A légy (1986) 104

The Fly
96' · amerikai, angol, kanadai · sci-fi, dráma, horror

1 díj · 0 jelölés

Seth Brundle (Jeff Goldblum) megszállottan dolgozik teleportáló gépén. Már csak egyetlen kísérlet van hátra, egy élőlényen is ki kell próbálnia a gépet. Saját magán kezd kísérletezni, ám a teleportálás pillanatában egy légy is bejut a gépbe. Seth a kísérlet végén még nem is sejti, hogy testének… [tovább]

Szereposztás

Jeff GoldblumSeth Brundle
Geena DavisVeronica Quaife
John GetzStathis Borans
Joy BoushelTawny
George ChuvaloMarky
Leslie CarlsonDr. Brent Cheevers
Michael Copemanmásodik férfi a bárban
David Cronenbergnőgyógyász

Kedvencelte 13

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

NannyOgg 

Ez volt életem első horrorfilmje, hat évesen – azt hiszem, akkor araszoltam oda kikapcsolni a videót (a tv-nek háttal), amikor Jeff Goldblum elkezdi kiszedni a fogait. Mérföldkő. :D Azért nem adtam fel, pár évvel később már végignéztem, és akkor már jól szerelmes is voltam Jeff Goldblumba. (Én a fél világba szerelmes voltam 10 és 18 éves korom között…)
Tavaly megvettem DVD-n, és még mindig tök jó, csak helyén kell kezelni az azóta eltelt 30 évet. A férjem ugyanakkor üveges szemekkel bámulta végig a filmet, és a végén „mi volt ez a nyolcvanasévek-hülyeség??” felkiáltással átkozott el. Ő nem értékelte a harminc évvel ezelőtti filmtrükköket, nem szereti a horrorfilmeket, és nem szerelmes Jeff Goldblumba. Valószínűleg úgy azért más.

U.i. A szkanderozós jelenet azért is badass.

5 hozzászólás
Negative_Singularity

Az egyik legundorítóbb film, amit valaha láttam, mégis imádom, és újra meg újra elkap a hév, hogy megnézzem, mint valami szégyenteljes eretnekséget, amit bűn élvezni, és amit én képtelen vagyok megtagadni.
Seth metamorfózisa nemcsak testi, hanem erkölcsi bomlás is, a hússal együtt az emberségét is levedli, és a groteszk szörnyből a végén annyira szánalmas véglény korcsosodik, hogy közel jártam ahhoz, hogy megkönnyezzem.
Hiába 1986-os film, még most is tartja a szintet, és sokkal magasabbra teszi a lécet a legtöbb mostani alkotásnál.

rocketdog 

Ha eltekintünk a számtalan tudományosan igencsak megkérdőjelezhető momentuma felett, akkor egy igen hatásos filmet kapunk. A gore elemek itt nem csupán egy „fúj, de ronda” reakciót váltanak ki, hanem azt a zsigeri undort ébresztik fel, amitől csak viszolyogni lehet. (Elkövettem azt a hibát, hogy vacsora mellett néztem, ne tegyétek!)

2 hozzászólás
Kiskakukk 

Ezt gyerekként láttam és kicsit sokkot kaptam.
Szerintem minden idők leggusztustalanabb (és egyik legjobb) sci-fi horrorja.
Remek alapötlet, remek hangulat, semmi cgi, hihetetlenül gusztustalan átváltozások, szex, brutalitás, klassz befejezés és remek színészi játék. Jóféle cucc, az biztos. Nem ajánlatos enni a nézése közben.

TribeBubu 

Minden idők legelborultabb és leggyomorforgatóbb horrorfilmje. És gyerekkorom egyik legnagyobb traumája :D
Cronenbergnek és csapatának sikerült körülbelül olyan meghökkentőre készíteni ezt az átiratot, mint amilyen az 1958-as film volt a maga korában.

Kevin_Krall

A nagyszüleim és az anyám mai napig ezt a filmet tartják az egyik legundorítóbb és legelmebetegebb filmalkotásnak. De ami a poén, hogy szerintem meg ez egy borzalmas horror külsőbe csomagolt gyönyörű szerelmes történet. :D Azt hiszem, emiatt szerettem bele tényleg Cronenberg munkásságába. :) A zenéért külön köszönet Howard Shore-nak, nem tudom, már hányszor meghallgattam, egyszerűen zseniális! :)
De ami biztos: hiába egy majd' harminc éves filmről van szó, azért nem érdemes leülni, és kajálni eközben a film közben, főleg az utolsó fél órában!… :D Még egy popcornt sem érdemes! :D (Én már csak tudom, mert voltam olyan hülye, amikor először néztem ezt a filmet, hogy leültem közben enni. xD Szerencsére nem lett semmi bajom, bírom az ilyesmit.)

AnnaAnn

Az első horrorok (és sci-fik) között volt, amiket láttam, és azonnal a kedvenceim közé került. Nézhető többször is. Jeff Goldblumot jó színésznek tartom, és itteni átalakulását is kitűnően megcsinálták. A kedvenc részeim azok, amikor már szinte teljesen átalakult, de azért még emberi.

2 hozzászólás
_Norbi

A kutyát nagyon sajnáltam! :( (Azt hiszem ebben a részben volt benne.)

3 hozzászólás
Andro 

Gyerekként halálra voltam rémülve ettől a filmtől. Főleg a végétől. Amúgy sokszor tényleg undorító.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján