Alien: Covenant (Alien 2.) (2017) 26

A galaxis túloldalán fekvő, távoli bolygóra tartva a Szövetség kolonizációs hajó legénysége rájön, hogy amiről azt hitték, egy felfedezetlen Paradicsom, valójában sötét, veszélyes világ, melynek egyetlen lakója a „szintetikus” David, a balsorsú Prométeusz expedíció túlélője.

angol
angol

Képek 13

Szereposztás

Michael FassbenderDavid
Noomi RapaceElizabeth Shaw
Katherine WaterstonDaniels
James FrancoBranson
Guy PearcePeter Weyland
Billy Crudup
Carmen Ejogo
Danny McBride
Demián BichirLope
Callie HernandezUpworth

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 1

Várólistára tette 123


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Először is egy klasszikussal élnék: „Korben szívem! Mi volt ez? Szar! Rossz volt, lapos volt, erőtlen, gagyi, töketlen, én pedig itt showt csinálok tudod? Hmm?”

Ha nem untam, akkor felháborodtam a logikátlanságokon, vagy nevettem. És elmondanám, hogy nem én voltam egyedül. Az egész terem. spoiler Voltak olyan jelenetek, amiken egyszerűen képtelenség volt nem nevetni. Egy-kettő látványilag jó volt. De az is, hogy a harmada arra ment el, hogy David Attenborought játszottak… Nekem rengeteg problémám volt. spoiler Nem tetszett a felépítése sem. 1,5 óra elment arra, hogy építették a sztorit, aztán a maradékban mindent baromi gyorsan lerendeznek. Volt pár tényleg értékelhető jelenet, de nekem, az egészet nézve, egyáltalán nem tetszett. Az egyik legnagyobb csalódás volt, amit hosszú ideje tapasztaltam. És mindezt úgy, hogy igazából nem voltak elvárásaim. Azért ez már eredmény…

Haszontalan információ: spoiler

34 hozzászólás
Marcsi0603

6 csillag, de csak mert rádob a moziélmény. Komolyan nem vagyok űrhajós, se telepe meg semmi ilyen, de ennyi hülyét egy rakáson ritkán lehet látni. Nincs protokoll ilyen esetekre? Meg csak lemennek az idegen bolygóra maszk és semmi nélkül? Nem is beszélve a kockázati tényezőkről. A film egyetlen érdekes szereplője Fassbender, de nem a történetben betöltött szerepe miatt, hanem, mert jó színész és mindent elhiszek neki. Amúgy a szerepe gagyi, és alig voltak lények, az összes jó részt lelőtték a trailerek… Egyszer nézhető, de semmi egyéb.

WoK

Nem mondhatom azt, hogy elégedetten hagytam el a mozitermet. Jó pár ötlet van benne, ami tetszett, de kb. a 45. perc környékén bejön egy olyan váltás, ami teljesen felforgatja az addig látottakat. Van benne ugyanakkor olyan is, amivel eddig még egy sci-fiben se találkoztam. Filozofikus gondolatot is találunk a Covenantben, de ez inkább csak a háttérben bujkál. Fassbender és Waterston egyértelműen a film főszereplői, előbbi jelenetei konkrétan aranyat érnek. Szomorú, de ez a legjobb indulattal is csak egy 7-es.

Chris90

Az az igazság, hogy én az Alien-filmekből csak az első kettőt láttam, de azoktól sem voltam elragadtatva. Ezt a filmet is csak azért néztem meg, mert megígértem az egyik barátomnak, hogy ha senki nem megy el vele, akkor majd én elmegyek. Nem volt annyira rossz a film, mint amennyire vártam, de sajnos még így is több helyen untam, mint élveztem. Ugyanakkor vitathatatlan, hogy volt benne pár erős jelenet, meg helyenként mondanivalóval is találkoztam, ami eléggé megragadott. Ha jobban ismerném az Alien-univerzumot, biztosan több összefüggést látnék benne, meg lehet, hogy jobban tetszett volna (bár a véleményeket olvasva, nem hiszem), de azért annyira nem érdekel az egész, hogy belevessem magam a teljes saga megnézésébe.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján