Victor Frankenstein (2015) 94

110' · amerikai · dráma, horror 12

A radikális nézeteket valló tudós, Victor Frankenstein (James McAvoy), és a hozzá hasonlóan zseniális elmével megáldott asszisztense, Igor Strausman (Daniel Radcliffe) a halhatatlanság kulcsát keresik. Azonban Victor túl messzire megy, megszállottsága pedig szörnyű következményekhez vezet. Csak… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Daniel RadcliffeIgor
James McAvoyVictor Von Frankenstein
Jessica Brown FindlayLorelei
Andrew ScottRoderick Turpin
Mark GatissDettweiler
Freddie FoxFinnegan
Daniel MaysBarnaby
Bronson WebbRafferty
Callum TurnerAlistair
Louise Brealeytársaságbeli lány

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 135


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nem volt rossz film, bár már nem először láttam. Tetszett is meg nem is, most is ezt a kettős érzést váltotta ki belőlem ez a film. A két főszereplő nem volt rossz, bár egyik sem nőtt közel a szívemhez.

pvik13

Fuuuh mit is mondjak…már alapjáratban hogy James és Daniel játszottak a filmben, az megfogott plusz az a gondolkodásmód amihez Frankenstein ragaszkodott a kezdetektől hogy spoiler tehát elég sokat mondó volt és wooow

LoneWolf

Ahogy láttam, külföldön brutálisan lehúzták ezt a filmet, a sztori sótlanságán át, Daniel Radcliffe alakításáig mindenben. Valóban elég lassan indult be, nagy hangsúlyt fektettek az elején Igor szöktetésére, barátságára a dokival és a már jól ismert szörnyünk legfeljebb 10 percet kapott csupán a legvégén. Persze erre sokan a torkomnak ugranának, hogy a cím alapján is inkább az alkotóról szól ez, mint annak teremtményéről, de az eredeti történet címében sem esett szó a lényről, mégis rá hegyeződött ki minden. A sztori vontatottsága ellenére a szereposztás és a díszletek valamelyest megmentik ezt a művet, hisz McAvoy nagyon hitelesen hozta az apja által megvetett, megtört és megszállott tudós szerepét. Az őrült tekintet és a rengeteg kirohanás, amit produkál, egyszerűen fenomenális. Talán pont ezért éreztem úgy, hogy sokkal többet kihozhattak volna ebből egy 5-6 részes minisorozat formájában, de a nyitott vég miatt még így sem zárhattuk volna ki a folytatás lehetőségét. A korábbi feldolgozásokkal ellentétben, nekem tetszett a szörny primitív viselkedése, hisz miképp őrizhetné meg intellektusát egy oxigéntől és vértől oly régóta megvont emberi agy? Nem marad meg olyan épségben, hogy az akár napokkal később is ismét teljesen működőképes legyen. Hitelesebbnek találom tehát ezt a megoldást, mint a Van Helsing-et, a Penny Dreadful-t, illetve egyéb kifinomult lélekkel és beszéddel rendelkező kreatúrát bemutató alkotást. Összegezve: A szereposztás, a díszletek, a jelmez és a viszonylagos realitás miatt megadom a közepest, de az összecsapottság, az eredetiség hiánya, illetve a hollywoodi klisék miatt sajnos többet nem adhatok rá…

1 hozzászólás
Bee

Hát ebben kelemesen cslódtam ! Az egyik legjobb átdolgozása a sztorinak. Akciófilm igen … De nekem tetszett! Kicsit BBC és Guy Riche Sherlockos látványvilág , de még belefér…
Itt még Harry Potter is tetszett XD Mcavoy pedigzseniális ! Féltem tőle *.*

csartak 

Megnéztem, de most elgondolkodtam minek csinálták meg ezt a filmet. Egyszerűen ez csak egy újabb féle feldolgozás, ami semmit nem adott a történethez. Többnyire unalmas, és ráadásul tele van logikátlan dolgokkal. A szerelmi szál erőltetését sem értem, igazából nem tudom, mit evett a Lorelei nevű csaj az Igort játszó Radcliffe-on, mert az csak egy izgága alak.
James McAvoy jól hozta az üvöltözős tudóst, de viszont előre is elnézést kérve a Harry Potter film rajongóktól, de szerintem Daniel Radcliffe baromi rosszul játszott ebben a filmben, és más filmjében sem győzött meg eddig. Még a Szarvakra leszek kíváncsi.

11 hozzászólás
NannyOgg 

Most megdícsérem Daniel Radcliffe-et! Szerintem ez élete alakítása: nem egy, nem kettő, hanem HÁROM különböző arckifejezést is felvonultatott, és ebből csak másfél nézett ki úgy, mint egy kölyökkutya, aki éppen végignézi, ahogy a velőscsontot eleszik előle.
James McAvoy, bárki is legyen ő, viszont tök jó volt, és amúgy az egész film tetszett, szeretem az ilyen kosztümös-gótikus-steampunk(nak mondott de azért attól messze levő) limonádékat.

nekedcsakRia

Minket maximálisan megvett. Jók a jelmezek, a díszletek, a zenék, a kamerakezelés. Újszerű a történet is. Fantasztikus volt a színészi játék. Abszolút kedvenc lett.

GomBagoly

Nekem ez a feldolgozás nagyon tetszett!
Nyaj, ez a kis megszállott Victor F. a steampunk cuccaival és a nedvedző undi teremtményeivel a szívemben lopta magát, Daniel Radcliffe pedig ismét bebizonyította, hogy a Roxfort falain túl is életképes, szerintem jó alakítása volt, bár néha olyan bamba képet vágott, nem tudom, ezt a szerep kedvéért tette vagy alapból ilyen alkat. A Szarvakban jobban teljesített szerintem, de ott főszerepe volt. Na mindegy.
Andrew Scott már a Sherlockban is nagyon jól hozta a gonoszt Moriartyként, ebben a filmben is kellően idegesítő fazont játszik, megint utáltam egy kicsit, pedig nem is.
A film látványvilága nagyon bejött, kellően gusztustalan volt (az elején a tályogleszívásos résznél konkrétan felfordult a gyomrom, de azért néztem mohón), izgulós meg minden.

Blissenobiarella 

Azt hiszem, elég árulkodó, hogy harmadik nekifutásra sikerült megnézni. Nagyon szeretem a történetet, de elsősorban a könyvet, filmadaptációja igazán sosem tudott meggyőzni, de őszintén szólva ennek esélye sem volt.
Engem borzasztóan taszít ez a mostanság menő steampunkos sötét viktoriánus izé. Van, amikor tetszetősen oldják meg (pl. Penny dreadful), de nekem ez túl volt tolva, a városi képek nagyon megrajzoltak, és ha ez a nézőnek feltűnik, ott már szerintem baj van. Viszont a kosztümök szépek, talán túl szépek is ehhez a két szereplőhöz.
A színészi munka számomra ripacskodás volt mind a két főszereplő részéről, pedig McAvoyt itt többek dicsérik, én egy szavát sem hittem. Radcliffe jobban illett Igornak, de az ő színészi képességeire inkább most nem térek ki.

vvn_e 

Nézem, nézem és egész érdekes koncepció, persze úgy indultam neki, hogy tisztában voltam vele, hogy mennyit fog szerepelni a Teremtmény, tehát nem is csalódtam ezen a téren. Mondjuk a film első két harmada még le is kötött, a végét viszont már nagyon untam.
A színészek jók voltak, egészen korrektül játszott szinte mindenki, McAvoy egészen félelmetesen jól hozta ezt a felsőbbrendűség komplexusos őrült tudóst.
Andrew Scott is teljesen jó volt tudjátok mennyire nehezen raktam helyre fejben, hogy most ő dolgozik a Scotland-i Yard-nak :D.
Radcliffe pedig számomra nem volt zavaró, sőt egészen elviselhető volt, bár továbbra is egy kérdőjel számomra a srác, kapjon már valami igazán szerepet, hogy el lehessen dönteni nyugodt szívvel, hogy esetenként rendezői utasítás, hogy ilyen bamba, vagy alapból. Nem tudom, nem tartom feltétlenül rossz színésznek.
És mikor a film végén kiírták, hogy rendező Paul McGuigan leesett minden, természetes, hogy a Sherlock részek (1-2. évad) egyik rendezője, ahogy néztem volt már egy enyhe Sherlockos utóérzésem, de a viktoriánus korra meg Andrew Scottra fogtam, de akkor még sem.


Népszerű idézetek

Pandalin

Victor: Az élet is véges miért lenne hát más a halál?!

Corvus_CoRex 

Igor: Olykor kiderül, hogy a szörny, az ember.

Corvus_CoRex 

Victor: A feje, feje, legyen lapos!
Igor: Miért?
Victor: Hogy miért?! Mert nekem így tetszik, érted?!

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Lorelei: Nem fél beleszólni a természet rendjébe?
Victor: Igor, halljuk, te mit gondolsz!
Igor: Régen egyetértettem volna veled, de gondolj bele, húsz éve az elektromos világításról is azt hitték, mágia. A sérülésed a cirkuszban végzetes lett volna. A tudomány és a technika nap mint nap megváltoztatja az életünket. Nézz csak rám!

Corvus_CoRex 

Roderick Turpin: Úgy tudom, volt ott egy állat is.
Victor: Való igaz. A Mr. Straussmann-al végzett kutatásunk középpontjában a csimpánzok állnak és igazán rendkívüli dolgokat figyeltünk meg. Kiderült, hogy érzelmi ingerekkel primitív hitrendszereket taníthatunk nekik. Természetesen csupán azért, mert képtelenek magasabb rendű gondolkodásra.

1 hozzászólás
Corvus_CoRex 

Victor: De miért érdekli a rendőrséget egy ilyen csekélység?
Roderick Turpin: Előfordulhat, hogy köze van az egyik gyilkossági ügyünkhöz.
Victor: Gyilkossági ügyhöz? Igor, gyilkossági ügyben nyomoznak! Tehát, értesítenünk kell a csimpánz ügyvédjét?

Corvus_CoRex 

Victor: Istent említette? Felügyelő úr, szeretném felhívni a figyelmét, hogy itt racionális, szabad gondolkodó emberek élnek. Hogyha háborgatná a nyugalmunkat, szerezzen végzést. Istennek itt nincs hatalma!

Corvus_CoRex 

Roderick Turpin: Had emlékeztessem önt az élet szentségére.
Victor: Á, maga rendőrtiszt vagy netán teológus? Elárulok magának valamit, az élet az, szép lassan mondom, kémiai folyamatok alkalmazása és eredménye.

Corvus_CoRex 

Victor: Nem létezik Sátán. Sem Isten. Csak az emberiség. Csakis én!

Corvus_CoRex 

Finnegan: Frankenstein, elismerésem! Ezzel minden képzeletet felülmúlt! Pedig a különcsége és perverziója legendás, ez valami pazar volt, káprázatos! Nagyszerű példája a tébolyodottságának.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján