Frankenstein (Frankenstein 1.) (1931) 22

70' · amerikai · sci-fi, horror

Dr. Frankenstein élőt-halottat nem tisztelve halottak testrészeiből teremt és kelt életre egy emberi szörnyeteget. Frankensteint teremtménye egy olyan világban éled fel, ahol rettegnek tőle, ahol utálkozó és megvető pillantások kísérik, egyszóval ahol nem látják szívesen.áááFrankenstein „fia”… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

Colin CliveHenry Frankenstein
Mae ClarkeElizabeth
John BolesVictor Moritz
Boris KarloffFrankenstein's creature
Edward Van SloanDr. Waldman
Frederick KerrFrankenstein báró
Dwight FryeFritz
Lionel BelmoreA főpolgármester
Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 34


Kiemelt értékelések

Zajec_Sternenkind 

Klasszikus film egy klasszikus történetből. A maga idejében biztos félelmetes volt, én picit filmtörténetis szemmel néztem. Hát klasszikus, na.

Razor

Mary Shelley klasszikusát még nem olvastam (csak egy rövid összefoglalót), de már régóta terveztem az elmélyülést a Universal-stúdió klasszikus szörnyfilmjeiben. Mivel épp Dean Koontz Frankenstein-ciklusába kezdtem bele, ahol Boris Karloffot is emlegették, úgy döntöttem, ezzel a darabbal nyitok. Azt kell, hogy mondjam, korához képest meglehetősen korrektül kivitelezett alkotásról van szó. Szemben sok mai film röhejes CGI szörnyeitől, a Karloff által alakított teremtmény jól néz ki, teljesen hihetőre sikerült mind kinézetre, mind alakításra. Kicsit sajnálom is, hogy a játékidőhöz képest relatíve keveset látni belőle. A történet nem szigorúan vett adaptáció, csupán nagy vonalakban támaszkodik a regényre, bár ez talán nem lep meg senkit.
Akit érdekelnek a régi idők filmjei, esetleg horrorjai, mikor nem a belezésen és a hektóliter vérmennyiségen volt a hangsúly, annak mindenképp tudom ajánlani.

Perly 

Ez meg aztán teljesen más, mint a könyv (Frankenstein keresztnevétől kezdve a dühös tömegig). Mondjuk, itt legalább tudtam azonosulni a szerencsétlen teremtménnyel (nem úgy, mint Jekyll-lel). Ha úgy vesszük, a mondanivalója itt is ugyanaz, mint a könyv esetében, de a megvalósítás nekem akkor sem tetszik, sajnálom.
Mivel túlságosan is elfogult vagyok, ezért a 6 csillag.


Népszerű idézetek

Horváth_Kata

I think it will thrill you. It may shock you. It might even horrify you. So, if any of you feel you do not care to subject yourselves to such a strain, well, we warned you.

AnnaAnn

Én csináltam saját kezemmel, s most ezzel kell elpusztítanom.


Folytatása

Összehasonlítás

Frankenstein


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján