Alexet nagyon bírom és remélem nem hozzák össze spoiler . És Catről el ne feledkezzek, az a nő egy kincs :)
2. évad: Dráma és dráma a köbön. Először a Alex kezdi, majd Kara folytatja. Mert nehogy véletlenül is egy normális történet legyen, ááá szerelem és szerelmi drámázás a tökéletes történet pótlék….
Amúgy voltak jó részek, de ez az évad nekem nem jött be.
Lena karakterét nagyon bírom, rettentően jó a dinamikája Winnel és Karaval. Remélem a következő évadban is sokat találkozunk majd vele.
J'onn szálára kíváncsi vagyok, remélem ott kettejük között nem erőltetik majd ezt a szerelem dolgot.
3. évad:

5 hozzászólás
rhysciar

1. évad után:
Az első és legfontosabb: HALLELUJA, HOGY ÁTMEGY A THE CW-RE!
Oké, szóval rettenetesen klisé, rettenetesen olcsóak és gagyik az effektek, és úristen, most komolyan nem lehetett volna Supermant normálisan beleszőni a sztoriba? Úgyhogy van mit rajta javítani, örülök, hogy elméletileg a folytatásokban már kapunk egy színészt is Supermannek, jó lesz végre látni az unokatesókat együtt.
Ettől eltekintve viszont egy kellemes kis kikapcsolódás volt ez a sorozat, remekül illik rá az angol cheesy szó, aranyos, kellő sötétség van benne, humora is van, úgyhogy szinte tökéletes társa a The Flashnek. Persze még jobb lenne, ha nem külön univerzumba tették volna őket, de ja, ne legyek telhetetlen, mi?
A színészekre nem tudok mit mondani, Melissa Benoistot már a Glee-ben is kedveltem (btw milyen kis reunion volt Adammel :D), itt is egész jól hozza a szerepét, kár, hogy az elején még túljátszotta Supergirl érzéseit. Nem gondoltam volna, de rajta kívül Cat lett a másik favoritom, pedig kimondottan rühelltem az első egy-két epizódban, remélem őt is legalább ennyiszer fogjuk még látni a következő évadban.
Kapcsolatok terén viszont inkább nem szólok, katasztrófa számomra ez a romance, sajnos Jamest képtelen vagyok megkedvelni. Nem csinál semmit, nem ad hozzá semmit a történethez, nélküle még talán kevésbé is lenne idegesítő a sorozat.
All in all kellemeset csalódtam Supergirlben, és várom a második évadot. :D

4 hozzászólás
Nelli0805 

Az első évad alapján egyszer nézős sorozat. Az eleje nem igazán tetszett, a vége felé már jobb volt. Reméltem, hogy ennél jobb lesz, hogy Kara sokkal jobb karakter lesz (bár lehet, hogy sokat rontott rontott rajta az állandóan ordító szinkronhangja…). A történet jó lehetett volna, ha nem lett volna tele erőltetett hülyeségekkel. A párbeszédek a kelletnél jóval többször voltak propaganda- vagy „csakazértis erkölcsi mondanivalót fogok közvetíteni” jellegűek. Sajnos Kara egyszerűen nem nőtt még fel az általa felvállalt feladatához, és inkább viselkedett úgy, mint egy 18 éves, mintsem egy 24 éves, ami számomra idegesítő volt.
A függővég miatt viszont érdekel a második évad.

Rémálom 

Szóval az elején én nagyon utáltam ezt a sorozatot – az első rész például iszonyatosan béna, gagyi, suta, rossz volt ránézni. Élből szerelmi háromszöggel, amitől úgy érezzük, hogy a női hősöknek ez kötelező (de aztán persze emlékeztetnek rá minket, hogy ugyanez megy a férfi szuperhős sztorikban is), és ezen nem segítenek a Tumblr-style kecsességgel megírt politikailag korrekt beszédek. (Amivel nem lenne bajom, de lehet azt finoman is, nem csak az ember szemét kiverve adagolni.) Ráadásként ezt a „nice guy” témát a friendzone-nal igazán ki lehetne már irtani, mert annyira idegesítő.

Aztán a hetedik rész körül elvarázsolt a sorozat, és egy kellemes, megszokott és jól működő trope-okkal telezsúfolt (gonosz lesz a főhősből! ember lesz a főhősből! megélheti hallucinálva a legnagyobb álmát!) szuperhősös sorozat lesz, ami teljesen jól hozza szintet. Imádtam a családi kapcsolatokat benne, Max és Supergirl párhuzamát (mindketten csak az embereket akarják védeni, csak éppen másként) és ahogy kiegészítették egymást, és amikor Winn és James nem éppen romantikus töltelékek nagyon jól működik a kis csapat a világ ellen dinamika is. Egyedüli fájdalmas pont a rossz kezdés és a romantika, blah.

1. évad: 7★
Kedvenc részek: 1x13 – For The Girl Who Has Everything, 1x16 – Falling, 1x18 – Worlds Finest

2. évad: 10★
Kedvenc részek: 2x03 – Welcome to Earth, 2x04 – Survivors, 2x05 – Crossfire, 2x07 – The Darkest Place, 2x08 – Medusa, 2x09 – Supergirl Lives, 2x12 – Luthors, 2x13 – Mr. & Mrs. Mxyzptlk, 2x15 – Exodus, 2x16 – Star-Crossed, 2x17 – Distant Sun, 2x18 – Ace Reporter, 2x19 – Alex, 2x21 – Resist, 2x22 – Nevertheless, She Persisted

3. évad: 9★
Kedvenc részek: 3x01 – Girl of Steel, 3x09 – Reign, 3x12 – For Good

4. évad: 8★
Kedvenc részek: 4x01 – American Alien, 4x03 – Man of Steel, 4x08 – Bunker Hill, 4x16 – The House of L, 4x20 – Will The Real Miss Tessmacher Please Stand Up?

5. évad: Az évad első felében egyszerűen nem találta meg magát a sorozat, Brainy szála abszolút felesleges és unalmas (meg lehet ezt a fajta tépelődést írni jobban is, ha már nagyon muszáj ehhez a toposzhoz nyúlni, blah), és egyszerűen fókuszát veszti a sztori, hogy ki is a gonosz meg mit akar. Túl sokáig titkolóznak Leviathánnal, aztán jön egy történet-átírás a Crisis miatt (ami lehetett volna ötletesebb is, illetve jobban kihasznált, de spoiler) Viszont sajnos azt kell, hogy mondjam: Ez volt a leggyengébb Supergirl évad. :(
Kedvenc részek: 5x17 Deus Lex Machina
Értékelés: 7★

Tündérke

Ez valami borzadály. Olyan szinten mű az egész, hogy az valami hihetetlen. Három részt tudtam végignézni az első évadból, de azokat se egyben, mert tíz vagy húszpercenként megállítottam, akkora a szekunder szégyenérzetem. :( Melissa Benoist aranyos, sőt igazán szexi, de mást nem látok benne…

Gyula_Radics 

Az első szó ami eszembe jut az első évad után: GIRLPOWER! Nah kérem, végül is ez a Supergirl sorozat! Kemény, hősies nővér, főnökasszony, női ellenfelek. A férfi szereplők jelen vannak ugyan, de másodrangú szerephez jutnak csak, a csajok lenyomják őket. Nincs is ezzel baj amíg Chlyer Leigh-et, Melissa Benoist-tet, Calista Flokhartot-ot, Laura Vandervoortot kell néznem!
Maga az első évad nem valami erős. Mondjuk van benne 7-8 jó rész. A költségvetéssel látszik, hogy nem spóroltak. Na majd meglátjuk hogyan tovább.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Beth Breen: You know, it's true what they say. Behind every great man is a strong woman.
Lena Luthor: Oh, I wouldn't know. I've never stood behind a man.

lipotdorka 

Lena Luthor: This is new for me, too.
Kara Danvers: Working with friends?
Lena Luthor: No, having friends. Luthors don't have friends, we have minions.

(3x02)

3. évad 2. rész – A félelem ára
lipotdorka 

It’s called being happy. Get used to it, Danvers.

lipotdorka 

Supergirl is what I can do. Kara is who I am.

lipotdorka 

– I may need help.
– Fine, go. Wait, only people you trust on this one. James Olsen and…that handsome little hobbit who has more cardigans than you do.

lipotdorka 

– You eat donuts, right?
– Um, well… I am human.

lipotdorka 

– Oh, you do have a cellphone. Can I get that number?
– It's Superman.
– Can I get his number as well?

Charityy 

Cate Grant: – The thing that makes women strong is that we have the guts to be vulnerable. We have the ability to feel the debts of our emotion and we know that we walk through it to the other side.

lipotdorka 

Lena Luthor: I had the strangest dream. We were flying and you were carrying me.
Kara Danvers: I was? Like Supergirl? That's.. I wish.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján