A tökéletes trükk (2006) 701

2 díj · 9 jelölés

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét.… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 12

Szereposztás

Hugh JackmanRobert Angier
Christian BaleAlfred Borden
Michael CaineCutter
Piper PeraboJulia McCullough
Scarlett JohanssonOlivia Wenscombe
David BowieNikola Tesla
Andy SerkisAlley
Rebecca HallSarah Borden
Mark RyanCaptain
Samantha MahurinJess Borden

További szereplők

Kedvencelte 254

Várólistára tette 290


Kiemelt értékelések

bonnie9 

Tökéletes: a szereposztás, a látvány, a történet, a trükkök, a zene, az egész illúzió.
Többször megvezettek, és tökéletesen igaz, ami elhangzik: „… nem a valóságot akarjuk, hanem az illúziót.” Boldogabb lettem volna, ha néhány dologról nem tudom meg a valóságot. És az elején, mikor azt hittem, mindent tudok előre, még ott is meg tudtak lepni. Kapiskáltam, de van még mit tanulnom.

A film már régóta várólistás volt, meg azért a Jackman plakettemhez sem árt, ha látom, most mégis elsősorban Bowie miatt vettem elő (az utolsó szerepek egyike). Nagyon rövid időre csak bukkan fel, de közvetlenül az első filmje után nézve nagyon furcsa volt látni. Nem azért, mert eltelt 30 év, hanem azért, mert annyira más volt. Annyira belesimult a filmbe, mintha nem is ő lett volna. Azért fura, mert az ember egy szereptől általában pontosan azt várja, hogy illeszkedjen, passzoljon, ne legyen idegen, de benne pont ez volt a zavaró. A filmbe tökéletesen beleillet de a fejemben élő Bowieval nem tudtam összeegyeztetni. Ez persze az én hibám, nem az övé.

2 hozzászólás
Törpillaa 

Nekem nagyon tetszett, látványos volt, jó zenei aláfestés, jó szereposztás. Imádtam Christian Blake és Hugh Jackman karakterét, és ahogy rivalizáltak egymással ki a legjobb bűvész. Engem mindkettő megvett magának. De a vége meglepő volt, jó kis csavar alakult ki a végére. :-)

Zahra 

Már elég régóta várólistás a film, akkor raktam fel, mikor egy osztálytársam tartott róla prezentációt és nagyon megfogott.
Pörgős, izgalmas film, nagyon tetszettek a trükkök. Mindig érdekes látni a mögöttes magyarázatot, sokszor nem tudnék rájönni, hogy hogyan csinálják.
A színészek kiválóak voltak, unatkozásra nem sok idő jutott. A vége kissé kiszámítható volt, de így is nagyon tetszett.

Lunemorte 

Tökéletes!!!! Ebben a filmben minden műfaj, fordulat, agyalás benne van, amit imádok. Év filmje nálam.

AniTiger 

Isteni színészek, steampunk elemek, mágia. Odáig vagyok az ilyen témájú filmekért.

Honey_Fly 

Micsoda meglepetés! No nem a végkifejlet. Arra elég hamar rájöttem. Viszont nem néztem meg a szereplőgárdát előre (csak Hugh Jackmant). Rögtön Michael Caine-nel indítani nálam jó pont. Aztán amikor megjelent Tesla… Milyen fura volt a hangja! De hogy a filmről is írjak valamit: Izgalmas volt és érdekes, kellő számú csavarral. Mivel sosem érdekelt a bűvészesdi, nekem minden trükk új. Ennek így is kellett volna maradnia. Sokkal boldogabb lennék, ha a madaras mutatvány nyitját soha nem tudom meg. Ami a főszereplőket illeti, mindketten nagyon hitelesek voltak. Nem volt hős és antihős. Két önző, éretlen kamasz versengett azon, hogy ki tud nagyobbat szemfényveszteni spoiler. Nos, engem mindkettőjüknek sikerült néha félrevezetni. spoiler

krlany 

Nem hiszek a bosszúban, pláne az adok-kapokban. A megszállottság kevés volt nekem. Szóval a film elég sok hátránnyal indult. Viszont a szereposztás parádés… és tulajdonképpen jó a film, de kicsit hosszú, néhol vontatott. A majdnem steampunk beütés viszont bejön…

Emilie

Keserű szájjal néztem végig a filmet, és sírtam, amikor feltűnt David Bowie, Nicola Tesla szerepében. Talán egyszer ismét végignézem, de az élményektől megrészegülve nem tudtam eléggé koncentrálni a történetre, pedig csodálatos film.

