Hang nélkül: Első nap (Hang nélkül 3.) (2024) 35

A Quiet Place: Day One
100' · amerikai · sci-fi, dráma, horror 16 !

Az Első nap a korábban hatalmas sikert aratott Hang nélkül és annak folytatásának spin-off előzményfilmje. Történetünk egy olyan világban játszódik, amelyben kifinomult hallással rendelkező szörnyetegek érkeztek a Földre.

Csak azokat, akik a lehető legkevesebb zajt csapják, nem veszik… [tovább]

angol
magyar
magyar

Szereposztás

Djimon HounsouHenri
Joseph QuinnEric
Lupita Nyong'oSam
Káit FeeneyFran
Alex WolffReuben
Gavin Flemingüzletember
Elijah Ungvaryrémült férfi
Benjamin Wongpénztáros

Kedvencelte 2

Várólistára tette 115


Kiemelt értékelések

BeL1eVe 

Eredetileg Jeff Nichols kezéből jött volna, de végül a 2021-es Pig rendezője, Michael Sarnoski vállalta be hogyan is zajlott az invázió első napja a nagyvárosban, amit már a Part II-ben is megmutattak egy pillanatra. A John Krasinski által vezényelt előző két filmet hibáik ellenére még mindig kegyetlen izgalmasnak tartom és nagyon kíváncsi voltam, hogy itt mennyiben lesz más esetleg a hangvétel (kackac).
Sarnoski érezhetően több időt szentelt a drámai élre a maga sajátos módján, de engem a bensőséges mivoltával rendkívül magával tudott vinni, át tudtam élni. A horror elemek lehet, hogy harmadjára már kiszámíthatóak, de ameddig az ötletes megoldások, a lények ijesztő jelenlétei, a káosz hangulat, az idegszaggató feszültséggel társulva túlsúlyban vannak a felróható problémákkal szemben, addig engem bőven le lehet kenyerezni. Lupita Nyong'o kiváló alakítást hoz, Joseph Quinn pedig visszafogott partnerként remekel mellette.
Nekem simán hozta az univerzum kimagasló színvonalát és hát … mit nem adnék egy ennyire imádnivaló, okos cicáért!

3 hozzászólás
amnézia 

Nézhető volt, de részemről moziban simán kihagyható.
Történetét tekintve túl sok érdemi dolog ezúttal sem történt: az izgalommal próbál operálni a film, de rám ezek valahogy nem hatnak, így a félelem helyett legtöbbször untam, csakúgy, mint az előző részekhez, emellett ezekhez hasonlóan továbbra sem szeretik a logikus megoldásokat. A drámai vonalnak örültem volna, ha nem sikerül ilyen súlytalanra és középszerűre. Az új női karaktert viszont díjaztam: ezerszer kedvelhetőbb és életképesebb, mint a rendkívül irritáló anyuka az előző részekben. Reméltem, hogy többet megtudunk a lényekről, de kb. semmi nem derült ki róluk.
A macska vitte el a showt, és hatalmas pluszpont amiért spoiler.


Hasonló filmek címkék alapján