Frankenstein menyasszonya (Frankenstein 2.) (Universal Classic Monsters) (1935) 27

Bride of Frankenstein
75' · amerikai · sci-fi, horror

Minden idők egyik legnépszerűbb horror klasszikusa és az eredeti Frankenstein méltó folytatása. A legendás Boris Karloff visszatér a mozi leginkább félreértett szörnyetegének szerepében, aki ezúttal saját társra vágyik. Újra Colin Clive alakítja a túlzottan nagyra törő Dr. Frankensteint, aki… [tovább]

angol

Képek 8

Szereposztás

Boris KarloffA Szörny
Colin CliveDr. Henry Frankenstein
Valerie HobsonElizabeth Frankenstein
Ernest ThesigerDr. Pretorius
Elsa LanchesterMary Wollstonecraft Shelley / A Szörny menyasszonya
Una O'ConnorMinnie

Várólistára tette 29


Kiemelt értékelések

ViraMors 

Az az igazság, hogy nekem ez nagyon mesterkélt volt. Azt viszont egész jól bemutatta, hogy az emberek, akár mesterségesen rakták össze őket, akár nem, akár egyénként vannak jelen, akár tömegként, milyen jól manipulálhatóak.

fayakezdet 

Végleg megdőlt bennem az a tévhit, hogy az ötvenes évek előtt, nem készült minőségi film. Szerintem a nagy többség így van ezzel, hogy az a kép él bennük, hogy az e korabeli filmek, csak rossz képminőségű némafilmek. Lehet ennek az az oka, hogy leragadtak Chaplin-nél meg az első – második világháborús archív felvételeknél. Legalábbis nálam szerintem ez az oka. Pedig láttam nem egy, közel száz éves filmet (Metropolis, M – Egy város keresi a gyilkost) amire azt mondom hogy zseniális. Mégis most tudatosult bennem, hogy nagyon is érdemes az ekkori filmek között is kutakodni. Sőt. Mert nagyon jó élményekkel gazdagodhat az ember. Egyébként abszolút korrekt folytatása az első résznek!

carragher 

Ahhoz képest ,hogy milyen régi nagyon jól megvan csinálva. Boris Karloff pedig kiemelkedik a szereplők közül. Kicsit mintha túl sok lett volna vallásosság ezért nem tízes csak kilences.


Népszerű idézetek

Ódor_Endre 

– Sometimes l have wondered whether life wouldn't be much more amusing if we were all devils, and no nonsense about angels and being good.


Folytatása

Összehasonlítás

Frankenstein


Hasonló filmek címkék alapján