Dreamer_ 

Fantasztikus film, tökéletes úgy ahogy van!

amnézia 

Nolantől eddig csak a Batman trilógia tetszett, egyébként kifejezetten nem szoktam szeretni a filmjeit. Általánosságban vontatott mind, amit megfejel az indokolatlanul hosszúra írt játékidőkkel. Ez a jobban sikerültek közé tartozik, köszönhetően a hangulatának, a bűvésztrükköknek, a karakterizációnak és az agytornát igénylő történetnek.
„Mert nem a valóságot akarjuk, hanem az illúziót." – Én évek óta ezt mondom, csak amíg ez egy filmben jól hangzik, úgy engem lehülyéz mindenki emiatt. Na mindegy.


Népszerű idézetek

Klitty

Keressük a titkot, de nem találjuk, mert nem is vagyunk igazán kíváncsiak rá. Mert nem a valóságot akarjuk, hanem az illúziót.

kkatja

Cutter: Minden bűvésztrükk három felvonásból áll. Az első rész neve: Ígéret. A bűvész ilyenkor bemutat egy közönséges tárgyat: egy pakli kártyát, egy madarat vagy egy embert. Kéri, hogy vizsgáljuk meg, valódi-e, változatlan-e, hétköznapi-e. De a tárgy valójában… nem az. A második felvonás neve: Fordulat. A bűvész fogja a közönséges tárgyat, és valami rendkívülit tesz vele. Kíváncsian lessük a titkot… de nem találjuk, mert igazából nem is keressük. Nem akarunk tudomást venni róla, mert félünk attól, hogy becsapnak. De még nem tapsolunk, mert az nem elég, ha a rendkívüli tárgy eltűnik. Elő is kell kerülnie. És itt érünk el a harmadik, legnehezebb felvonáshoz, aminek neve: Jutalom.

kkatja

Alfred Borden: Minden rendbe jön, mert nagyon szeretlek.
Sarah Borden: Mondd újra!
Alfred Borden: Szeretlek.
Sarah Borden: Ma nem.
Alfred Borden: Hogyan?
Sarah Borden: Néhanapján ez nem igaz. Néha a trükkjeidbe vagy szerelmes. Ezért azokat a napokat, mikor igazat mondasz, megbecsülöm.

madárka

Ismeri netán a mondást: a képesség felülmúlja az értelmet. Nem igaz. Az értelem múlja felül a merszet.

Bohemian

Ismertem egy öreg matrózt. Ő mesélte, hogy egyszer belezuhant a tengerbe. Kimentették, de öt teljes percig nem lélegzett. Akkor úgy érezte, hazatért.

kkatja

Alfred Borden: Beutaztad a világot. Elköltöttél egy vagyont. Nagyon rossz dolgokat tettél. Szörnyűeket, Robert. A semmiért.
Rupert Angier: A semmiért?
Alfred Borden: Igen.
Rupert Angier: Te sosem értetted, miért csináljuk. A közönség tudja az igazságot. A világ sivár. Kegyetlen. De ha be tudod csapni őket, akár egy pillanatra is, az maga a csoda. Akkor igazi csodát láthatsz. Még most sem tudod? Látod a mosolyt az arcukon.

DeadBite

You never understood why we did this. The audience knows the truth: the world is simple. It's miserable, solid all the way through. But if you could fool them, even for a second, then you can make them wonder, and then you… then you got to see something really special.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján