Álomcsapda (2003) 155

Dreamcatcher
136' · amerikai, kanadai, ausztrál · sci-fi, dráma, thriller, horror 15 !

Stephen King neve védjegy, ha minőségi horror történetről van szó… Henry, Beaver, Jonesy és Pete négy jóbarát gyermekkoruktól kezdve. Köteléküket közös érzékük, a telepátia fűzte szorosra. Senki más nem tud rajtuk kívül e képességükről. Csak Duddits, egy szellemileg visszamaradottnak hitt,… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Damian LewisGary 'Jonesy' Jones
Thomas JaneHenry
Tom SizemoreOwen
Morgan FreemanAbraham Curtis
Timothy OlyphantPete Moore
Jason LeeJoe 'Beaver' Clarenden
Donnie WahlbergDouglas 'Duddits' Cavell
Michael O'NeillMatheson tábornok
Rosemary DunsmoreRoberta Cavell
Joel Palmerfiatal Pete

További szereplők

Kedvencelte 13

Várólistára tette 78


Kiemelt értékelések

Nihilchan 

Azon kevés King történetek közé tartozik, aminél nem olvastam a könyvet, tehát nagyon kíváncsi voltam, mi is ez igazából. Azt kell mondanom, szörnyű csalódás és borzalmasan gagyi az egész. Első körben szerintem nem ártott volna eldönteni, hogy ez most egy idegenes vagy egy telepátiás film, mert a kettő együtt nem igazán alkotott egy egészet. A cselekmény so-so, nézhető lenne még a fertelmesen rosszul kinéző űrlényekkel is, de én a szereplőktől másztam a falra. Elméletileg gyerekkori legjobb barátok, de totál érzelemmentesen viszonyultak egymáshoz; a színészek mimikája és érzelemátadó tehetsége közelített a nullához. Az elején jól elvoltam a filmmel, mert érdekelt, mi lesz belőle, de indokolatlanul hosszú. Azt nem mondanám, hogy soha nem fogom elolvasni a könyvet, mert ismerve a nem túl szerencsés King-adaptációkat, az simán lehet jó. Ez a film viszont nem az.

Kopaszkutya 

Nem ez a kedvenc King adaptációm, a könyvet se szerettem túlzottan, de Lawrence Kasdan miatt már megnéztem többször is. A szereplőket is egytől egyig kedvelem. Az adaptálás jól sikerült, szerintem benne van a top 5-en. A zene is emlékezetes, kicsit melankolikussá teszi az egész filmet.

shieldmaidenwithflowers 

Jó kis film, pedig valóban nagyon kevés jól sikerült King adaptáció. A színészgárda kiváló, minden főszereplőt nagyon kedvelek más filmekben való alakításaik miatt is. Kellemesen borzongató, és nem fekszik rá túlságosan a horror és vér vonalra.

Timi98 

Sokkolóan undorító volt, én majdnem hánytam :D
Az eleje félelmetes volt, de később már nevetséges, és gagyi, ez nem minőségi horror. A könyv biztos az, de ez a film nem. Maga a történet jó, de meggyőződésem, hogy ez filmben nem működik…

Eleniel

Huhh, volt itt minden… Nem arról szól a film, amire a címe és az eleje utal… sajnos. Igazából viszonylag félelmetes volt, de inkább gusztustalan. Nem tudom. Kategóriájában lehet nem rossz, de én sajnáltam, hogy a telepata stb. vonal itt csak a másik szálhoz volt eszköz. Lehet mondjuk az volt a baj, hogy éppen egy erősen hasonló témájú könyvet olvasok, és nagyon küzdök vele.

BerniStray

Amikor a DVD-k között kutattam s megtaláltam azt hittem valami fantasy film lesz :D
Hát nem is kell mondanom mekkorát tévedtem x)
A film egyébként egy kicsit tetszett és nem lennék a szereplők helyében.. :D

Little_Monster

Számomra az egyik leggyengébb King adaptáció. Ebben a filmben éreztem leginkább, hogy el van túlozva a supnat vonal. Előtte mindig találtam mondanivalót, vagy valami olyat, amivel azonosulni lehet, ami miatt leköt és érdekel. Itt még a karakterek sem olyanok voltak. Untam és nem tűnt többnek egy öncélú, véres horrornál, aminek csak a végét várom. Igyekszem is elfelejteni és King nevét az olyan alkotásokkal összekötni, amik egy életre nyomot hagytak bennem.

NiCoŁaj

Stephen King a kedvenc íróm, de nagyon kevés olyan film létezik, ami a műveiből építkezett és tetszett. Ez viszont most az volt. A könyvet még nem olvastam, de a mozgókép jól sikerült, mert teljesen tükrözte ezt a Kinges atmoszférát, amit olvasás közben is annyira megszerettem. Néhol volt pár gagyi részlet, de ezt leszámítva, teljesen nézhető alkotás lett. :)

kkatja

Nekem nagy kedvenc, az egyik legjobb King adaptáció éppúgy élveztem nézni is , mint olvasni! :)


Hasonló filmek címkék alapján