Supergirl (Arrowverzum 4.) (2015–) 84

Egy DC-s képregény alapján, egy lányról, aki a Krypton bolygón született, és elmenekült onnan annak pusztulásának ideje alatt. A Földön töltött évei alatt megpróbálja titkolni erejét, mely híres unokatestvéréhez mérhető, de 24 éves korában úgy dönt, hogy vállalja azokat és azzá a hőssé válik,… [tovább]

angol

Képek 212

Szereposztás

Melissa BenoistSupergirl / Kara Danvers
Mehcad BrooksJames Olsen
Calista FlockhartCat Grant
Robert GantZor-El
Chyler LeighAlex Danvers
Jeremy JordanWinn Schott
David HarewoodHank Henshaw
Jenna Dewan TatumLucy Lane
Peter FacinelliMaxwell Lord
Briana VenskusVasquez

További szereplők

Hirdetés

Kapcsolódó zónák

Arrowerzum

13 tag · 11 karc · Utolsó karc: 2020. február 21., 21:06 · Bővebben


Kedvencelte 38

Várólistára tette 103


Kiemelt értékelések

Theana

Az utóbbi időkben nagyon megszerettem Supergirlt. Nem tudtam elfogadni, hogy Supermannek van unokatestvére, mert nem ismertem Supergirlt. És igaza van a sorozatnak. Amikor Supergirlről van szó, általában Superman jut eszébe az embernek, és hogy valamilyen kapcsolatban állhatnak egymással (Superman és Supergirl). De így, egy évadot megnézve, ha Supergirlről van szó, nem az unokatesója jut eszembe, hanem az ő kataktere.
Természetesen sok hibája van (elismerem, hogy az effektek nem mindig a legjobbak, de gondolom, dolgoznak rajta…), a párbeszédeket pedig mindig úgy állítják be, mintha forradalmi társalgás lenne (ami a végére kezdett idegesíteni), a szerelmi szál mindig olyan nehézkesen megy. :D De.

A karakterek közül Kara Danvers/Supergirl az, akit szívesen láttam a képrenyőn (kivéve azt a jelenetet, amikor Winn-nel vannak a szobában spoiler). Ms. CatCo karaktere is már a sorozat felénél kezdett bejönni. Akit nem nagyon tudok még hova tenni, az Alex. Nem szimpi karakter, persze, védeni akarja a húgát, spoiler, ez a kapcsolat Maxszel is fura volt, de biztos, hogy összejönnek majd a második évadban.
Az egészben Supergirl/Kara karaktere tetszett, éééés spoiler. Winn olyan, mint Cisco.
A 18. epizód lett a kedvencem. :DDD
És várom a második évadot, bár nincs jó előérzetem Tyler miatt. Láttam egy nevetséges képet. :DD

Ps. Supermannek miért csak a lábát lehetett mutatni?? :DDD

Charityy 

Vannak hibái a sorozatnak, de még ennek ellenére is élvezhető marad. Habár az évadok előrehaladtával látszik rajta a romlás. Kissé felületes az egész. Van egy szuperhősnő, aki harcol a gonosszal, megment mindenkit és van egy szerelmi háromszög. És ennyi. Nincs benne sok újdonság.
Supergirl karaktere tetszik. Aranyos és nem beképzelt. Teszi a dolgát, a háttérben munkálkodik és közben megmenti a várost.
Remélem összeszedi magát a sorozat és jobb lesz a negyedik évad.

LoneWolf 

Anno nagyon jól indult, még lehetőséget is láttam benne, de mára lebutították a többi CW széria szintjére, amik feleslegesen csöpögnek a nyáltól és az eltúlzott drámától. Aki tehát vérbeli szuperhős sztorikat várna, látványos akciókkal, változatos karakterekkel és sokkoló fordulatokkal, az sajnos csalódni fog.

rhysciar

1. évad után:
Az első és legfontosabb: HALLELUJA, HOGY ÁTMEGY A THE CW-RE!
Oké, szóval rettenetesen klisé, rettenetesen olcsóak és gagyik az effektek, és úristen, most komolyan nem lehetett volna Supermant normálisan beleszőni a sztoriba? Úgyhogy van mit rajta javítani, örülök, hogy elméletileg a folytatásokban már kapunk egy színészt is Supermannek, jó lesz végre látni az unokatesókat együtt.
Ettől eltekintve viszont egy kellemes kis kikapcsolódás volt ez a sorozat, remekül illik rá az angol cheesy szó, aranyos, kellő sötétség van benne, humora is van, úgyhogy szinte tökéletes társa a The Flashnek. Persze még jobb lenne, ha nem külön univerzumba tették volna őket, de ja, ne legyek telhetetlen, mi?
A színészekre nem tudok mit mondani, Melissa Benoistot már a Glee-ben is kedveltem (btw milyen kis reunion volt Adammel :D), itt is egész jól hozza a szerepét, kár, hogy az elején még túljátszotta Supergirl érzéseit. Nem gondoltam volna, de rajta kívül Cat lett a másik favoritom, pedig kimondottan rühelltem az első egy-két epizódban, remélem őt is legalább ennyiszer fogjuk még látni a következő évadban.
Kapcsolatok terén viszont inkább nem szólok, katasztrófa számomra ez a romance, sajnos Jamest képtelen vagyok megkedvelni. Nem csinál semmit, nem ad hozzá semmit a történethez, nélküle még talán kevésbé is lenne idegesítő a sorozat.
All in all kellemeset csalódtam Supergirlben, és várom a második évadot. :D

4 hozzászólás
RVivi

Ez a sorozat annyira hihetetlenül cuki, hogy arra nincsenek szavak. Kara, Mon-El, Cat, Mon-El, Winn…. Ja és Mon-Elt említettem már?
Ahogy láttam, itt elég sokaknak nem tetszett a 2.évad, de nekem az lett a kedvencem. *-*
Vannak idegesítő szereplők is, pl James, de azért neki is vannak jó pillanatai. De logikátlanságok is vannak benne, ami a legjobban megmaradt az az, hogy ha golyóálló, hogy a jó életbe tudnak tőle egyszerű tűvel vért venni? O.o
Szóval nem mindig tökéletes, de nekem nagyon tetszett. :)

Ui.: Másnak is feltűnt, hogy a nyitószöveg ugyanaz, mint a Flashben, csak Supergirlös verzióban?

Nelli0805

Az első évad alapján egyszer nézős sorozat. Az eleje nem igazán tetszett, a vége felé már jobb volt. Reméltem, hogy ennél jobb lesz, hogy Kara sokkal jobb karakter lesz (bár lehet, hogy sokat rontott rontott rajta az állandóan ordító szinkronhangja…). A történet jó lehetett volna, ha nem lett volna tele erőltetett hülyeségekkel. A párbeszédek a kelletnél jóval többször voltak propaganda- vagy „csakazértis erkölcsi mondanivalót fogok közvetíteni” jellegűek. Sajnos Kara egyszerűen nem nőtt még fel az általa felvállalt feladatához, és inkább viselkedett úgy, mint egy 18 éves, mintsem egy 24 éves, ami számomra idegesítő volt.
A függővég miatt viszont érdekel a második évad.

LukeSkywalker 

A Supergirl első évada eléggé felemás és akadozó színvonalú. Komolynak akar látszani, mint az Arrow vagy a Flash, de jobbára olyankor működik, amikor vígjátéki színekben pompázik.
Talán, mert sajnos eléggé gyengécskék a színészek. Melissa Benoist jó, de még nem elég jó. Tényleg gyönyörű és kellően esetlen Karaként, a mosolya és a zavara egyaránt bájos, szóval igen jó választás volt Supergirl/Kara Zor-El szerepére, de mintha még nem tudta volna eldönteni, hogyan is játssza egész pontosan a karakterét. Néha hamis, elsősorban Supergirl bőrében, túlspilázza, túljátssza az érzelmeket. Az eddigi kedvenc jelenetem az volt, amikor minden dühét egyetlen hősugárba csatornázva üvöltve megsemmisített egy robotot. Hatásos volt, tetszett.
Calista Flockhart kezdetben nagyon nem találta a „hangját”, mint az irritáló, állandóan dühös és elégedetlen sablonfőszerkesztő-kiadó, de mostanra az egyik legjobb karakterré nőtte ki magát. Persze csak visszafogottan dicsérem, mert éppen most láttam egy részben, amiben kifejezetten gyenge alakítást nyújtott. Biztos hiányzott neki Harrison Ford, meg tudom érteni.
Nem is tudom, a Supergirl olyan kissé, mint egy ’90-es évekbeli szuperhőssorozat, csak mai CGI-technikával. Úgy érzem, mintha a Kreisberg/Berlanti-duó B csapata dolgozna rajta, vagy a C, ha az Arrow/Flash/Supergirl triumvirátust nézzük.
Egyelőre nem érzem, hogy komoly létjogosultsága lenne a sorozatnak, de ki tudja. Ami eléggé zavar, az a szoknya. Tudom, hogy Supergirl szoknyás hős, de valahogy kissé avíttnak, leheletnyit szexistának érzem, hogy megmutatják a combját. Miért? Simán lehetne valami menő kék sztreccsnadrágban övvel, abban is lehetne szexis és formás a lába, popsija. Kicsit vicces, ráadásul Melissának nincs is különösebben szép lába, inkább izmos és vastag, de persze közel sem csúnya, sőt, csak nem az a kimondott modell-alkat. A jelmez válltömése is fura, nem értem, miért kell izmosnak látszania valakinek, akinek a sejtjei szupersűrűségűek és a sárga nap hatására a teste szupererős? Az izmoknak ehhez semmi közük (ugyanez érvényes Henry Cavill Supermanjére is, aki már úgy fest, mint egy bodybuilder, a képregény ’70-es évektől indult izmos Superman-trendjét imitálva, feleslegesen). Szerintem egyértelműen észlelhető, hogy Karának nincs vállizma, míg Supergirlnek jelentős van. A készítők szerint ez nyilván így van jól. Ám legyen.
Az epizódok kissé nyögvenyelősek, mintha a készítők limitált helyszínekkel és díszletekkel lennének megverve, és ennyit tudnának kihozni belőle. Talán nem volt elég idejük kidolgozni a történetet, a szereplők jellemét kellőképp elmélyíteni (erre még lesz idő remélhetőleg). Jimmy Olsen karaktere is erőltetettnek tűnik, ahogyan Lucy Lane és Alex Danvers is cseppet mesterkélt, valódi mélység nélküli szereplő. Alex legalább szép és gyönyörű a szeme, és bár szívesen elnézegetem, ráadásul még a jobb színészek közé is tartozik, noha hajlamos a modorosságra, valahogy kevésnek, papírmaséból kivágottnak, kétdimenziósnak érzem a karakterét. Mintha tényleg B kategóriás sorozat lenne az Arrow és a Flash árnyékában.
Benoist olyankor a legjobb, amikor az ügyetlen, kétbalkezes Karát játssza, lehet, hogy ez áll hozzá közelebb, vagy egyszerűen nem érzi még magát eléggé magabiztosnak Supergirl szerepében. Lássuk be, nem is lehet könnyű köpennyel és miniszoknyában szuperhőslányt alakítani.
Meglátjuk, mit hoznak a további epizódok és a második évad, talán addigra és akkorra magára talál a show, mert egyelőre számomra eléggé harmatosan muzsikál, amolyan semmilyen, lagymatag unaloműzésnek megfelelő, de egyáltalán nem lebilincselő és feszültségteremtő módon. Igaz, fiatal lányoknak biztos nagyszerű példakép Kara Zor-El. Ezért megéri, hogy létezik ez a sorozat. És Blake Neely is aranyos szuperhőstémát komponált, jó hallgatni.
Még kitartok.

Rémálom 

Szóval az elején én nagyon utáltam ezt a sorozatot – az első rész például iszonyatosan béna, gagyi, suta, rossz volt ránézni. Élből szerelmi háromszöggel, amitől úgy érezzük, hogy a női hősöknek ez kötelező (de aztán persze emlékeztetnek rá minket, hogy ugyanez megy a férfi szuperhős sztorikban is), és ezen nem segítenek a Tumblr-style kecsességgel megírt politikailag korrekt beszédek. (Amivel nem lenne bajom, de lehet azt finoman is, nem csak az ember szemét kiverve adagolni.) Ráadásként ezt a „nice guy” témát a friendzone-nal igazán ki lehetne már irtani, mert annyira idegesítő.

Aztán a hetedik rész körül elvarázsolt a sorozat, és egy kellemes, megszokott és jól működő trope-okkal telezsúfolt (gonosz lesz a főhősből! ember lesz a főhősből! megélheti hallucinálva a legnagyobb álmát!) szuperhősös sorozat lesz, ami teljesen jól hozza szintet. Imádtam a családi kapcsolatokat benne, Max és Supergirl párhuzamát (mindketten csak az embereket akarják védeni, csak éppen másként) és ahogy kiegészítették egymást, és amikor Winn és James nem éppen romantikus töltelékek nagyon jól működik a kis csapat a világ ellen dinamika is. Egyedüli fájdalmas pont a rossz kezdés és a romantika, blah.

1. évad: 10/7
2. évad: 10/10
3. évad: 10/8
4. évad: 10/8

Tündérke

Ez valami borzadály. Olyan szinten mű az egész, hogy az valami hihetetlen. Három részt tudtam végignézni az első évadból, de azokat se egyben, mert tíz vagy húszpercenként megállítottam, akkora a szekunder szégyenérzetem. :( Melissa Benoist aranyos, sőt igazán szexi, de mást nem látok benne…

Gyula_Radics

Az első szó ami eszembe jut az első évad után: GIRLPOWER! Nah kérem, végül is ez a Supergirl sorozat! Kemény, hősies nővér, főnökasszony, női ellenfelek. A férfi szereplők jelen vannak ugyan, de másodrangú szerephez jutnak csak, a csajok lenyomják őket. Nincs is ezzel baj amíg Chlyer Leigh-et, Melissa Benoist-tet, Calista Flokhartot-ot, Laura Vandervoortot kell néznem!
Maga az első évad nem valami erős. Mondjuk van benne 7-8 jó rész. A költségvetéssel látszik, hogy nem spóroltak. Na majd meglátjuk hogyan tovább.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Beth Breen: You know, it's true what they say. Behind every great man is a strong woman.
Lena Luthor: Oh, I wouldn't know. I've never stood behind a man.

lipotdorka 

Lena Luthor: This is new for me, too.
Kara Danvers: Working with friends?
Lena Luthor: No, having friends. Luthors don't have friends, we have minions.

(3x02)

lipotdorka 

It’s called being happy. Get used to it, Danvers.

lipotdorka 

Supergirl is what I can do. Kara is who I am.

lipotdorka 

– How can you eat sticky buns for breakfast every day and stay so thin?
– I'm an alien.

lipotdorka 

– Pass me that last pot sticker.
– Uh, no. That one is mine. You had four.
– If that pot sticker is not in my mouth in two seconds, I will melt your face.
– I hope you get fat.
– Not on this planet.

lipotdorka 

– I may need help.
– Fine, go. Wait, only people you trust on this one. James Olsen and…that handsome little hobbit who has more cardigans than you do.

lipotdorka 

– You eat donuts, right?
– Um, well… I am human.

lipotdorka 

– Oh, you do have a cellphone. Can I get that number?
– It's Superman.
– Can I get his number as well?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján